06.10.2018 | 1. SFL
Pred polno dvorano z evropskim prvakom iz leta 2016

Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je tako dobro odigral uvodni tekmi glavnega dela lige prvakov, da si je z dvema zmagama proti ruskemu in madžarskemu podprvaku že tekmo pred koncem turnirja v Podčetrtku priigral napredovanje med 16 najboljših v Evropi.

Tudi zato bodo varovanci trenerja Kujtima Morine danes proti ruskemu prvaku Ugri (evropski klubski prvak iz leta 2016!) povsem neobremenjeni, v Obstotelju pa se obeta pravi futsal praznik!

Tekma se začne ob 20. uri.

Futsal liga prvakov, glavni del, 3. krog:

6.10.
Berettyóújfalu – Sibiryak (17.30)
Dobovec – Ugra (20.00)

Apetiti rastejo

„Za nas bo bo morda celo najlažja tekma na turnirju,“ meni Kujtim Morina, hrvaški strokovnjak na klopi Dobovca. „Ni predaje, nimamo kaj izgubiti. Gremo v tekmo, da vidimo, kam v Evropi sodimo. Vsak od mojih igralcev bo imel motiv več, potencial in volja pa nikoli nista sporna,“ nadaljuje Morina, ki pogleduje že proti elitnemu delu futsal lige prvakov.
„Apetiti rastejo. V rotacijo se nam vrača Kristijan Postružin, ki se vrača po poškodbi. Še kako nam bo prav prišel v rotaciji igralcev,“ pove Morina, ki ga njegova zasedba v minulih dneh v Podčetrtku ni presenetila.

„Vedel sem, da imamo kvalitetno ekipo. A je treba to potrditi na tekmi, ki pa se lahko odvije v smer, ki ne želiš. Rezultat tekme je edino merilo. Jaz vem, da imam dobro ekipo in kvalitetne igralce, to je treba pokazati na tekmi. Useva nam,“ sklene Kujtim Morina.

Dvorana premajhna za vse

„Ugra je vrhunska ekipa, ki premore 12 izjemnih igralcev, tu so reprezentanti Rusije in Brazilije. Želim si, da bi zabeležili pozitiven rezultat. Verjamem pa, da bo dvorana v Podčetrtku danes premajhna za vse,“ napoveduje Alen Fetić, ki upa, da bo imel Dobovec prihodnji teden tudi nekaj sreče pri žrebu elitnega dela, kar bi jim morda odprlo vrata celo na finalni turnir futsal lige prvakov.

Verjamejo v trenerja

Pri sobotni tekmi pa se je pomudil še Damir Puškar, ki je tudi na minulih tekmah potrdil, kako pomembno je, da ima ekipa zanesljivega vratarja. „Vemo, da nas danes čaka zahtevna tekma. Ugra ima izjemnega vratarja in igralce v polju. A smo mi povsem mirni. Imamo vrhunskega trenerja, ki nas bo dobro pripravil,“ pove Damir Puškar.

Ugra prednjači

Ugra je na turnirju v Podčetrtku zabeležila dve suvereni zmagi, 4:1 in 9:1 (Sibiriak). S 13 doseženimi goli je rusko moštvo tudi najbolj učinkovita ekipa glavnega dela lige prvakov. Z 39 streli v okvir vrat je ruski državni prvak vodilna ekipa v tem segmentu v tem delu lige prvakov. Vratar Zviad Kupatadze je s tremi goli 2. strelec tekmovanja.

Osrednji datumi v letošnji futsal ligi prvakov:
3.10. - 7.10. glavni del lige prvakov
12.10. žreb elitnega dela lige prvakov
13.11. - 18.11. elitni del lige prvakov
25.4. - 28.4. finalni turnir lige prvakov

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA