25.01.2019 | 1. SFL
Oplast brez Lebana na Vrhniko, Jontez spet na klopi Sevnice

Ni bilo treba dolgo čakati, pa smo dobili derbi vrha. Danes se bosta v 13. krogu v Litiji pomerila domači klub in branilec naslova prvaka Dobovec Pivovarna Kozel. To je tudi tekma meseca, ki jo boste od 19.55 dalje spremljali v spletnem prenosu na strani www.futsal.si. To je tudi srečanje, ki mu Nogometna zveza Slovenije nameni še nekaj več medijske pozornosti.

Ob tem ne pozabimo: na sporedu so še štiri srečanja: vodilni FutureNet Maribor gosti Ivančno Gorico, v Benediktu gostuje FSK Stripy, na Škofijah Sevnica, na Vrhniki pa Oplast.

1. SFL, 13. krog, 25.1.
Litija – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)
FutureNet Maribor – FC Ivančna Gorica (20.00)
Benedikt avtodeli Džauš – FSK Stripy (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)
Siliko Mkeršmanc – KMN Oplast Kobarid (20.00)

Prepoved nastopa v 13. krogu 1. SFL:
Denis Totošković (Dobovec Pivovarna Kozel)
Marko Đeković (FC Litija)
Rok Bešter (FSK Stripy)
Nik Klinc (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid)
Aljaž Kusterle (KMN Oplast Kobarid)
Beno Govekar (KMN Sevnica)
Admir Ćosić (Siliko Mkeršmanc)

Brez jamranja

Sevničani so deveti, Bronxi peti, razlika pa šest točk (9:15). Z eno zmago bi jo, razliko namreč, Sevnična razpolovili. Ali to zmorejo, pa bo pokazal čas, bolje rečeno tekma na Škofijah. Domačini so se utirili, rezultati pa so tu: dve zaporedni zmagi v 1. SFL in napredovanje na finalni turnir pokala Terme Olimia.

„Prvi cilj je izpolnjen, zdaj gremo sistematično po drugega. Petkova tekma prinaša ogromno, predvsem pa novim obrazom željnim dokazovanja. Dobro pa vemo, da na nam nasproti ne stoji 9. ekipa 1. SFL, ampak moštvo, ki se bo z nami borilo za 4. mesto in ugodno pozicijo pred končnico! Še vedno me jezi, ker nismo v popolni zasedbi,“ napove tekmo Marko Hrvatin, trener in igralec KMN Bronxa Škofije.

Sevničane bo po krajši bolezni spet vodil Mitja Jontez. „Vrnil sem se, zdaj pa na obisk k mojemu dobremu prijatelju Marku Hrvatinu, za katerega vem, da ni radodaren gostitelj (smeh; op.a.). Zato se bomo kar sami potrudili, da mu vsaj kako točko vzamemo. Nismo v popolni zasedbi, šola, služba in poškodbe so naredili svoje. Si bom sposodil besede bivšega premiera: ne jamramo, smo Slovenci. Mi delamo,“ v svojem stilu tekmo napove trener Sevničanov, ki bodo tudi brez kaznovanega Bena Goverkarja, pri škofjotih manjkata Nik Zajc in Nik Klinc.

Dobro trenirajo

Benedikt je pri eni točki, FSK Stripy jih ima 14, pa svojo bero bi gostje radi še oplemenitili. Tega pred potjo v Benedikt niti ne skrivajo. „Ekipe so na lestvici zelo izenačene. Potrebujemo točke. Treniramo dobro. Če bo pristop pravi, bo tudi rezultat pozitiven,“ napove kapetan gorenjskega prvoligaša Aleš Bešter.

Jeseni je bilo 5:0 za FSK Stripy.

Oplast brez Lebana

Oplast lebdi na krilih zmage proti Litiji, s katero si je nekako odprl vrata za odprt boj za 4. mesto in boljše izhodišče v končnici.  Tekma na Vrhniki je zelo pomembna za obe vrsti – domači Siliko Mkeršmanc ima 15 točk, Oplast dve manj, vmes sta še Bronx (15) in FSK Stripy (14). „Igramo proti ekipi, ki je zelo podobna naši. Z njimi imamo še nekaj neporavnanih računov, saj so nas jeseni gladko nadigrali in porazili. Mi smo še vedno v ritmu toplo-hladno. Praviloma smo doma suvereni, v gosteh ne. Upam in želim si, da bo to pot drugače,“ napove trener Oplasta Saša Leban, ki je zavoljo izključitve na pokalni tekmi to pot na tribuni. Na klopi ga menja Borut Čopi, sicer njegov pomočnik.

