04.12.2017 | Futsal AA
Pred tekmo s Portugalsko: "Ljubljana si zasluži tak spektakel!"

Še točno 58 dni je ostalo do začetka futsal evropskega prvenstva, ki ga bosta 31.1. s tekmo v ljubljanskih Stožicah odprli Slovenija in Srbija. Spektakel v Stožicah pa se obeta že v sredo, ko v goste Sloveniji prihaja Portugalska. V našem taboru si od obračunov (prvi bo dan po prej, 5.12., v Litiji) precej obetajo.

Pripravljalni tekmi:

Litija, 5.12.
Slovenija – Portugalska (19.00)

Ljubljana, 6.12.
Slovenija – Portugalska (19.00)

Primeren test

„Bistveno je, da smo vsi zdravi. Kot sem slišal, ima Matej Fideršek še nekaj težav. A okostje ekipe je zbrano, Portugalce pa čakamo pripravljeni,“ pove 26-letni Alen Fetić, ki je dosedaj za Slovenijo zbral 90 nastopov, prispeval pa 37 golov. „Portugalci bodo primeren test za nas. So ekipa, ki sodi med svetovno elito. Ne bojimo se jih. Hočemo dokazati, da pripravljeni čakamo evropsko prvenstvo,“ nadaljuje Fetić.

„Čaka nas zahtevno delo,“ je tudi Fetiću jasno, da bosta tekmi v torek in sredo v letošnjem letu najtežji zalogaj za Slovenijo. „Portugalci imajo dobro ekipo. Precej igrajo brez žoge, veliko tečejo, tehnično in taktično so zelo močni. Imajo vrhunskega selektorja, ki je izbral tako ekipo. Premorejo tudi Ricardinha, najboljšega igralca na svetu, ki pa dela tisto razliko, ki jim pomaga v sami igri,“ naš sogovornik navrže nekaj dejstev o moči in kvaliteti gostov.

Ustaviti Ricardinha

Fetić je prepričan, da se lahko ustavi tudi Ricardinha, a da bo treba za odigrati maksimalno homogeno. Kot prava ekipa. „Držati ga bo treba čim dlje od gola in cone strela. Paziti bo treba, da ne bo prišel na tak prostor, da se bo lotil driblinga „ena na ena“. Stopiti bo treba korak bližje njemu,“ razmišlja Alen, ki je vesel, ker vlada tako zanimanje za sredino tekmo v Stožicah kot za evropsko prvenstvo. „Marketing Nogometne zveze Slovenije je vnovič naredil veliko delo, o futsalu govorijo tudi nogometaši, po družbenih omrežjih se širi kar nekaj videov, ki vabijo na tekmo. Vse to je zelo pohvalno,“ meni Fetić, ki je tudi vesel, ker bo po skoraj desetih letih reprezentanca vnovič gostovala v glavnem mestu. „Ljubljana si tak spektakel zasluži!“ doda Fetić in za konec še enkrat pogleda proti evropskemu prvenstvu.

„Skoraj dva meseca sta nam še ostala. Želim si le, tako kot pravi selektor, da smo vsi zdravi in da pridemo do EP nepoškodovani. Januarja bo dovolj časa, da se uigramo,“ še izvemo od Alena.

Medsebojne tekme Slovenije in Portugalske:

20.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:1
21.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:2
02.04. 2008 Slovenija – Portugalska 1:6
15.04. 2008 Slovenija – Portugalska 0:3
03.12. 2013 Slovenija – Portugalska1:4
04.12. 2013 Slovenija – Portugalska 4:2
04.02. 2016 Slovenija – Portugalska 2:6

 

Vstopnice po enotni ceni 5 €:

