12.10.2018 | 1. SFL
Prvaki čakajo Sevnico, za beg z dna v Benediktu

Po vikendu in dneh, ko je bila v prvem planu futsal liga prvakov in dober nastop Dobovca, prihaja v osredje domače prvenstvo 1. SFL, v petek pa je na sporedu 3. krog. Na vrhu sta po dveh krogih FutureNet Maribor in FC Litija, ki sta zbrala dve zmagi, brez točke pa na dnu trojec FSK Stripy, FC Ivančna Gorica in Benedikt Avtodeli Džauš.

1.SFL, 3. krog, 12.10.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FC Ivančna Gorica (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FSK Stripy (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Sevnica (21.00)

Lestvica strelcev:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 4
Nik Zajc (KMN Bronx) 4

Ko pohvali Simeunovič

Morda se nam prav na Vrhniki obeta še najbolj zanimivo in po možnosti izenačeno srečanje. Domačini bi radi do 2. zmage v sezoni, ki bi jih ohranila v zgornjem domu prvenstvene lestvice.

„Nasprotnik je ena najbolj discipliniranih in agresivnih ekip v obrambi v Sloveniji. Mislim, da smo se dobro pripravili na njih. Če se bomo držali navodil, lahko računamo na tri točke,“ najprej domači trener Mile Simeunovič pohvali goste, potem pa namigne, da je našel rešitev tudi za to.

Škofjeločani točk v tej sezoni še nimajo, na zadnji tekmi pa so se izkazali proti Litiji, ki se je morala močno potruditi za minimalno zmago 1:2.

Vrača se Stojković

V Mariboru pri ekipi FutureNet Maribor gostujejo Bronxi. To bo sploh prva domača tekma vijoličastih v novi sezoni. V uvodnih dveh krogih so slavili v gosteh z razliko v goli 14:2 (11:1 proti Benediktu, 3:1 proti Sevnici). „Pred nami je prva domača tekma. Pričakujem resen pristop in zmago,“ je kratek in jedrnat sicer pregovorno zgovorni trener vijolic Tomislav Horvat, ki ima sladke skrbi tudi pri sestavi ekipe. Po težavah s hrbtom se vrača tudi srbski igralec Miloš Stojković.

„Maribor je zelo hitra in agresivna ekipa, ki igra sodoben futsal. Petek bo prvi pravi test, da vidimo, kje smo in kam realno sodimo. Moje izkušnje pa pravijo, da je tako ekipo najboljše srečati že v uvodnih tekmah. Upam, da bom po tekmi enako mislil,“ pa na temo gostovanja v Mariboru dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Za obstanek

„To je zelo pomembna tekma za nas,“ ne skriva Tomislav Novak, trener Benedikta, da na tem koncu Slovenije precej stavijo na obračun z Ivančno Gorico. „Angažirali smo se, dobro treniramo, na pomoč prihajata tudi Rok Buzeti in Miha Čuček. Naredili bomo vse, da nam uspe,“ nadaljuje Novak, ki verjame, da bodo prve tri točke po koncu tekme ostale doma!

„Pred nami je zahtevno gostovanje proti ekipi, ki se prav tako krčevito bori za točke. So v podobni situaciji kot mi: oboji smo pomladili ekipo. Naš cilj pa je jasen, domov se želimo vrniti neporaženi. Vemo tudi, da se domačin ne bo kar predal. Bo pa za nas v boju za obstanek vsaka točka dragocena,“ pa napoveduje trener Ivančne Gorice Jože Gačnik. V lanski sezoni sta se obe srečanje končali v prid Benedikta: 7:5 in 9:4 je bilo.

Hvali Oplast

Oplast je bil minuli teden prost. Dobovec je nastopal v ligi prvakov, petkovo tekmo so prestavili na torek, 16.10. „To nam je ustrezalo. Ukvarjamo se sami s sabo, potrebujemo trening,“ pravi trener Oplasta Saša Leban, ki je minule dni izkoristil za vadbo in pripravo na gostovanje v Litiji. „Bolj mi mislimo nase, svojih težav imamo dovolj,“ razmišlja Leban, ki se zaveda, da je Litija spet sestavila vrhunsko ekipo, ki pa bo rabila čas za uigravanje. „Naše tekme prihajajo,“ doda v upanju, da lahko presenetijo v Litiji, kjer so leta 2014 postali državni prvaki! Tokrat v mesto ob Savi prihajajo brez poškodovanega Jureta Uršiča.

„Pred nami je druga domača tekma. Vemo, kaj moramo narediti, da točke ostanejo doma. Nekaj smo se naučili tudi z zadnjega gostovanja v Škofji Loki. Predvsem tisto o pristopu in fokusu na tekmo in nasprotnika. V goste nam tokrat prihaja ekipa, ki je vrsto let standardni član 1. SFL. Kljub igralskim menjavam so še vedno neugodni,“ opozarja trener Litije Damir Pertič, ki je za dalj časa ostal brez trojca poškodovanih: Nejc Vrhovec, Tevž Peskar Curk (oba rama), Savo Bojić (koleno).

Medsebojno spoštovanje

Sevniški trener Mitja Jontez in trener prvakov Kujtima Morina se medsebojno izjemno spoštujeta. To je bilo videti tudi na zadnjem turnirju lige prvakov, kjer sta se po koncu dogodka zapletla v pogovor in si izmenjevala izkušnje in ideje. „Dobovcu na tem mestu iskreno čestitam. Tokrat sem pripravil ekipo na najlažje gostovanje v sezoni. Gremo, da vidimo, kam sodimo. Morda presenetimo. A za to bo potreben pravi pristop, potem lahko z igro, ki smo jo kazali v polfinalu lanske 1. SFL mislimo in upamo na kaj več,“ dodaja Jontez, ki spomni, da se je moral v zadnjem polfinalu 1. SFL Dobovec kar potruditi, da je izločil Sevničane.

„Ne bo lahko kar takoj preklopiti na 1. SFL,“ v en glas zatrjujejo v taboru prvaka, kjer so že v ponedeljek, manj kot 48 ur po velikem uspehu in preboju med 16 najboljših v Evropi, trenirali in se pripravljali na domače prvenstvo. Jasno jim je, da se prav v 1. SFL gradi za nov nastop v Evropi. Trener Kujtim Morina s sestavo ekipe nima težav.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec premočan za Litijo, prva za Stripy in Sevnico
  Po 4. krogu 1. SFL sta na vrhu sama ostala FutureNet Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel, ki imata popoln izkupiček. Prvi poraz v sezoni je doživela Litija, Mariborčani in Vrhničani pa so dosegli visoki gostujoči zmag. Obračun v Sevnici se je končal brez zmagovalca.
 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Na Obali opozarjajo na prvi gol in vratarja Sevnice
  „Lani smo imeli izvrsten redni del sezone, bili smo tudi na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. A sta se nam zgodili dve tekmi, ko smo v zadnjih 20 sekundah prejeli gola. Tudi proti Sevnici, to sta bila šoka, po katerih se nismo pobrali. Spomnim se veselja mojega kolega Jonteza, ki je prvo tekmo spremljal kar prek telefona v Španiji. Morda pa je napočil čas, da se zdaj veselim jaz,“ v svojem slogu sklene Hrvatin.
 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Za vrh v Rogaški Slatini, kamere v Sevnici
  Super tekma se obeta tudi v Rogaški Slatini, kjer bomo videli ponovitev finala 1. SFL, pokala Terme Olimia in superpokala. Tri tekme, trije naslovi za kozle, ki so favoriti tudi nocoj, ko jim v goste prihaja Litija. „Če želimo biti uspešni, bo treba biti na nivoju. Prihaja Litija, ki ima dobro ekipo. Pred nami je zahtevna moška trda tekma,“ napoveduje trener prvakov Kujtim Morina.
 • 17.10.2018 | 1. SFL
  Brez Martiča, a s plejado mladih na Tekmo meseca
  „Ni skrivnost, da so bronxi izredno močni pri prekinitvah. Zelo hitro jih izvajajo, zato je nujna pozornost. Pa ne le na začetku tekme, ampak tudi v 15. in 30. minuti. Ko je igralec utrujen, je temu primerno slaba zbranost,“ navrže Jontez, ki potem opozori na dve imeni. „Tu sta Slaven Radiškovič in Nik Zajc,
 • 16.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec boljši od Oplasta
  V zaostali tekmi 2. kroga 1. SFL je državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel zabeležil zmago na gostovanju v Kobaridu, 1:4 je bilo. Z dvema goloma se je izkazal Rok Mordej, častni gol za domačine je prispeval Jaka Sovdat.
 • 16.10.2018 | 1. SFL
  Prvaki na gostovanje v Posočje
  Nocoj se praznik futsala obeta v Kobaridu, kjer v zaostali tekmi 2. kroga 1. SFL pri Oplastu gostuje aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel. Tekma bi morala biti na sporedu 5.10., a je bila prestavljena na kasnejši termin zavoljo obvez v futsal ligi prvakov.
 • 13.10.2018 | 1. SFL
  Benjamin Melink končuje bogato športno pot
  Za člansko vrsto Slovenije je igral na 124 uradnih tekmah, dosegel je 35 golov. Debitiral je 28. septembra 2003 v Tolminu na tekmi Slovenija – Makedonija, zadnjič je za Slovenijo nastopil 21. marca 2015 na tekmi Slovenija – Češka, bilo je 3:1 za Slovenijo, ki se je uvrstila na Euro 2016, Melink pa je dosegel zadetek. S Puntarjem je bil Melink dvakrat državni prvak, trikrat pa zmagovalec pokala Terme Olimia.
 • 13.10.2018 | 1. SFL
  Ko zabiješ v zadnjih 20 sekundah, je tako, kot bi zmagal
  Mariborčani so porazili Bronxe, ki so dokazali, da bodo tudi letos neugoden tekmec. „To je bila prva domača tekma sezone, vesel sem treh točk. Moramo pa popraviti pristop, vse to se začne pri meni, zato prevzamem odgovornost za tak pristop na petkovi tekmi. V prihodnje bo boljše,“ je bil (samo)kritičen Tomislav Horvat.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Ivančna Gorica do zmage, na Vrhniki delitev točk
  Litija in FutureNet Maribor sta prišla do tretje zmage v 3. krogu 1. SFL. Prvih treh točk se veselijo v taboru FC Ivančna Gorica, prvo točko so osvojili tudi Škofjeločani.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.

DELI NA