15.09.2017 | 1. SFL
Nov obračun Litije in Maribora, Dobovec prvič doma

S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, tekme pa so na sporedu v Litiji, Rogaški Slatini, Kobaridu in na Vrhniki. Od 20. ure naprej bomo vse tekem spremljali tudi v živo.

1. SFL, 2. krog, 15.9.
FC Litija – FutureNet Maribor (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Ivančna Gorica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Rem Power – KMN Sevnica (20.30)

Siliko Rem Power – KMN Sevnica (20.30)

Vrhničani bodo 2. sezono med elito pred svojimi navijači začeli s tekmo proti Sevničanom. V prvem krogu so varovanci Mileta Simeunoviča slavili v Ivančni Gorici, zdaj bi radi to ponovili proti Sevnici. „V goste nam prihaja zelo neugoden tekmec s specifičnim načinom obrambe, ki nam povzroča ogromno težav. Če se bomo držali navodil, ki smo jih trenirali in se pripravljali, lahko računamo na tri točke,“ v napovedi razkrije Simeunovič, ki je pred dobrim letom na Vrhniki tudi sklenil bogato kariero.

„Komaj čakamo, da se sezona začne tudi za nas,“ pravijo v taboru Sevnice, ki so bili v prejšnjem krogu prosti zavoljo neparnega števila klubov v 1. SFL. „Malce nam nagajajo poškodbe, nekaj bo odsotnih zaradi službenih obveznosti. A ne glede na to gremo odločno v boj. Spoštujemo in cenimo domačo ekipo in trenerja domačega kluba. Kljub temu pa gremo na Vrhniko po zmago!“ odločno sklene strateg Sevničanov Mitja Jontez.

Moštvi sta se v 1. SFL pomerili dvakrat – v lanski sezoni sta obe tekmi pripadli Sevnici. 4:3 in 3:0 je bilo za vrsto Mitja Jonteza.

KMN Oplast Kobarid – KMN Bronx Škofije (20.00)

Oplast igra drugo tekmo na domačem terenu, kar bi radi varovanci trenerja Saše Lebana tudi izkoristili. V goste jih prihaja pomlajeni Bronx, ki ga po novem vodi Marko Hrvatin. „Med ekipama res ni skrivnosti. To je še zadnji primorski derbi, ki je ostal. Upamo in želimo si treh točk. Oboji premoremo precej izkušenj, individualne kvalitete za dobro tekmo,“ pred obračunom pove trener Leban.

„Osredotočeni odhajamo na težko gostovanje z željo, da pokažemo korak naprej v disciplini v igri v primerjavi s prvo tekmo proti Litiji. Ali bo to dovolj, bomo videli po tekmi. Veliko bo odvisno tudi od dnevne forme glavnih igralcev ter neustrašnosti mladih, ki jim je v tej sezoni namenjena velika vloga,“ pa dodaja Hrvatin.

Bronxi so zadnjič v rednem delu 1. SFL slavili v Kobaridu v 2. krogu sezone 2103/2014, gola za zmago je dosegel Tine Kapun, edinega ob rezultatu 1:2 za domače pa Jaka Sovdat.

Dobovec Pivovarna Kozel – FC Ivančna Gorica (20.00)

„V petek vabljeni na prvo domačo tekmo nove sezone. Fantje računajo na močno podporo s tribun,“ so zapisali v taboru Dobovca Pivovarne Kozel. Državni prvak iz leta 2015 se bo predstavil domači publiki v dvorani Ratanska vas. Imena, kot so Rok Mordej, Kristjan Čujec in Damir Puškar, so dovolj mamljiva, da bo dvorana polna. Tudi zato, ker kozli sploh prvič v tej sezoni igrajo doma,

„To bo vsekakor zahtevna tekma, saj igramo proti enemu od favoritov za naslov državnega prvaka. V Rogaško Slatino gremo odigrati z našimi fanti, ki so bogatejši za izkušnjo iz 1. kroga, prihajamo pa brez bele zastave,“ napoveduje trener Ivančne Gorice Jože Gačnik.

FC Litija – FutureNet Maribor (20.00)

V Litiji bomo videli že v 2. krogu ponovite lanskega finala 1. SFL in reprizo superpokala. Prvi je pripadel Mariboru, superpokal pa Litijanom. Ekipi sta še za nianso uigranejši, kar je oz. bo koristilo predvsem Mariborčanom, ki so se že na superpokalu izkazali kot čvrst tekmec. Obe ekipi bosta nastopili v popolni zasedbi, pretiranih skrivnosti pa ni. Čvrsta obramba, navdih posameznikov in zbranost pred golom tekmeca so pogoji za tri točke.

„Čaka nas težko in neugodno gostovanje v Litiji. Nasprotnika smo spoznali na superpokalu. Moji fantje so dobro trenirali, so željni dokazovanja. Gremo po pozitivni rezultat,“ je povedal Matej Gajser, ki letos premierno vodi Mariborčane. Na drugi strani mu bo stal Damir Pertič.

„To bo prvi pravi derbi, igramo doma pred našo publiko. Zato tudi pričakujem dodaten napredek v naši igri in upam, da bo zadostovalo, da tri točke ostanejo doma,“ na temo derbija pove domači strateg Pertič.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

 

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.

DELI NA