19.04.2018 | 1. SFL
Pertič: Potrebujemo Gašperja Vrhovca!

Naključje je hotelo, da ima tudi Litija, ne le Dobovec Pivovarna Kozel, novega trenerja na klopi. V Litiji je debitiral Damir Pertič, ki je, to nam je zatrdil, že do petka v filmu finala 1, SFL. „Končno se finale začenja,“ še dodaja Pertič, ki je z ekipo letos osvojil superpokal, izgubil pa finale pokala Terme Olimia.

1. SFL, finale, 1. tekma, 20.4.
FC Litija - Dobovec  Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na Šport TV-ju)

Načakali ste se finala, ki se je napovedoval od 1. kroga 1 .SFL.
„Sezona je dolga. Čeprav so nas vsi že videli v finalu, pa je bilo treba tja priti! Dolga sezona, poškodbe, prekinitev prvenstva in Euro 2018 so vplivali na sezono, igralce in ekipo. Kljub temu smo uspeli oboji – zato smo zasluženo v finalu.“

Tudi igralci so rekli „končno“!
„Saj jih razumem: zdaj bodo pokazali, kaj dejansko znajo in zmorejo!“

Je dovolj moči še za sklepno dejanje, dejansko vrhunec sezone?!
„Odločala bo dneva forma igralcev.“

A ni to dejstvo o dnevni formi malce krivično do vas trenerjev, ko dejansko nimate neposrednega vpliva na izkupiček?
„Ni krivično. Dejansko je dnevna forma rezultat procesa dela in treninga skozi celo sezono. Naloga trenerja je, da ekipo pripravi, da je najboljša v danem trenutku.“

Ste mirni pred začetkom finala?
„Sem, a hkrati poln adrenalina. Komaj čakam, da se začne!“

Bo imel kapetan Gašper Vrhovec večje vlogo in minutažo?
„Gašper se vrača po poškodbi. Cel teden je treniral, prejšnji petek pa prvič zaigral. V prvem delu sezone smo ga pripravljali za Euro 2018, zdaj za končnico. Potrebujemo ga!“

Kdo je favorit? Litija, ker je bila 1. po rednem delu, ali Dobovec, ker je aktualni pokalni prvak?
„Sam se ne bojim prevzemati vloge favorita, a sem realen. Zato bi rekel, da so možnosti 50:50.“

Kakšno Litijo bomo videli?
„V glavi imam več variant, kako začeti prvo tekmo. Verjetno ne bom odstopal od preizkušenega plana iz polfinala. Radi bi igrali dopadljiv futsal, prijeten za gledalce.“

Veliko gledalcev bo v dvorani, tako v Litiji kot v Rogaški Slatini, ostali pa bodo spremljali tekmo na Šport TV-ju.
„To je izjemno pohvalno. Predvsem pa velika stvar za klube, ki bodo lahko na tak način lažje prišli do kakega novega sponzorja. Zato sem ob tej priložnosti, zaradi prenosov, toliko bolj vesel zaradi futsala.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.
 • 10.07.2018 | 1. SFL
  Oplast bi bil rad konkurenčen
  „Nosilci igre iz minule sezone so ostali, smo pa temu dodali še nekaj igralcev. Sedaj čakamo še Anžeta Široka. Z njim bi bili zelo zanimiva ekipa, sicer bo borba na vsaki tekmi. Počakali bomo še, časa za dokončno sestavo moštva je še nekaj,“ pove Saša Leban, ki ostaja na trener posoške vrste.
 • 09.07.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se spogledujejo s 6. mestom
  Minuli teden je bil pomemben tudi za prvoligaša KMN Benedikt Avtodeli Džauš. Sestalo se je klubsko vodstvo, prisotni so bili tudi trenerji in igralci. Minula sezona si je prislužila pozitivno oceno, osrednji sponzor pa ostaja podjetje Avtodeli Džauš.
 • 06.07.2018 | 1. SFL
  V 1. SFL tudi Ivančna Gorica
  V ponedeljek, 25. junija, se je iztekel rok za prijavo ekip v 1. SFL za novo sezono 2018/2019. Pravočasno so svoje vloge oddali v devetih sredinah, ki bodo v novi sezoni nastopale v elitni 1. SFL. Tega pa niso storili v taboru Gorice, ki si je nastop v 1. SFL priigrala po dodatnih dveh tekmah playouta.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare
  V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Izkazali so se na Hrvaškem
  „Projekt futsal life je v polnem zagonu. V Zagrebu smo bili s s selekcijo U15 prvi, U17 je izpadla v četrtfinalu, v Banja Luki je selekcija U17 zasedla 3. mesto. V Novem Vinodolskem pa prvo in drugo mesto. V finalu v Novem Vinodolskem smo v finalu z 1:0 porazili Akademijo Gimka Zagreb, ki jo vodi trener Kutjim Morina. Gremo naprej. V nedeljo s selekcijama U7 in U9 že začenjamo Summer Futsal Festival,“ še doda Marko Hrvatin.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Uradna žoga 1. SFL
  Na podlagi pristojnosti NZS na področju organizacije tekmovanja 1. slovenske futsal lige in pristojnosti za določitev uradne žoge tekmovanja, vas pozivamo k oddaji ponudbe za dobavo futsal žog za vsa futsal tekmovanja v organizaciji NZS.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2018
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2018 upoštevajo naslednja določila, ki so dodana v posebnih navodilih. Na tem mestu izpostavljamo nekaj točk.

DELI NA