12.04.2018 | 1. SFL
Razboršek opozarja na Lazarevića, Litija najlažje na 3. tekmi

V petek, 13. aprila, se nadaljuje končnica 1. SFL. Na sporedu sta tretji polfinalni tekmi. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel odhajata v goste v Maribor oz. v Sevnico s prednostjo 2:0 v zmagah. Naše kamere bodo tokrat v štajerski prestolnici, odkoder bomo v petek od 19.55 dalje prenašali obračun med domačim FutureNet Mariborom in FC Litijo. Analize obračuna se lotevamo s pomočjo Dušana Razborška, nekdanjega selektorja slovenske futsal reprezentance.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Fras fenomenalno

„Drugo tekmo tega polfinala sem pozorno spremljal. Videlo se je, da so Mariborčani oslabljeni. Litija je narekovala visok tempo, temu primerno je bilo tudi število strelov proti mariborskim vratom. Gostujoči vratar Florjan Fras je fenomenalno opravil svoje delo in jih držal v igri vse do konca. So pa imeli tudi Mariborčani svoje trenutke, ko bi lahko boljše odigrali. Na koncu lahko rečem, da je Litija povsem zasluženo povedla 2:0,“ meni Razboršek, ki je prepričan, da imajo oboji še nekaj adutov v rokavu.

Litijska priložnost

„Če se vrnejo poškodovani, bo še zanimivo. Tako naj bi pri Mariboru zaigral Miloš Stojković, pri Litiji naj bi bil poleg Gašper Vrhovec. Ima pa Litija precejšnjo psihološko prednost. Dejansko bodo Litijani najlažje zmagali prav na tej tretji tekmi,“ nadaljuje naš sogovornik.

Pertič z novo idejo

„Pri Litiji se vidi, da je prišel nov trener, ki ima novo idejo. Očitno je, da Litija igra precej mirneje, ni tako glasno vse skupaj, kot je bilo v času Tomislava Horvata. Igralci so mirnejši, bolj se ve, kako igrajo. Več poudarka je na igri s pivotom. To so podkrepili s prihodom Anžeta Široka. Litija izkoristi vsako priložnost, da spravi žogo do sidraša, kjer sta nevarna Širok in Totoškovič – akcijo zaključita sama ali pa pripravita odložene povratne žoge. Bi pa Litijani lahko imeli boljši in hitrejši pretok žoge. Na trenutke je še preveč dotikov posameznih igralcev, ki so preveč statični za vrhunski oz. sodobni nivo futsala,“ je Razboršek analiziral Litijo, potem pa nekaj besed namenil še FutureNet Mariboru:

„Vidi se, da je Tomi Horvat izkušen trener, ki je prek noči postavil sistem, ki je iz Mariborčanov naredil povsem drugo ekipo, ki jo krasita disciplina in agresivnost. Menim, da je Horvat naredil največ, kar je lahko.“

Opozarja na Lazarevića

Za konec je Razboršek izpostavil še dva aduta: pri Litijanih precej stavi na vrnitev zdravega Gašperja Vrhovca, ki je lahko v optimalnem stanju dimenzija več za Litijane. „V vrstah Maribora je Jovan Lazarević vrhunski igralec, ki premore znanje, hitrost in tehniko. A včasih odigra malce taktično po svoje... Verjetno ga tudi za to ni v srbski reprezentanci,“ še sklene naš sogovornik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 20.04.2018 | 1. SFL
  Dobovec na krilih Puškarja in Mordeja
  Dobovec Pivovarna Kozel je povedel v finalni seriji 23. sezone 1. SFL. V Litiji so bili gostje iz Rogaške Slatine s 6:3 boljši od Litijanov. Kozli so še dve zmagi oddaljeni od svojega 2. naslova državnih prvakov, naslednja tekma bo v petek, 27. aprila – vnovič v Litiji.
 • 20.04.2018 | 1. SFL
  Mariborčani bližje bronu
  V Sevnici je bilo na sporedu prvo od dveh dejanj v boju za 3. mesto in bronasto kolajno v 23. sezoni 1. SFL. Po prvem polčasu boljše kaže Mariborčanom, ki se domov vračajo z golom prednosti. Povratna tekma bo čez teden dni v Mariboru. Bronasta bo ekipa, ki bo boljša v seštevku obeh srečanj.
 • 20.04.2018 | 1. SFL
  Pred TV kamerami kar deset reprezentantov z Eura 2018!
  Danes se začenja finale 23. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FC Litija in Dobovec Pivovarna Kozel. Finalni del sezone pa bo imel dimenzijo več: prvič v zgodovini 1. SFL bo finale na sporedu ene od televizij. Vsa dejanja sklepnega dela bo prenašal Šport TV, ki se bo prvič oglasil iz Litije že danes.
 • 19.04.2018 | 1. SFL
  Pertič: Potrebujemo Gašperja Vrhovca!
  Naključje je hotelo, da ima tudi Litija, ne le Dobovec Pivovarna Kozel, novega trenerja na klopi. V Litiji je debitiral Damir Pertič, ki je, to nam je zatrdil, že do petka v filmu finala 1, SFL. „Končno se finale začenja,“ še dodaja Pertič, ki je z ekipo letos osvojil superpokal, izgubil pa finale pokala Terme Olimia.
 • 19.04.2018 | 1. SFL
  Morina: Ne le prva, v finalu šteje vsaka tekma!
  Nekdanji hrvaški igralec in reprezentant, danes pa trener Kujtim Morina je s svojim prihodom poskrbel za prijetno in strokovno osvežitev slovenskega trenerskega futsal prostora. Z Dobovcem Pivovarno Kozel je postal pokalni prvak, zdaj se spogleduje z naslovom državnega prvaka. A bo treba prek Litije, ki jo Kujtim spoštuje, boji pa ne.
 • 18.04.2018 | 1. SFL
  Tudi futsal na TV, ekipi pod Razborškovim drobnogledom
  V petek, 20. aprila, se začne finale 23. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FC Litija in Dobovec Pivovarna Kozel. Finalni del sezone pa bo imel dimenzijo več: prvič v zgodovini 1. SFL bo finale na sporedu ene od televizij. Vsa dejanja sklepnega dela bo prenašal Šport TV, ki se bo prvič oglasil iz Litije že v petek!
 • 13.04.2018 | 1. SFL
  Litija in Dobovec Pivovarna Kozel finalista 1. SFL
  Ekipi bosta tako v borih dveh mesecih odločali še o drugi lovoriki, prva je v finalu pokala Terme Olimia pripadla Dobovcu. Polfinale se je končalo ekspresno. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel sta s po 3:0 opravila s konkurenco. Finale se začne v petek, 20. aprila. Prvi dve tekmi sta v Litiji, tretja v Rogaški Slatini. Prvak bo ekipa, ki bo prva zbrala tri zmage.
 • 13.04.2018 | 1. SFL
  Dobovec brez Mordeja, Jontez iskal recept za kozle
  „Sezone še ni konec!“ je jasen in odločen trener Sevnice Mitja Jontez. „V tem hipu kažemo ene boljših iger. Upam, da bo tudi nekaj sreče, da malce podaljšamo to serijo. Žal imamo nekaj težav s poškodbami, niso nas obšle. A mi ne jamramo, za nas ni problemov, mi imamo samo rešitve,“ slikovito pove Jontez.
 • 12.04.2018 | 1. SFL
  Vrača se Vrhovec, Horvat brez Stojkovića
  V taboru Litije je minule dni veselo. Reprezentant Alen Fetić je postal očka hčerke Eline. Za nameček se v ekipo trenerja Damirja Pertiča vrača Gašper Vrhovec, ki je okreval po poškodbi mišice, ki jo je staknil na četrtfinalu evropskega prvenstva, ki ga je januarja in februarja zgledno v Ljubljani s partnerji organizirala Nogometna zveza Slovenije.

DELI NA