15.11.2017 | 1. SFL
Po porazu v Rogaški Slatini napovedal spremembe

Pred ligaškim premorom so po 10. krogu svoje misli strnili tudi trenerji. Kutjim Morina je pohvalil igralce za izvrstno igro, njegov kolega Matej Gajser pa je napovedal spremembe. Z igro in ohranjeno čisto mrežo je bil zadovoljen Damir Pertič, Marko Hrvatin pa je izrekel kopico komplimentov na račun mlade zasedbe. Svojim fantom sta čestitala tudi Tomislav Novak in Jože Gačnik.

1. SFL, 10. krog, 10.11.

Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNEt Maribor 7:1 (4:1)
1:0 Čujec (5.), 1:1 Horvath (7.), 2:1 Mordej (10.), 3:1 Čujec (11.), 4:1 Grbić (12.), 5:1 Jurić (22.), 6:1 Grbić (27.), 7:1 Majić (35.)

Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Oplast Kobarid 6:3 (4:2)
1:0 Klemenčič (3.), 1:1 Širok (4.), 2:1 Klemenčič (8.), 2:2 Kos (12.), 3:2 Senekovič M. (17.), 4:2 Lovrenčič (19.), 5:2 Vindiš (24.), 5:3 Širok (35.), 6:3 Senekovič M. (39./10m)

FC Litija – KMN Bronx Škofije 3:0 (0:0)
1:0 Totošković (24.), 2:0 Totošković (37.), 3:0 Ručna (39.)

Siliko Rem Power – FC Ivančna Gorica 2:3 (1:1)
1:0 Behrić (6.), 1:1 Pešec (18.), 1:2 Ostanek (24.), 2:2 Tušar (26.), 2:3 Pešec (31.)

Izjave po tekmi:

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Zelo sem vesel zaradi načina, kako smo dosegli zmago. Dominirali smo celo tekmo, na koncu pa zasluženo zmagali na derbiju. Rad bi pohvalil moje fante, ki so odigrali izvrstno. Že v nedeljo smo začeli priprave na pokalni obračun v Sevnici.“

Matej Gajser, trener FutureNet Maribor:
„Preostane nam samo to, da čestitamo domačinu za osvojene tri točke. Celotno srečanje so gospodarili na igrišču. Mi smo odigrali najslabšo tekmo letos. Potrebne bodo spremembe.“

Damir Pertič, trener FC Litije:
„Zasluženo smo zmagali in po dolgem času nismo prejeli zadetka. Torej je bil izpolnjen cilj tekme.“

Marko Hrvatin, trener KMN Bronx Škofije:
„Fantje so se držali dogovora iz slačilnice in priprave na tekmo. Do 37. minute smo bili na golu zaostanka, za kaj več pa nam je proti tako vrhunski zasedbi na koncu zmanjkalo malo sreče, morda tudi kvalitete. Kljub porazu moram svojo mlado ekipo, ki je tokrat pripotovala v Litijo, zelo pohvaliti. Nik Zajc pa je še enkrat več dokazal, da se z lahkoto lahko kosa z najboljšimi in si zasluži mesto v reprezentanci.“

Tomislav Novak, trener Benedikt Avtodeli Džauš:
„Najprej bi rad čestital mojim borcem za enkratno predstavo. Želel bi si več takih tekem. Obračun je bil odprt z vseh strani, zato tudi tako zanimiv za gledalce. Zasluženo so na koncu točke ostale doma.“

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Tekma je bila odraz celega tedna. Slab oz nič treninga in utrujenost igralcev sta naredila svoje. Borili smo se, vendar ni bilo prave energije, da ne govorim o napakah, iz katerih smo dobivali zadetke. V prihodnje bomo močno razmislili o udelezbi na zborih reprezentanc, če ne moremo potem prestaviti tekem vsaj za kak dan. Sicer pa zaslužena zmaga domačinov. Mi pa glave gor. Čaka nas zelo neugoden Stripy v pokalu. Moramo biti pravi.“

Mile Simeunovič, trener Silika Rem Power:
„Nasprotnik se je boril, pustil srce na terenu, imeli so tudi razpoloženega vratarja, ki smo mu v dobršni meri pomagali tudi mi. To je bila malce drugačna tekma kot prejšnje. Tokrat smo imeli več žogo v svojih nogah. Ni pa bilo kvalitete za dosego več kot dveh golov.“

Jože Gačnik, trener FC Ivančna Gorica:
„Delo, delo, delo. To je rezultat. Čestitam fenomenalnim igralcem. Z igrami smo si kako točko zaslužili že poprej. Je pa zato zdaj zmaga slajša. Zmago poklanjamo našemu predsedniku Urošu, čigar mama je v zelo slabem stanju.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA