12.04.2018 | 1. SFL
Razboršek opozarja na Lazarevića, Litija najlažje na 3. tekmi

V petek, 13. aprila, se nadaljuje končnica 1. SFL. Na sporedu sta tretji polfinalni tekmi. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel odhajata v goste v Maribor oz. v Sevnico s prednostjo 2:0 v zmagah. Naše kamere bodo tokrat v štajerski prestolnici, odkoder bomo v petek od 19.55 dalje prenašali obračun med domačim FutureNet Mariborom in FC Litijo. Analize obračuna se lotevamo s pomočjo Dušana Razborška, nekdanjega selektorja slovenske futsal reprezentance.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Fras fenomenalno

„Drugo tekmo tega polfinala sem pozorno spremljal. Videlo se je, da so Mariborčani oslabljeni. Litija je narekovala visok tempo, temu primerno je bilo tudi število strelov proti mariborskim vratom. Gostujoči vratar Florjan Fras je fenomenalno opravil svoje delo in jih držal v igri vse do konca. So pa imeli tudi Mariborčani svoje trenutke, ko bi lahko boljše odigrali. Na koncu lahko rečem, da je Litija povsem zasluženo povedla 2:0,“ meni Razboršek, ki je prepričan, da imajo oboji še nekaj adutov v rokavu.

Litijska priložnost

„Če se vrnejo poškodovani, bo še zanimivo. Tako naj bi pri Mariboru zaigral Miloš Stojković, pri Litiji naj bi bil poleg Gašper Vrhovec. Ima pa Litija precejšnjo psihološko prednost. Dejansko bodo Litijani najlažje zmagali prav na tej tretji tekmi,“ nadaljuje naš sogovornik.

Pertič z novo idejo

„Pri Litiji se vidi, da je prišel nov trener, ki ima novo idejo. Očitno je, da Litija igra precej mirneje, ni tako glasno vse skupaj, kot je bilo v času Tomislava Horvata. Igralci so mirnejši, bolj se ve, kako igrajo. Več poudarka je na igri s pivotom. To so podkrepili s prihodom Anžeta Široka. Litija izkoristi vsako priložnost, da spravi žogo do sidraša, kjer sta nevarna Širok in Totoškovič – akcijo zaključita sama ali pa pripravita odložene povratne žoge. Bi pa Litijani lahko imeli boljši in hitrejši pretok žoge. Na trenutke je še preveč dotikov posameznih igralcev, ki so preveč statični za vrhunski oz. sodobni nivo futsala,“ je Razboršek analiziral Litijo, potem pa nekaj besed namenil še FutureNet Mariboru:

„Vidi se, da je Tomi Horvat izkušen trener, ki je prek noči postavil sistem, ki je iz Mariborčanov naredil povsem drugo ekipo, ki jo krasita disciplina in agresivnost. Menim, da je Horvat naredil največ, kar je lahko.“

Opozarja na Lazarevića

Za konec je Razboršek izpostavil še dva aduta: pri Litijanih precej stavi na vrnitev zdravega Gašperja Vrhovca, ki je lahko v optimalnem stanju dimenzija več za Litijane. „V vrstah Maribora je Jovan Lazarević vrhunski igralec, ki premore znanje, hitrost in tehniko. A včasih odigra malce taktično po svoje... Verjetno ga tudi za to ni v srbski reprezentanci,“ še sklene naš sogovornik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.
 • 10.07.2018 | 1. SFL
  Oplast bi bil rad konkurenčen
  „Nosilci igre iz minule sezone so ostali, smo pa temu dodali še nekaj igralcev. Sedaj čakamo še Anžeta Široka. Z njim bi bili zelo zanimiva ekipa, sicer bo borba na vsaki tekmi. Počakali bomo še, časa za dokončno sestavo moštva je še nekaj,“ pove Saša Leban, ki ostaja na trener posoške vrste.
 • 09.07.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se spogledujejo s 6. mestom
  Minuli teden je bil pomemben tudi za prvoligaša KMN Benedikt Avtodeli Džauš. Sestalo se je klubsko vodstvo, prisotni so bili tudi trenerji in igralci. Minula sezona si je prislužila pozitivno oceno, osrednji sponzor pa ostaja podjetje Avtodeli Džauš.
 • 06.07.2018 | 1. SFL
  V 1. SFL tudi Ivančna Gorica
  V ponedeljek, 25. junija, se je iztekel rok za prijavo ekip v 1. SFL za novo sezono 2018/2019. Pravočasno so svoje vloge oddali v devetih sredinah, ki bodo v novi sezoni nastopale v elitni 1. SFL. Tega pa niso storili v taboru Gorice, ki si je nastop v 1. SFL priigrala po dodatnih dveh tekmah playouta.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare
  V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Izkazali so se na Hrvaškem
  „Projekt futsal life je v polnem zagonu. V Zagrebu smo bili s s selekcijo U15 prvi, U17 je izpadla v četrtfinalu, v Banja Luki je selekcija U17 zasedla 3. mesto. V Novem Vinodolskem pa prvo in drugo mesto. V finalu v Novem Vinodolskem smo v finalu z 1:0 porazili Akademijo Gimka Zagreb, ki jo vodi trener Kutjim Morina. Gremo naprej. V nedeljo s selekcijama U7 in U9 že začenjamo Summer Futsal Festival,“ še doda Marko Hrvatin.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Uradna žoga 1. SFL
  Na podlagi pristojnosti NZS na področju organizacije tekmovanja 1. slovenske futsal lige in pristojnosti za določitev uradne žoge tekmovanja, vas pozivamo k oddaji ponudbe za dobavo futsal žog za vsa futsal tekmovanja v organizaciji NZS.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2018
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2018 upoštevajo naslednja določila, ki so dodana v posebnih navodilih. Na tem mestu izpostavljamo nekaj točk.

DELI NA