13.09.2018 | Futsal AA
Rusija previsoka ovira za Slovenijo

Slovenska ženska futsal reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za Euro 2019 doživela poraz proti Rusiji, 0:5 je bilo. Tekmo je obeležila precej boljša igra naše izbrane vrste v obrambi. V 24. minuti pa se je poškodovala kapetanka Tanja Vrabel.

Selektor Dejan Kramberger je uvodoma na parket poslal peterico Vrabel, Sergeja Kos, Mateja Vojsk, Lara D´Amato, na vrata pa Valentino Tuš. Prav slednja je imela precej dela, saj so Rusinje začele z obleganjem našega gola od prve minute.

Kvalifikacije za Euro 2019, 2. krog, 13.9.
Slovenija – Rusija 0:5 (0:2)
0:1 Fedorova (10.), 0:2 Olkova (18.), 0:3 Korzhova (25.), 0:4 Samorodova (29.), 0:5 Danilova (35.)

S pravo obrambo

Kar deset minut so favorizirane gostje zavoljo gibljive in uigrane slovenske igre v obrambi potrebovale, da so v 10. minuti prvič matirale našo vratarko, ki je izvrstno opravila svoje delo na tej tekmi. Zadela je Marina Fedorova, v 18. minuti je rezultat prvega polčasa postavila Ksenia Oklova.

Tudi v nadaljevanju so bile Rusinje podjetnejše, predvsem pa učinkovitejše – na 3:0 je povišala Tatiana Korzhova v 25., na 4:0 Aleksandra Samorodova (29.), na 5:0 pa Dina Danilova (36.), kar je bil tudi končni izid tekme.

Poškodba kapetanke

Tekmo je žal obeležila tudi poškodba Tanje Vrabel. V enem od duelov je dobila močan udarec v prsa, posredovali sta zdravniški službi, Vrablovo pa so odpeljali iz dvorane v bližnjo bolnišnico, kjer so opravili preventivno slikanje.

Zvesti navijači

Tudi tokrat se je na tribunah zbralo okoli 30 slovenskih navijačev, ki so podprli našo izbrano vrsto, ki jo v soboto čaka še zadnja tekma v teh kvalifikacijah – merila se bo s Švedsko.

Na tribuni pa je za Slovenijo pesti stiskala tudi Mateja Zver, kapetanka slovenske ženske nogometne reprezentance.

Jutri je na turnirju v Karlovcu prost dan.

Izjavi po tekmi:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Rusinje so igrale, kot smo pričakovali: hitro, agresivno, prijele so nas precej visoko. Niso nam dovolile igrati. Merile smo se s profesionalkami, ki jim je futsal služba. Mi smo se jim zoperstavili po najboljših močeh. Na tem gradimo dalje. Smo pa lahko optimisti. Žal mi je zaradi poškodbe Tanje Vrabel. Upam, da bo nared do sobote. Na zadnji tekmi kvalifikacij bomo brez Lare D´Amato, ki je dobila še drugi rumeni karton.“

