12.04.2018 | 1. SFL
Razboršek opozarja na Lazarevića, Litija najlažje na 3. tekmi

V petek, 13. aprila, se nadaljuje končnica 1. SFL. Na sporedu sta tretji polfinalni tekmi. Litija in Dobovec Pivovarna Kozel odhajata v goste v Maribor oz. v Sevnico s prednostjo 2:0 v zmagah. Naše kamere bodo tokrat v štajerski prestolnici, odkoder bomo v petek od 19.55 dalje prenašali obračun med domačim FutureNet Mariborom in FC Litijo. Analize obračuna se lotevamo s pomočjo Dušana Razborška, nekdanjega selektorja slovenske futsal reprezentance.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Fras fenomenalno

„Drugo tekmo tega polfinala sem pozorno spremljal. Videlo se je, da so Mariborčani oslabljeni. Litija je narekovala visok tempo, temu primerno je bilo tudi število strelov proti mariborskim vratom. Gostujoči vratar Florjan Fras je fenomenalno opravil svoje delo in jih držal v igri vse do konca. So pa imeli tudi Mariborčani svoje trenutke, ko bi lahko boljše odigrali. Na koncu lahko rečem, da je Litija povsem zasluženo povedla 2:0,“ meni Razboršek, ki je prepričan, da imajo oboji še nekaj adutov v rokavu.

Litijska priložnost

„Če se vrnejo poškodovani, bo še zanimivo. Tako naj bi pri Mariboru zaigral Miloš Stojković, pri Litiji naj bi bil poleg Gašper Vrhovec. Ima pa Litija precejšnjo psihološko prednost. Dejansko bodo Litijani najlažje zmagali prav na tej tretji tekmi,“ nadaljuje naš sogovornik.

Pertič z novo idejo

„Pri Litiji se vidi, da je prišel nov trener, ki ima novo idejo. Očitno je, da Litija igra precej mirneje, ni tako glasno vse skupaj, kot je bilo v času Tomislava Horvata. Igralci so mirnejši, bolj se ve, kako igrajo. Več poudarka je na igri s pivotom. To so podkrepili s prihodom Anžeta Široka. Litija izkoristi vsako priložnost, da spravi žogo do sidraša, kjer sta nevarna Širok in Totoškovič – akcijo zaključita sama ali pa pripravita odložene povratne žoge. Bi pa Litijani lahko imeli boljši in hitrejši pretok žoge. Na trenutke je še preveč dotikov posameznih igralcev, ki so preveč statični za vrhunski oz. sodobni nivo futsala,“ je Razboršek analiziral Litijo, potem pa nekaj besed namenil še FutureNet Mariboru:

„Vidi se, da je Tomi Horvat izkušen trener, ki je prek noči postavil sistem, ki je iz Mariborčanov naredil povsem drugo ekipo, ki jo krasita disciplina in agresivnost. Menim, da je Horvat naredil največ, kar je lahko.“

Opozarja na Lazarevića

Za konec je Razboršek izpostavil še dva aduta: pri Litijanih precej stavi na vrnitev zdravega Gašperja Vrhovca, ki je lahko v optimalnem stanju dimenzija več za Litijane. „V vrstah Maribora je Jovan Lazarević vrhunski igralec, ki premore znanje, hitrost in tehniko. A včasih odigra malce taktično po svoje... Verjetno ga tudi za to ni v srbski reprezentanci,“ še sklene naš sogovornik.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.09.2018 | 1. SFL
  Spremembe v Benediktu
  „Vse to menja cilje. Naredili pa bomo vse, da si zagotovimo obstanek v 1. SFL. Priložnost za napredek in igro bodo dobili mlajši igralci. V klub pa se vračajo nekateri igralci, ki so tu že igrali. Lahko potrdim, da sta v ekipi že Primož Rola in Boštjan Ketiš, računamo pa še na štiri,“ napove trener Novak.
 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Bronxi remizirali z Dinamom
  „Rezultatsko gledano si za točko proti močni ekipi Dinama moja zdesetkana ekipa vsekakor zasluži pohvale. Izredno nezadovoljen sem z zaključkom prve tekme proti Futsal Puli, saj smo imeli dvojno vodstvo in številne priložnosti, pa tudi rezultat 2:2 minuto do konca srečanja ni bil toliko slab, kot kaze končni izid,“ je po turnirju povedal trener igralec Marko Hrvatin.
 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Mariborčani v Makarsko
  Mariborčani pa že v četrtek in petek čaka nov zahteven test. V svojo sredo jih je povabil hrvaški državni prvak Makarska, kjer uspešno igra Igor Osredkar. Mariborčani bodo v Dalmaciji odigrali dve tekmi. V ekipi Mariborčanov bo tudi Robert Jurić, ki je izpustil zadnji turnir v Litiji.
 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Litija najboljša tudi doma
  V drugem polfinalnem paru sta se udarili moštvo z Vrhnike in FC Litija. Po zaostanku 1:0 in nato preobratu, so se zmage s 4:3 veselili igralci gostitelji, čeprav se je Siliko na koncu nevarno približal. V tekmi za tretje mesto sta se tako udarili ekipi Maribora in Silika, zmagal je Maribor s 3:0.
 • 17.09.2018 | 1. SFL
  Dobovec najboljši v Šibeniku
  V polfinalu je bil Dobovec z 1:0 boljši od Squarea, zadel je Denis Totošković. V finalu je slovenski prvak porazil hrvaškega podprvaka s 4:0. Zadeli so Kristjan Čujec, Denis Totošković, Žiga Čeh in Robert Grbić, ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.
 • 15.09.2018 | 1. SFL
  Turnir v Litiji, Bronxi v Puli
  Ekipa KMN Bronx se je odpravlja v hrvaško Istro. Novoustanovljeni drugoligaš futsal Pula bo v domu sportova Mate Parlov pripravil odmeven turnir. Bronxi bodo nastopili v okrnjeni zasedbi. Poškodovani so Marko Hrvatin, Dragan Mirkovič, Jan Palčič, Kevin Škerlič, vprašljiva pa sta nastopa Tadeja Čuka in Dejana Bojkiča.
 • 14.09.2018 | 1. SFL
  V Litiji v spomin na Darka Tokića
  Več kot leto je minilo od smrti nekdanjega slovenskega reprezentanta Darka Tokića. „Darko Tokić je in bo za vedno v naših srcih! Zato se v petek, 14. septembra 2018, pod vodstvom Dejana Simiča pripravlja 1. Memoriam srečanje v spomin Darku Tokiću,“ so zapisali organizatorji, ki bodo nocoj v litijski dvorani zbrali številne, ki so z Darkom ustvarjali bogato slovensko reprezentančno in klubsko futsal zgodovino!
 • 14.09.2018 | 1. SFL
  Prvak brez Postružina, jutri proti Dubrovniku
  V ekipi Dobovca ni Kristjana Postružina, ki se je poškodoval nogo (napočena kost). V taboru kozlov verjamejo, da bo nared do glavnega dela lige prvakov, ko turnir glavnega dela futsal lige prvakov med 2. in 7.10. gostil prav Podčetrtek. Varovanci trenerja Morine se bodo merili z ekipami TTG-Ugra Yugorsk, Sibiryak in Berettyóújfalu.
 • 10.09.2018 | 1. SFL
  Zmaga za Litijo, Dobovec in Bronx na Hrvaško
  Klubi so začeli s pripravljalnimi tekmami pred prihajajočo sezono 1. in 2. SFL. Na Vrhniki je domači Siliko Rem Power gostil Siliko Cup, zmage se je na koncu veselila zasedba FC Litije. 
 • 08.09.2018 | 1. SFL
  Na Vrhniki dober test za štiri prvoligaše
  „Vabimo vas na pripravljalni turnir, ki bo v soboto 8. septembra v dvorani OŠ A.M.Slomška. Na turnirju, ki se začne ob 16:00 uri bodo igrale 4 prvoligaške ekipe FSK Stripy, Futsal Club Litija, FC Bronx in domači Siliko dooREM Power. Med obiskovalce bomo izžrebali bogate nagrade. Vabljeni,“ so zapisali organizatorji. V imenu domačega kluba pa je Boštjan Erčulj povedal, da jim turnir služi kot dobra generalka za sezono – tako ekipi kot pa organizacijski ekipi v klubu.

DELI NA