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2017 | Futsal AA
  V nedeljo uvodni zbor ženske futsal selekcije
  Nogometna zveza Slovenije skupaj s tehničnim sektorjem organizira prvi trening ženske futsal selekcije, saj je leta 2019 je na sporedu prvo uradno evropsko prvenstvo za ženske futsal reprezentance. Uvodni trening bo selekcija opravila v nedeljo, 17.12., v Kidričevem. Vodja ženske futsal selekcije je Dejan Kramberger, trenerka pa Andreja Prek.
 • 06.12.2017 | Futsal AA
  V 2. polčasu močno popravili vtis
  Slovenska futsal reprezentanca je v Ljubljani odigrala še drugo prijateljsko tekmo s Portugalci. Potem ko so slednji v torek v Litiji zmagali z 2:0, so danes izdatneje napolnili slovensko mrežo in slavili s 6:4 (4:0). Tekmo v Stožicah na novi podlagi, ki je prav ljubljanski športni podlagi doživela svojo premierjo, je spremljalo skoraj 3000 gledalcev.
 • 05.12.2017 | Futsal AA
  Nesrečen poraz Slovenije, z igro navdušili
  Današnja tekmeca se bosta čez 24 ur pomerila še enkrat, tekma v Ljubljani pa bo za prireditelje evropskega prvenstva, ki bo v Sloveniji potekalo v začetku februarja, tudi že nekakšna generalka, na kateri bodo lahko preverili, kako so že pripravljeni na EP.
 • 04.12.2017 | Futsal AA
  Ricardinho: "Slovenija je v zadnjih letih kot moj drugi dom!"
  "Slovenija raste iz leta v leto, ima dobro generacijo s šestimi, sedmimi izvrstnimi igralci, dobrega selektorja in ves čas kaže dobre igre. Želim ji najboljše in še enkrat ponavljam, želim si finale s Slovenijo," je še povedal Ricardinho, ki bo v torek 150. oblekel portugalski dres. Zato mu je Nogometna zveza Slovenije podarila slovenski dres s številko 150.
 • 04.12.2017 | Futsal AA
  "Svetovni as Ricardinho ve vse o Sloveniji!"
  Kapetan futsal reprezentance Igor Osredkar je eden od naših igralcev, ki igra v tujini. V soboto je v dresu Makarske odigral derbi hrvaškega prvenstva proti Splitu. Osredkarjevi so slavili zmago, zato je tudi kapetan Osredkar toliko boljše volje prišel na zbor izbrane vrste, ki jo jutri in v sredo čakata tekmi proti Portugalski.
 • 01.12.2017 | Futsal AA
  Slovenija pripravljena na Ricardinha in ekipo
  Leta 2005 je bil v portugalski vrsti tudi danes 32-letni Ricardinho, verjetno danes eden najboljših igralcev futsala. „Takratni selektor Duarte me je opozoril nanj. Rekel je, da bo zagotovo eden od futsal zvezdnikov svetovnega formata,“ se Dobovičnik spominja takrat 20-letnega igralca, ki je bil med letoma 2003 in 2010 član Benfice, danes pa nosi dres španskega Interja FS.
 • 30.11.2017 | Futsal AA
  Svetovna velesila na poti v Slovenijo, Ricardinho do mejnika
  Portugalce vodi selektor Jorge Braz. Portugalci so zvezda stalnica na evropskem futsal nebu. Na evropskih prvenstvih so dosedaj zbrali devet nastopov, najvišje so bili leta 2010 na Madžarskem, ko so osvojili srebrni kolajno. Na svetovnih prvenstvih so bili petkrat – prvikrat (leta 2000) so osvojili bronasto odličje.
 • 27.11.2017 | Futsal AA
  Selektor razkril seznam za tekmi proti Portugalski
  „Portugalci so dober test slaba dva meseca pred začetkom prvenstva. Po teh dveh preizkušnjah bo še dovolj časa za popravke,“ še doda selektor, ki bo ekipo vnovič zbral 4.1., ko bodo sledile desetdnevne priprave.
 • 24.11.2017 | Futsal AA
  Vstopnice za Uefa Futsal EURO 2018 generalko s Portugalsko že v prodaji
  Futsal reprezentanca Slovenije se bo v sklopu priprav na Uefa Futsal EURO 2018 pomerila s Portugalsko, ki skupaj s prvim zvezdnikom Ricardinhom prihaja v Stožice 6. decembra ob 19.00. Vstopnice za tekmo so že na voljo, celoten izkupiček od prodaje pa bo namenjen projektu Botrstvo.

DELI NA