27.11.2016 | 1. SŽNL
Olimpija bi rada prezimila na vrhu

Z 12. krogom se končuje jesenski del SŽNL. Olimpija odhaja v Velesovo po potrditev 1. mesta, Beltinčanke doma gostijo Ajdovke. Derbija kroga se igrata v Velenju in Radomljah. Obračun med Ankaranom in Krimom bo 5. marca.

SŽNL, 12. krog, 27.11.
Velesovo – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – Ajdovščina (13.00)
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Fužinar (14.00)
ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor (14.00)

5.3.
ŽNK Ankaran – ŽNK Krim (15.00)

Lestvica strelk po 11. krogu:
Natalija Golob (ŽNK Olimpija) 27
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 25
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 24
Anisa Rola (ŽNK Maribor) 16
Špela Kolbl (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 14

Velesovo – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)

Ljubljančanke so absolutne favoritinje obračuna in pravi mali čudež bi bil, da točke ne bi odšle v glavno mesto. S to zmago pa bi Olimpija postala jesenski prvak. Zgodilo pa bi se prvič po petih letih, da ne bi pomladi na vrhu pričakale Pomurke. Povejmo še to, da bo to zadnja tekma Lare Ivanuše v dresu Olimpije. Ivanuša se seli na Švedsko, kjer bo po novem igrala v dresu ekipe Kvarnsvedensa.

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpija Ljubljana:
„Pred nami je zadnje dejanje jesenskega dela. Naš cilj je, da prezimimo na vrhu. To so si dekleta tudi zaslužila z dobrim in trdim delom.“

ŽNK Teleing GMT Beltinci – Ajdovščina (13.00)

Tudi Pomurke so nesporne favoritinje tekme na domačem terenu, v goste jih prihaja zadnjeuvrščena Ajdovščina. Trener Nuša Ladinek zahteva od svojih varovank resen pristop, gostjam pa je jasno, da se lahko na takih tekmah veliko naučijo. Domača ekipa premore 1. napad lige (93 golov v prvih 11 krogih).

Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Pred nami je še zadnja tekma jesenskega dela prvenstva. Želim si, da bi vseh 90 minut odigrali atraktivno ter v visokem tempu, predvsem pa, da bi igralke uživale v igri.“

Luka Kompara, trener Ajdovščine:
„Na gostovanje v Beltince se odpravljamo neobremenjeni z rezultatom, kljub temu pa se želimo proti visoko favoriziranemu nasprotniku prikazati v najboljši možni luči. Težko bo, a tudi taksne tekme so priložnost za učenje.“

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Fužinar (14.00)
V prvem delu prvenstva so se na medsebojni tekmi veselile Radomljanke, ki pa imajo zelo zdesetkano zasedbo. To bodo skušale izkoristiti Korošice, ki imajo ob tekmi manj pet točk zaostanka na lestvici. Radomlje so 3. (21), Fužinar pa 5. (16).

Davor Previšić, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„Poškodbe nam pač ne prizanašajo, a vseeno bomo šli pošteno v lov na nove točke. Pričakujemo težko tekmo. Če bodo punce izkoristile svoj potencial in realizirale svoje priložnosti, ki si jih skozi tekmo ustvarijo, bomo prišli do želenih točk. Tokrat je favorit ŽNK Fužinar“

Dragoljub Živadinovič, trener Fužinarja:
„V Radomlje gremo zelo optimistično razpoloženi. Zadnje čase igramo zelo dobro in smo v dokaj kompletni postavi. V ekipi vlada dobro vzdušje, na današnji tekmi pa nimamo kaj izgubiti. Ekipo Radomelj zelo spoštujemo.“

ŽNK Rudar Škale – ŽNK Maribor (14.00)

Pravi sosedski obračun nas čaka v Velenju, kjer četrtouvrščene domačinke igrajo proti mestu slabšim tekmicam. Domačinkam to mesto ni po godu, ciljajo na mesto višje. Da bi lažje tja, bo treba najprej ponoviti jesenski uspeh, ko so v Mariboru slavile zmago s 4:2.

Ekipi ne bosta v popolni zasedbi. V domači vrsti bo manjkala kaznovana Tatjana Stanić, pri gostjah pa takisto zaradi kazni kartonov ne bo Maruše Česnik.

Milan Petrovič, trener ŽNK Rudar Škale:
„Če na kratko naredimo analizo dosedanjega dela prvenstva, smo lahki več kot zadovoljni. Klub je v zelo negotovem obdobju preživel. Prizadevno delo vodilnih ljudi je omogočilo delovanje kluba. Dekleta so s svojo požrtvovalnostjo, odgovornostjo in enotnostjo na treningih in tekmah prinesle vsem veliko zadovoljstva. Možnosti za razvoj je še veliko. Z uvrstitvijo v polfinale pokala smo že izpolnili enega od dveh velikih ciljev v tej sezoni. Drugi, uvrstitev na končno 3. mesto v DP je še pred nami. Zadnja tekma je še ena priložnost več, da se drugemu cilju se približamo.“

Marinko Šarkezi, trener ŽNK Maribor:
„Ta tekma nam je prišla v nepravem trenutku, vendar jo vseeno moramo odigrati. Spoštujemo nasprotnika, zato gremo v Velenje odigrati eno dobro tekmo.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.
  • 24.03.2024 | 1. SŽNL
    Vodilni trojec zmagal, uspelo tudi Ptujčankam
    ŽNK Mura Nona ostaja na vrhu tudi po zmagi v Radomljah (0:1). ŽNK Ljubljana je doma z 2:1 odpravila Primorje Gaia Naturelle, Olimpija v gosteh pred kamerami Planet TV-ja Cerklje (0:3), do novih točk še Ptujčanke, ki so z 1:0 ugnale Krim. Tokrat je bila prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 23.03.2024 | 1. SŽNL
    Kamere v Cerkljah in Radomljah
    V 17. krogu so tako na sporedu tekme v Ljubljani, Cerkljah, Radomljah in na Ptuju. Ob 11. uri vabljeni k ogledu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Olimpija Ljubljana; prenos bo na Planet TV2. Ob 15. uri pa bo še spletni prenos iz Radomelj, kjer bo domači ŽNK Medex Radomlje gostil ŽNK Muro Nono. Tokrat je prosta ekipa ŽNK Gažona.
  • 17.03.2024 | 1. SŽNL
    Ajdovke uspešno pred kamerami, Mura in Ljubljana izdatno
    Danes so bile na sporedu tri tekme 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ajdovsko Primorje Gaia Naturelle je s 5:0 odpravila Ptujčanke, do visokih zmag ŽNK Mura Nona in ŽNK Ljubljana.

DELI NA