Rebeka Bačar:
„Glede na prvo tekmo proti Hrvaški smo danes odigrale precej boljše, zato smo tudi kot ekipa bolj zadovoljne. Res je, izgubile smo, a je bil pristop precej boljši. Vedeli smo, da je Rusija vrhunska ekipa, a se da igrati z njo na najvišjem nivoju. Manjka nam še malce moči in hitrosti.“Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.09.2018 | Futsal AA
  Oktobra v Sloveniji in na Hrvaškem
  V mesecu septembru je na voljo uradni termin Evropske nogometne zveze Uefe, ki ga bodo številne članske moške futsal reprezentance izkoristile za igranje prijateljskih tekem. Tudi Slovenija je to načrtovala, a se je na koncu odločilo drugače.
 • 15.09.2018 | Futsal AA
  Švedska boljša po preobratu v 2. polčasu
  Slovenska ženska futsal reprezentanca je s porazom proti Švedski (1:5) sklenila kvalifikacije za Euro 2019. Edini gol za Slovenijo je prispevala kapetanka Tanja Vrabel.  Na evropsko prvenstvo so se poleg Rusije (v odločilni tekmi je z 9:0 porazila Hrvaško) uvrstile še Portugalska, Španija in Ukrajina.
 • 15.09.2018 | Futsal AA
  Za častno slovo proti Švedski
  Danes se končujejo prve kvalifikacije za žensko evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo prihodnje leto. Na prvenstvo Stare celine se bodo uvrstile zmagovalke skupin. Po dveh krogih je to že uspelo Portugalski, na tri imena pa bo treba počakati do večera. Tudi v slovenski skupini v Karlovcu, kjer pa najboljše kaže Hrvaški.
 • 14.09.2018 | Futsal AA
  Kapetanka se počuti boljše
  Slovenska ženska futsal reprezentanca bo jutri sklenila uvoden nastop na kvalifikacijah za Euro 2019. Po dveh tekmah ima dva poraza, zadnjega je zabeležila sinoči proti Rusiji. To tekmo pa je predčasno končala kapetanka Tanja Vrabel. V 24. minuti je dobila močan udarec v prsni koš. Kar nekaj minut je potrebovala, da je normalno zadihala, s terena pa so jo odpeljali.
 • 13.09.2018 | Futsal AA
  Popraviti napake in kljubovati Rusiji
  „Ekipi nimam kaj očitati. Z borbenostjo bi si zaslužila zmago. A tako je. Gremo dalje. Danes nas čaka nič lažje, morda še za odtenek ali dva težje delo – pred nami je ranjena Rusija, od katere so vsi pričakovali lažje delo proti Švedski. Upam, da se jim danes ne odpre,“ razmišlja selektor Dejan Kramberger pred obračunom z Rusijo.
 • 12.09.2018 | Futsal AA
  Uvodoma klonile proti Hrvaški
  Slovenska ženska futsal reprezentanca je s porazom začela kvalifikacije za Euro 2019. V Karlovcu so bile od naše izbrane vrste boljše domačinke, 2:6 je bilo. Gola sta prispevali Mateja Vojsk in Tanja Vrabel, v dresu domačink je bila s štirimi goli prvo ime Tomislava Matijević. Jutri ob 16.30 se bo Slovenija pomerila z Rusijo, ki je na prvi današnji tekmi remizirala s Švedsko (2:2).
 • 12.09.2018 | Futsal AA
  Lov na Euro 2019 začenjamo proti Hrvaški
  „Mislim, da je forma tako ekipe kot posameznic zrasla od začetka. Z vsakim zborom smo boljše. Zato komaj čakamo začetek kvalifikacij. Menim, da lahko presenetimo tudi favoritinje,“ je optimistično razpoložena Sergeja Kos. „Vemo, da so sveža reprezentanca. Obe ekipi bosta „šli na glavo“, odločale bodo malenkosti. Naš plus je zagotovo motiviranost, pa tudi kot ekipa delujemo dobro. To bo dovolj za zmago,“ poudarja Kosova.
 • 11.09.2018 | Futsal AA
  Optimistično na kvalifikacije za Euro 2019
  „To je velik korak in trenutek za Nogometno zvezo Slovenije in nas vse v futsalu, da smo uspeli to zgodbo pripeljati tako daleč: ustanovili smo futsal reprezentanco, smo na pravi poti. Ekipa je dobro trenirala, dekleta so zavzeta in dobro vodena. Pričakujemo, da se izkažejo na Hrvaškem, kjer bom ekipo tudi spremljal,“ je pred odhodom na Hrvaško povedal Vlado Močnik, član IO NZS in tehnični koordinator futsal reprezentanc in tekmovanj.
 • 10.09.2018 | Futsal AA
  Danes zbor reprezentance, jutri na Hrvaško
  V Karlovac prihaja tudi Laurent Morel, ki je Evropski nogometni zvezi Uefa zadolžen za futsal. Prihaja, da na delu vidi ekipe v najbolj zahtevni skupini, hkrati pa prisluhne ekipam z željo, da ženski futsal še napreduje. „Če se spomnite, sem že ob žrebu napovedal, da je to najbolj zahtevna skupina, kjer si najlažje prvi ali četrti. Če se vse poklopi, si na vrhu, sicer si zadnji,“ dodaja Kramberger.

DELI NA