Mura doma premagala Gorico

Mura - Gorica 1:0 (1:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Matković (Ravne na Koroškem), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kasapović (Ljubljana).
* Strelec: 1:0 Sirk (43.).
* Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (od 90. Rebernik), Kouter (od 88. Horvat), Karničnik, Sirk (od 84. Maroša).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Curk, Kotnik (od 59. Jermol), Grudina, Kolenc (od 82. Džuzdanović), Humar (od 68. Gulič), Osuji, Smajlagić.
* Rumeni kartoni: Grudina, Curk, Osuji, Smajlagić.
* Rdeči karton: /.

Prva tekma med tema dvema tekmecema v tej sezoni se je končala z 2:2. Gledalci tokrat niso videli toliko zadetkov, so pa spremljali izenačeno predstavo, v kateri je na koncu glavna vloga pripadla Roku Sirku, najboljšemu strelcu lige. Prav njegov zadetek je pomenil šesto zmago za Muro in skok na tretje mesto prvenstvene lestvice, ki ga je doslej držala prav Gorica. Obe ekipi imata sicer po 22 točk.

Gledalci so v prvem polčasu dolgo čakali na kakšno nevarnejšo akcijo, šele v 34. minuti je domači napadalec Rok Sirk prišel do strela s približno desetih metrov, Grega Sorčan pa ni imel večjih težav s krotenjem žoge. V 43. minuti je najprej z desne strani močno sprožil Nino Kouter, goriški vratar pa je žogo odbil v kot. Z desne strani ga je nato izvedel Klemen Šturm, Sirk pa je najvišje skočil in z glavo zadel za 1:0. Sirk je zdaj z desetimi zadetki sam na vrhu lestvice strelcev.

Uvod drugega polčasa podobno kot prvi ni ponudil posebnega razburjenja, šele v 75. minuti je bilo malce vroče pred domačimi vrati, ko je po prostem strelu z glavo poskusil Žiga Lipušček, a bil le malce premalo natančen, tako kot tudi Bede Osuji, ki je v 78. minuti sprožil z roba kazenskega prostora.

Mura v drugem polčasu ni bila posebej nevarna (v 88. minuti je sicer Žan Karničnik prodrl v kazenski prostor, a na koncu je Sorčan posredoval), so pa izbranci Anteja Šimundže večinoma dobro opravljali naloge pri prekinjanju goriških akcij. Ena od izjem je bila tretja minuta sodniškega dodatka, ko je imel zadnjo priložnost za izenačenje Lipušček, ki pa je streljal prešibko in preveč po sredini gola.

Mura bo v 17. krogu 23. novembra gostovala v Ljubljani, Novogoričani pa pa bodo dva dni pozneje gostili Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.11.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Gorica
    Pred prvoligaši je nov reprezentančni premor, še prej pa jih čakajo preizkušnje 16. kroga PLTS. V Fazaneriji bomo videli ponovitev pokalnega obračuna, ki je pred dnevi pripadel Muri, lahko Goričani maščujejo pokalno slovo?

DELI NA