04.03.2018 | Pokal Terme Olimia
Pokal Terme Olimia v roke Dobovca

Dobovec MB-Monting je zmagovalec pokala Terme Olimia. V finalu je ekipa iz Rogaške Slatine s 4:2 premagala Litijo, po dva gola za sploh prvi pokalni naslov Dobovca sta prispevala Robert Grbić in Kristjan Čujec.

Prav Čujec je bil izbran za najboljšega igralca finalnega turnirja, Damir Puškar je prejel nagrado za najboljšega vratarja dvodnevnega spektakla v Podčetrtku. Aleš Marot, tudi on iz ekipe prvakov, pa je bil z 11 goli najboljši strelec pokalnega tekmovanja, ki se je še šestič zapored sklenilo v Obsotelju.

Po koncu finala, v neposrednem prenosu ste ga lahko spremljali na Sportklubu, so pokale in medalje ekipam podelili Marko Vavpetič, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, Peter Misja, župan občine Podčetrtek, Florijan Vasle, generalni direktor podjetja Terme Olimia in Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS.

Finalni turnir pokala Terme Olimia, finale, 4.3.
FC Litija – Dobovec MB-Monting 2:4 (1:2)
1:0 Duščak (13.), 1:1 Čujec (15.), 1:2 Grbić (16.), 1:3 Grbić (24.), 2:3 Širok (29.), 2:4 Čujec (40.)

Več o pokalu Terme Olimia:

:: KDO BO NA VRHU NASLEDIL MARIBORČANE

:: V FINALU POKALA TERME OLIMIA LITIJA IN DOBOVEC

:: ŠTIRJE V LOV NA NASLOV, V NEDELJO TUDI ZLATA ŽOGA

:: Z LOVORIKO BI SI RADI ČESTITALI ZA KLUBSKI JUBILEJ

:: S TAKTIČNIMI RAZLIČICAMI PONAGAJATI DOBOVCU

:: Z AMBICIOZNOSTJO NIMAJO TEŽAV

:: PONOSNI NA KOMPLIMENT MILETA SIMEUNOVIČA

:: ZVEZDNIŠKA ZASEDBA NA FINALNEM TURNIRJU POKALA TERME

:: NA VOLJO VSTOPNICE ZA POKAL TERME OLIMIA

:: OBVESTILO TEKMOVALNEGA SEKTORJA (023-17)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
9 FC Litija
3 KMN Oplast in KMN Puntar
2 Agencija Luvin in Proen Maribor
1 Pelikan, KMN Gorica, Bronx Škofije, Dobovec MB-Monting

Slovesno na začetku

Pokalni finale je bil slovesen uvod. Predsednica KMN pri NZS Samantha Tina Lovše je Tanji Vrabel (članica KMN Slovenske Gorice) izročila nagrado za najboljšo igralko minulega leta. Že desetič pa je bila podeljena Zlata žoga, ki jo KMN pri NZS podeljuje najboljšemu igralcu v minulem koledarskem letu. Prejel jo je reprezentančni vratar in član Dobovca MB-Monting Damir Puškar. Med polčasom pa je posebno priznanje ob koncu aktivne sodniške kariere dobil Andrej Pajtler, izročila sta mu ga Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS, in Silvo Borošak, predsednik sodniškega odbora pri KMN pri NZS.

Agresivni Duščak

Tekmo so podjetneje začeli igralci Dobovca MB-Monting, prednjačil je Kristijan Čujec, ki je povzročal precej težav litijski obrambi in vratarju. Litijani so prvič resno zapretili v sedmi minuti, a je bil vratar Damir Puškar na pravem mestu. V zadnji tretjini prvega polčasa so padli zadetki. Klemen Duščak si je sam priboril žogo ter kljub pokrivanju obrambe uspel priti do strela z desne in zadeti za 1:0.

Preobrat Dobovca

Dobovec je pred bučno podporo številnih klubskih pristašev uspel režirati preobrat. Prvič je bil uspešen razpoloženi Čujec, na 2:1 pa je povišal Robert Grbić.

Širok za 2:3

Po notah in željah Dobovca se je začel tudi 2. del. Litija je nadaljevala z igralcem vratarjem v polju, napako pri tej igri so varovanci Kujtima Morine izkoristili in povišali v 24. minuti. Grbić, ki je dosegel svoj drugi gol, bi lahko v 26. minuti zadel za 1:4, a je njegov strel ustavil okvir vrat.

V 29. minuti so za zanimivo končnico poskrbeli Litijani, ki so prek novinca Anžeta Široka znižali na 2:3. Ni bilo dovolj za popoln preobrat. Ko je v 40. minuti zadel Čujec, se je rajanje navijačev Dobovca lahko začelo. Klub letos slavi 40. rojstni dan.

Finale pokala Terme Olimia so si ogledali tudi člani reprezentance do 19 let, ki jutri potujejo na Portugalsko, kjer bodo odigrali dve prijateljski tekmi.

Izjavi po finalu:

Kujtim Morina, trener Dobovca MB-Monting:
„Še enkrat od srca čestitam igralcem, da nam je uspelo priti do tega naslova. To je prvi pokal za Dobovec. Še posebej sem vesel zaradi teh navijačev, ki nas bodrijo in so nam v veliko oporo. Dobro smo odigrali, bili smo pametni, agresivni in potrpežljivi.“

Damir Pertič, trener FC Litija:
„Najprej bi rad čestital Dobovcu za naslov. Sobotni polfinale je za nas terjal prevelik davek, imeli smo preveč težav s poškodbami. Poizkušali smo tudi igro z vratarjem, a ni šlo. Mojim igralcem vsa čast za borbenost in prizadevanja.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.12.2018 | Pokal Terme Olimia
  V Oplastu ponosni na najboljšo tekmo sezone
  „To je bila ena od tekem, ko nismo bili pravi. Enostavno je bilo premalo prave energije, a smo na koncu kljub temi izvlekli remi, ki je osnova za povratno tekmo. Ta obračun v Kobaridu mora biti pravo opozorilo, da še dodatno strnemo svoje vrste,“ je po remiju v Kobaridu razmišljal trener Dobovca Kujtim Morina.
 • 14.12.2018 | Pokal Terme Olimia
  Oplast remiziral s prvakom, Mariborčani in Litijani z visoko razliko
  KMN Bronx je doma s 4:2 porazil Siliko Mkeršmanc, ki je do konca tekme izničil domače vodstvo 3:0, zato se nam obeta zanimivo povratno srečanje. Tekma v Kobaridu se je končala brez zmagovalca, 1:1.
 • 14.12.2018 | Pokal Terme Olimia
  Začenja se četrtfinale pokala Terme Olimia
  Na sporedu so trije prvoligaški obračuni. Branilec naslova Dobovec MB Monting odhaja v goste v Kobarid, kjer jih čaka domači Oplast. Ekipi s sestavo ekipe nimata težav, ob pogledu na lestvico 1. SFL pa je jasno, da so varovanci trenerja Kujtima Morine nesporni favorit za napredovanje. V letošnji 1. SFL sta se ekipi merili enkrat, 4:1 je bilo za Dobovec.
 • 23.11.2018 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala pokala Terme Olimia
  Danes je v Nacionalnem nogometnem centru Brdu potekal žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia. Uvodne tekme te faze tekmovanja bodo na sporedu 14. decembra, povratne 18. januarja. Naslov prvaka brani Dobovec MB Monting.
 • 20.11.2018 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb četrtfinala pokala Terme Olimia
  V tej fazi tekmovanja ni nosilcev, niti ni prednosti domačega igrišča. Prvo izžrebana ekipa bo tudi domačin prvega srečanja, saj se v četrtfinalu igrata dve srečanji. Igralna dneva četrtfinalnih srečanj sta petek, 14.12., in petek, 18.01.2019.
 • 17.11.2018 | Pokal Terme Olimia
  Tudi Litija in KMN Slemen
  Kot zadnja sta med osem prišla Litija in KMN Slemen. Litijani so bili z 9:0 boljši od sosedov, po poškodbah sta se v ekipo Litijanov vrnila Staš Kazič in Denis Ramić. KMN Slemen je vnovič potrdil, da je mojster za pokalno tekmovanje, to pot je s 7:1 izločil Ajdovce.
 • 16.11.2018 | Pokal Terme Olimia
  Za pokalni četrtfinale
  Danes in jutri se igra osmina finala pokala Terme Olimia. V tekmovanje se je uvrstilo 14 ekip. Na osnovi uspešnosti v zadnjih sezonah sta si Dobovec Pivovarna Kozel (tudi branilec naslova iz lanske sezone) in FutureNet Maribor zagotovila neposredno napredovanje v četrtfinale, zato bomo v osmini finala videli 12 ekip oziroma šest tekem.
 • 19.10.2018 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala pokala Terme Olimia
  Na osnovi uspešnosti v zadnjih sezonah sta si Dobovec Pivovarna Kozel in FutureNet Maribor zagotovila neposredno napredovanje v četrtfinale. V osmini finala pokala Terme Olimia se igra le ena tekma, pri čemer je nižje rangirana ekipa domačin tekme.
 • 27.05.2018 | Pokal Terme Olimia
  Futsal pokal in Terme Olimia ostajata partnerja
  Letos je potekala že 23. sezona pokala Terme Olimia. Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. Sodelovanje pa se na obojestransko zadovoljstvo nadaljuje.
 • 05.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Tanja Vrabel in Damir Puškar zaznamovala leto 2017
  Svojo aktivno sodniško pot pa je sklenil Andrej Pajtler, priznanje za opravljeno sta mu med polčasoma finala pokala Terme Olimia izročila Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS, ter Silvo Borošak, predsednik sodniškega odbora pri KMN pri NZS.

DELI NA