09.01.2018 | Futsal AA
S svojo poškodbo prestrašil selektorja

Ko se je na prijateljski tekmi proti Poljski v Laškem poškodoval 26-letni Matej Fideršek, je bil selektor Andrej Dobovičnik izredno zaskrbljen. Jasno mu je bilo, da je ravno v Fideršku dobil igralca, ki je zaostril konkurenco, predvsem pa razširil bazo udarnih sil. Tudi zato je bilo selektorjevo veselje toliko večje, ko je Matej javil, da je čil in zdrav.

Dolgo je trajalo. Zdaj je vse skupaj preteklost.
„Počili sta mi stopalnici desne noge. S pomočjo infuzije se je zdravljenje skrajšalo. Opravil sem tudi pregled z magnetno resonanco.“

Torej zdaj pripravljen na vse napore?
„Povsem!“

Leto 2017 ste končali s kondicijskimi pripravami v Mariboru.
„V prvem delu priprav na Euro 2018 je bilo vse podrejeno in namenjeno kondiciji in moči. Zdaj se več vrti okoli žoge. Smo pa igralci taki, da nismo ravno ljubitelji teh kondicijskih priprav. A nam je jasno, da brez tega ni uspeha.“

Za vas je bilo verjetno še dodatno naporno.
„Zagotovo. Pet tednov nisem treniral. Zato sem potreboval nekaj časa, da sem prišel k sebi.“

V treh letih ste naredili izjemen napredek v igri in postali standardni reprezentant.
„Upal in želel sem si, da bi bil poleg na domačem evropskem prvenstvu. Temu sem podredil vse – tudi odhod na tuje, da bi se lahko s futsalom ukvarjal profesionalno.“

Ste zadovoljni v Splitu, kamor ste se preselili poleti, ko ste postali člani kluba Tommy Split?
„Sem. Prišel sem v nove okolje, kjer sem edini tujec. Potreboval sem nekaj časa, a se hitro vklopil. Trudim se, da upravičim zaupanje.“

Ste morda razmišljali, da bi v primeru dobre ponudbe vendarle ostali v Mariboru, kjer ste osvojili vse, kar je bilo mogoče?
„Ne. Že sredi lanske sezone sem se odločil, da grem na tuje.“

So pa verjetno ostali lepi spomini na vijoličasti ekspres, ki je doma mlel vse pred sabo?
„Bili smo izjemna ekipa, bili şmo tudi dobro vodeni, naš trener je bil Robert Grdovič.“

Od koga ste še v mariborskih letih še veliko naučili?
„Zagotovo od Mileta Simeunoviča, ki je bil z nami eno sezono. Poleg tega pa so me v reprezentanci tudi drugi igralci naredili boljšega.“

Sprva ste bili poleg in se učili, tudi v izbrani vrsti.
„ Vesel sem bil, ker sem bil povabljen. Potem pa sem leto dni zadeve bolj spremljal in treniral. Ni bilo lahko. A vmes sem napredoval in se kalil. Verjetno pa je tudi selektor spremenil mnenje o meni.“

Selektor vas prav gotovo ceni. Ste eden njegovih adutov. Že na prvi tekmi na EP – na menuju pa Srbija.
„To je tekmec po meri. Na prvi tekmi ne bodo v najboljši postavi. Naša naloga je, da pridemo na tekmo maksimalno pripravljeni in da izkoristimo.“

Torej priložnost generacije?
„Pritiska ne čutimo. Zavedamo se svojih kvalitet. Dovolj smo dobri. To bomo dokazali!“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2018 | Futsal AA
  Dejan Bizjak ostaja v rimskem Laziu
  „Želeli so me zadržati, zato ni bilo problema o dogovoru. Proti koncu sezone sem imel težave z kolenom, zato je Lazio poskrbeli za moje zdravje. Opravili so mi atroskopijo, sledila je rehabilitacija. Zdaj pa se že resno pripravljam na novo sezono,“ je povedal Bizjak, ki bo z Laziem priprave sicer začel 20. avgusta.
 • 12.07.2018 | Futsal AA
  Kapetan futsal reprezentance ostaja na Hrvaškem
  Za kapetanom slovenske futsal reprezentance 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemno leto, ki ga je zaznamoval uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva, za konec pa še naslov državnega prvaka Hrvaške. Z Makarsko je v finalu s 3:1 v zmagah porazi Split Mateja Fiderška.
 • 11.06.2018 | Futsal AA
  Osredkarju zlato, Fideršku srebro
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar je v dresu Makarske Novo Vrijeme Apfel prišel do naslova državnega prvaka! V finalu na Hrvaškem je bila Makarska s 3:1 boljša v zmagah, sinoči pa je slavila s 5:2, o zmagovalcu so odločali podaljški. V dresu poražene ekipe Split Tommya je srebro osvojil še drugi slovenski reprezentant Matej Fideršek.
 • 09.06.2018 | Futsal AA
  Osredkar korak do naslova na Hrvaškem
  V finalu državnega prvenstva na Hrvaškem se merita Makarska in Tommy Split, po treh tekmah pa boljše kaže Makarski, ki je še zmago oddaljena od naslova. Sinoči je Makarska, tam igra kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar, s 6:2 odpravila Splitčane, katerih član je naš reprezentant Matej Fideršek.
 • 04.06.2018 | Futsal AA
  Osredkarjevi izenačili v finalu na Hrvaškem
  Na Hrvaškem je po dveh tekmah finala rezultat poravnan. Prvo tekmo je dobil Split Tommy, sinoči pa je Makarska slavila s 5:2. Med strelce se je na drugi finalni tekmi vpisal tudi Igor Osredkar, ki je v 33. minuti zadel za 2:3.
 • 02.06.2018 | Futsal AA
  Fideršek korak bližje naslovu
  Na Hrvaškem so sinoči začeli s finalom, kjer pa je že pred začetkom jasno, da bo zlato odšlo v Slovenijo. V taboru obeh finalistov, Split Tommy in Makarske, imamo reprezentanta. Po prvi tekmi pa boljše kaže Mateju Fideršku in soigralcem, ki so bili v Splitu s 5:1 boljši od Makarske Igorja Osredkarja.
 • 30.05.2018 | Futsal AA
  Slovenski finale na Hrvaškem
  V petek, prvega junija, se s tekmo v Splitu začenja finale hrvaške lige. V njem bo Split Tommy igral proti Makarski. Nasproti si bosta stala tudi slovenska reprezentanta – Matej Fideršek v dresu Splita in Igor Osredkar v dresu Makarske.
 • 26.05.2018 | Futsal AA
  Fideršek v finalu, Osredkar na pol poti
  O drugem potniku v finale bo odločala 3. tekma v torek, 29. maja. V Zagrebu se bosta pomerila Futsal Dinamo in Makarska. Dalmatincem je pripadla 2. tekma, 4:0 je bilo za Igorja Osredkarja in ekipo, kapetan slovenske reprezentance pa se je vpisal med strelce, zabil je za 3:0 v 28. minuti.
 • 25.05.2018 | Futsal AA
  Nadaljujejo z delom
  Ženska futsal reprezentanca je na Slovaškem uspešno opravila s prvo in drugo uradno tekmo. Za dekleti je tudi zaključek 5. sezone Ženske futsal lige. Z željo, da premor do nove sezone ne bi bil predolg, so strokovni štab in igralke odločene, da sezono s treningi podaljšajo tja do konca junija. Da odpravijo pomanjkljivosti in napredujejo, da bodo še konkurenčnejše.
 • 20.05.2018 | Futsal AA
  Fideršek korak do finala, Bizjak rešil Lazio
  Junak končnice za obstanek v elitni italijanski ligi je zagotovo naš reprezentant Dejan Bizjak, ki je v boju Lazia in Milana rešil rimsko ekipo. Ob porazu 2:3 je zabil en gol, pri zmagi v gosteh (2:4) pa je Bizjak dosegel kar dva zadetka. Ali bo kariero nadaljeval v Laziu, še ne ve. Je pa potrdil, da si ga želijo zadržati.

DELI NA