08.12.2017 | 1. SFL
Prvo dejanje mariborsko - primorske trilogije, v Litiji za primat ob Savi

Po super tednu, ki sta ga obeležili dve izjemni tekmi Slovenije in Portugalske, se pozornost vnovič vrača na prvoligaške terene. Danes se igrajo tekme 13. kroga 1. SFL; prosta je ekipa Dobovec Pivovarna Kozel.

1. SFL, 13. krog, 8.12.
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – KMN Sevnica (20.00)
Siliko Rem Power – Benedikt Avtodeli Džauš (20.30)
FC Ivančna Gorica – KMN Oplast Kobarid (20.40)

Najboljši strelci 1. SFL:
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 19
Alen Fetić (FC Litija) 17
Bojan Klemenčič (Benedikt Avtodeli Džauš) 14
Nik Zajc (KMN Bronx) 14
Kristjan Čujec (Dobovec Pivovarna Kozel)

Prepoved nastopa v 13. krogu 1. SFL:
Uroš Martič (KMN Sevnica)

Ivančna Gorica po tri točke

Ob vsem spoštovanju do novinca v 1. SFL, a vse ekipe so na papirju favorit, ko igrajo proti zasedbi Jožeta Gačnika. Tega se v taboru Dolenjcev zavedajo. „Igrali bomo v okrnjeni postavi, zavedamo se, da je Oplast favorit. A ne pozabimo – na prvi medsebojni tekmi smo jim dobro parirali, zato bomo šli še bolj zagnano v tekmo. Skušali bomo vzeti tudi kako točko, če ponovimo igro s prve tekme,“ odločnosti ne manjka domačemu trenerju Jožetu Gačniku. Razumljivo – če vemo, da je bilo v 4. krogu 1. SFL 4:3 za Oplast, ki je v 38. minuti izgubljal 2:3, potem pa zabil dvakrat.

Ivančna zaseda 9. mesto v 1. SFL, Oplast je četrti. „Upam in želim pravi pristop in koncentracijo od prve minute tekme. Domačini bodo sigurno naredili vse, da točke ostanejo v Ivančni Gorici, še posebno zato, ker smo prvo medsebojno tekmo dobili za las. Upam, da smo se nekaj naučili iz tega in bosta pristop in energija prava,“ pedagoško razmišlja trener Oplasta Saša Leban, ki ne bo mogel računati na poškodovani trojec Rok Hrast, Benjamin Melink in Jure Uršič.

Derbi začelja

Ekipi z Vrhnike in Benedikta sta se udarili že v 4. krogu 1. SFL, 2:3 je bilo za Vrhničane. To pa je bila ena od treh tekem, ki jo je Benedikt nespretno in nesrečno izgubil za gol. Danes je bo obračun 7. in 8. ekipe 1. SFL – Vrhničani imajo osem točk, Benedikt dve manj. Štajerci premorejo precej boljši napad, a tudi dokaj slabšo obrambo. To je že tekma, ki bo lahko usodno vplivala na končni razpored – pa naj si bo za izpad ali pa izhodišče v četrtfinalu 1. SFL.

„Odhajamo k ekipi, ki je naš neposreden tekmec, pa še negativno medsebojno bilanco imamo. Želim si pozitiven rezultat. Srčno pa upam, da pot na Vrhniko za moje igralce ne bo predolga in predaleč. Na voljo imam vse razpoložljive sile,“ pove trener Benedikta Tomislav Novak, ki mu bo na drugi strani stal Mile Simeunovič. „Čaka nas težka tekma. Kdor bo naredil manj neumnosti, se lahko nadeja pozitivnega rezultata. Upam, da bomo to mi. Moramo pa ponoviti predstavo iz Sevnice, ekipa pa bo kompletna,“ sporoča Simeunovič in najavlja obračun z gosti s Štajerske.

MB-Primorska trilogija

Mariborčani in Škofjoti začenjajo t.i. decembrsko trilogijo. Ekipi se bosta v dveh tednih in pol pomerili kar trikrat. Predigra bo današnja ligaška tekma, potem pa četrtfinale pokala Terme Olimia. To bo tudi obračun 5. in 3. ekipe 1. SFL, Bronxi pa imajo po 11 tekmah šest točk naskoka pred aktualnim državnim prvakom.

„To je zgolj prvo srečanje, z ekipo Bronxa se bomo v zelo kratkem času srečali trikrat. Na prvi tekmi so nas premagali, želimo jim vrniti z enako mero. Za nas šteje samo zmaga. Trenutno so na poziciji, ki bi si jo ob zaključku rednega dela želeli mi. V ekipo se vračata Nikola Jandrič in Ivan Matan. Ne moremo računati na poškodovana Antona Gašija in Miho Magdiča,“ pove trener vijolic Matej Gajser.

Gostje s Primorske so neobremenjeni, pred tednom dni so prvo zmago na Štajerskem že vknjižili. „Začenja se šahovska partija. V roku 10 dni igramo trikrat med sabo. V prvenstvu smo svoj cilj že presegli, medtem ko v pokalu želimo presenetiti. Temu bo podrejena tudi taktična zamisel petkove tekme. Jaz se ne igram rad skrivalnic, podpisem za točko,“ pa svoje videnje podajo še v taboru Bronxa, ki ga uspešno vodi Marko Hrvatin.

Kdo je vladar Save?

V derbiju za primat ob Savi je vodilna Litija zagotovo favorit, čeprav je v reprezentančni akciji ostala brez Gašperja Vrhovca, ki si je natrgal mišico na nogi. „Ne zanima me nič drugega kot zmaga. Vemo pa, da ne bo enostavno, to je vendarle zasavski derbi, take tekme pa imajo vedno posebej značaj,“ svoje občutke strne Damir Pertič, trener Litije, ki bo morala tudi brez poškodovanega Boruta Ručne.

„Še enkrat gremo v osje gnezdo, kamor pa odhajamo vnovič zdesetkani, a brez bele zastave. Sporočam pa Danijelu Pantiču, da sem pripravil vse, kar sva se dogovorila za stavo,“ ostaja malce skrivnosti trener Sevnice Mitja Jontez. Sevničani prihajajo v Litijo kot 6. ekipa lige z 12 točkami, domačini jih imajo kar 16 več. V ekipi gostov ni kaznovanega Uroša Martiča.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA