13.10.2017 | 1. SFL
Litija odkrito po 5. zmago

Tokratni krog 1. SFL, to bo že 6. po vrsti, prinaša tekme v Benediktu, Litiji in na Škofijah. Zavoljo nastopa državnih prvakov FutureNet Maribora bo njihov obračun z Ivančno Gorico na sporedu 24.10. Prosta je ekipa KMN Oplast Kobarid.

1. SFL, 6. krog, 13.10.
Benedikt Avtodeli Džauš – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
FC  Litija – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Sevnica (20.30)

24.10.
FutureNet Maribor – FC Ivančna Gorica (20.30)

Simeunovičevi v Litiji

Ekipa Litije je v dosedanjem delu prvenstva pokazala največ. Dokazani kvaliteti, tudi zavoljo okrepitev, so dodali obilo discipline, ki jo zagovarja in zahteva trener Damir Pertič, ki je pametno v ekipo vrnil še izkušenega Danijela Pantića. Danes je pred Litijani nova priložnost.  »Po enotedenski pavzi se vračamo željni novega dokazovanja pred domačo in publiko in seveda želimo si novih treh točk,« je odločen Pertič, ki pa zaveda, da Vrhničani s trenerjem Miletom Simeunovičem ne bodo lahak zalogaj. Še posebej če bodo mladci upoštevali Miletove nasvete, ki Litijane pozna v dno duše.

»Igramo proti ekipi ki je v tem trenutku najboljša. Upam, da odigramo celo tekmo približno na nivoju, kot smo ga odigrali v prejšnjem krogu prvi polčas,« se dobri tekmi nadeja Simeunovič, ki drugo sezono zapored vodi Siliko Rem Power, ki zaseda 6. mesto.

Kaj lahko stori Benedikt?

Prve točke pa iščejo tudi v Benediktu, ki je zadnje tri prvenstvene tekme izgubil za gol. Naloga pa za ekipo trenerja Tomislava Novaka ne bo lahka, v goste jih vsaj po imenih prihaja najboljša zasedba lige. V tem tednu so imeli še dodaten razlog za veselje: Rok Mordej je drugič postal očka, rodil se mu je sin Dino.

»Moja ekipa je zelo dobro delala na treningu, da bi se pripravili na gostovanje v Benediktu. Naš tekmec bo iskal pot, da prekine črno serijo porazov, zato moramo biti pripravljeni na zahtevno srečanje. Z dobro igro bi radi do treh točk,« je svoje še dodal trener kozlov Kujtim Morina.

Srce ali kara

Zanimivo pa bo na Obali, kjer pomlajeni in prerojeni Bronx z Markom Hrvatinom na klopi čaka preudarno in pragmatično Sevnico. Ekipi sta zadovoljni z uvodom v sezono: Bronxi so tretji, Sevnica sedma.

»Po treh zaporednih zmagah so kar čez noč zrasla pričakovanja na Obali. Moja ekipa ostaja trdo na realnih tleh in se dobro zaveda, kako zahtevna tekma nas čaka danes. Prihaja Sevnica in njena specifična t.i. »kara«. Ključna za uspeh bo disciplina v igri. Vsi pa vemo, da je »srce« vendarle močnejša karta od kare,« v svojem slogu obračun napove Hrvatin.

Sevničani zmago na Obali čakajo 20 mesecev, v lanski sezoni pa je bilo 3:1 v štirih medsebojnih tekmah, boljše so se odrezali Primorci.

»Odhajamo na gostovanje k vroči ekipi Bronxa, ki ga vodi zelo dobro Marko Hrvatin. Mi se počasi kompletiramo, kar pomeni večjo širino igralcev  - gremo pa po pozitiven rezultat,« mirno dodaja trener Sevnice Mitja Jontez, ki bo vnovič stavil na svojo prej omenjeno značilno obrambo, goli pa bodo padali, če bo dovolil Bronx, iz hitrih protinapadov.

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | 1. SFL
  Roki prijav ekip v tekmovanja v sezoni 2018/2019
  Slab mesec je minil od konca 23. sezone 1. SFL. S finalom članov se je tudi uradno končala sezona, NZS in KMN pri NZS pa že pogledujeta v novo sezono. Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS: 1. SFL, 2. SFL, U19, U17, U15, U13 in žensko futsal ligo. Izpolnjene in natisnjene obrazce morajo klubi ustrezno potrditi (žig in podpis) in jih posredovati na e-mail: stane.kokalj@nzs.si.
 • 14.06.2018 | 1. SFL
  Hrvatin ostaja trener, poletje namenja mladim
  „Sam se rad spomnim, koliko mi je vedno pomenilo, ko sem kot otrok hodil na mednarodne turnirje. To so bili vedno dogodki. Tudi zato in zaradi pridobivanja izkušenj in poznanstev smo letos aktivni z mlajšimi selekcijami. Ki si to pozornost preprosto zaslužijo. Dvakrat bomo na turnirju v Zagrebu, odhajamo v Banja Luko, dva turnirja bomo igrali tudi v Sloveniji,“ nadaljuje Hrvatin, ki s svojo ekipo pripravlja tudi Summer futsal fest.
 • 12.06.2018 | 1. SFL
  Duščak okrepil državne prvake
  Futsal kariero je začel v Velikih Laščah, kjer je igral pol sezone, nato se je preselil v Litijo, kjer je igral zadnja tri leta in pol. "Prvi razlog je liga prvakov, sledi dejstvo, da je Dobovec dober in urejen klub z dobro ekipo in dobrimi navijači," pojasni, zakaj se je odločil, da po finalu 1. SFL menja sredino in okrepi državne prvake.
 • 10.06.2018 | 1. SFL
  Turk okrepil Mariborčane
  Do danes je zbral 94 nastopov v 1. SFL, zdaj bo vnovič združil moči s trenerjem Tomislavom Horvatom v ekipi FutureNet Maribor. Horvat in Turk sta zgledno sodelovala v Litiji. V primeru Tea Turka za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.
 • 09.06.2018 | 1. SFL
  Jurić v Maribor, Totošković v Dobovec
  Sestavljanja ekipe so se lotili tudi v taboru FutureNet Maribor, kamor je trener Tomislav Horvat kot najbolj odmevno okrepitev pripeljal 26-letnega Hrvata Josipa Jurića, ki je sezono in pol igral v Dobovcu Pivovarni Kozel, prej pa v zagrebškem Nacionalu in Dubrovniku. V minuli sezoni je dosegel 26 zadetkov, od tega šest v pokalu in bil pomemben člen šampionske ekipe kozlov.
 • 07.06.2018 | 1. SFL
  Fetić iz Litije v Dobovec Pivovarno Kozel
  Poznavalce futsala navdušuje s podajami žoge soigralcem, njegovi odliki sta še dober pogled na igro in dober strel. Doslej je igral za več ekip, med drugim v Splitu, Makarski, Kragujevcu, Mariboru, nazadnje v Litiji. Osem let igra v slovenski futsal reprezentanci; zabeležil je 94 nastopov in dosegel 39 golov. Letos je četrtič igral na evropskem prvenstvu. Izkušnje ima z igranjem v Uefini futsal ligi prvakov.
 • 02.06.2018 | 1. SFL
  Goričani se pripravljajo na 1. SFL
  „Ključno bi bilo, da bi nam lahko še naprej pomagal Slaviša Goranovič. Dobrodošla bi bila tudi pomoč Sukanoviča in Osojnika,“ še doda Božič, ki močno vpet v dogajanje na severnem Primorskem. Poleg futsala v Gorici in v Italiji trenira tudi dečke U10 v Društvu mladi nogometaš Gorica ter vodi še dva krožka.
 • 23.05.2018 | 1. SFL
  Danes sestanek s klubi
  V petek se je z izvrstnim finalom 1. SFL sklenila še ena ligaška sezona, po kateri pa sledijo prve analize, da bo prihodnja sezona še boljša. Kot je sedaj že stalnica, bo tudi letos organiziran sestanek s klubi, ki so nastopali v v kateremkoli rangu SFL. Sestanek bo danes, 23. maja, v NNC Brdo.
 • 22.05.2018 | 1. SFL
  Horvat: Damir Puškar odločil finale
  „Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Morina in Mordej hvalita Marota, Pertič obžaluje gole
  „Sezone je konec. To je bil najboljši finale v zgodovini 1. SFL. Vse tekme, vseh pet, je bilo na televiziji, kar je super za slovenski futsal! Lahko bi bilo tudi 3:0 za ene ali druge. Ker pa smo bili tako izenačeni, je prav, da je odločala 5. tekma. Odločale so dejansko napake, mi smo jih izkoristili. Vsa čast Alešu Marotu, nikoli ni povesil nosu. Čakal je svojo priložnost,“ se je veselil Rok Mordej.

DELI NA