09.03.2018 | 1. SFL
Komu 3., 4. in 5. mesto

S tekmami 18. kroga se končuje redni del 1. SFL, vse tekme zadnjega kroga pa bodo ob identični uri – ob 20.00. Vodilna Litija gostuje v Kobaridu pri Oplastu, pokalni prvak Dobovec Pivovarna Kozel odhaja na Škofije k Bronxu, aktualni državni prvak FutureNet Maribor gosti Siliko Rem Power, v Benedikt pa prihaja KMN Sevnica. FC Ivančna Gorica je to pot prost.

Odprto v lovu na 3. 4. in 5. mesto

Ob pogledu na lestvico 1. SFL je jasno, da so vprašljiva le še mesta od 3. do 5. Bronx, ki pred današnjo tekmo drži v svojih rokah 3. mesto, ima 28 točk, četrti Oplast 25, peti FutureNet Maribor 25. Bronx potrebuje vsaj točko, da bo zagotovo tretji, ne glede na rezultate neposrednih konkurentov. Oplast bo tretji ob zmagi proti Litiji in če Bronx izgubi in če Maribor remizira ali izgubi. FutureNet Maribor pa je tretji po rednem delu ob zmagi in ob porazu Bronxov. Zato bo največ oči usmerjenih na tekme v Kobaridu, Mariboru in na Škofijah.

1. SFL, 18. krog, 9.3.
Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Sevnica (20.00)
FutureNet Maribor – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Bronx Škofije – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)

Najboljši strelci:
Bojan Klemenčič (Benedikt Avtodeli Džauš) 25
Alen Fetić (FC Litija) 23
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 21

Prepoved nastopa:
Urban Senekovič (Benedikt Avtodeli Džauš)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Alen Fetić (FC Litija)
Anton Sven Horvath (FutureNet Maribor)
Marko Hrvatin (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Tine Kravanja (KMN Oplast Kobarid)
Jure Uršič (KMN Oplast Kobarid)
Domen Krnc (KMN Sevnica)

Mlade sile

V Kobaridu se bosta pomerila stara rivala, a so domačini z mislimi že v končnici, zato bo trener Saša Leban minute dal mladim silam. „Tudi zato moja napoved nima velike teže. Ne vem, kaj naj pričakujem. Vsaj to, da vsi igralci na terenu dajo svoj maksimum,naj bo vsaj tekma prava,“ doda Leban. „V Kobarid odhajamo z željo, da se čimbolje pripravimo na končnico. Manjkajo nam težke tekme in to se pozna na uigranosti,“ pa pove Damir Pertič, trener Litije, ki bo brez Alena Fetića, domačini ne računajo na Jureta Uršiča in Tineta Kravanjo. Trojec počiva zaradi kazni (kartoni).

Bratski obračun

„Najprej bi rad čestital Dobovcu za pokalni naslov, nam je malce zmanjkalo. Zato se moramo osredotočiti na 1. SFL, kjer potrebujemo le še točko, da uresničimo cilj – 3. mesto po rednem delu. Tokratna tekma bo tudi super priložnost za naše mlade igralce, ki bodo dobili večjo minutažo. Zato vabim gledalce, da pridejo podpreti to našo mladost na zadnjo tekmo rednega dela,“ je pred tekmo 18. kroga 1.SFL razmišljal Marko Hrvatin, ki kvalitetno vodi ekipo Bronxa. V goste jim prihajajo pokalni prvaki iz Rogaške Slatine, priča pa bomo tudi bratskemu obračunu: gol Bronxa čuva Alen Mordej, v ekipi gostov pa se vse vrti okoli Roka Mordeja.

Domačini so oslabljeni: zaradi kartonov počivata Marko Hrvatin in Nik Zajc.

Mariborčani pogrešajo tekme

„To je naša zadnja tekma pred končnico, tri tedne smo že brez tekmovalnega ritma, kar ni dobro. Zavedamo se, da nas čaka motiviran nasprotnik. Pomembno je, da dvignemo nivo igre v obrambi. Igramo doma, cilj je zmaga,“ napoveduje trener Mariborčanov Matej Gajser, ki se bo proti polfinalistu pokala Terme Olimia pomeril brez kaznovanega Svena Horvatha.

„Odhajamo na gostovanje k ekipi, ki ima v svojih vrstah izjemne igralce, moštvo pa se bori za najvišja mesta. Prihajamo v popolni postavi, pričakujem pa maksimalno angažiranost svojih igralcev,“ pa sporoča trener Silika Rem Power Mile Simeunovič.

Na Portugalskem

Oba trenerja zasedb, Tomislav Novak in Mitja Jontez, sta bila ta teden odsotna, saj sta člana trenerskega štaba reprezentance U19, ki je gostovala na Portugalskem. Nocojšnji rezultat ni pomemben, zato bosta trenerja namenila minute mladim upom. „To bo za nas odlična priprava na končnico, minute bom namenil mladim igralcem, da lahko vidimo, kaj lahko od njih pričakujemo v prihodnje. Sicer pa pričakujem tudi to, da nadaljujemo pozitivni niz,“ nam je povedal Mitja Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | 1. SFL
  Roki prijav ekip v tekmovanja v sezoni 2018/2019
  Slab mesec je minil od konca 23. sezone 1. SFL. S finalom članov se je tudi uradno končala sezona, NZS in KMN pri NZS pa že pogledujeta v novo sezono. Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS: 1. SFL, 2. SFL, U19, U17, U15, U13 in žensko futsal ligo. Izpolnjene in natisnjene obrazce morajo klubi ustrezno potrditi (žig in podpis) in jih posredovati na e-mail: stane.kokalj@nzs.si.
 • 14.06.2018 | 1. SFL
  Hrvatin ostaja trener, poletje namenja mladim
  „Sam se rad spomnim, koliko mi je vedno pomenilo, ko sem kot otrok hodil na mednarodne turnirje. To so bili vedno dogodki. Tudi zato in zaradi pridobivanja izkušenj in poznanstev smo letos aktivni z mlajšimi selekcijami. Ki si to pozornost preprosto zaslužijo. Dvakrat bomo na turnirju v Zagrebu, odhajamo v Banja Luko, dva turnirja bomo igrali tudi v Sloveniji,“ nadaljuje Hrvatin, ki s svojo ekipo pripravlja tudi Summer futsal fest.
 • 12.06.2018 | 1. SFL
  Duščak okrepil državne prvake
  Futsal kariero je začel v Velikih Laščah, kjer je igral pol sezone, nato se je preselil v Litijo, kjer je igral zadnja tri leta in pol. "Prvi razlog je liga prvakov, sledi dejstvo, da je Dobovec dober in urejen klub z dobro ekipo in dobrimi navijači," pojasni, zakaj se je odločil, da po finalu 1. SFL menja sredino in okrepi državne prvake.
 • 10.06.2018 | 1. SFL
  Turk okrepil Mariborčane
  Do danes je zbral 94 nastopov v 1. SFL, zdaj bo vnovič združil moči s trenerjem Tomislavom Horvatom v ekipi FutureNet Maribor. Horvat in Turk sta zgledno sodelovala v Litiji. V primeru Tea Turka za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.
 • 09.06.2018 | 1. SFL
  Jurić v Maribor, Totošković v Dobovec
  Sestavljanja ekipe so se lotili tudi v taboru FutureNet Maribor, kamor je trener Tomislav Horvat kot najbolj odmevno okrepitev pripeljal 26-letnega Hrvata Josipa Jurića, ki je sezono in pol igral v Dobovcu Pivovarni Kozel, prej pa v zagrebškem Nacionalu in Dubrovniku. V minuli sezoni je dosegel 26 zadetkov, od tega šest v pokalu in bil pomemben člen šampionske ekipe kozlov.
 • 07.06.2018 | 1. SFL
  Fetić iz Litije v Dobovec Pivovarno Kozel
  Poznavalce futsala navdušuje s podajami žoge soigralcem, njegovi odliki sta še dober pogled na igro in dober strel. Doslej je igral za več ekip, med drugim v Splitu, Makarski, Kragujevcu, Mariboru, nazadnje v Litiji. Osem let igra v slovenski futsal reprezentanci; zabeležil je 94 nastopov in dosegel 39 golov. Letos je četrtič igral na evropskem prvenstvu. Izkušnje ima z igranjem v Uefini futsal ligi prvakov.
 • 02.06.2018 | 1. SFL
  Goričani se pripravljajo na 1. SFL
  „Ključno bi bilo, da bi nam lahko še naprej pomagal Slaviša Goranovič. Dobrodošla bi bila tudi pomoč Sukanoviča in Osojnika,“ še doda Božič, ki močno vpet v dogajanje na severnem Primorskem. Poleg futsala v Gorici in v Italiji trenira tudi dečke U10 v Društvu mladi nogometaš Gorica ter vodi še dva krožka.
 • 23.05.2018 | 1. SFL
  Danes sestanek s klubi
  V petek se je z izvrstnim finalom 1. SFL sklenila še ena ligaška sezona, po kateri pa sledijo prve analize, da bo prihodnja sezona še boljša. Kot je sedaj že stalnica, bo tudi letos organiziran sestanek s klubi, ki so nastopali v v kateremkoli rangu SFL. Sestanek bo danes, 23. maja, v NNC Brdo.
 • 22.05.2018 | 1. SFL
  Horvat: Damir Puškar odločil finale
  „Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Morina in Mordej hvalita Marota, Pertič obžaluje gole
  „Sezone je konec. To je bil najboljši finale v zgodovini 1. SFL. Vse tekme, vseh pet, je bilo na televiziji, kar je super za slovenski futsal! Lahko bi bilo tudi 3:0 za ene ali druge. Ker pa smo bili tako izenačeni, je prav, da je odločala 5. tekma. Odločale so dejansko napake, mi smo jih izkoristili. Vsa čast Alešu Marotu, nikoli ni povesil nosu. Čakal je svojo priložnost,“ se je veselil Rok Mordej.

DELI NA