19.04.2018 | 1. SFL
Pertič: Potrebujemo Gašperja Vrhovca!

Naključje je hotelo, da ima tudi Litija, ne le Dobovec Pivovarna Kozel, novega trenerja na klopi. V Litiji je debitiral Damir Pertič, ki je, to nam je zatrdil, že do petka v filmu finala 1, SFL. „Končno se finale začenja,“ še dodaja Pertič, ki je z ekipo letos osvojil superpokal, izgubil pa finale pokala Terme Olimia.

1. SFL, finale, 1. tekma, 20.4.
FC Litija - Dobovec  Pivovarna Kozel (20.00) (prenos na Šport TV-ju)

Načakali ste se finala, ki se je napovedoval od 1. kroga 1 .SFL.
„Sezona je dolga. Čeprav so nas vsi že videli v finalu, pa je bilo treba tja priti! Dolga sezona, poškodbe, prekinitev prvenstva in Euro 2018 so vplivali na sezono, igralce in ekipo. Kljub temu smo uspeli oboji – zato smo zasluženo v finalu.“

Tudi igralci so rekli „končno“!
„Saj jih razumem: zdaj bodo pokazali, kaj dejansko znajo in zmorejo!“

Je dovolj moči še za sklepno dejanje, dejansko vrhunec sezone?!
„Odločala bo dneva forma igralcev.“

A ni to dejstvo o dnevni formi malce krivično do vas trenerjev, ko dejansko nimate neposrednega vpliva na izkupiček?
„Ni krivično. Dejansko je dnevna forma rezultat procesa dela in treninga skozi celo sezono. Naloga trenerja je, da ekipo pripravi, da je najboljša v danem trenutku.“

Ste mirni pred začetkom finala?
„Sem, a hkrati poln adrenalina. Komaj čakam, da se začne!“

Bo imel kapetan Gašper Vrhovec večje vlogo in minutažo?
„Gašper se vrača po poškodbi. Cel teden je treniral, prejšnji petek pa prvič zaigral. V prvem delu sezone smo ga pripravljali za Euro 2018, zdaj za končnico. Potrebujemo ga!“

Kdo je favorit? Litija, ker je bila 1. po rednem delu, ali Dobovec, ker je aktualni pokalni prvak?
„Sam se ne bojim prevzemati vloge favorita, a sem realen. Zato bi rekel, da so možnosti 50:50.“

Kakšno Litijo bomo videli?
„V glavi imam več variant, kako začeti prvo tekmo. Verjetno ne bom odstopal od preizkušenega plana iz polfinala. Radi bi igrali dopadljiv futsal, prijeten za gledalce.“

Veliko gledalcev bo v dvorani, tako v Litiji kot v Rogaški Slatini, ostali pa bodo spremljali tekmo na Šport TV-ju.
„To je izjemno pohvalno. Predvsem pa velika stvar za klube, ki bodo lahko na tak način lažje prišli do kakega novega sponzorja. Zato sem ob tej priložnosti, zaradi prenosov, toliko bolj vesel zaradi futsala.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.11.2018 | 1. SFL
  iz Litve s šestimi točkami in dobrim vtisom
  „V veliko osebno zadovoljstvo mi je, da vodim tako močno ekipo. V prvi vrsti pa so vsi ti igralci izjemni ljudje, ki znajo in zmorejo sprejeti vse moje metode dela, ki so praviloma zahtevne in ne vedno prijetne. A igralci so to zmogli, zato so nagrajeni,“ je še dodal Morina.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Z odmevno zmago za dostojno slovo od Evrope
  Slovenski prvaki v futsalu, ekipa Dobovec Pivovarna Kozel, so na turnirju skupine A lige prvakov v litovskem Alytusu osvojili drugo mesto. V zadnji tekmi so s 5:4 (3:2) premagali belgijskega prvaka, ekipo Halle-Gooik. Z drugim mestom sicer niso napredovali, so pa s skupno 5. mestom v ligi dosegli izjemen uspeh.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Za ponos in nove točke za slovenski futsal
  “Halle-Gooik je vrhunska ekipa, mogoče malo ‘dotrajana’, ampak njihovi igralci so nekoč igrali za najboljše klube na svetu, tako da nas spet čaka močen in zanimiv obračun. Želimo iztržiti pozitiven rezultat,” pravi vratar Damir Puškar.
 • 16.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na veliko zmago v Litvi
  „Meni je še vedno žal te prve tekme proti Špancem. Premagali smo se kar sami. Naredili smo napake, ki jih evropski prvak spretno kaznuje. V 1. SFL tako še lahko odigramo, na evropskem nivoju pa ne gre,“ je povedal trener kozlov Kujtim Morina, ki je ob tem opozoril, da jih tudi jutri čaka izredno zahtevno delo.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Dobovec do nove odmevne evropske zmage
  Slovenska reprezentanta Fetić in Mordej sta tako uspešno kronala premoč slovenskega državnega prvaka. Pogled zgodovino pa pokaže, da so kozli do zmage v elitnem delu lige prvakov prišli točno tri leta po premierni zmagi na tej stopnji pred tremi leti v Madridu – takrat so z 2:1 premagali francoskega prvaka.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na igro, rezultat ni realen
  „Ni bilo slabo, dobro smo parirali verjetno najboljši ekipi na svetu. Žal pa končen rezultat ni realen, 3:1 bi bilo bolj merodajno. Dva gola smo jim praktično poklonili. Tako so dobra ekipa, da izkoristijo vsako najmanjšo napako in jo spremenijo v zadetek. Sem pa ponosen, ker se nismo zavlekli v obrambo, dali čelade na glavo in čakali, kaj bo. Proti Interju smo igrali odprto,“ je po tekmi povedal kapetan Rok Mordej.
 • 13.11.2018 | 1. SFL
  Sevnica išče pot iz krize, Novak ponosen na ekipo
  „Kot sem napovedal: za nas je to neugodno gostovanje. Hitro vodstvo nas je uspavalo. Popustila je disciplina v igri, zanihali smo. Dovolili smo, da so se domačini vrnili v igro. Tudi malce panike je bilo pri nas, a smo na koncu zasluženo zmagali. Igra je pozabljena, štejejo tri točke,“ je dodal trener Litije Damir Pertič.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  Kar 14 golov na zadnji tekmi 7. kroga 1. SFL
  Ljubitelji futsala so videli kar 14 golov ter dober odpor domačinov. Zmedlo jih ni niti to, da so v 14. minuti gostje vodili 0:3! Še več - s serijo 4:0 so domačini v 22. minuti vodili 4:3, uspešen je bil Matija Damiš. To je predramilo goste, ki so med 25. in 32. minuto spet ušli na 7:5.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se bo sklenil 7. krog
  Nocoj je v Benediktu na sporedu še zadnja tekma 7. kroga 1. SFL. Pri domačem klubu Benedikt avtodeli Džauš gostuje Litija.
 • 11.11.2018 | 1. SFL
  Mariborski recept deloval proti kozlom
  Derbi 7. kroga je upravičil pričakovanja, kvalitetna futsal predstava se je na koncu prevesila v domačo korist. FutureNet Maribor je slavil zmago s 5:3 in se zavihtel na 1. mesto 1. SFL. Dobovec je izgubil šele prvo tekmo v rednem delu sezone po 266 dneh! 16.2. 2018 je kozle doma s 4:2 porazila Litija.

DELI NA