09.03.2018 | 1. SFL
Komu 3., 4. in 5. mesto

S tekmami 18. kroga se končuje redni del 1. SFL, vse tekme zadnjega kroga pa bodo ob identični uri – ob 20.00. Vodilna Litija gostuje v Kobaridu pri Oplastu, pokalni prvak Dobovec Pivovarna Kozel odhaja na Škofije k Bronxu, aktualni državni prvak FutureNet Maribor gosti Siliko Rem Power, v Benedikt pa prihaja KMN Sevnica. FC Ivančna Gorica je to pot prost.

Odprto v lovu na 3. 4. in 5. mesto

Ob pogledu na lestvico 1. SFL je jasno, da so vprašljiva le še mesta od 3. do 5. Bronx, ki pred današnjo tekmo drži v svojih rokah 3. mesto, ima 28 točk, četrti Oplast 25, peti FutureNet Maribor 25. Bronx potrebuje vsaj točko, da bo zagotovo tretji, ne glede na rezultate neposrednih konkurentov. Oplast bo tretji ob zmagi proti Litiji in če Bronx izgubi in če Maribor remizira ali izgubi. FutureNet Maribor pa je tretji po rednem delu ob zmagi in ob porazu Bronxov. Zato bo največ oči usmerjenih na tekme v Kobaridu, Mariboru in na Škofijah.

1. SFL, 18. krog, 9.3.
Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Sevnica (20.00)
FutureNet Maribor – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Bronx Škofije – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)

Najboljši strelci:
Bojan Klemenčič (Benedikt Avtodeli Džauš) 25
Alen Fetić (FC Litija) 23
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 21

Prepoved nastopa:
Urban Senekovič (Benedikt Avtodeli Džauš)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Alen Fetić (FC Litija)
Anton Sven Horvath (FutureNet Maribor)
Marko Hrvatin (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Tine Kravanja (KMN Oplast Kobarid)
Jure Uršič (KMN Oplast Kobarid)
Domen Krnc (KMN Sevnica)

Mlade sile

V Kobaridu se bosta pomerila stara rivala, a so domačini z mislimi že v končnici, zato bo trener Saša Leban minute dal mladim silam. „Tudi zato moja napoved nima velike teže. Ne vem, kaj naj pričakujem. Vsaj to, da vsi igralci na terenu dajo svoj maksimum,naj bo vsaj tekma prava,“ doda Leban. „V Kobarid odhajamo z željo, da se čimbolje pripravimo na končnico. Manjkajo nam težke tekme in to se pozna na uigranosti,“ pa pove Damir Pertič, trener Litije, ki bo brez Alena Fetića, domačini ne računajo na Jureta Uršiča in Tineta Kravanjo. Trojec počiva zaradi kazni (kartoni).

Bratski obračun

„Najprej bi rad čestital Dobovcu za pokalni naslov, nam je malce zmanjkalo. Zato se moramo osredotočiti na 1. SFL, kjer potrebujemo le še točko, da uresničimo cilj – 3. mesto po rednem delu. Tokratna tekma bo tudi super priložnost za naše mlade igralce, ki bodo dobili večjo minutažo. Zato vabim gledalce, da pridejo podpreti to našo mladost na zadnjo tekmo rednega dela,“ je pred tekmo 18. kroga 1.SFL razmišljal Marko Hrvatin, ki kvalitetno vodi ekipo Bronxa. V goste jim prihajajo pokalni prvaki iz Rogaške Slatine, priča pa bomo tudi bratskemu obračunu: gol Bronxa čuva Alen Mordej, v ekipi gostov pa se vse vrti okoli Roka Mordeja.

Domačini so oslabljeni: zaradi kartonov počivata Marko Hrvatin in Nik Zajc.

Mariborčani pogrešajo tekme

„To je naša zadnja tekma pred končnico, tri tedne smo že brez tekmovalnega ritma, kar ni dobro. Zavedamo se, da nas čaka motiviran nasprotnik. Pomembno je, da dvignemo nivo igre v obrambi. Igramo doma, cilj je zmaga,“ napoveduje trener Mariborčanov Matej Gajser, ki se bo proti polfinalistu pokala Terme Olimia pomeril brez kaznovanega Svena Horvatha.

„Odhajamo na gostovanje k ekipi, ki ima v svojih vrstah izjemne igralce, moštvo pa se bori za najvišja mesta. Prihajamo v popolni postavi, pričakujem pa maksimalno angažiranost svojih igralcev,“ pa sporoča trener Silika Rem Power Mile Simeunovič.

