12.04.2018 | 1. SFL
Razboršek opozarja na Lazarevića, Litija najlažje na 3. tekmi

V petek, 13. aprila, se nadaljuje končnica 1. SFL. Na sporedu sta tretji polfinalni tekmi. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel odhajata v goste v Maribor oz. v Sevnico s prednostjo 2:0 v zmagah. Naše kamere bodo tokrat v štajerski prestolnici, odkoder bomo v petek od 19.55 dalje prenašali obračun med domačim FutureNet Mariborom in FC Litijo. Analize obračuna se lotevamo s pomočjo Dušana Razborška, nekdanjega selektorja slovenske futsal reprezentance.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Fras fenomenalno

„Drugo tekmo tega polfinala sem pozorno spremljal. Videlo se je, da so Mariborčani oslabljeni. Litija je narekovala visok tempo, temu primerno je bilo tudi število strelov proti mariborskim vratom. Gostujoči vratar Florjan Fras je fenomenalno opravil svoje delo in jih držal v igri vse do konca. So pa imeli tudi Mariborčani svoje trenutke, ko bi lahko boljše odigrali. Na koncu lahko rečem, da je Litija povsem zasluženo povedla 2:0,“ meni Razboršek, ki je prepričan, da imajo oboji še nekaj adutov v rokavu.

Litijska priložnost

„Če se vrnejo poškodovani, bo še zanimivo. Tako naj bi pri Mariboru zaigral Miloš Stojković, pri Litiji naj bi bil poleg Gašper Vrhovec. Ima pa Litija precejšnjo psihološko prednost. Dejansko bodo Litijani najlažje zmagali prav na tej tretji tekmi,“ nadaljuje naš sogovornik.

Pertič z novo idejo

„Pri Litiji se vidi, da je prišel nov trener, ki ima novo idejo. Očitno je, da Litija igra precej mirneje, ni tako glasno vse skupaj, kot je bilo v času Tomislava Horvata. Igralci so mirnejši, bolj se ve, kako igrajo. Več poudarka je na igri s pivotom. To so podkrepili s prihodom Anžeta Široka. Litija izkoristi vsako priložnost, da spravi žogo do sidraša, kjer sta nevarna Širok in Totoškovič – akcijo zaključita sama ali pa pripravita odložene povratne žoge. Bi pa Litijani lahko imeli boljši in hitrejši pretok žoge. Na trenutke je še preveč dotikov posameznih igralcev, ki so preveč statični za vrhunski oz. sodobni nivo futsala,“ je Razboršek analiziral Litijo, potem pa nekaj besed namenil še FutureNet Mariboru:

„Vidi se, da je Tomi Horvat izkušen trener, ki je prek noči postavil sistem, ki je iz Mariborčanov naredil povsem drugo ekipo, ki jo krasita disciplina in agresivnost. Menim, da je Horvat naredil največ, kar je lahko.“

Opozarja na Lazarevića

Za konec je Razboršek izpostavil še dva aduta: pri Litijanih precej stavi na vrnitev zdravega Gašperja Vrhovca, ki je lahko v optimalnem stanju dimenzija več za Litijane. „V vrstah Maribora je Jovan Lazarević vrhunski igralec, ki premore znanje, hitrost in tehniko. A včasih odigra malce taktično po svoje... Verjetno ga tudi za to ni v srbski reprezentanci,“ še sklene naš sogovornik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA