09.03.2018 | 1. SFL
Komu 3., 4. in 5. mesto

S tekmami 18. kroga se končuje redni del 1. SFL, vse tekme zadnjega kroga pa bodo ob identični uri – ob 20.00. Vodilna Litija gostuje v Kobaridu pri Oplastu, pokalni prvak Dobovec Pivovarna Kozel odhaja na Škofije k Bronxu, aktualni državni prvak FutureNet Maribor gosti Siliko Rem Power, v Benedikt pa prihaja KMN Sevnica. FC Ivančna Gorica je to pot prost.

Odprto v lovu na 3. 4. in 5. mesto

Ob pogledu na lestvico 1. SFL je jasno, da so vprašljiva le še mesta od 3. do 5. Bronx, ki pred današnjo tekmo drži v svojih rokah 3. mesto, ima 28 točk, četrti Oplast 25, peti FutureNet Maribor 25. Bronx potrebuje vsaj točko, da bo zagotovo tretji, ne glede na rezultate neposrednih konkurentov. Oplast bo tretji ob zmagi proti Litiji in če Bronx izgubi in če Maribor remizira ali izgubi. FutureNet Maribor pa je tretji po rednem delu ob zmagi in ob porazu Bronxov. Zato bo največ oči usmerjenih na tekme v Kobaridu, Mariboru in na Škofijah.

1. SFL, 18. krog, 9.3.
Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Sevnica (20.00)
FutureNet Maribor – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Bronx Škofije – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)

Najboljši strelci:
Bojan Klemenčič (Benedikt Avtodeli Džauš) 25
Alen Fetić (FC Litija) 23
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 21

Prepoved nastopa:
Urban Senekovič (Benedikt Avtodeli Džauš)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Alen Fetić (FC Litija)
Anton Sven Horvath (FutureNet Maribor)
Marko Hrvatin (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Tine Kravanja (KMN Oplast Kobarid)
Jure Uršič (KMN Oplast Kobarid)
Domen Krnc (KMN Sevnica)

Mlade sile

V Kobaridu se bosta pomerila stara rivala, a so domačini z mislimi že v končnici, zato bo trener Saša Leban minute dal mladim silam. „Tudi zato moja napoved nima velike teže. Ne vem, kaj naj pričakujem. Vsaj to, da vsi igralci na terenu dajo svoj maksimum,naj bo vsaj tekma prava,“ doda Leban. „V Kobarid odhajamo z željo, da se čimbolje pripravimo na končnico. Manjkajo nam težke tekme in to se pozna na uigranosti,“ pa pove Damir Pertič, trener Litije, ki bo brez Alena Fetića, domačini ne računajo na Jureta Uršiča in Tineta Kravanjo. Trojec počiva zaradi kazni (kartoni).

Bratski obračun

„Najprej bi rad čestital Dobovcu za pokalni naslov, nam je malce zmanjkalo. Zato se moramo osredotočiti na 1. SFL, kjer potrebujemo le še točko, da uresničimo cilj – 3. mesto po rednem delu. Tokratna tekma bo tudi super priložnost za naše mlade igralce, ki bodo dobili večjo minutažo. Zato vabim gledalce, da pridejo podpreti to našo mladost na zadnjo tekmo rednega dela,“ je pred tekmo 18. kroga 1.SFL razmišljal Marko Hrvatin, ki kvalitetno vodi ekipo Bronxa. V goste jim prihajajo pokalni prvaki iz Rogaške Slatine, priča pa bomo tudi bratskemu obračunu: gol Bronxa čuva Alen Mordej, v ekipi gostov pa se vse vrti okoli Roka Mordeja.

Domačini so oslabljeni: zaradi kartonov počivata Marko Hrvatin in Nik Zajc.

Mariborčani pogrešajo tekme

„To je naša zadnja tekma pred končnico, tri tedne smo že brez tekmovalnega ritma, kar ni dobro. Zavedamo se, da nas čaka motiviran nasprotnik. Pomembno je, da dvignemo nivo igre v obrambi. Igramo doma, cilj je zmaga,“ napoveduje trener Mariborčanov Matej Gajser, ki se bo proti polfinalistu pokala Terme Olimia pomeril brez kaznovanega Svena Horvatha.

„Odhajamo na gostovanje k ekipi, ki ima v svojih vrstah izjemne igralce, moštvo pa se bori za najvišja mesta. Prihajamo v popolni postavi, pričakujem pa maksimalno angažiranost svojih igralcev,“ pa sporoča trener Silika Rem Power Mile Simeunovič.

Na Portugalskem

Oba trenerja zasedb, Tomislav Novak in Mitja Jontez, sta bila ta teden odsotna, saj sta člana trenerskega štaba reprezentance U19, ki je gostovala na Portugalskem. Nocojšnji rezultat ni pomemben, zato bosta trenerja namenila minute mladim upom. „To bo za nas odlična priprava na končnico, minute bom namenil mladim igralcem, da lahko vidimo, kaj lahko od njih pričakujemo v prihodnje. Sicer pa pričakujem tudi to, da nadaljujemo pozitivni niz,“ nam je povedal Mitja Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA