04.03.2018 | Pokal Terme Olimia
Pokal Terme Olimia v roke Dobovca

Dobovec MB-Monting je zmagovalec pokala Terme Olimia. V finalu je ekipa iz Rogaške Slatine s 4:2 premagala Litijo, po dva gola za sploh prvi pokalni naslov Dobovca sta prispevala Robert Grbić in Kristjan Čujec.

Prav Čujec je bil izbran za najboljšega igralca finalnega turnirja, Damir Puškar je prejel nagrado za najboljšega vratarja dvodnevnega spektakla v Podčetrtku. Aleš Marot, tudi on iz ekipe prvakov, pa je bil z 11 goli najboljši strelec pokalnega tekmovanja, ki se je še šestič zapored sklenilo v Obsotelju.

Po koncu finala, v neposrednem prenosu ste ga lahko spremljali na Sportklubu, so pokale in medalje ekipam podelili Marko Vavpetič, generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije, Peter Misja, župan občine Podčetrtek, Florijan Vasle, generalni direktor podjetja Terme Olimia in Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS.

Finalni turnir pokala Terme Olimia, finale, 4.3.
FC Litija – Dobovec MB-Monting 2:4 (1:2)
1:0 Duščak (13.), 1:1 Čujec (15.), 1:2 Grbić (16.), 1:3 Grbić (24.), 2:3 Širok (29.), 2:4 Čujec (40.)

Več o pokalu Terme Olimia:

:: KDO BO NA VRHU NASLEDIL MARIBORČANE

:: V FINALU POKALA TERME OLIMIA LITIJA IN DOBOVEC

:: ŠTIRJE V LOV NA NASLOV, V NEDELJO TUDI ZLATA ŽOGA

:: Z LOVORIKO BI SI RADI ČESTITALI ZA KLUBSKI JUBILEJ

:: S TAKTIČNIMI RAZLIČICAMI PONAGAJATI DOBOVCU

:: Z AMBICIOZNOSTJO NIMAJO TEŽAV

:: PONOSNI NA KOMPLIMENT MILETA SIMEUNOVIČA

:: ZVEZDNIŠKA ZASEDBA NA FINALNEM TURNIRJU POKALA TERME

:: NA VOLJO VSTOPNICE ZA POKAL TERME OLIMIA

:: OBVESTILO TEKMOVALNEGA SEKTORJA (023-17)

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
9 FC Litija
3 KMN Oplast in KMN Puntar
2 Agencija Luvin in Proen Maribor
1 Pelikan, KMN Gorica, Bronx Škofije, Dobovec MB-Monting

Slovesno na začetku

Pokalni finale je bil slovesen uvod. Predsednica KMN pri NZS Samantha Tina Lovše je Tanji Vrabel (članica KMN Slovenske Gorice) izročila nagrado za najboljšo igralko minulega leta. Že desetič pa je bila podeljena Zlata žoga, ki jo KMN pri NZS podeljuje najboljšemu igralcu v minulem koledarskem letu. Prejel jo je reprezentančni vratar in član Dobovca MB-Monting Damir Puškar. Med polčasom pa je posebno priznanje ob koncu aktivne sodniške kariere dobil Andrej Pajtler, izročila sta mu ga Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS, in Silvo Borošak, predsednik sodniškega odbora pri KMN pri NZS.

Agresivni Duščak

Tekmo so podjetneje začeli igralci Dobovca MB-Monting, prednjačil je Kristijan Čujec, ki je povzročal precej težav litijski obrambi in vratarju. Litijani so prvič resno zapretili v sedmi minuti, a je bil vratar Damir Puškar na pravem mestu. V zadnji tretjini prvega polčasa so padli zadetki. Klemen Duščak si je sam priboril žogo ter kljub pokrivanju obrambe uspel priti do strela z desne in zadeti za 1:0.

Preobrat Dobovca

Dobovec je pred bučno podporo številnih klubskih pristašev uspel režirati preobrat. Prvič je bil uspešen razpoloženi Čujec, na 2:1 pa je povišal Robert Grbić.

Širok za 2:3

Po notah in željah Dobovca se je začel tudi 2. del. Litija je nadaljevala z igralcem vratarjem v polju, napako pri tej igri so varovanci Kujtima Morine izkoristili in povišali v 24. minuti. Grbić, ki je dosegel svoj drugi gol, bi lahko v 26. minuti zadel za 1:4, a je njegov strel ustavil okvir vrat.

V 29. minuti so za zanimivo končnico poskrbeli Litijani, ki so prek novinca Anžeta Široka znižali na 2:3. Ni bilo dovolj za popoln preobrat. Ko je v 40. minuti zadel Čujec, se je rajanje navijačev Dobovca lahko začelo. Klub letos slavi 40. rojstni dan.

Finale pokala Terme Olimia so si ogledali tudi člani reprezentance do 19 let, ki jutri potujejo na Portugalsko, kjer bodo odigrali dve prijateljski tekmi.

Izjavi po finalu:

Kujtim Morina, trener Dobovca MB-Monting:
„Še enkrat od srca čestitam igralcem, da nam je uspelo priti do tega naslova. To je prvi pokal za Dobovec. Še posebej sem vesel zaradi teh navijačev, ki nas bodrijo in so nam v veliko oporo. Dobro smo odigrali, bili smo pametni, agresivni in potrpežljivi.“

Damir Pertič, trener FC Litija:
„Najprej bi rad čestital Dobovcu za naslov. Sobotni polfinale je za nas terjal prevelik davek, imeli smo preveč težav s poškodbami. Poizkušali smo tudi igro z vratarjem, a ni šlo. Mojim igralcem vsa čast za borbenost in prizadevanja.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 27.05.2018 | Pokal Terme Olimia
  Futsal pokal in Terme Olimia ostajata partnerja
  Letos je potekala že 23. sezona pokala Terme Olimia. Od leta 2011 je sponzor pokala NZS podjetje Terme Olimia, Podčetrtek pa od leta 2013 redno gosti finalne turnirje pokalnega tekmovanja. Sodelovanje pa se na obojestransko zadovoljstvo nadaljuje.
 • 05.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Tanja Vrabel in Damir Puškar zaznamovala leto 2017
  Svojo aktivno sodniško pot pa je sklenil Andrej Pajtler, priznanje za opravljeno sta mu med polčasoma finala pokala Terme Olimia izročila Samantha Tina Lovše, predsednica KMN pri NZS, ter Silvo Borošak, predsednik sodniškega odbora pri KMN pri NZS.
 • 04.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Kdo bo na vrhu nasledil Mariborčane
  Litija desetič ali Dobovec MB-Monting prvič; to je vprašanje, ki si ga danes pred finalom pokala Terme Olimia zastavljajo ljubitelji futsala. Obračun bo na sporedu v Podčetrtku ob 19. uri, vstopnice so na voljo na spletni strani www.eventim.si, Petrolovih bencinskih servisih, prodajalnah Eventima in v uradni trgovini NZS v Ljubljani.
 • 03.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  V finalu pokala Terme Olimia Litija in Dobovec
  Na prvi polfinalni tekmi so bili Litijani s 5:4 boljši od KMN Bronx Škofije. Odločilen zadetek je 17 sekund pred koncem dosegel reprezentant Alen Fetić. Dobovec MB-Monting je imel vsaj na papirju lažje delo. Novinca na finalnem turnirju, vrhniški Siliko Rem Power, so Rok Mordej (danes je slavil 29. rojstni dan!) in ekipa ugnali s 7:0.
 • 02.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Štirje v lov na naslov, v nedeljo tudi Zlata žoga
  V Podčetrtku je vse pripravljeno za sobotni začetek finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Za naslov se bodo pomerili Dobovec MB-Monting. FC Litija, Siliko Rem Power in KM Bronx Škofije. Aktualni prvak FutureNet Maribor naslova se brani, saj se je poslovil v četrtfinalu. Podčetrtek pa finalni turnir pokala gosti že šestič zapored.
 • 01.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  Z lovoriko bi si radi čestitali za klubski jubilej
  Ekipa v svoji sredi premore kar štiri slovenske reprezentante ter okrepitve s Hrvaške, odkoder prihaja tudi trener Kujtim Morina. Nekdanji as Nacionala je lani jeseni sedel na klop Dobovca, ki ravno v tem letu praznuje 40. let obstoja!
 • 01.03.2018 | Pokal Terme Olimia
  S taktičnimi različicami ponagajati Dobovcu
  V Vrhniki so ponosni na svojo futsal sredino, Siliko Rem Power si je v svoji drugi sezoni med prvoligaški zagotovil četrtfinale 1. SFL in se uvrstil v polfinale pokala Terme Olimia. Ekipo vodi nekdanji futsal as Mile Simeunovič
 • 28.02.2018 | Pokal Terme Olimia
  Z ambicioznostjo nimajo težav
  Damir Pertič je lani na klopi devetkratnih pokalnih prvakov nadomestil Tomislava Horvata. Zaenkrat mu kaže dobro: v 1. SFL je na prvem mestu, ekipa je na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. Litija lovi 10. jubilejni pokalni naslov.
 • 27.02.2018 | Pokal Terme Olimia
  Na voljo vstopnice za pokal Terme Olimia
  Nogometna zveza Slovenije je tudi tokrat poskrbela za žepu in denarnici prijazne cene vstopnic. V soboto si lahko dve tekmi polfinala ogledate za ceno pet evrov (kot na evropskem prvenstvu ena vstopnica velja za dve tekmi tistega dne), za vrhunec finale pokala pa boste odšteli tudi pet evrov.

DELI NA