02.11.2018 | 1. SFL
Prvak lovi evropsko formo, za beg z dna v Ivančni Gorici

Šesti krog 1. SFL prinaša tekme v Litiji, kjer gostuje Siliko Mkeršmanc, Kobaridu, kamor odhaja FutureNet Maribor, Ivančni Gorici in gostovanje Sevnice, v Škofji Loki ter obračun s KMN Bronx Škofije ter v Rogaški Slatini, kamor prihaja Benedikt avtodeli Džauš.

1. SFL, 6. krog, 2.11.
FC Litija – Siliko Mkeršmanc (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FutureNet Maribor (20.00)
FC Ivančna Gorica – KMN Sevnica (20.30)
FSK Stripy – KMN Bronx Škofije (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Benedikt avtodeli Džauš (21.00)

Prepoved igranja v 6. krogu 1. SFL:
Uroš Martič (KMN Sevnica)

Zadnja domača pred ligo prvakov

V taboru državnega prvaka Dobovca Pivovarne Kozel imajo pred sabo še dve tekmi domače ligem, potem pa jih od 14.11. dalje čaka nastop v elitnem delu lige prvakov. Zadnjo domačo tekmo pred odhodom v Litvo (tam bo potekala ena od skupin elitnega dela lige prvakov) bodo odigrali varovanci trenerja Kujtima Morine proti Benediktu, ki je minuli petek osvojil prvo točko. Na krilih tega uspeha prihaja Benedikt v Rogaško Slatino, da tekmo izkoristi za učenje in pariranje po najboljših močeh državnemu prvaku. Le ta pa želi predvsem dvigniti igro na višji nivo. S predstavo pred tednom dni na Vrhniki trener Kujtim Morina ni bil povsem zadovoljen.

"Za nami je tekma proti Siliku, danes pa pričakujem boljšo reakcijo in popoln angažman vseh igralcev, da spet vzpostavimo našo prepoznavno igro," poudarja Morina.

„Vemo, kdo je favorit na tej tekmi. Mi gremo v goste, da se kaj naučimo. Smo pa ohrabreni na osnovi zadnje točke proti Oplastu,“ je povedal trener Benedikta Tomislav Novak, ki računa, da se bo prvaku zoperstavil v najboljši možni postavi.

Začnejo, ko izgubljajo

Zanimiva tekma se obeta v Litiji, ki je s prevetreno postavo začela prvenstvo. Po petih krogih imajo varovanci trenerja Damirja Pertiča štiri zmage in poraz. Z Litijani je tako, da praviloma začnejo igrati, ko prejmejo gol. Tako je bilo v Škofji Loki in doma proti Sevnici in Oplastu. Te tekme praviloma tudi zmagujejo. Vprašanje pa, ali si lahko tak scenarij dovolijo tokrat, ko jim v goste prihaja taktično okrepljena, predvsem pa fizično izjemno pripravljena ekipa Silika Mkeršmanc. Trener gostov Mile Simeunovič večkrat pohvali delo, ki ga je za ekipo opravil Nedeljko Lipovac in njegova ekipa Prava vadba.

„Odhajamo na težko gostovanje k najtrofejnešemu slovenskemu klubu. Mislim, da smo se dobro pripravili na nasprotnika. Če bo to dovolj za ugoden izid, bomo videli po tekmi,“
pa dodaja trener Silika Mile Simeunovič, ki odhaja na gostovanje k Litiji, ki je eden od prvoligašev, za katerega je uspešni Simeunovič igral.

„Menim, da je to kar derbi kroga. Tekma prihaja v pravem trenutku. Mi smo ostali brez Denisa Ramića, ki se je poškodoval v srbski reprezentanci. Zdaj imajo priložnost mladi, da prevzamejo odgovornost in se izkažejo. V goste nam prihaja ekipa Silika, ki je v zelo dobri formi. Ne smemo si dovoliti črnih minut, ampak moramo rasti, napredovati in biti na vsaki tekmi vnovič konsistentni,“ sklene napoved in svoje misli Damir Pertič, trener Litije.

V gosteh prednjači Nik Zajc

Korak bližje vrhu, zdaj so 4.,bi radi naredili na Obali. KMN Bronx Škofije v 5. krogu odhaja v goste novincu, povratniku v 1. SFL zasedbi škofjeloškega FSK Stripyja. Oboji dvigujejo svojo formo. Če gostje stavijo na izkušnje in prekinitve, pa so aduti Gorenjcev mladost, hitrost in neobremenjenost.

„Tekma sezone! To je tekma, ki nas lahko priključi ali pa oddalji od cilja. Temu primerno je vse skupaj v klubu podrejeno. Vemo, kaj nas čaka v petek,“ Marko Hrvatin v imenu Bronxa še ubesedi, zakaj je tokratna tekma tako pomembna. Dve točki so letos Primorci že dobili v gosteh, na vseh treh tekmah v gosteh pa so dosegli po dva zadetka – skupaj šest, od tega kar tri Nik Zajc.

„Vloga favorita je vsekakor na strani gostov. Igramo pa pred domačimi gledalci, zato bomo naredili vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove kapetan Stripyja Aleš Bešter.

Stavijo na srce

Točke potrebuje tudi Oplast, ki je pri štirih, doma v Posočju pa se bo ekipa trenerja Saše Lebana pomerila z Mariborčani, ki jih vodi Tomislav Horvat.
„Tekma, ki nam lahko prinese veliko, odnese pa nič. Gostje so favoriti na papirju, imajo vse kvalitete vrhunske futsal ekipe. Mi stavimo na srce in borbo, naj zmaga boljši,“ napove trener Leban.

Tomislav Horvat opozori, da jih čaka zahtevno in najdaljše gostovanje, za nameček pa ekipa ni trenirala v popolni zasedbi, saj je bilo kar nekaj igralcev Maribora v članski futsal reprezentanci na turnirju v Poreču.
„Upam, da uspemo zmagati. Da bodo igralci dali vse od sebe in pokazali, kaj znajo,“ se nadeja Horvat.

Pestra zgodovina

V luči derbija začelja se bosta v Ivančni Gorici srečala domačin in Sevnica, ki je imela zahteven razpored, po petih krogih pa imajo varovanci trenerja Mitje Jonteza le točko, domačini, vodi jih Jože Gačnik, pa tri. Prav Gačnik in Jontez sta se izmenjala na klopi Sevničanov, na relaciji Sevnica – Ivančna Gorica pa so se dogajali tudi prestopi igralcev. Danes bo v ekipi Sevnice tudi Gregor Pešec, ki je v lanski sezoni še nosil dres dolenjskega kluba.

„To je za nas pomembna tekma, v kateri zagotovo ne želimo ostati praznih rok. Nasprotnik ima manj točk od nas, vendar je imel težji razpored prvenstva do sedaj. Zato ni pokazatelj moči. Mi tokrat igramo v kompletnejši postavi, a še vedno ne z vsemi. Nasprotnik je dobra ekipa z mešanico izkušenosti in mladosti, zato bo to težka tekma za nas,“ napove trener Ivančne Gorice Jože Gačnik.

„Nimamo se kaj skrivati, čas je za prvo zmago. Želim in upam, da bomo pravi in razpoloženi za igro in da osvojimo prve tri točke,“ pa kratko in jedrnato strne Mitja Jontez s klopi Sevnice, ki prihaja v goste brez še kaznovanega Uroša Martiča.

Tekst: D.P.
Foto: FutureNet Maribor

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | 1. SFL
    Oplast in Extrem po izenačenje, prenos iz Ribnice
    Petek prinaša nadaljevanje polfinala 1. SFL. Seriji se selita v Kobarid, kjer domači KMN Oplast gosti FLK Dobovec (tekma bo ob 20. uri), in v Ribnico, kjer THE Nutrition Extrem ob 21. uri tudi v spletnem prenosu na Futsal.si.
  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.

DELI NA