12.10.2018 | 1. SFL
Prvaki čakajo Sevnico, za beg z dna v Benediktu

Po vikendu in dneh, ko je bila v prvem planu futsal liga prvakov in dober nastop Dobovca, prihaja v osredje domače prvenstvo 1. SFL, v petek pa je na sporedu 3. krog. Na vrhu sta po dveh krogih FutureNet Maribor in FC Litija, ki sta zbrala dve zmagi, brez točke pa na dnu trojec FSK Stripy, FC Ivančna Gorica in Benedikt Avtodeli Džauš.

1.SFL, 3. krog, 12.10.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FC Ivančna Gorica (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FSK Stripy (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Sevnica (21.00)

Lestvica strelcev:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 4
Nik Zajc (KMN Bronx) 4

Ko pohvali Simeunovič

Morda se nam prav na Vrhniki obeta še najbolj zanimivo in po možnosti izenačeno srečanje. Domačini bi radi do 2. zmage v sezoni, ki bi jih ohranila v zgornjem domu prvenstvene lestvice.

„Nasprotnik je ena najbolj discipliniranih in agresivnih ekip v obrambi v Sloveniji. Mislim, da smo se dobro pripravili na njih. Če se bomo držali navodil, lahko računamo na tri točke,“ najprej domači trener Mile Simeunovič pohvali goste, potem pa namigne, da je našel rešitev tudi za to.

Škofjeločani točk v tej sezoni še nimajo, na zadnji tekmi pa so se izkazali proti Litiji, ki se je morala močno potruditi za minimalno zmago 1:2.

Vrača se Stojković

V Mariboru pri ekipi FutureNet Maribor gostujejo Bronxi. To bo sploh prva domača tekma vijoličastih v novi sezoni. V uvodnih dveh krogih so slavili v gosteh z razliko v goli 14:2 (11:1 proti Benediktu, 3:1 proti Sevnici). „Pred nami je prva domača tekma. Pričakujem resen pristop in zmago,“ je kratek in jedrnat sicer pregovorno zgovorni trener vijolic Tomislav Horvat, ki ima sladke skrbi tudi pri sestavi ekipe. Po težavah s hrbtom se vrača tudi srbski igralec Miloš Stojković.

„Maribor je zelo hitra in agresivna ekipa, ki igra sodoben futsal. Petek bo prvi pravi test, da vidimo, kje smo in kam realno sodimo. Moje izkušnje pa pravijo, da je tako ekipo najboljše srečati že v uvodnih tekmah. Upam, da bom po tekmi enako mislil,“ pa na temo gostovanja v Mariboru dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Za obstanek

„To je zelo pomembna tekma za nas,“ ne skriva Tomislav Novak, trener Benedikta, da na tem koncu Slovenije precej stavijo na obračun z Ivančno Gorico. „Angažirali smo se, dobro treniramo, na pomoč prihajata tudi Rok Buzeti in Miha Čuček. Naredili bomo vse, da nam uspe,“ nadaljuje Novak, ki verjame, da bodo prve tri točke po koncu tekme ostale doma!

„Pred nami je zahtevno gostovanje proti ekipi, ki se prav tako krčevito bori za točke. So v podobni situaciji kot mi: oboji smo pomladili ekipo. Naš cilj pa je jasen, domov se želimo vrniti neporaženi. Vemo tudi, da se domačin ne bo kar predal. Bo pa za nas v boju za obstanek vsaka točka dragocena,“ pa napoveduje trener Ivančne Gorice Jože Gačnik. V lanski sezoni sta se obe srečanje končali v prid Benedikta: 7:5 in 9:4 je bilo.

Hvali Oplast

Oplast je bil minuli teden prost. Dobovec je nastopal v ligi prvakov, petkovo tekmo so prestavili na torek, 16.10. „To nam je ustrezalo. Ukvarjamo se sami s sabo, potrebujemo trening,“ pravi trener Oplasta Saša Leban, ki je minule dni izkoristil za vadbo in pripravo na gostovanje v Litiji. „Bolj mi mislimo nase, svojih težav imamo dovolj,“ razmišlja Leban, ki se zaveda, da je Litija spet sestavila vrhunsko ekipo, ki pa bo rabila čas za uigravanje. „Naše tekme prihajajo,“ doda v upanju, da lahko presenetijo v Litiji, kjer so leta 2014 postali državni prvaki! Tokrat v mesto ob Savi prihajajo brez poškodovanega Jureta Uršiča.

„Pred nami je druga domača tekma. Vemo, kaj moramo narediti, da točke ostanejo doma. Nekaj smo se naučili tudi z zadnjega gostovanja v Škofji Loki. Predvsem tisto o pristopu in fokusu na tekmo in nasprotnika. V goste nam tokrat prihaja ekipa, ki je vrsto let standardni član 1. SFL. Kljub igralskim menjavam so še vedno neugodni,“ opozarja trener Litije Damir Pertič, ki je za dalj časa ostal brez trojca poškodovanih: Nejc Vrhovec, Tevž Peskar Curk (oba rama), Savo Bojić (koleno).

Medsebojno spoštovanje

Sevniški trener Mitja Jontez in trener prvakov Kujtima Morina se medsebojno izjemno spoštujeta. To je bilo videti tudi na zadnjem turnirju lige prvakov, kjer sta se po koncu dogodka zapletla v pogovor in si izmenjevala izkušnje in ideje. „Dobovcu na tem mestu iskreno čestitam. Tokrat sem pripravil ekipo na najlažje gostovanje v sezoni. Gremo, da vidimo, kam sodimo. Morda presenetimo. A za to bo potreben pravi pristop, potem lahko z igro, ki smo jo kazali v polfinalu lanske 1. SFL mislimo in upamo na kaj več,“ dodaja Jontez, ki spomni, da se je moral v zadnjem polfinalu 1. SFL Dobovec kar potruditi, da je izločil Sevničane.

„Ne bo lahko kar takoj preklopiti na 1. SFL,“ v en glas zatrjujejo v taboru prvaka, kjer so že v ponedeljek, manj kot 48 ur po velikem uspehu in preboju med 16 najboljših v Evropi, trenirali in se pripravljali na domače prvenstvo. Jasno jim je, da se prav v 1. SFL gradi za nov nastop v Evropi. Trener Kujtim Morina s sestavo ekipe nima težav.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA