22.12.2017 | 1. SFL
Prenos iz Benedikta, zanimivo tudi na ostalih treh terenih

S tekmami 14. kroga 1. SFL se ligaško tekmovanje poslavlja do februarja. V prvi plan prihaja reprezentanca, nje priprave na skorajšnji začetek evropskega prvenstva, ki bo v Ljubljani potekalo med 30.1. in 10.2. Še prej pa bodo danes svoje povedali prvoligaši. Tudi s tekmo meseca v Benediktu, odkoder se bomo javili z neposrednim prenosom ob 19.55!

1. SFL, 14. krog, 22.12.
Benedikt Avtodeli Džauš – FutureNet Maribor (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Bronx Škofije – FC Ivančna Gorica (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – Siliko Rem Power (21.00)

V Benediktu se obeta pravi futsal praznik, predstavile se bodo tudi domače selekcije. Sploh prvič pa bomo iz tega futsal kraja prenašali tekmo.

Več o tekmi meseca:

:: "Čas je, da premagamo Maribor!"

:: Kapetan Maribora verjamem v uspeh v Benediktu

Oboji bi tri točke

V Kobaridu se bosta spopadla ranjena leva. Oplast je več pričakoval od četrtfinala pokala Terme Olimia, a zapravil veliko prednost v Litiji in izpadel. Sevničani so več pričakovali od ligaške sezone, danes zasedajo 6. mesto, Oplast je tretji. „Skrajni čas je, da je konec tega dela prvenstva. Na najdaljše gostovanje gremo močno zdesetkani, a z željo, da drago prodamo svojo kožo. Je pa Oplast nesporni favorit,“ meni trener Sevnice Mitja Jontez.

„To bo težka tekma, predvsem v naših glavah po izpadu iz pokala,“ meni trener Oplasta Saša Leban, ki se zaveda, da je Sevnica za Oplast vedno neugodna ekipa. V prvem delu letošnje sezone je bilo 2:2, v lanski sezoni pa so oboji slavili na domačem parketu. „Upam in želim si pravega pristopa vseh 40 minut. Lepo bi bilo končati ta del sezone s tremi točkami,“ še doda Leban.

Previdni Hrvatin

Bronx, najprijetnejše presenečenje sezone, zasedajo 4. mesto in so udeleženec finalnega turnirja pokala Terme Olimia, gostijo novinca v ligi, ki zaseda 9. mesto. "Po odmevnem rezultatu v pokalu so pričakovanja na Obali vsekakor zelo visoka. Bojim se, da sta pokalni srecanji pustili določeno težo, zato moramo biti toliko bolj previdni. Kdor misli, da bo to lahka tekma ali je že vnaprej vknjižil tri točke, verjemite mi, ta ne bo videl igrisca. Podpišem za zmago 1:0,“ je dokaj previden domači trener Marko Hrvatin.

Njegov tekmec Jože Gačnik verjame, da bo prišel na Škofije v okrepljeni zasedbi in se zoperstavil domačinu. „Vemo, da je Bronx favorit. Mi se učimo. A če se pojavi priložnost, jo bomo zgrabili,“ sklene Gačnik.

Ponoviti Vrhniko

Kot zadnji bodo na teren pritekli v Rogaški Slatini, kjer gostujejo Vrhničani. „Po preboju v polfinale pokala Terme Olimia nas čaka še zadnji krog 1. SFL. Našim navijačem obljubljamo, d agremo po novo zmago. A ne bo lahko, saj nas čaka dobro motiviran tekmec, ki je v zadnjem času dvignil svojo formo,“ napove obračun domači strateg Kujtim Morina.

Da ne bo lahko, se zavedajo tudi gostje. „Gostujemo pri trenutno najboljši ekipi v Sloveniji. Cilj je, da odigramo maksimalno agresivno in ponovimo prvi polčas z Vrhnike,“ pa napove Mile Simeunovič, trener Silika Rem Power. Spomnimo – v 5. krogu 1. SFL so Vrhničani dobili polčas proti kozlom, 1:0 je bilo, zadel je Benjamin Tušar.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA