04.12.2017 | Futsal AA
Pred tekmo s Portugalsko: "Ljubljana si zasluži tak spektakel!"

Še točno 58 dni je ostalo do začetka futsal evropskega prvenstva, ki ga bosta 31.1. s tekmo v ljubljanskih Stožicah odprli Slovenija in Srbija. Spektakel v Stožicah pa se obeta že v sredo, ko v goste Sloveniji prihaja Portugalska. V našem taboru si od obračunov (prvi bo dan po prej, 5.12., v Litiji) precej obetajo.

Pripravljalni tekmi:

Litija, 5.12.
Slovenija – Portugalska (19.00)

Ljubljana, 6.12.
Slovenija – Portugalska (19.00)

Primeren test

„Bistveno je, da smo vsi zdravi. Kot sem slišal, ima Matej Fideršek še nekaj težav. A okostje ekipe je zbrano, Portugalce pa čakamo pripravljeni,“ pove 26-letni Alen Fetić, ki je dosedaj za Slovenijo zbral 90 nastopov, prispeval pa 37 golov. „Portugalci bodo primeren test za nas. So ekipa, ki sodi med svetovno elito. Ne bojimo se jih. Hočemo dokazati, da pripravljeni čakamo evropsko prvenstvo,“ nadaljuje Fetić.

„Čaka nas zahtevno delo,“ je tudi Fetiću jasno, da bosta tekmi v torek in sredo v letošnjem letu najtežji zalogaj za Slovenijo. „Portugalci imajo dobro ekipo. Precej igrajo brez žoge, veliko tečejo, tehnično in taktično so zelo močni. Imajo vrhunskega selektorja, ki je izbral tako ekipo. Premorejo tudi Ricardinha, najboljšega igralca na svetu, ki pa dela tisto razliko, ki jim pomaga v sami igri,“ naš sogovornik navrže nekaj dejstev o moči in kvaliteti gostov.

Ustaviti Ricardinha

Fetić je prepričan, da se lahko ustavi tudi Ricardinha, a da bo treba za odigrati maksimalno homogeno. Kot prava ekipa. „Držati ga bo treba čim dlje od gola in cone strela. Paziti bo treba, da ne bo prišel na tak prostor, da se bo lotil driblinga „ena na ena“. Stopiti bo treba korak bližje njemu,“ razmišlja Alen, ki je vesel, ker vlada tako zanimanje za sredino tekmo v Stožicah kot za evropsko prvenstvo. „Marketing Nogometne zveze Slovenije je vnovič naredil veliko delo, o futsalu govorijo tudi nogometaši, po družbenih omrežjih se širi kar nekaj videov, ki vabijo na tekmo. Vse to je zelo pohvalno,“ meni Fetić, ki je tudi vesel, ker bo po skoraj desetih letih reprezentanca vnovič gostovala v glavnem mestu. „Ljubljana si tak spektakel zasluži!“ doda Fetić in za konec še enkrat pogleda proti evropskemu prvenstvu.

„Skoraj dva meseca sta nam še ostala. Želim si le, tako kot pravi selektor, da smo vsi zdravi in da pridemo do EP nepoškodovani. Januarja bo dovolj časa, da se uigramo,“ še izvemo od Alena.

Medsebojne tekme Slovenije in Portugalske:

20.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:1
21.12. 2005 Slovenija – Portugalska 0:2
02.04. 2008 Slovenija – Portugalska 1:6
15.04. 2008 Slovenija – Portugalska 0:3
03.12. 2013 Slovenija – Portugalska1:4
04.12. 2013 Slovenija – Portugalska 4:2
04.02. 2016 Slovenija – Portugalska 2:6

 

Vstopnice po enotni ceni 5 €:

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija kvalifikacije začenja v Ukrajini
  Po žrebu Nyonu so znane skupine predkroga in glavnega kroga kvalifikacij za futsal svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Slovenska futsal reprezentanca se kvalifikacijam pridruži v glavnem delu (oktober 2019), kjer jo uvodoma čaka skupinski del v Ukrajini.
 • 11.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija čaka tekmece v kvalifikacijah za SP 2020
  „Na to svetovno prvenstvo se bo težko uvrstiti, saj gre za tri nivoje kvalifikacij. Konkurenca je močna, na žreb pa ni vpliva. Počakajmo do srede,“ pa dodaja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 10.12.2018 | Futsal AA
  Članice trenirale v Podčetrtku
  „Zadovoljen sem s pripravami. Viden je napredek. Očitno je, da so dekleta v tekmovalnem ritmu, to se vidi pri izvedbi. V delo smo vključili tudi novinke, ki so hitro dojele in sprejele akcije, ki jih igramo in izvajamo v naši igri,“ je po vikendu v Podčetrtku povedal selektor Kramberger.
 • 03.12.2018 | Futsal AA
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  „Cilj je jasen: ogrodju reprezentance, ki ga imamo, dodati še kako igralko, ki bi lahko nosila težje breme,“ pa selektor Dejan Kramberger o ciljih zborov, ki sledijo.
 • 31.10.2018 | Futsal AA
  S Hrvaške z izkušnjami in nagrado za fair play
  Pomlajena Slovenija je na turnirju dosegla končno 4. mesto, slavila je Madžarska, ki je na turnirju petih narodov zbrala štiri zmage. Zbrana vrsta selektorja Andreja Dobovičnika je po turnirju prejela tudi priznanje za najbolj fair ekipo turnirja!
 • 30.10.2018 | Futsal AA
  Proti BiH do prve točke
  Slovenska članska futsal reprezentanca je na turnirju v Poreću prišla do prve točke, saj je remizirala z Bosno in Hercegovino, ki je prišla na turnir v Istro v popolni zasedbi. Gole za končnih 4:4 so prispevali Gašper Vrhovec (pomlajeni reprezentanci se je pridružil danes), Nejc Hozjan, Jeremy Bukovec in Nik Zajc.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Slovenska mladost obetavno z Madžari
  Slovenija je nastopila v spremenjeni postavi v primerjavi s prvo tekmo: v ekipi ni bilo Andreja Mohoriča in Luke Kanca, ki sta zbolela. Ekipi so se naknadno v skladu z dogovorom pridružili Nejc Hozjan, Timotej Debeljak, Jeremy Bukovec in Tilen Gajser.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Danes proti Madžarski
  Pomlajena slovenska vrsta je prvi dan ob veliki neučinkovitosti zabeležila uvodni poraz proti Kuvajtu (1:5), Madžarska pa ima po dveh dneh dve zmagi – s 5:3 so ugnali Bosno in Hercegovino, včeraj popoldan še tesno z 1:0 Grčijo.
 • 27.10.2018 | Futsal AA
  Uvodoma izgubili proti Kuvajtu
  Pomlajena članska futsal reprezentanca je s porazom proti Kuvajtu (1:5) začela turnir Futsal Week, ki poteka na Hrvaškem (v Poreću). Na turnirju sodita tudi slovenska mednarodna sodnika Admir Zahović in Dejan Veselič.
 • 27.10.2018 | Futsal AA
  Uvodoma proti Kuvajtu
  V teh dneh je poleg reprezentance U19 na delu tudi članska vrsta, ki jo vodi selektor Andrej Dobovičnik. Člani bodo od danes pa do srede nastopali na mednarodnem turnirju v Poreču na Hrvaškem. Slovenija se bo pomerila z Bosno in Hercegovino, Grčijo, Madžarsko in Kuvajtom.

DELI NA