„To je zelo pomembna tekma za obe ekipi, da zadržita položaj na tabeli. Oplast igra podobno kot mi, premore pa več izkušenj v 1. SFL. Gostje dvigujejo svojo formo, premagali so Litijo. Pričakujem dobro in borbeno tekmo, na katero vabim tudi gledalce, da pridejo podpreti domačo vrsto,“ pa svojo napoved sklene Mile Simeunovič, trener Silika.

Test za Horvatove ideje

Mariborčani so favoriti proti Ivančni Gorici. Domači trener Tomislav Horvat uigrava ekipo, s tekmeci se ne obremenjuje, ampak išče pot do optimalne izvedbe za čas, ko se bodo delile lovorike. „Treniramo dobro. Pokažimo to še na tekmi,“ pravi Horvat.

„Gostujemo pri ekipi, ki je novi favorit za državnega prvaka. V Maribor prihajamo v nepopolni postavi. Cilj je, da odigramo tako, kot smo igrali v prvem polčasu jeseni, ko smo Mariborčane gostili v Ivančni Gorici. A bo težko, domačin je še okrepil obrambo,“ pa dodaja trener Dolenjcev Jože Gačnik.

Po mariborski lekciji

Tekma meseca, obračun med Litijo in Dobovcem, za obe ekipi ne prihaja v ugodnem trenutku. Razlika pa je predvsem v točkovni beri in dolžini klopi, tu je v prednosti Dobovec. Domačini (so na 3. mestu 1. SFL šest točk za kozli) bodo nastopili oslabljeni, manjkala bosta vodilna strelca ekipe. Gašper Vrhovec (16 golov v tej sezoni 1. SFL) okreva po poškodbi kolena, potreboval bo še 10 dni, da bo pripravljen za vse napore. Zavoljo težav s kilo ne bo niti Anžeta Široka (9 golov v 1. SFL).

 „Smo v najtežjem delu sezone, za nameček so tu še poškodbe,“ nam uvodoma pove trener Litijanov Damir Pertič, ki je v včerajšnjem pogovoru spomnil na zadnjo pokalno tekmo, predvsem pa na pristop, ki naj bi ga imeli njegovi igralci do tekme in futsala.

„Kvaliteta, izredni posamezniki, ki dajejo ekipi širino in kvaliteto, ter povsem futsalu predan trener,“ pa Pertič navrže elemente, ki delajo Dobovec favorita na derbiju. „Gostje imajo veliko igralcev z izjemno futsal kilometrino, kar je zelo pomembno. Nekaj se enostavno ne da pokazati ali narisati na tablo, a se pri teh igralcih s kilometrino vidi, zato so pri njih možne podaje na slepo in podobno. To je njihova največja prednost. Zaradi te kvalitete premorejo izredno „pas“ igro, premorejo najboljšega vratarja in pivota v regiji. Poleg tega so na vseh igralnih mestih izvrstno zasedeni, saj sta na vsakem mestu po dva vrhunska igralca. Če enemu ne bo šlo, je tu enako dober drugi igralec! Zato se moraš na Dobovec pripraviti kolektivno na celotno ekipo. Pri nas pa se nam že pozna, če enem od nosilcev ne gre,“ sklene Pertič.

Pravi derbi

„Pričakovanja so visoka, tekma pa pravi derbi. Ki pa ga ne čakamo v popolni postavi. A kar je, je. Imamo težave. Denis Totošković je kaznovan, Klemen Duščak pa poškodovan. Manjkal bo vsaj deset dni,“ pove trener Kozlov Kujtim Morina, ki priznava, da se takoj pozna, če ni v ekipi dveh tako kvalitetnih mož. Več pa v pogovoru, ki smo ga objavili sinoči.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Mkeršmanc/R.K.

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    olfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA