09.10.2017 | 1. SFL
Morina ponosen na ekipo, Gačnik hvaležen navijačem

Po tekmah 5. kroga 1. SFL so svoje misli strnili trenerji prvoligaških zasedb.

1. SFL, 5. krog, 6.10.
Siliko Rem Powe – Dobovec Pivovarna Kozel 2:6
(1:0)
1:0 Tušar (19.), 1:1 Tušar (22./AG), 1:2 Mordej (23.), 1:3 Mordej (25.), 1:4 Mordej (26.), 1:5 Mordej (35.), 1:6 Jurkić (37.), 2:6 Tušar (40.)

FutureNet Maribor – Benedikt Avtodeli Džauš 4:3 (2:1)
0:1 Senekovič (5.), 1:1 Kroflič (18.), 2:1 Jandrić (20.), 3:1 Markić (22.), 4:1 Rednjak (25.), 4:2 Drašak (28.), 4:3 Senekovič (39.)

KMN Sevnica – KMN Oplast Kobarid 2:2 (0:1)
0:1 Sovdat (18.), 0:2 Širok (29.), 1:2 Nečemer (36.), 2:2 Nečemer (40.)

FC Ivančna Gorica – KMN Bronx Škofije 3:7 (0:4)
0:1 Radišković (1.), 0:2 Radišković (19.), 0:3 Zajc (20.), 0:4 Mataja (20.), 0:5 Radišković (26.), 0:6 Mirković (27.), 1:6 Čož (30.), 1:7 Škerlič (33.), 2:7 Čož (37.) 3:7 Glavan (37.)

Mitja Jontez, trener KMN Sevnica:
»Dobra tekma, kjer so fantje pokazali svoj pravi karakter in se izkazali po težkem porazu v prejšnjem kolu. Kljub zaostanku so verjeli ter z voljo in znanjem prišli do točke. Bravo boysi!«

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
»Nismo zadovoljni s točko, saj smo imeli tekmo pod kontrolo 35 minut. V drugem polčasu bi lahko povišali vodstvo, pa zopet nismo bili zbrani pri zaključkih. Sevnica se je borila do konca in bila zato tudi nagrajena. Tudi točka ni slabo, ampak želeli smo vse tri. Drugače pa zelo fer tekma. Sodniki niso imeli veliko dela.«

Matej Gajser, trener FutureNet Maribor:
»Kot po pravilu smo prvi prejeli gol, potem pa zadeli štirikrat in zapravili še nekaj priložnosti za povišanje izida. V zaključku smo z nekaj nesmelimi potezami dovolili gostom, da so se vrnili v igro. Tekmo smo kljub vsemu zasluženo zmagali. Čestitam mojim fantom za zmago.«

Tomislav Novak, trener Benedikta Avtodeli Džauš:
»Žal je to že tretja zaporedna tekma, ki smo jo izgubili z golom razlike. Mojim fantom nimam kaj očitati. Dali so vse od sebe. Sreča trenutno ni naši strani. Na koncu lahko samo čestitamo nasprotniku za zmago.«

Mile Simeunovič, trener Silika Rem Power:
»V prvem polčasu so bili moji fantje fantastični, V drugem je nasprotnik dosegel prva dva gola srečno, potem se sprostil in nas zasluženo premagal. Rezultat je malo previsok, ampak takšen je futsal. Taka ekipa, kot je Dobovec, rabi par minut, da ti zabije pet golov.«

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
»Najprej bi rad čestital svojim igralcem za zmago. Dominirali smo celo tekmo in zasluženo osvojili tri točke. Po zaostanku v 1. polčasu so igralci pokazali pravo reakcijo in zabili pet golov. Pohvalil bi kapetana Roka Mordeja, ki je dosegel štiri gole. Nismo opijeni s to zmago, ampak se že pripravljamo na novo gostovanje proti Benediktu.«

Jože Gačnik, trener FC Ivančna Gorica:
»Nič točk. A smo igrali dobro, imeli smo precej priložnosti, bili smo neučinkoviti. Tekmec nam je dal tri gole iz prekinitev, kar nas je stalo boljšega rezultata. Izredno pa je branil vratar Alen Mordej. Treniramo dalje in skušamo priti do točk. Težko bo, a predaje ni. Čestitke gostom za zasluženo zmago, hvala pa našim privržencem za obisk kljub slabim rezultatom.«

Marko Hrvatin, trener KMN Bronx Škofije:
»Zelo pomembna zmaga za našo pomlajeno ekipo. Vesel sem, ker so lahko vsi igralci dobili konkretno minutažo.«

