11.05.2018 | 1. SFL
Litija do zmage, o prvaku odloča 5. tekma

O prvaku 23. sezone 1. SFL bo odločala 5. tekma, ki bo prihodnji petek v Litiji. Prav Litijani so danes v Rogaški Slatini s 4:2 porazili Dobovec Pivovarno Kozel. O zmagi so prvič v tej finalni seriji odločali kazenski streli. Litija je izkoristila vse tri strele, domačini le enega. Po rednem delu se je tekma končala z rezultatom 1:1.

V pričakovanju debija

Obračun v Športni dvorani Ratanska vas je spremljalo kar 600 gledalcev. Med njimi je bila tudi Lara D´Amato, slovenska futsal reprezentantka, ki igra v Italiji, v ponedeljek in torek, 14. in 15.5., pa bo z reprezentanco na Slovaškem odigrala sploh 1. in 2. uradno tekmo slovenske ženske futsal izbrane vrste.


Domači so praktično celi drugi polčas odigral brez poškodovanega Kristjana Čujca.

1. SFL,finale, 4. tekma, 11.5.
Dobovec Pivovarna Kozel – FC Litija 2:4 (1:0, 1:1)
1:0 Čujec (12.), 1:1 Totoškovič (34.)

6m:
Dobovec: Marot
Litija: Vrhovec, Totoškovič, Ručna

Čujčeva mojstrovina

Prvi polčas 4. finalne tekme je vnovič postregel s kvalitetnim futsalom. Konkretnejši so bili domačini, kjer je rahlo terensko premoč v prvi četrtini tekme materializiral Kristjan Čujec. V 12. minuti je spretno prišel do odbite žoge in jo z izjemnim strelom poslal za vrata Žige Dovča, ki je bil brez moči. Je pa bil Dovč na mestu za tem, ko je bil vnovič v glavni vlogi Čujec, slava pa je šla Dovču, ki je obranil strel.

V nadaljevanju so pobudo vnovič prevzeli Litijani, a je bil Damir Puškar vedno na mestu. Dvakrat tudi s pomočjo okvirja vrat, ki sta ga stresla Anže Širok (6. minuta) in Alen Fetić (20.).

V nadaljevanju so na terenu gospodarili gostje. Med domačimi prilikami velja omeniti dober strel Josipa Jurića, tudi njegov strel je ustavila vratnica.

Totoškovič za 1:1

V 34. minuti so bili za svoj trud nagrajeni gostje. Po akciji iz avta je "s prve" pomeril Totoškovič, ki je matiral Puškarja.

Gostje ohranili mirno kri

Pri kazenskih strelih so bili zbranejši gostje: Vrhovec, Totoškovič in Ručna so bili boljši od Puškarja, domačo usodo je z zgrešenim strelom zapečatil Rok Mordej (Žiga Dovč je bil na mestu), poraz je ublažil izkušeni Marot.

Dovč dočakal svoje minute

„Upali smo, da bomo prvaki že prej. A glede na igre in rezultate ter potek finala je prav, da se o prvaku odloči na peti tekmi. Oboji smo si zaslužili dve zmagi. Skrivnosti med ekipama ni, oboji igramo kvaliteten futsal,“ je prepričan Gašper Vrhovec, kapetan Litije.

„Za nami je še ena vrhunska tekma, pohvalil bi nas in njih. V čast mi je, da sem lahko trener v takem finalu. Mi smo bili pravi v pravem trenutku, pohvale mojim igralcem, ki so se striktno držali vseh dogovorov. A vedimo nekaj: ni še konec! Zdaj gremo v Litijo, naj se vidi v eni tekmi, kdo je boljši. Da se je danes spremenil rezultat, ste morali videti dva vrhunska gola!“ je bil navdušen Damir Pertič, trener Litijanov, ki je potem dodal še tole:
"Rad bi še enkrat pohvalil Žigo Dovča, on je profesionalec od A do Ž. Tri leta je v Litiji, vedno je bil v 2. planu, zdaj je dobil priložnost in nas popeljal do 5. tekme finala!"

„Na treningu se je zgodil nesrečen splet okoliščin. Čakal in dočakal sem svojo priložnost,“ je skromno dodal Žiga Dovč, ki je po poškodbi Vida Severja na zadnjih dveh tekmah stopil pred litijska vrata.

V pričakovanju Čujčeve diagnoze

„Tekma je bila trda, zahtevna. Odločale so malenkosti, Litija je zasluženo zmagala. Imeli smo tudi smolo pri izvajanju kazenskih strelov. Tudi jaz sem zgrešil svoj penal... Pri 1:0 bi morali mi zabiti še kak gol in verjamem, da bi mi zmagali,“ je zamujeno priložnost obžaloval Rok Mordej.

„Zadnji korak v taki seriji je vedno najtežji. Tudi tokrat se je to potrdilo. Moramo priznati, Litija je zasluženo zmagala. Mi pa se ne predajamo, predvsem pa se moramo dobro osvežiti. Hitro pa bo treba preveriti, kako resno je poškodovan Kristjan Čujec,“ je pristavil Kutjim Morina, strateg Dobovca Pivovarne Kozel.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 31.07.2018 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil slovenskega prvaka
  „Razlogov za prestop je več: trener je Kujtim Morina, ki ga izjemno cenim. Aktualni slovenski državni prvak ima vrhunsko ekipo, s katero želim osvojiti vse, kar se da. V svoji futsal karieri želim napredovati in igranje za Dobovec je nedvomno napredek zame osebno. Upam, da bom upravičil zaupanje trenerja in celotne ekipe,“ je po selitvi v Slovenijo povedal Postružin, ki ga soigralci kličejo Kiki.
 • 27.07.2018 | 1. SFL
  Znani so pari 24. sezone 1. SFL
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je bil danes opravljen žreb parov 24. sezone 1. SFL, ki se bo pričela s prvim krogom 28. septembra. Naslov prvaka bo branil Dobovec Pivovarna Kozel. Ponovitev lanskoletnega finala pa bomo videli v 4. krogu, ko k Dobovcu prihaja Litija.
 • 26.07.2018 | 1. SFL
  Na Vrhniki še večji poudarek delu z mladimi
  Še dobri trije tedni so ostali, pa bodo tudi prvoligaši začeli z delom. Večina le njih, 10 jih bo v 1. SFL v novi sezoni, bodo prve treninge in zbore opravili 20. avgusta. Tako bodo storili tudi v taboru Silika Rem Power, kjer je trener ostal Mile Simuenovič, tudi sila uspešni ambasador evropskega prvenstva, ki je med 30.1. in 10.2. potekalo v Ljubljani.
 • 26.07.2018 | 1. SFL
  Iz Oplasta v FSK Stripy
  Z Oplastom je bil 30-letni Bratić v tem času tudi državni in pokalni prvak. Leta 2014 je Oplast s 3:2 v zmagah v finalu po preobratu (0:2 v zmagah za Litijo) prišel do naslova. Leto za tem so se Bratić in soigralci veselili še naslova prvaka pokala Terme Olimia.
 • 24.07.2018 | 1. SFL
  V petek žreb parov 1. SFL
  Dobra dva meseca nas ločita do začetka 24. sezone 1. SFL. Tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije je obelodanil, da se bo 1. krog 1. SFL igral v petek, 28. septembra.  Takisto v petek, a 27. julija, pa bo na sporedu žreb parov nove sezone. Žreb bo potekal v prostorih Nogometne zveze Slovenije.
 • 24.07.2018 | 1. SFL
  Fideršek se je vrnil v Maribor
  FutureNet Maribor je zaključil s kadrovanjem za prihajajočo sezono v 1. SFL. V matični klub se je po uspešnem letu v dresu hrvaškega Splita vrnil 27-letni Matej Fideršek, ki bo v novi sezoni igral pod taktirko trenerja Tomislava Horvata.
 • 23.07.2018 | 1. SFL
  Brez Kordiša in Mataje
  V prihodnjem tednu bo klubsko vodstvo razkrilo obete in pričakovanja, predvsem pa oris ekipe za novo sezono. Trener ostaja Marko Hrvatin, zasedbo sta zapustila Jure Kordiš in David Mataja, ki je za Bronxe zbral 11 nastopov, dosegel je sedem golov. Vsakič, ko je zabil zadetek, je ekipa s Škofij slavila zmago!
 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.

DELI NA