13.09.2018 | Futsal AA
Rusija previsoka ovira za Slovenijo

Slovenska ženska futsal reprezentanca je na drugi tekmi kvalifikacij za Euro 2019 doživela poraz proti Rusiji, 0:5 je bilo. Tekmo je obeležila precej boljša igra naše izbrane vrste v obrambi. V 24. minuti pa se je poškodovala kapetanka Tanja Vrabel.

Selektor Dejan Kramberger je uvodoma na parket poslal peterico Vrabel, Sergeja Kos, Mateja Vojsk, Lara D´Amato, na vrata pa Valentino Tuš. Prav slednja je imela precej dela, saj so Rusinje začele z obleganjem našega gola od prve minute.

Kvalifikacije za Euro 2019, 2. krog, 13.9.
Slovenija – Rusija 0:5 (0:2)
0:1 Fedorova (10.), 0:2 Olkova (18.), 0:3 Korzhova (25.), 0:4 Samorodova (29.), 0:5 Danilova (35.)

S pravo obrambo

Kar deset minut so favorizirane gostje zavoljo gibljive in uigrane slovenske igre v obrambi potrebovale, da so v 10. minuti prvič matirale našo vratarko, ki je izvrstno opravila svoje delo na tej tekmi. Zadela je Marina Fedorova, v 18. minuti je rezultat prvega polčasa postavila Ksenia Oklova.

Tudi v nadaljevanju so bile Rusinje podjetnejše, predvsem pa učinkovitejše – na 3:0 je povišala Tatiana Korzhova v 25., na 4:0 Aleksandra Samorodova (29.), na 5:0 pa Dina Danilova (36.), kar je bil tudi končni izid tekme.

Poškodba kapetanke

Tekmo je žal obeležila tudi poškodba Tanje Vrabel. V enem od duelov je dobila močan udarec v prsa, posredovali sta zdravniški službi, Vrablovo pa so odpeljali iz dvorane v bližnjo bolnišnico, kjer so opravili preventivno slikanje.

Zvesti navijači

Tudi tokrat se je na tribunah zbralo okoli 30 slovenskih navijačev, ki so podprli našo izbrano vrsto, ki jo v soboto čaka še zadnja tekma v teh kvalifikacijah – merila se bo s Švedsko.

Na tribuni pa je za Slovenijo pesti stiskala tudi Mateja Zver, kapetanka slovenske ženske nogometne reprezentance.

Jutri je na turnirju v Karlovcu prost dan.

Izjavi po tekmi:

Dejan Kramberger, selektor Slovenije:
„Rusinje so igrale, kot smo pričakovali: hitro, agresivno, prijele so nas precej visoko. Niso nam dovolile igrati. Merile smo se s profesionalkami, ki jim je futsal služba. Mi smo se jim zoperstavili po najboljših močeh. Na tem gradimo dalje. Smo pa lahko optimisti. Žal mi je zaradi poškodbe Tanje Vrabel. Upam, da bo nared do sobote. Na zadnji tekmi kvalifikacij bomo brez Lare D´Amato, ki je dobila še drugi rumeni karton.“

Rebeka Bačar:
„Glede na prvo tekmo proti Hrvaški smo danes odigrale precej boljše, zato smo tudi kot ekipa bolj zadovoljne. Res je, izgubile smo, a je bil pristop precej boljši. Vedeli smo, da je Rusija vrhunska ekipa, a se da igrati z njo na najvišjem nivoju. Manjka nam še malce moči in hitrosti.“Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 31.10.2018 | Futsal AA
  S Hrvaške z izkušnjami in nagrado za fair play
  Pomlajena Slovenija je na turnirju dosegla končno 4. mesto, slavila je Madžarska, ki je na turnirju petih narodov zbrala štiri zmage. Zbrana vrsta selektorja Andreja Dobovičnika je po turnirju prejela tudi priznanje za najbolj fair ekipo turnirja!
 • 30.10.2018 | Futsal AA
  Proti BiH do prve točke
  Slovenska članska futsal reprezentanca je na turnirju v Poreću prišla do prve točke, saj je remizirala z Bosno in Hercegovino, ki je prišla na turnir v Istro v popolni zasedbi. Gole za končnih 4:4 so prispevali Gašper Vrhovec (pomlajeni reprezentanci se je pridružil danes), Nejc Hozjan, Jeremy Bukovec in Nik Zajc.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Slovenska mladost obetavno z Madžari
  Slovenija je nastopila v spremenjeni postavi v primerjavi s prvo tekmo: v ekipi ni bilo Andreja Mohoriča in Luke Kanca, ki sta zbolela. Ekipi so se naknadno v skladu z dogovorom pridružili Nejc Hozjan, Timotej Debeljak, Jeremy Bukovec in Tilen Gajser.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Danes proti Madžarski
  Pomlajena slovenska vrsta je prvi dan ob veliki neučinkovitosti zabeležila uvodni poraz proti Kuvajtu (1:5), Madžarska pa ima po dveh dneh dve zmagi – s 5:3 so ugnali Bosno in Hercegovino, včeraj popoldan še tesno z 1:0 Grčijo.
 • 27.10.2018 | Futsal AA
  Uvodoma izgubili proti Kuvajtu
  Pomlajena članska futsal reprezentanca je s porazom proti Kuvajtu (1:5) začela turnir Futsal Week, ki poteka na Hrvaškem (v Poreću). Na turnirju sodita tudi slovenska mednarodna sodnika Admir Zahović in Dejan Veselič.
 • 27.10.2018 | Futsal AA
  Uvodoma proti Kuvajtu
  V teh dneh je poleg reprezentance U19 na delu tudi članska vrsta, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik. Člani bodo od danes pa do srede nastopali na mednarodnem turnirju v Poreču na Hrvaškem. Slovenija se bo pomerila z Bosno in Hercegovino, Grčijo, Madžarsko in Kuvajtom.
 • 26.10.2018 | Futsal AA
  Slovenija bo lovila mesto na SP v Litvi
  Mednarodna nogometna zveza Fifa je odločila in sporočila, da bo 9. svetovno prvenstvo gostila Litva. Tekmovanje bo na sporedu med 12. septembrom in 4. oktobrom 2020. To bo sicer že tretje veliko tekmovanje, ki ga Litva gosti v zadnjih letih.
 • 24.10.2018 | Futsal AA
  Domačinke tudi v drugo boljše od Slovenije
  Slovenska ženska futsal reprezentanca se s Portugalske vrača z bogatimi izkušnjami in z dvema porazoma. Po torkovem 0:11 so bile nocoj Portugalke boljše s 13:0.
 • 24.10.2018 | Futsal AA
  Portugalska premočna za našo izbrano vrsto
  Domačinke so od prvega napada odločno krenile proti slovenskemu golu, v prvem polčasu so dosegle osem zadetkov. V drugem delu je Slovenija odigrala nekaj hrabreje, si ustvarila tudi dve priložnosti, prišla pa je tudi do dveh kotov. Proti Portugalski, ki je ena od štirih najboljših futsal držav v Evropi tudi gostiteljici sploh prvega evropskega prvenstva članic, ki bo februarja prihodnje leto.
 • 23.10.2018 | Futsal AA
  Pripravljene na obračun s svetovno velesilo
  Slovenska ženska futsal reprezentanca bo nocoj odigrala prvega od dveh obračunov s Portugalsko, svetovno velesilo. Obračun bo na Madeiri, ki premore šest ženskih ekip do 19 let, Portugalci pa so še kako ponosni na svojo zasedbo, ki je na zadnjih olimpijskih igrah mladih osvojila zlato.

DELI NA