Tekst: D.P.
Foto: Dobovec Pivovarna Kozel

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | 1. SFL
  Roki prijav ekip v tekmovanja v sezoni 2018/2019
  Slab mesec je minil od konca 23. sezone 1. SFL. S finalom članov se je tudi uradno končala sezona, NZS in KMN pri NZS pa že pogledujeta v novo sezono. Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS: 1. SFL, 2. SFL, U19, U17, U15, U13 in žensko futsal ligo. Izpolnjene in natisnjene obrazce morajo klubi ustrezno potrditi (žig in podpis) in jih posredovati na e-mail: stane.kokalj@nzs.si.
 • 14.06.2018 | 1. SFL
  Hrvatin ostaja trener, poletje namenja mladim
  „Sam se rad spomnim, koliko mi je vedno pomenilo, ko sem kot otrok hodil na mednarodne turnirje. To so bili vedno dogodki. Tudi zato in zaradi pridobivanja izkušenj in poznanstev smo letos aktivni z mlajšimi selekcijami. Ki si to pozornost preprosto zaslužijo. Dvakrat bomo na turnirju v Zagrebu, odhajamo v Banja Luko, dva turnirja bomo igrali tudi v Sloveniji,“ nadaljuje Hrvatin, ki s svojo ekipo pripravlja tudi Summer futsal fest.
 • 12.06.2018 | 1. SFL
  Duščak okrepil državne prvake
  Futsal kariero je začel v Velikih Laščah, kjer je igral pol sezone, nato se je preselil v Litijo, kjer je igral zadnja tri leta in pol. "Prvi razlog je liga prvakov, sledi dejstvo, da je Dobovec dober in urejen klub z dobro ekipo in dobrimi navijači," pojasni, zakaj se je odločil, da po finalu 1. SFL menja sredino in okrepi državne prvake.
 • 10.06.2018 | 1. SFL
  Turk okrepil Mariborčane
  Do danes je zbral 94 nastopov v 1. SFL, zdaj bo vnovič združil moči s trenerjem Tomislavom Horvatom v ekipi FutureNet Maribor. Horvat in Turk sta zgledno sodelovala v Litiji. V primeru Tea Turka za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.
 • 09.06.2018 | 1. SFL
  Jurić v Maribor, Totošković v Dobovec
  Sestavljanja ekipe so se lotili tudi v taboru FutureNet Maribor, kamor je trener Tomislav Horvat kot najbolj odmevno okrepitev pripeljal 26-letnega Hrvata Josipa Jurića, ki je sezono in pol igral v Dobovcu Pivovarni Kozel, prej pa v zagrebškem Nacionalu in Dubrovniku. V minuli sezoni je dosegel 26 zadetkov, od tega šest v pokalu in bil pomemben člen šampionske ekipe kozlov.
 • 07.06.2018 | 1. SFL
  Fetić iz Litije v Dobovec Pivovarno Kozel
  Poznavalce futsala navdušuje s podajami žoge soigralcem, njegovi odliki sta še dober pogled na igro in dober strel. Doslej je igral za več ekip, med drugim v Splitu, Makarski, Kragujevcu, Mariboru, nazadnje v Litiji. Osem let igra v slovenski futsal reprezentanci; zabeležil je 94 nastopov in dosegel 39 golov. Letos je četrtič igral na evropskem prvenstvu. Izkušnje ima z igranjem v Uefini futsal ligi prvakov.
 • 02.06.2018 | 1. SFL
  Goričani se pripravljajo na 1. SFL
  „Ključno bi bilo, da bi nam lahko še naprej pomagal Slaviša Goranovič. Dobrodošla bi bila tudi pomoč Sukanoviča in Osojnika,“ še doda Božič, ki močno vpet v dogajanje na severnem Primorskem. Poleg futsala v Gorici in v Italiji trenira tudi dečke U10 v Društvu mladi nogometaš Gorica ter vodi še dva krožka.
 • 23.05.2018 | 1. SFL
  Danes sestanek s klubi
  V petek se je z izvrstnim finalom 1. SFL sklenila še ena ligaška sezona, po kateri pa sledijo prve analize, da bo prihodnja sezona še boljša. Kot je sedaj že stalnica, bo tudi letos organiziran sestanek s klubi, ki so nastopali v v kateremkoli rangu SFL. Sestanek bo danes, 23. maja, v NNC Brdo.
 • 22.05.2018 | 1. SFL
  Horvat: Damir Puškar odločil finale
  „Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Morina in Mordej hvalita Marota, Pertič obžaluje gole
  „Sezone je konec. To je bil najboljši finale v zgodovini 1. SFL. Vse tekme, vseh pet, je bilo na televiziji, kar je super za slovenski futsal! Lahko bi bilo tudi 3:0 za ene ali druge. Ker pa smo bili tako izenačeni, je prav, da je odločala 5. tekma. Odločale so dejansko napake, mi smo jih izkoristili. Vsa čast Alešu Marotu, nikoli ni povesil nosu. Čakal je svojo priložnost,“ se je veselil Rok Mordej.

DELI NA