04.12.2017 | Futsal AA
Ricardinho: "Slovenija je v zadnjih letih kot moj drugi dom!"

Evropsko prvenstvo v futsalu, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem prihodnje leto v Stožicah, je vse bližje. Priprave so vse resnejše, na vse to pa kaže tudi to, da se bo slovenska vrsta v torek ob 19. uri v Litiji in v sredo ob 19. uri v Stožicah pomerila z eno favoritinj Portugalsko in njenim zvezdnikom Ricardinhem. Prav Ricardihno, nogometaš španskega Interja FS, evropskega prvaka iz sezone 2016/17, je bil osrednji mož današnjega medijskega dogodka v Ljubljani, kjer so udeleženci predstavili pričakovanja pred tekmama s Portugalsko in se ozrli tudi k bližajočemu se EP.

Pripravljalni tekmi:

Litija, 5.12.
Slovenija – Portugalska (19.00) (prenos na nzs.si)

Ljubljana, 6.12.
Slovenija – Portugalska (19.00) (prenos na Sportklubu)

Slovenija: 
Dejan Bizjak
 (Lazio ITA), Žiga Čeh (Imola ITA), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Alen Fetić (FC Litija),Matej Fideršek (Tommy Split HRV), Nejc Hozjan (Civitella Sicureza ITA), Rok Mordej (FK Dobovec), Igor Osredkar(Makarska HRV), Damir Puškar (FK Dobovec), Vid Sever (FC Litija), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Tilen Štendler (Maccan Prata C5 ITA), Denis Totošković (FC Litija), Teo Turk (FC Litija), Gašper Vrhovec (FC Litija).

Portugalska:
Andre Sousa (Sporting), Bebe (Leoes Porto Salvo), Andre Coelho (Benfica), Fabio Cecilio (Benfica), Joao Matos(Sporting), Nilson Miguel (Braga), Tunha (Cf Os Belenenses), Varela (Sporting), Afonso (Benfica), Panny (Sporting), Bruno Coelho (Benfica), Pedro Cary (Sporting), Ricardinho (Inter FS) in Tiago Brito (Benfica). Selektor: Jorge Gomes Braz

Kot družina

"Slovenija je v zadnjih letih kot moj drugi dom. V zadnjih dveh letih sem gostoval s klubom v Mariboru v ligi prvakov," je uvodoma dejal 32-letni Ricardihno, v svetu futsala znan po svojih izjemnih tehničnih sposobnostih. A da pride do prikaza teh in do dobrih iger ter uspehov, je pomembno tudi vzdušje. "Če govorimo o vzdušju, je najbolj pomembno, da se dobro počutiš v ekipi. Ta mora biti kot družina," pravi Ricardihno, ki s Portugalsko še nima kolajne z reprezentanco.

"To je nekaj, za kar se borimo in delamo vsak dan. To je dober pritisk za nas. Ljudje spoznajo tvoj trud in nadarjenost. Poskušali bomo vse, da tokrat zmagamo, in upam, da bomo v finalu igrali s Slovenijo," je na dušo domačim pristašem popihal Ricardinho, ki se s slovenskimi reprezentanti dobro razume, nenazadnje je to dokazal filmček, v katerem so pred leti skupaj kazali nogometne vragolije.

Dres v spomin

Tudi zato jih dobro pozna in jim laska. "Slovenija raste iz leta v leto, ima dobro generacijo s šestimi, sedmimi izvrstnimi igralci, dobrega selektorja in ves čas kaže dobre igre. Želim ji najboljše in še enkrat ponavljam, želim si finale s Slovenijo," je še povedal Ricardinho, ki bo v torek 150. oblekel portugalski dres. Zato mu je Nogometna zveza Slovenije podarila slovenski dres s številko 150.

Dobra prodaja in cenjeni gost s Portugalske

 

Direktor UEFA Futsal EURO 2018 Aleks Štolfa o prvih dveh tednih prodaje vstopnic za UEFA Futsal EURO 2018: "Vstopnice za uvodno tekmo Eura in tudi tisto proti Italiji se dobro prodajajo. Za otvoritveno tekmo proti Srbiji bo potrebno odpreti tudi rdeči ring. Zavedamo se tudi, da bo obisk odvisen tudi do rezultata. Bi pa na tem mestu povabil vse, da pridejo v Stožice. Pa ne le zaradi dogodka, ampak da vidijo futsal v živo. Povsem drugače je, ko to energijo in sposobnosti igralcev vidiš v dvorani, ne pa le prek televizije."  Prvi dan prvenstva se obeta prav poseben obisk, je še dejal Aleks Štolfa: "Vesel sem, da lahko potrdim, da nas bodo prvi dan z obiskom počasili predsednika UEFA Aleksander Čeferin, nekdanji portugalski nogometaš Luis Figo in naš dober prijatelj Dejan Stanković." Ozrl se je tudi na sredino pripravljalno tekmo: "Veseli smo, ker v adventnem času gostimo Portugalsko, s katero imamo zelo dobre odnose. Ker pa je to čas dobrodelnosti, smo se odločili, da podpremo projekt Botrstvo. Vsi naši partnerji so se v celoti ali deloma odpovedali dohodkom na tej tekmi. Vstopnice za tekmo pa bomo kupili tudi vsi zaposleni na Nogometni zvezi Slovenije."
 
Predsednica Komisije za mali nogomet pri NZS Samantha Tina Lovše: "Precej časa je že minilo pod vložitve kandidature in veselja ob dodelitvi tekmovanja, zdaj pa je tu izvedba. Zavedamo se, da nas bo to evropsko prvenstvo in njegova dediščina močno zaznamovala. V vseh slovenskih futsal mestih se čuti vznemirjenje in ponos zaradi dejstva, da smo gostitelji Futsal Eura. Slovenija ima močno futsal skupnost, kakovostno reprezentanco in klube, ki uživajo velik ugled v mednarodnem prostoru. Naši navijači premorejo veliko energije in srčnosti, zato verjamem, da si bodo vsi, tudi naši gostje, to prvenstvo zapomnili."
 
Kapetan slovenske reprezentane Igor Osredkar: "Zagotovo je vsaka tekma za reprezentanco zelo pomembna, pomemben pa je tudi rezultat. Smo športniki, radi zmagujemo, ne maramo pa izgubljati. Ne glede na to, ali gre za prvenstveno ali pripravljalno tekmo. Naša prednost je, da bomo lahko prvi preizkusili podlago, dvorano in vse skupaj. Veselimo se tega in upamo, da bo v sredo pozitiven rezultat."
 
Selektor slovenske reprezentance Andrej Dobovičnik: "Veselim se tekem proti Portugalski, ki so eminentna ekipa in futsal velesila. Na tekmah v Litiji in Ljubljani bi rad videl, v kakšni formi je ekipa slaba dva meseca pred prvenstvom."
 
Selektor portugalske reprezentance Jorge Braz: "Tekmi proti Sloveniji sta za Portugalsko zelo pomembni. To je zadnja postaja in zadnji tak zbor pred evropskim prvenstvom. Še bolj pomembno pa je, ker imamo to možnost, da smo že na prizorišču evropskega prvenstva. Bivamo v hotelu, kjer bomo v času tekmovanja, testirali bomo prečudovito Areno Stožice. Priznam – pred Eurom čutimo pozitiven pritisk, saj že nekaj let čakamo medaljo!"

 

Medsebojne tekme Slovenije in Portugalske:

20.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:1
21.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:2
02.04. 2008 Slovenija – Portugalska 1:6
15.04. 2008 Slovenija – Portugalska 0:3
03.12. 2013 Slovenija – Portugalska1:4
04.12. 2013 Slovenija – Portugalska 4:2
04.02. 2016 Slovenija – Portugalska 2:6

 

Vstopnice po enotni ceni 5 €:

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić pomagala svojima ekipama rang višje
    V Serie A2 se je vnovič izkazala ekipa Pordenoneja, ki je z domačo zmago proti Leccu (8:4) krog pred koncem rednega dela potrdila uvrstitev v končnico. Za ekipo trenerja Marka Hrvatina je Tilen Štendler dosegel dva gola, v tej sezoni skupaj sedem. V dresu Pordenoneja še vedno igra tudi Rok Grželj.
  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.

DELI NA