12.10.2018 | 1. SFL
Prvaki čakajo Sevnico, za beg z dna v Benediktu

Po vikendu in dneh, ko je bila v prvem planu futsal liga prvakov in dober nastop Dobovca, prihaja v osredje domače prvenstvo 1. SFL, v petek pa je na sporedu 3. krog. Na vrhu sta po dveh krogih FutureNet Maribor in FC Litija, ki sta zbrala dve zmagi, brez točke pa na dnu trojec FSK Stripy, FC Ivančna Gorica in Benedikt Avtodeli Džauš.

1.SFL, 3. krog, 12.10.
FC Litija – KMN Oplast Kobarid (20.00)
Benedikt Avtodeli Džauš – FC Ivančna Gorica (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Mkeršmanc – FSK Stripy (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Sevnica (21.00)

Lestvica strelcev:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 7
Blaž Končan (Siliko Mkeršmanc) 4
Nik Zajc (KMN Bronx) 4

Ko pohvali Simeunovič

Morda se nam prav na Vrhniki obeta še najbolj zanimivo in po možnosti izenačeno srečanje. Domačini bi radi do 2. zmage v sezoni, ki bi jih ohranila v zgornjem domu prvenstvene lestvice.

„Nasprotnik je ena najbolj discipliniranih in agresivnih ekip v obrambi v Sloveniji. Mislim, da smo se dobro pripravili na njih. Če se bomo držali navodil, lahko računamo na tri točke,“ najprej domači trener Mile Simeunovič pohvali goste, potem pa namigne, da je našel rešitev tudi za to.

Škofjeločani točk v tej sezoni še nimajo, na zadnji tekmi pa so se izkazali proti Litiji, ki se je morala močno potruditi za minimalno zmago 1:2.

Vrača se Stojković

V Mariboru pri ekipi FutureNet Maribor gostujejo Bronxi. To bo sploh prva domača tekma vijoličastih v novi sezoni. V uvodnih dveh krogih so slavili v gosteh z razliko v goli 14:2 (11:1 proti Benediktu, 3:1 proti Sevnici). „Pred nami je prva domača tekma. Pričakujem resen pristop in zmago,“ je kratek in jedrnat sicer pregovorno zgovorni trener vijolic Tomislav Horvat, ki ima sladke skrbi tudi pri sestavi ekipe. Po težavah s hrbtom se vrača tudi srbski igralec Miloš Stojković.

„Maribor je zelo hitra in agresivna ekipa, ki igra sodoben futsal. Petek bo prvi pravi test, da vidimo, kje smo in kam realno sodimo. Moje izkušnje pa pravijo, da je tako ekipo najboljše srečati že v uvodnih tekmah. Upam, da bom po tekmi enako mislil,“ pa na temo gostovanja v Mariboru dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Za obstanek

„To je zelo pomembna tekma za nas,“ ne skriva Tomislav Novak, trener Benedikta, da na tem koncu Slovenije precej stavijo na obračun z Ivančno Gorico. „Angažirali smo se, dobro treniramo, na pomoč prihajata tudi Rok Buzeti in Miha Čuček. Naredili bomo vse, da nam uspe,“ nadaljuje Novak, ki verjame, da bodo prve tri točke po koncu tekme ostale doma!

„Pred nami je zahtevno gostovanje proti ekipi, ki se prav tako krčevito bori za točke. So v podobni situaciji kot mi: oboji smo pomladili ekipo. Naš cilj pa je jasen, domov se želimo vrniti neporaženi. Vemo tudi, da se domačin ne bo kar predal. Bo pa za nas v boju za obstanek vsaka točka dragocena,“ pa napoveduje trener Ivančne Gorice Jože Gačnik. V lanski sezoni sta se obe srečanje končali v prid Benedikta: 7:5 in 9:4 je bilo.

Hvali Oplast

Oplast je bil minuli teden prost. Dobovec je nastopal v ligi prvakov, petkovo tekmo so prestavili na torek, 16.10. „To nam je ustrezalo. Ukvarjamo se sami s sabo, potrebujemo trening,“ pravi trener Oplasta Saša Leban, ki je minule dni izkoristil za vadbo in pripravo na gostovanje v Litiji. „Bolj mi mislimo nase, svojih težav imamo dovolj,“ razmišlja Leban, ki se zaveda, da je Litija spet sestavila vrhunsko ekipo, ki pa bo rabila čas za uigravanje. „Naše tekme prihajajo,“ doda v upanju, da lahko presenetijo v Litiji, kjer so leta 2014 postali državni prvaki! Tokrat v mesto ob Savi prihajajo brez poškodovanega Jureta Uršiča.

„Pred nami je druga domača tekma. Vemo, kaj moramo narediti, da točke ostanejo doma. Nekaj smo se naučili tudi z zadnjega gostovanja v Škofji Loki. Predvsem tisto o pristopu in fokusu na tekmo in nasprotnika. V goste nam tokrat prihaja ekipa, ki je vrsto let standardni član 1. SFL. Kljub igralskim menjavam so še vedno neugodni,“ opozarja trener Litije Damir Pertič, ki je za dalj časa ostal brez trojca poškodovanih: Nejc Vrhovec, Tevž Peskar Curk (oba rama), Savo Bojić (koleno).

Medsebojno spoštovanje

Sevniški trener Mitja Jontez in trener prvakov Kujtima Morina se medsebojno izjemno spoštujeta. To je bilo videti tudi na zadnjem turnirju lige prvakov, kjer sta se po koncu dogodka zapletla v pogovor in si izmenjevala izkušnje in ideje. „Dobovcu na tem mestu iskreno čestitam. Tokrat sem pripravil ekipo na najlažje gostovanje v sezoni. Gremo, da vidimo, kam sodimo. Morda presenetimo. A za to bo potreben pravi pristop, potem lahko z igro, ki smo jo kazali v polfinalu lanske 1. SFL mislimo in upamo na kaj več,“ dodaja Jontez, ki spomni, da se je moral v zadnjem polfinalu 1. SFL Dobovec kar potruditi, da je izločil Sevničane.

„Ne bo lahko kar takoj preklopiti na 1. SFL,“ v en glas zatrjujejo v taboru prvaka, kjer so že v ponedeljek, manj kot 48 ur po velikem uspehu in preboju med 16 najboljših v Evropi, trenirali in se pripravljali na domače prvenstvo. Jasno jim je, da se prav v 1. SFL gradi za nov nastop v Evropi. Trener Kujtim Morina s sestavo ekipe nima težav.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA