15.03.2024 | 1. SFL
Končuje se redni del 1. SFL

Poleg derbija za 1. mesto so danes na sporedu še tri izvrstne tekme 1. SFL – v Sodražici THE Nutrition Extrem gosti KMN Sevnico, na Škofijah KMN Bronx Škofije KMN Meteorplast Šic bar, v Dobrepolju pa FK Dobrepolje KMN Oplast Kobarid.

Na Vrhniki se bosta Siliko Vrhnika in FK Dobovec pomerila za 1. mesto po rednem delu, KMN Bronx Škofije gre v dodatne kvalifikacije, FK Dobrepolje se poslavlja od 1. SFL. V četrtfinale se bodo uvrstile ekipe od 3. do 6. mesta, ki se bodo med sabo pomerile za polfinale, kjer sta že prej omenjena vodilna. V četrtfinale so uvrščeni KMN Meteorplast Šic bar (kot 3. ekipa rednega dela), medtem ko Oplast, KMN Sevnice in THE Nutrition Extrem lahko še menjajo svoje pozicije od 4. do 6. mesta.

1.SFL, 21. krog, 15.3.
THE Nutrition Extrem – KMN Sevnica (20.00)
KMN Bronx Škofije – KMN Meteorplast Šic bar (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Šesti in peti

V Sodražici se bosta udarila domači THE Nutrition Extrem in KMN Sevnica. Domačini so šesti, gostje peti na lestvici, razlika pa tri točke. V tej sezoni sta ekipi enkrat remizirali, enkrat so slavili Sevničani. Če bi hoteli Sodražani pred Sevnico, bi morali zmagati z zadostno razliko. „S potekom sezone smo zadovoljni, cilj smo izpolnili, obstali smo v 1. SFL, zagotovili smo si četrtfinale. Zato bomo danes odigrali povsem sproščeno. Priložnost bodo dobili tudi tisti, ki manj igrajo. V napadu pa bomo preizkusili nekaj različic, ki smo jih pripravili za četrtfinale,“ smelo napove domači trener Nik Jelič, ki se je v tej sezoni izkazal z dobrim vodenjem ekipe.

„Lahko povem, da smo boljše, kot smo bili pred 20. krogom. Okrevamo in se sestavljamo,“ pa iz Sevnice javi trener Matej Zakšek. Tudi v Sevnici so upravičeno zadovoljni s sezono, del sezone so bili celo 4. ekipa lige. Za razliko od lanske sezone so si letos hitro zagotovili obstanek.

Sedmi in tretji

Na Obali bo KMB Bronx Škofije gostil KMN Meteorplast Šic bar. Tekma tekmovalnega naboja nima. Domačini bodo tekmo skušali izkoristiti predvsem za dobro pripravo na dodatne kvalifikacije za 1. SFL, goste pa čaka četrtfinale. „K nam prihaja ekipa, ki je trenutno najboljši formi. Kljub porazu v finalu pokala. V tekmo gremo neobremenjeno, saj ne odloča o ničemer, zato jo lahko izkoristimo kot pripravo na playout tekmi, ki nas čakata po koncu rednega dela,“ je jasen trener škofjotov Nebojša Vajić.

Zanimivost je ta, da sta se ta dva nasprotnika merila v uvodnem krogu novega prvenstva, s tekmo v prenovljeni dvorani na Škofijah pa bosta tudi zaključila redni del. Tekma ne odloča o ničemer. Meteorplast ŠIC bar bo v četrtfinale vstopil kot tretjeuvrščeni, Bronx, ki je sedmi, pa čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek med prvoligaši.

Po vrnitvi iz Podčetrtka, kjer je bil minuli konec tedna finalni turnir pokala Terme Olimia, je trener ljutomerske ekipe Robert Grdović namenil igralcem tri dni počitka, pred odhodom na Primorsko pa so opravili le en trening, na katerem so manjkali Vid Kos, Lovro Trdin in Alen Ruis, ki so v sredi gostovanje pri Bronxu v kategoriji U19 zaključili z visoko zmago (12:0). Treningom članske ekipe se je po treh mesecih premora vrnil Tilen Rajter, ki še en čas ne bo igral prvenstvenih tekem, poleg njega pa bodo na petkovi tekmi manjkali Ivan Matan, Tjaž Lovrenčič in Luka Lovrec (vsi poškodovani). "Z Bronxom smo igrali dve tekmi, ki sta bili izenačeni s preveč zadetki v našem golu. Zato bomo z obrambo, kot smo jo prikazali v zadnjih štirih tekmah, dokazali, da lahko vse tri točke prinesemo domov," je pred odhodom na Škofije dejal Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni odigral vse tekme v dresu ljutomerskega kluba. Dosegel je šest prvenstvenih zadetkov, od tega je tri zabil tokratnemu nasprotniku. V tej sezoni se je prva tekma na Škofijah končala s 5:5, v Ljutomeru pa z 8:8.

Osmi in četrti

V domači dvorani pa se od 1. SFL poslavlja FK Dobrepolje. „Dvignjene glave želimo odigrati še zadnjo tekmo 1. SFL. Dobro smo trenirali dva tedna, zato želimo danes pustiti dober vtis in se pokazati v dobri luči. Da dokažemo, da zadnja tretjina prvenstva ni bila naključna. To bo tudi poslovilna tekma za Mateja Babnika, ki končuje svojo športno pot, za vse smo mu izredno hvaležni,“ pred tekmo proti Oplastu pove Dani Kaljevič, trener Dobrepolja, ki se seli v 2. SFL – z jasno željo, da se čez leto dni ekspresno vrne med elito.

Oplast, ki danes gostuje v Dobrepolju, prihaja v goste v spremenjeni podobi.
„Poškodbe in kartoni so na zadnji tekmi priložnost za tiste, ki so do sedaj manj igrali. Žal se je Tine Kravanja odločil, da zaključi kariero. Za ves trud se mu zahvaljujemo. Smo pa dobili Danija Vulikiča, povratnika, ki nam bo pomagal v končnici,“ napove trener Oplasta Jaka Sovdat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 11.05.2024 | 1. SFL
    Prvi gol dal upanje, drugi jih je ponesel
    Vrhniški Siliko igra 2. finale 1. SFL. Lani je z 0:3 klonil proti Dobovcu, v petek pa je prišel do sploh 1. zmage v finalu 1. SFL. Za nameček je bila to četrta zmaga na peti medsebojni tekmi. Zadnjič je Siliko klonil proti Dobovcu pred 351 dnevi.
  • 11.05.2024 | 1. SFL
    Ni jim bilo jasno, kaj so naredili narobe
    V preteklosti je bilo že nekaj primerov, ko je ekipa izgubila prvo tekmo finala in postala prvak. Več o tem v četrtkovem Futsal magazinu: zadnji, ki pa mu je to uspelo, pa je bil Oplast. Le ta je 2014. finale izgubljal z 0:2 v zmagah in potem s preobratom dobil po 6-metrovkah še 5. tekmo in slavil proti Litiji.
  • 10.05.2024 | 1. SFL
    Siliko povedel v finalu, v boju za bron 2:2
    Vrhničani so po 6-metrovkah s 7:6 slavili v Rogaški Slatini in povedli 1:0 v zmagah. Finale se nadaljuje v petek, 17.5., tekma bo na Vrhniki. V boju za 3. mesto je bilo v Sodražici 2:2, odločitev o dobitniku bronaste kolajne bo padla v Kobaridu, kjer se bosta še drugič pomerila Oplast Kobarid in THE Nutrition Extrem.
  • 10.05.2024 | 1. SFL
    Dve najprijetnejši presenečenji sezone za bron v 1. SFL
    V dveh tekmah pa bo jasno tudi to, kdo bo letos osvojil bronasto kolajno v 1. SFL. Kandidata sta THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid. Prva tekma bo nocoj v Sodražici, povratna v Kobaridu čez teden dni.
  • 09.05.2024 | 1. SFL
    Naj se finale začne
    Na petkovi prvi tekmi se bosta pomerila domači Dobovec in gostujoči Siliko Vrhnika. Tekma se v Rogaški Slatini začne ob 20. uri, prenos tudi na futsal.si. Druga tekma finala bo 17.5. na Vrhniki, tretja pa bo v četrtek, 23.5,, ob 20. uri, tudi s televizijskim prenosom.
  • 08.05.2024 | 1. SFL
    V boljši formi in s pravim receptom v finale
    „Pred nami so resnično kvalitetne tekme. Zato vabim vse gledalce tako v Rogaško Slatino kot potem na Vrhniko. Pred nami je praznik futsala. Verjamem, da se bo zbralo tudi veliko naših navijačev. Povem jim lahko le to, da bomo moji igralci „trgali“ parket,“ sklene Simeunovič.
  • 06.05.2024 | 1. SFL
    Vedo, da v tej sezoni Silika še niso premagali
    V petek se s tekmo v Rogaški Slatini začenja finale 29. sezone 1. SFL. Za naslov se bosta pomerila FK Dobovec, tudi branilec naslova, ter Siliko Vrhnika, ki je v finalu 1. SFL drugič zapored.
  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Znani termini finala in tekem za 3. mesto
    V zaključni fazi 29. državnega prvenstva članov nas čakata še finale in mali finale za končno 3. mesto. Za naslov prvaka se bosta merila FK Dobovec in FK Siliko, za 3. mesto pa THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid.
  • 04.05.2024 | 1. SFL
    Po koncu polfinalne serije 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko se bosta borila za naslov državnega prvaka v 29. sezoni 1. SFL, THE Nutrition Extrem in KMN Oplast Kobarid pa odhajata v lov na bronasto kolajno.
  • 03.05.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko finalista 1. SFL
    FK Dobovec in FK Siliko sta finalista 29. sezone 1. SFL. Vodilni ekipi ekipi rednega dela 1. SFL sta v trokoraku slavila zmago v polfinalu (s 3:0 proti Oplastu oz. THE Nutrition Extremu). Finalna serija, prvak bo ekipa, ki bo prej zbrala tri zmage, se bo začela v petek, 10. maja. Prva tekma bo v Rogaški Slatini.

DELI NA