13.10.2017 | 1. SFL
Litija odkrito po 5. zmago

Tokratni krog 1. SFL, to bo že 6. po vrsti, prinaša tekme v Benediktu, Litiji in na Škofijah. Zavoljo nastopa državnih prvakov FutureNet Maribora bo njihov obračun z Ivančno Gorico na sporedu 24.10. Prosta je ekipa KMN Oplast Kobarid.

1. SFL, 6. krog, 13.10.
Benedikt Avtodeli Džauš – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
FC  Litija – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

24.10.
FutureNet Maribor – FC Ivančna Gorica (20.30)

Simeunovičevi v Litiji

Ekipa Litije je v dosedanjem delu prvenstva pokazala največ. Dokazani kvaliteti, tudi zavoljo okrepitev, so dodali obilo discipline, ki jo zagovarja in zahteva trener Damir Pertič, ki je pametno v ekipo vrnil še izkušenega Danijela Pantića. Danes je pred Litijani nova priložnost.  »Po enotedenski pavzi se vračamo željni novega dokazovanja pred domačo in publiko in seveda želimo si novih treh točk,« je odločen Pertič, ki pa zaveda, da Vrhničani s trenerjem Miletom Simeunovičem ne bodo lahak zalogaj. Še posebej če bodo mladci upoštevali Miletove nasvete, ki Litijane pozna v dno duše.

»Igramo proti ekipi ki je v tem trenutku najboljša. Upam, da odigramo celo tekmo približno na nivoju, kot smo ga odigrali v prejšnjem krogu prvi polčas,« se dobri tekmi nadeja Simeunovič, ki drugo sezono zapored vodi Siliko Rem Power, ki zaseda 6. mesto.

Kaj lahko stori Benedikt?

Prve točke pa iščejo tudi v Benediktu, ki je zadnje tri prvenstvene tekme izgubil za gol. Naloga pa za ekipo trenerja Tomislava Novaka ne bo lahka, v goste jih vsaj po imenih prihaja najboljša zasedba lige. V tem tednu so imeli še dodaten razlog za veselje: Rok Mordej je drugič postal očka, rodil se mu je sin Dino.

»Moja ekipa je zelo dobro delala na treningu, da bi se pripravili na gostovanje v Benediktu. Naš tekmec bo iskal pot, da prekine črno serijo porazov, zato moramo biti pripravljeni na zahtevno srečanje. Z dobro igro bi radi do treh točk,« je svoje še dodal trener kozlov Kujtim Morina.

Srce ali kara

Zanimivo pa bo na Obali, kjer pomlajeni in prerojeni Bronx z Markom Hrvatinom na klopi čaka preudarno in pragmatično Sevnico. Ekipi sta zadovoljni z uvodom v sezono: Bronxi so tretji, Sevnica sedma.

»Po treh zaporednih zmagah so kar čez noč zrasla pričakovanja na Obali. Moja ekipa ostaja trdo na realnih tleh in se dobro zaveda, kako zahtevna tekma nas čaka danes. Prihaja Sevnica in njena specifična t.i. »kara«. Ključna za uspeh bo disciplina v igri. Vsi pa vemo, da je »srce« vendarle močnejša karta od kare,« v svojem slogu obračun napove Hrvatin.

Sevničani zmago na Obali čakajo 20 mesecev, v lanski sezoni pa je bilo 3:1 v štirih medsebojnih tekmah, boljše so se odrezali Primorci.

»Odhajamo na gostovanje k vroči ekipi Bronxa, ki ga vodi zelo dobro Marko Hrvatin. Mi se počasi kompletiramo, kar pomeni večjo širino igralcev  - gremo pa po pozitiven rezultat,« mirno dodaja trener Sevnice Mitja Jontez, ki bo vnovič stavil na svojo prej omenjeno značilno obrambo, goli pa bodo padali, če bo dovolil Bronx, iz hitrih protinapadov.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

 • 12.12.2017 | 1. SFL
  Gajser pohvalil ekipo, Leban in Pertič pa 1. polčas
  Po koncu tekem 13. kroga 1. SFL so svoje misli strnili še trenerji. Tekmovanje v 1. SFL se nadaljuje 22. decembra, ko bo na sporedu tudi tekma meseca z neposrednim prenosom na www.futsal.si. Spremljali bomo obračun Benedikt Avtodeli Džauš – FutureNet Maribor.
 • 11.12.2017 | 1. SFL
  Mariborčani porazili škofjote
  V prestavljeni in zaostali tekmi 13. kroga 1. SFL so se zmage veselili igralci FutureNet Maribor, ki so bili z 8:0 boljši KMN Bronx Škofije. S tremi zadetki se je v domači vrsti izkazal Rok Rednak. Mariborčani ostajajo na 5. mestu (18 točk), Primorci so stopničko višje (21).
 • 08.12.2017 | 1. SFL
  Litija se je utrdila na vrhu, Benedikt na 8. mesto
  Trinajsti krog je bil srečen za FC Litijo, Benedikt Avtodele Džauš in KMN Oplast Kobarid, ki so zabeležili zmage. Srečo v nesreči pa so imeli tudi igralci KMN Bronx Škofij, ki so na poti v Maribor doživeli prometno nesrečo, a jo odnesli brez težjih poškodb.
 • 08.12.2017 | 1. SFL
  Prvo dejanje mariborsko - primorske trilogije, v Litiji za primat ob Savi
  Po super tednu, ki sta ga obeležili dve izjemni tekmi Slovenije in Portugalske, se pozornost vnovič vrača na prvoligaške terene. Danes se igrajo tekme 13. kroga 1. SFL; prosta je ekipa Dobovec Pivovarna Kozel.
 • 07.12.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin 13/2018: Krst prenovljene dvorane in goli 1. SFL ter 2.SFL
  Pred nami je 13. epizoda Futsal magazina, kjer je tudi prispevek iz Kobarida, kjer so pred tekmo KMN Oplast Kobarid - FutureNet Maribor namenu predali prenovljeno športno dvorano. Član KMN pri NZS Dušan Bezjak pa je ob tej priložnosti Blažu Plesničarju podelil priznanje za najboljšega strelca v kategoriji U13 Zahod za sezono 2016/2017.
 • 04.12.2017 | 1. SFL
  Pertič pohvalil pristop, Hrvatin pa prekinitve
  Po koncu tekem 12. kroga 1. SFL so svoje misli strnili še trenerji. Zmag so se razveselili Damir Pertič, Kujtim Morina in Marko Hrvatin, tekma v Kobaridu se je končala z delitvijo točk.
 • 01.12.2017 | 1. SFL
  Vodilna trojka suvereno, derbi brez zmagovalca
  Drugouvrščeni Dobovec Pivovarna Kozel je bil prevelik zalogaj za Sevničane, ki so sklonjenih glav zapustili Obsotelje. V dresu domače ekipe, ki jo vidi hrvaški strokovnjak Kujtim Morina, sta Rok Mordej in Kristjan Čujec potrdila izvrstno formo pred reprezentančno akcijo (tekmi proti Portugalski v Litiji in Stožicah).
 • 01.12.2017 | 1. SFL
  Derbi v Kobaridu v prenovljeni dvorani
  Futsal doživlja svetle trenutke, vsa scena kipi v pričakovanja skorajšnjega začetka evropskega prvenstva. Še 60 dni je ostalo. V torek v Stožice prihaja Portugalska, danes pa je dan za 1. SFL in štiri obračune. Vodilna Litija gosti novinca v ligi, Dobovec Pivovarna Kozel pričakuje oslabljeno Sevnico, Benedikt Avtodeli Džauš želi do 2. domače zmage, derbi se brca v Kobaridu!
 • 29.11.2017 | 1. SFL
  Simeunovič in Morina pohvalila ekipo, Hrvatin ponosen tudi na gledalce
  Po koncu tekme 11. kroga 1. SFL so svoje misli strnili še trenerji. Največ zadovoljstva je bilo v taborih Silika Rem Power, KMN Bronxa Škofije, Dobovca Pivovarne Kozel in Litije.
 • 29.11.2017 | 1. SFL
  Futsal magazin: Videopregled 1. in 2. SFL, dodana tudi izjemna končnica s Škofij
  Pred nami je 12. epizoda Futsal magazina, ki smo ga sestavili s pomočjo klubov, ki so poskrbeli za videomaterial. S kamerami Nogometne zveze Slovenije pa smo bili na Škofijah, odkoder smo predvajali tekmo meseca, ki je poskrbela za dramatično končnico.

DELI NA