06.12.2018 | 1. SFL
Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna

Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca!

1. SFL, 10. krog, 7.12.
KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FutureNet Maribor – Benedikt avtodeli Džauš (20.00)
FSK Stripy – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)
FC Ivančna Gorica – FC Litija (20.30)
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc (20.30) (videoprenos na www.futsal.si)

Brez Tušarja in Petroviča

Kako je na Vrhniki, nas zanima, ko kličemo trenerja Mileta Simeunoviča. „Določene stvari se ne poklopijo. Benjamin Tušar in Dragan Petrovič sta poškodovana, to se nam pozna. Kogar ni, brez tistega se mora. Na srečo so to spoznali ostali igralci in prevzeli nosilne vloge - predvsem Aljaž in Blaž Končan in vratar Nejc Berzelak. Situacija ni rožnata, a jo rešujemo, kar uspešni smo. Tudi na KMN Bronx smo se pripravili,“ začne Simeunovič, ki poudari, da je Tušar zelo pomemben igralec. A Mile ne želi, da se vrne prehitro. Do 1.2. 2019 naj bi saniral poškodovano kolensko vez. Če bo povsem nared, ga bo Simeunovič vključil v delo. Petrovič se po zlomu prsta na nogi vrača takoj po novem letu.

1. SFL in pokal Terme Olimia

Ko smo govorili z Markom Hrvatinom, trenerjem KMB Bronx, je priznal, da za škofjote več šteje četrtfinale pokala Terme Olimia in preboj v polfinale (tekmec bodo Vrhničani) kot pa tri točke v 10. krogu 1. SFL.
„Za nas je na 1. mestu 1. SFL, kjer želimo izpolniti zastavljen cilj – priti med 4. in 6. mesto po rednem delu, potem pa skušati napredovati v polfinale. Tudi od pokala ne odstopamo,“ je jasen Simeunovič, ki je vesel in ponosen, da kljub odhodu nosilcev, izpostavi Matica Jereba, kljub črnim napovedim niso padli, ampak so zrasli.

Srečen na klopi

„Vsakemu bi želel, da doživi to, kar doživljam sam. Prav lepo je biti trener Silika!“ pa priznava Simeunovič, ki pravi, da se spomni, da so bili ti isti igralci pred leti zeleni in naivni. "To je bila kanta za nabijanje. Danes so drugačni, igrajo, imajo odprte oči, učijo se, rastejo, napredujejo. Sčasoma te zaradi iger začnejo spoštovati tudi tekmeci. Igralci trenirajo, kot da so pravi profesionalci, lahko se pohvalimo s kar 90-odstotno prisotnostjo! Ne le da so igralci, vsi ti fantje so tudi normalni ljudje. Ne le da so skromni, večkrat so celo preskromni. V vseh letih pa napredujejo tako igralsko kot po človeški plati,“ Simeunovič pohvali napredek svoje ekipe.

Zaveda se, da bo težko ponoviti tak uvod v sezono (9 tekem, 4 zmage, 2 remija, 3 porazi), pričakuje padec v formi. „Bistveno je, da bomo znali odreagirati na krizo,“ opozarja Simeunovič. „Naš največji uspeh pa je, da sta najboljši ekipi v tem hipu FutureNet Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel, na tekmi proti nam trepetala do konca! Nismo razpadli!“ še dodaja naš sogovornik.

Bronxov Vrhničani še niso ugnali. „Vedno so nas ujeli na krivi nogi. A nismo več tako naivni in zeleni, kot smo bili. So pa bronxi ostali namazani z vsemi žavbami, zato znajo izkoristiti vsako napako. So v krizi, a potrebujejo le eno samo tekmo, da se vrnejo v sezono. Upam, da se to ne zgodi proti nam,“ še doda Simeunovič, ki opozarja, da izgled ekipe Bronxov vara, zato poziva svoje igralce k resnosti in zavzetosti.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Mkeršmanc

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.
  • 21.03.2024 | 1. SFL
    Štirje v lov na polfinalni vstopnici
    V petek, 22. marca, se začenja končnica 1. SFL. V polfinalu sta že FK Dobovec in FK Siliko, za dve prosti polfinalni mesti pa se bodo merili KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica, KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem. Uvodni tekmi v petek gostita Kobarid in Ljutomer.

DELI NA