13.10.2018 | 2. SNL
Nafta spet na vrhu

Nafta se je po porazu Tabora, ki je po rezultatskem preobratu klonil v Dobu, vrnila na vrh ligaške razpredelnice. Lendavčani so po treh zaporednih remijih z 2:0 ugnali Slatinčane.

Vodstvo lendavskega drugoligaša se je, potem ko je četa Franca Fridla sestavila niz treh remijev, odločilo odpreti vrata lendavskega Športnega parka, saj so Prekmurci gledalcem ponudili prost vstop na tribune. Okrog 350 gledalcev je morala na prvi zadetek čakati do uvoda drugega polčasa. Po natančnem predložku z desne strani igrišča je mrežo Rogaške načel zadnji novinec v lendavski obrambi Igor Prahić. Zmaga je bila potrjena v 84. minuti, ko je Alen Ploj kaznoval napako gostov, prestregel podajo Čučka in matiral Filipa Lojena. Lendavčani so se z zmago vrnili na vrh ligaške razpredelnice.

Ibrahim Neskić, trener Rogaške: »Ekipi Nafte čestitam za zmago. Lendavčani so znali izkoristiti naši napaki. Mojim fantom čestitam za borbenost in igro, škoda je, da prikazano na terenu nismo realizirali in prišli do pozitivnega rezultata. Kot trener sem vesel in zadovoljen, da je domače občinstvo pohvalilo našo igro. Dejstvo je, da iz tekme v tekmo igramo boljše ter da igralci kot tudi ekipa napredujejo.«


Tabor se je namreč opekel v Dobu, saj je po preobratu gostiteljev ostal brez točk. Kraševci so sicer povedli v 20. minuti, ko je bil natančen Stefan Stevanović, a so Dobljani izenačili vsega minuto kasneje. V polno je meril Gaber Petric, za sladko slavje »roletarjev« pa je v zadnji minuti srečanja zadel še branilec Dino Suljević. Dobljani so prekinili zmagovalni niz Sežancev, z zmago pa so se Taboru, ki je še pred odmorom izgubil poškodovanega Marka Krivičića, približali na zgolj točko zaostanka.

Nenad Toševski, trener Doba: »Zelo težka in z obeh strani taktično disciplinirana tekma. Zopet smo se uspešno vrnili po zaostanku, kar potrjuje našo kakovost. Tekma bi se lahko zasukala tudi v drugo smer, a se je tokrat za razliko od prejšnjih tekem tehtnica nagnila na našo stran. Zaradi pristopa in prikazanega smo si zaslužili, da smo bili v zadnji minuti nagrajeni s prestižno zmago nad enim glavnih favoritov za napredovanje med prvoligaše.«

Andrej Razdrh, trener CB24 Tabor Sežana: »Najprej čestitke domačinom za zmago. Vendar vseeno mislim, da je realno stanje takšno, da bi se tekma končala z delitvijo točk. Imeli smo kar nekaj priložnosti, vendar smo bili površni v pripravi in zaključku zadnjega strela. Poškodba Marka Krivičića ob zaključku prvega polčasa je vplivala na igro, saj smo izgubili povezanost in igro podaj, ki jo imamo. Bili smo na pravi poti, žal pa nam na koncu ni uspelo.«


V soboto je bila odigrana še ena tekma, Ilirija je v prestolnici gostila Brežičane, tekmeca pa sta se razšla z delitvijo točk. Ljubljančani so po zaslugi Nermina Haljeta dobili prvi polčas, Posavci pa so izenačili v šesti minuti nadaljevanja. Končni izid srečanja je postavil Jure Babnik, Ilirija pa je zaključek tekme odigrala brez prvega vratarja, saj je Toni Šušković v 75. minuti prejel rdeči karton.


Beltinci so gostili uvodno nedeljsko srečanje. Domače moštvo se je v dvoboju ekip, ki sta v zadnjih štirih krogih doživeli tri poraze, udarilo z Dravo, a vnovič ostalo praznih rok. Ptujčani so povedli tik pred odmorom, ko je odpor gostiteljev zlomil Luka Lovenjak. Gostje so silovito krenili tudi v drugi polčas, saj je Jaka Bizjak zadel že v uvodni minuti nadaljevanja tekme. Jan Kristl je po dobri uri igre znižal gostujočo prednost, a je preobrat Prekmurcev deset minut kasneje preprečil Matthias Fanimo. Zmago Drave je šest minut pred koncem tekme potrdil Duje Filipović, Ptujčani pa so se z zmago povzpeli na četrto mesto.


Brici so po Dravi presenetili še Ankarančane, ki so v Goriških Brdih ostali praznih rok. Odločitev o zmagovalcu je padla v 69. minuti, ko je Luka Badžim storil prekršek za najstrožjo kazen in si ob tem prislužil tudi rdeči karton, najstrožjo kazen pa je v vodstvo in zmago pretvoril Saša Varga. Brda so se z zmago povzpela na 13. mesto.


Fužinar je v Radomljah prekinil zmagovalno serijo domačih »mlinarjev«, saj sta se tekmeca razšla z delitvijo točk. Korošci so se v deseti minuti razveselili hitrega vodstva, ko se je že sedmič to sezono med strelce vpisal Žan Medved. Gostitelji so Fužinarju z enako mero vrnili v drugem polčasu, saj je deset minut po vrnitvi na igrišče z bele točke zadel Luka Cerar. Izid se do zadnjega sodniškega žvižga ni več spremenil, Radomljani pa so ob tekmi manj zdrsnili na sedmo mesto lestvice, Ravenčani pa se nahajajo tik za njimi.


Najvišje zmage kroga so se razveselili Novomeščani, ki so na domačem Portovalu našli recept za Biljence. Gostje so popustili v drugem polčasu, za domačo prednost ob odmoru pa je v 19. minuti zadel Žiga Kastrevec. V drugem polčasu sta v razmaku dobre minute zadela Marko Jakolić in Miha Kostanjšek, visoko zmago pa sta v zaključku tekme potrdila Matej Potokar, ki je izkoristil enajstmetrovko, in Luka Kambič. Krka je zdaj peta, Biljenci, ki še čakajo na prve gostujoče točke, pa so zdrsnili na predzadnje mesto.


Jadran in Bravo se bosta zaradi reprezentančnih obveznosti ljubljanskih nogometašev udarila 31. oktobra.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA