28.09.2018 | 2. SNL
Šiška gosti mestni derbi

Zadnji septembrski konec tedna bo postregel tudi s tekmami devetega kroga 2. SNL, ki ga bodo z mestnim derbijem v Športnem parku Ilirija odprli nogometaši Ilirije in Brava. Po osmih tekmah precej bolje kaže Bravu, ki se je v sredo zavihtel na prvo mesto, Ilirija pa zaseda 13. mesto.

Vloga favorita glede na letošnje predstave pripada zasedbi Dejana Grabića, a je trener Brava že po zaostali sredini tekmi opozoril, da v takšnih spopadih ni izrazitega favorita, ob tem pa opozoril predvsem na tekmečeve napadalce. »Možnosti za zmago so izenačene, ni favorita. Videli bomo, kakšno bo igrišče, temu bomo prilagodili tudi taktiko. Ciklus devetih tekem bomo poskušali skleniti na pozitiven način, a se zavedamo, da ne bo lahko. Ilirija je kakovosten nasprotnik, predvsem v napadu ima dobre opcije. Upamo, da se bomo znali dobro pripraviti in tekmo pripeljati do pozitivnega rezultata,« je pred klubsko kamero dejal Grabić.

Strateg vodilnega moštva 2. SNL ni šel v podrobnosti, a velja pri Iliriji izpostaviti trojico nogometašev, Jako Corna, Erwina Tiganja in Nermina Haljeto, ki je po selitvi iz Domžal odigral štiri tekme in se štirikrat vpisal med strelce. Visokorasli Celjan je po dvakrat zatresel mreži Brd in Drave, Ilirija pa je dobila oba obračuna. Zeleno-beli sicer v letošnji sezoni znova precej nihajo, saj še niso povezali dveh zmag, težave pa imajo predvsem na gostovanjih, saj s petih tekem niso prinesli niti točke, na domači zelenici pa so še neporaženi.

Bravu po osmih krogih kaže precej bolje, poleti okrepljeno moštvo potrjuje napovedi spremljevalcev drugoligaškega nogometa, ki so rumene uvrstili med najbolj resne kandidate za vrh lestvice. Bravovci so se po zaostalem srečanju šestega kroga povzpeli na prvo mesto, potem ko je avtogol Luke Gučka odločil obračun z Dobom. Moštvo, ki domuje v Športnem parku Ljubljana, se je po bolečem porazu v Lendavi in remiju s Krko razveselilo pomembne zmage, pete v letošnjem prvenstvu.

Grabić sicer vztraja, da Bravo napada iz ozadja, a ob paleti izjemno nadarjenih mladcev v ekipi najdemo tudi nekaj nogometašev, ki se lahko pohvalijo z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami. Na prvoligaškem zemljevidu so se v preteklosti že uveljavili Domen Jugovar, Ovbokha Agboyi, Luka Gajić, Mitja Križan, Darko Zec, Luka Žinko in pa tudi Mustafa Nukić, ki je bil še v pretekli sezoni nasprotnik Brava, letos pa je prvo orožje rumenega napada. Nekdanji član Ilirije je s šestimi zadetki tretji strelec prvenstva, več golov sta dosegla zgolj radomeljski Anel Hajrić in sežanski Ibou Kebe.

 

Bravo je v minuli sezoni dobila oba šišenska derbija, še posebej prepričljiva je bila jesenska zmaga, ko so v mreži Ilirije končalo kar štiri žoge, tri že v prvem polčasu, spomladi pa je Ilirija izgubila z 1:3. Kdo bo boljši v soboto? Mestni spopad boste lahko od 14. ure spremljali tudi na Sportklubu.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2017 | 2. SNL
    Šišenski spopad Ljubljano vrača na seznam mestnih derbijev
    Zadnji dve sezoni so se za prevlado v mestu borili nogometaši Triglava in Zarice, letos pa se lahko z mestnim derbijem pohvalijo v prestolnici. V zadnjem krogu prve polovice drugoligaškega prvenstva se bosta za nove točke udarili zasedbi Brava in Ilirije.

DELI NA