Na Portugalskem

Oba trenerja zasedb, Tomislav Novak in Mitja Jontez, sta bila ta teden odsotna, saj sta člana trenerskega štaba reprezentance U19, ki je gostovala na Portugalskem. Nocojšnji rezultat ni pomemben, zato bosta trenerja namenila minute mladim upom. „To bo za nas odlična priprava na končnico, minute bom namenil mladim igralcem, da lahko vidimo, kaj lahko od njih pričakujemo v prihodnje. Sicer pa pričakujem tudi to, da nadaljujemo pozitivni niz,“ nam je povedal Mitja Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 16.03.2018 | 1. SFL
  Maribor po preobratu, Sevnica po 6-metrovkah
  Najvišjo zmago je na prvi četrtfinalni tekmi zabeležil Dobovec, ki je s 16:0 odpravil Benedikt Avtodele Džauš. V prvem polčasu so pokalni prvaki dosegli pet golov (kar tri Rok Mordej), v drugem še 11 (štiri je dodal Borna Vidiček). Litijani, vodilni po rednem delu, so doma z 2:0 porazili Siliko Rem Power, gola sta prispevala Borut Ručna in Alen Fetić.
 • 16.03.2018 | 1. SFL
  Goričani bližje 1. SFL
  So pa gostje iz Ivančne Gorice precej boljše začeli tekmo in povedli 0:2 (Kristjan Čož dvakrat). V nadaljevanju so domačini s serijo 4:0 (dva gola je dodal Klemen Sluga) prišli na 4:2, ob koncu pa so Dolenjci dosegli še dva gola - enega v domačo, drugega v svojo mrežo.
 • 16.03.2018 | 1. SFL
  Začenja se četrtfinale, v Novi Gorici pa kvalifikacije za 1. SFL
  Ljubitelji futsala si manejo roke, danes v petek, 16.3., se začne končnica 1. SFL, boj za prvaka, lov na naslov. Vse skupaj se začenja s četrtfinalom, na sporedu bo tudi boj za zadnje prosto mesto v 1. SFL. 23. sezona 1. SFL se tako preveša v sklepno fazo tekmovanja.
 • 15.03.2018 | 1. SFL
  Horvat obljubil sodoben futsal
  FutureNet Maribor še ni rekel zadnje v obrambi naslova državnega prvaka. Mariborčani so bili prvaki v letih 2016 in 2017, letošnji redni del pa so končali na 4. mestu. V četrtfinalu jih čaka Oplast, ki pa ga Mariborčani čakajo z novim trenerjem Tomislavom Horvatom.
 • 15.03.2018 | 1. SFL
  V Oplastu opozarjajo na Krofliča in Horvata
  V obeh ekipah je prišlo do sprememb: Mariborčani so pred drugim delom prvenstva pripeljali tri igralce, odšel je Nikola Jandrič, zdaj so menjali še trenerja – na to mesto so imenovali Tomislava Horvata. V Kobaridu so se poslovili od Anžeta Široka, trener Saša Leban pa velike upe polaga v Benjamina Melinka.
 • 11.03.2018 | 1. SFL
  Tomislav Horvat novi trener Mariborčanov
  FutureNet Maribor je redni del 1. SFL končal na 4. mestu, v četrtfinalu ga čaka obračun z Oplastom. Mariborčani so ostali tudi brez finalnega turnirja pokala Terme Olimia – v četrtfinalu jih je izločil Kmn Bronx Škofije. Horvat je lansko sezono sklenil na klopi FC Litije, jeseni lani pa je prevzel FSK Stripy in ga s serijo zmag popeljal do naslova prvaka 2. SFL in uvrstitve v 1. SFL.
 • 09.03.2018 | 1. SFL
  Konec rednega dela 1. SFL, kdo s kom v četrtfinalu
  S tekmami 18. kroga se je sklenil redni del 1. SFL, po katerih smo dobili osem četrtfinalistov, deveti klub 1. SFL pa gre v dodatne kvalifikacije. Zadnje dejanje rednega dela je obeležila zmaga Vrhničanov na gostovanju v Mariboru, na Škofijah se je končalo brez zmagovalca, Litija in Sevnica pa sta bila uspešna na gostovanju.
 • 06.03.2018 | 1. SFL
  Znana gostitelja tekem kvalifikacij za 1. SFL
  V okviru zaključnega turnirja za pokal Terme Olimia v Podčetrtku so podobno kot lani tudi letos izžrebali vrstni red gostiteljev kvalifikacij za obstanek oziroma napredovanje v 1. SFL za sezono 2018/19. 
 • 23.02.2018 | 1. SFL
  Litiji enica, visoka zmaga Bronxov
  Z zmago Litije, Dobovca Pivovarne Kozel, KMN Bronxa Škofij in KMN Sevnica se je sklenil 17. krog 1. SFL. Prihodnji konec tedna je rezerviran za finalni turnir pokala Terme Olimia. Redni del 1. SFL pa se bo končal 9. marca.

DELI NA