03.04.2017 | Futsal AA
Slovenija boljša od Japonske

Slovenija je na 236. uradni tekmi z izvrstnim in atraktivnim 2. polčasom strla odpor žilavih in agilnih Japoncev ter prišla do prepričljive zmage - 5:2 je bilo. Gostje bodo imeli jutri v Velenju priložnost, da se revanširajo naši zasedbi.

Prijateljska tekma, Kidričevo, 3.4.
Slovenija – Japonska 5:2
(2:0)
1:0 Čujec (1.), 2:0 Fideršek (9.), 2:1 Shimizu (25.), 3:1 Mordej (27.), 3:2 Murota (30.), 4:2 Fetić (31.), 5:2 Mordej (32.)

Nagrada za Fetića in Hozjana

Pred začetkom tekme je Vlado Močnik, član IO NZS in predsednik KMN pri NZS, podelil Alenu Fetiću zlato žogo.To je priznanje, ki ga prejme najboljši igralec v minulem koledarskem letu. Premierno je bila podeljena tudi nagrada za najboljšega igralca do 21 let – šla je v roke Nejca Hozjana.

Hitro 1:0

Slovenija je izvrstno začela tekmo in v prvem pravem napadu povedla 1:0. Kapetan Igor Osredkar je ukradel žogo na sredini in mojstrsko zaposlil Kristjana Čujca, ki je povedel Slovenijo v vodstvo.

Japonci so hitro vzpostavili ravnotežje, na tem mestu pa velja omeniti streli Murote, a je bil Damir Puškar na mestu. V 9. minuti je svoj 30. nastop v dresu Slovenije kronal z golom Matej Fideršek, ki ga je z mojstrsko globinsko podajo našel klubski soigralec in dobitnik zlate žoge Alen Fetić. Japoncem tudi to ni vzelo volje – v 13. minuti je slovensko mrežo rešil Tilen Štendler, ki je na golovi črti odbil žogo v polje. 2:0 pa je bil tudi končni rezultat polčasa.

V nadaljevanju smo videli še boljšo tekmo, obe ekipi pa sta pokazali precej iz svojega bogatega repertoarja. Tekma se je razživela v 24. minuti, ko so gostje znižali prek Shimizuja. Zdelo se je, da je imel Japonec pri tem tudi pomoč enega od slovenskih igralcev, ki ga je žoga oplazila in matirala Puškarja.

Dvakrat Mordej, enkrat Fetić

Le do 27. minute smo čakali tretji gol Slovenije – Čujec se je mojstrsko otresel trojice Japoncev in z lekarniško natančnostjo našel Mordeja, ki je v padcu žogo zabil v gol. Čez tri minute so Japonci prišli na 3:2 (Murota). To pa je dodatno vzpodbudilo ekipo selektorja Andreja Dobovičnika, ki je v 30. in 32. minuti navdušila zbrane v Kidričevem.

Po super strelu Mordeja je japonski vratar Sekiguchi odbil v kot, ki ga je izvedel Štendler, ki je našel Fetića, ki je z izjemnim strelom matiral Japonce. Piko na i je postavil Mordej, ki ga je vnovič našel klubski soigralec Čujec.

300 dni do Eura

Ekipi se bosta jutri pomerili v Velenju (ob 19. uri), v četrtek pa še v Laškem (ob 18.00). Vstop je prost! Slovenska reprezentanca pa bo prosto sredo namenila promocijski dejavnost – ob 11. uri bodo sodelovali pri postavitvi uradnega odštevalnika. V sredo, 5.4., bo še 300 dni do začetka Eura v Sloveniji. Prireditev bo potekala v Ljubljani v Hiši športa!

Izjava po tekmi:

Andrej Dobovičnik, selektor Slovenije:
„Dolgo časa že nismo odigrali take tekme. Bila je ena boljših v zadnjem času. Vse je bilo po pričakovanju. Zoperstavili smo se izvrstni Japonski. Reprezentanca pa je odgovorila kvalitetno, tako v obrambi kot v napadu smo reagirali zelo dobro in parirali gostom, ki so bili zelo gibljivi. Zelo sem zadovoljen. Sedaj pa je pomembno, kako bomo odigrali jutri in v četrtek.“

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
    V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.

DELI NA