09.03.2018 | 1. SFL
Komu 3., 4. in 5. mesto

S tekmami 18. kroga se končuje redni del 1. SFL, vse tekme zadnjega kroga pa bodo ob identični uri – ob 20.00. Vodilna Litija gostuje v Kobaridu pri Oplastu, pokalni prvak Dobovec Pivovarna Kozel odhaja na Škofije k Bronxu, aktualni državni prvak FutureNet Maribor gosti Siliko Rem Power, v Benedikt pa prihaja KMN Sevnica. FC Ivančna Gorica je to pot prost.

Odprto v lovu na 3. 4. in 5. mesto

Ob pogledu na lestvico 1. SFL je jasno, da so vprašljiva le še mesta od 3. do 5. Bronx, ki pred današnjo tekmo drži v svojih rokah 3. mesto, ima 28 točk, četrti Oplast 25, peti FutureNet Maribor 25. Bronx potrebuje vsaj točko, da bo zagotovo tretji, ne glede na rezultate neposrednih konkurentov. Oplast bo tretji ob zmagi proti Litiji in če Bronx izgubi in če Maribor remizira ali izgubi. FutureNet Maribor pa je tretji po rednem delu ob zmagi in ob porazu Bronxov. Zato bo največ oči usmerjenih na tekme v Kobaridu, Mariboru in na Škofijah.

1. SFL, 18. krog, 9.3.
Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Sevnica (20.00)
FutureNet Maribor – Siliko Rem Power (20.00)
KMN Bronx Škofije – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)

Najboljši strelci:
Bojan Klemenčič (Benedikt Avtodeli Džauš) 25
Alen Fetić (FC Litija) 23
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 21

Prepoved nastopa:
Urban Senekovič (Benedikt Avtodeli Džauš)
Matjaž Vojsk (Dobovec Pivovarna Kozel)
Alen Fetić (FC Litija)
Anton Sven Horvath (FutureNet Maribor)
Marko Hrvatin (KMN Bronx Škofije)
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)
Tine Kravanja (KMN Oplast Kobarid)
Jure Uršič (KMN Oplast Kobarid)
Domen Krnc (KMN Sevnica)

Mlade sile

V Kobaridu se bosta pomerila stara rivala, a so domačini z mislimi že v končnici, zato bo trener Saša Leban minute dal mladim silam. „Tudi zato moja napoved nima velike teže. Ne vem, kaj naj pričakujem. Vsaj to, da vsi igralci na terenu dajo svoj maksimum,naj bo vsaj tekma prava,“ doda Leban. „V Kobarid odhajamo z željo, da se čimbolje pripravimo na končnico. Manjkajo nam težke tekme in to se pozna na uigranosti,“ pa pove Damir Pertič, trener Litije, ki bo brez Alena Fetića, domačini ne računajo na Jureta Uršiča in Tineta Kravanjo. Trojec počiva zaradi kazni (kartoni).

Bratski obračun

„Najprej bi rad čestital Dobovcu za pokalni naslov, nam je malce zmanjkalo. Zato se moramo osredotočiti na 1. SFL, kjer potrebujemo le še točko, da uresničimo cilj – 3. mesto po rednem delu. Tokratna tekma bo tudi super priložnost za naše mlade igralce, ki bodo dobili večjo minutažo. Zato vabim gledalce, da pridejo podpreti to našo mladost na zadnjo tekmo rednega dela,“ je pred tekmo 18. kroga 1.SFL razmišljal Marko Hrvatin, ki kvalitetno vodi ekipo Bronxa. V goste jim prihajajo pokalni prvaki iz Rogaške Slatine, priča pa bomo tudi bratskemu obračunu: gol Bronxa čuva Alen Mordej, v ekipi gostov pa se vse vrti okoli Roka Mordeja.

Domačini so oslabljeni: zaradi kartonov počivata Marko Hrvatin in Nik Zajc.

Mariborčani pogrešajo tekme

„To je naša zadnja tekma pred končnico, tri tedne smo že brez tekmovalnega ritma, kar ni dobro. Zavedamo se, da nas čaka motiviran nasprotnik. Pomembno je, da dvignemo nivo igre v obrambi. Igramo doma, cilj je zmaga,“ napoveduje trener Mariborčanov Matej Gajser, ki se bo proti polfinalistu pokala Terme Olimia pomeril brez kaznovanega Svena Horvatha.

„Odhajamo na gostovanje k ekipi, ki ima v svojih vrstah izjemne igralce, moštvo pa se bori za najvišja mesta. Prihajamo v popolni postavi, pričakujem pa maksimalno angažiranost svojih igralcev,“ pa sporoča trener Silika Rem Power Mile Simeunovič.

Na Portugalskem

Oba trenerja zasedb, Tomislav Novak in Mitja Jontez, sta bila ta teden odsotna, saj sta člana trenerskega štaba reprezentance U19, ki je gostovala na Portugalskem. Nocojšnji rezultat ni pomemben, zato bosta trenerja namenila minute mladim upom. „To bo za nas odlična priprava na končnico, minute bom namenil mladim igralcem, da lahko vidimo, kaj lahko od njih pričakujemo v prihodnje. Sicer pa pričakujem tudi to, da nadaljujemo pozitivni niz,“ nam je povedal Mitja Jontez.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA