09.01.2018 | Futsal AA
S svojo poškodbo prestrašil selektorja

Ko se je na prijateljski tekmi proti Poljski v Laškem poškodoval 26-letni Matej Fideršek, je bil selektor Andrej Dobovičnik izredno zaskrbljen. Jasno mu je bilo, da je ravno v Fideršku dobil igralca, ki je zaostril konkurenco, predvsem pa razširil bazo udarnih sil. Tudi zato je bilo selektorjevo veselje toliko večje, ko je Matej javil, da je čil in zdrav.

Dolgo je trajalo. Zdaj je vse skupaj preteklost.
„Počili sta mi stopalnici desne noge. S pomočjo infuzije se je zdravljenje skrajšalo. Opravil sem tudi pregled z magnetno resonanco.“

Torej zdaj pripravljen na vse napore?
„Povsem!“

Leto 2017 ste končali s kondicijskimi pripravami v Mariboru.
„V prvem delu priprav na Euro 2018 je bilo vse podrejeno in namenjeno kondiciji in moči. Zdaj se več vrti okoli žoge. Smo pa igralci taki, da nismo ravno ljubitelji teh kondicijskih priprav. A nam je jasno, da brez tega ni uspeha.“

Za vas je bilo verjetno še dodatno naporno.
„Zagotovo. Pet tednov nisem treniral. Zato sem potreboval nekaj časa, da sem prišel k sebi.“

V treh letih ste naredili izjemen napredek v igri in postali standardni reprezentant.
„Upal in želel sem si, da bi bil poleg na domačem evropskem prvenstvu. Temu sem podredil vse – tudi odhod na tuje, da bi se lahko s futsalom ukvarjal profesionalno.“

Ste zadovoljni v Splitu, kamor ste se preselili poleti, ko ste postali člani kluba Tommy Split?
„Sem. Prišel sem v nove okolje, kjer sem edini tujec. Potreboval sem nekaj časa, a se hitro vklopil. Trudim se, da upravičim zaupanje.“

Ste morda razmišljali, da bi v primeru dobre ponudbe vendarle ostali v Mariboru, kjer ste osvojili vse, kar je bilo mogoče?
„Ne. Že sredi lanske sezone sem se odločil, da grem na tuje.“

So pa verjetno ostali lepi spomini na vijoličasti ekspres, ki je doma mlel vse pred sabo?
„Bili smo izjemna ekipa, bili şmo tudi dobro vodeni, naš trener je bil Robert Grdovič.“

Od koga ste še v mariborskih letih še veliko naučili?
„Zagotovo od Mileta Simeunoviča, ki je bil z nami eno sezono. Poleg tega pa so me v reprezentanci tudi drugi igralci naredili boljšega.“

Sprva ste bili poleg in se učili, tudi v izbrani vrsti.
„ Vesel sem bil, ker sem bil povabljen. Potem pa sem leto dni zadeve bolj spremljal in treniral. Ni bilo lahko. A vmes sem napredoval in se kalil. Verjetno pa je tudi selektor spremenil mnenje o meni.“

Selektor vas prav gotovo ceni. Ste eden njegovih adutov. Že na prvi tekmi na EP – na menuju pa Srbija.
„To je tekmec po meri. Na prvi tekmi ne bodo v najboljši postavi. Naša naloga je, da pridemo na tekmo maksimalno pripravljeni in da izkoristimo.“

Torej priložnost generacije?
„Pritiska ne čutimo. Zavedamo se svojih kvalitet. Dovolj smo dobri. To bomo dokazali!“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.04.2018 | Futsal AA
  Hozjan med futsal elito, Fideršku slovenski derbi
  Na Hrvaškem je bil na sporedu 20. krog, ki bi ga moral zaznamovati slovenski derbi. A v ekipi Makarske ni bilo kapetana reprezentance Igorja Osredkarja, ki še ni saniral poškodbe. Tudi zato so Splitčani z našim Matejem Fiderškom prišli do suverene zmage (3:1). Splitčani so dva kroga pred koncem rednega dela na vrhu z 52 točkami.
 • 13.04.2018 | Futsal AA
  Pozor na napad in fizično pripravljenost
  „Po poškodbi se vračata Tanja Voga in Klara Cene, ki sta zaradi zdravstvenih težav izpustili prvi zbor v Podčetrtku. Sicer pa bi radi popravili uigranost in igro v napadu, velika pozornost bo namenjena fizični pripravljenosti,“ pred zborom pove selektor Dejan Kramberger.
 • 11.04.2018 | Futsal AA
  Hozjan ostaja na vrhu, Bizjak v 1. postavi
  Prvenstva se prevešajo v sklepno fazo tudi v Italiji in na Hrvaškem, kjer igrajo naši igralci. Matej Fideršek je z ekipo Tommy Split na vrhu prvenstvene lestvice na Hrvaškem. V 19. krogu so Splitčani slavili v gosteh pri Osijeku (0:4). Kapetan reprezentance Igor Osredkar je še vedno poškodovan, zato je spremljal s tribune zmago Makarske proti Crnici (6:3).
 • 27.03.2018 | Futsal AA
  Matej Fideršek do hrvaškega pokala
  Največ zadovoljstva je vikend prinesel Mateju Fideršku, ki je v dresu splitskega Tommya postal hrvaški pokalni prvak. V finalu so bili Fideršek in ekipa v dalmatinskem derbiju s 3:2 boljši od Vrgorca. Slovenski reprezentant Fideršek je prispeval gol za vodstvo Splita 3:0.
 • 27.03.2018 | Futsal AA
  FOTO: Ženska futsal reprezentanca začela z delom
  Minuli vikend je minil v znamenju ženske futsal reprezentance, ki se je prvič zbrala v Podčetrtku in opravila prve uradne priprave. Zbrane je uvodoma nagovoril Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS, potem pa je delo prevzel selektor Dejan Kramberger. Prva kapetanka reprezentance je postala Tanja Vrabel.
 • 24.03.2018 | Futsal AA
  Danes prvi zbor ženske futsal reprezentance
  „Veselim se prve uradne akcije, ki bo potekala v Podčetrtku. Precej časa bomo posvetili igri v napadu, nekaj časa bo namenjeno igri v obrambi. V naših mislih je že prva prijateljska tekma, zato je cilj, da se čim bolj pripravimo na to. Odpovedi ni bilo, razen namesto poškodovane Klare Cene bo prišla Anja Đaković Ložar,“ je pred akcijo povedal Dejan Kramberger.
 • 21.03.2018 | Futsal AA
  Fideršek zadeva, Osredkar in Štendler poškodovana
  Minuli vikend naših igralcev na tujem je zagotovo obeležil Matej Fideršek. Z ekipo Split Tommy (v njo se je preselil lani iz tabora prvaka ekipe FutureNet Maribor) je vodilna ekipa hrvaške lige. Splitčani in Dinamo Futsal imata po 43 točk, tri manj pa Makarska, ki pa nastopa brez poškodovanega Igorja Osredkarja (muči ga desni gleženj).
 • 17.03.2018 | Futsal AA
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  Na prvem reprezentančnem zboru, po potrditvi reprezentance, se bo zbrala ženska futsal reprezentanca, ki jo v drugi polovici leta čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Zbor igralk in vodstva bo v soboto, 24.03.2018, ob 09.45 uri pred Športno dvorano v Podčetrtku. Ekipa bo vadila pod taktirko selektorja Dejana Krambergerja.
 • 17.03.2018 | Futsal AA
  Dobovičnik in Kramberger potrjena za selektorja
  Izvršni odbor NZS je na svoji seji dne 15.03.2018 sprejel sklepe o imenovanju selektorjev futsal reprezentanc Slovenije in imenovanju novih futsal reprezentanc Slovenije. Z uvedbo uradnih UEFA tekmovanj za futsal ženske reprezentance in futsal reprezentance do 19 let je NZS imenovala novi reprezentanci (prej selekciji).
 • 08.03.2018 | Futsal AA
  Selektor Kramberger pohvalil pristop igralk
  Z delom nadaljuje tudi ženska futsal selekcija, ki je v času finalnega turnirja pokala Terme Olimia v Podčetrtku opravila že tretji zbor. Konec meseca se sledi prva večdnevna akcija.

DELI NA