16.02.2018 | 1. SFL
Kamere v Litiji, za četrtfinale tudi v spodnjem domu lestvice

Tokratni 16. krog 1. SFL prinaša derbi vodilnih zasedb Dobovca Pivovarne Kozel in Litije, to je tudi tekam kroga, zato jo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu. Zanimivo pa bo tudi na terenih v Benediktu, kamor prihaja Ivančna Gorica, prvak gosti Sevničane, Oplast pa Sliko Rem Power.

1. SFL, 16. krog, 16.2.
Benedikt Avtodeli Džauš – Ivančna Gorica (20.00)
FutureNet Maribor – KMN Sevnica (20.00)
KMN Oplast Kobarid – Siliko Rem Power (20.00)
FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (videoprenos na www.futsal.si)

Prepoved nastopa v 16. krogu 1. SFL:
Kristjan Čujec (Dobovec Pivovarna Kozel)
Sven Horvath (FutureNet Maribor)
Slaven Radiškovič (KMN Bronx Škofije)
Matic Rudolf (Siliko Rem Power)

Motivirana Ivančna Gorica

Z izidom 4:9 se je končalo jeseni, Benedikt pa je odnesel točke iz Ivančne Gorice. Gostje so motivirani, od takrat so napredovali, ekipa trenerja Jožeta Gačnika zmore in zna več. Domačini pa si lahko že danes tudi matematično zagotovijo mesto v četrtfinalu. Če zmagajo gostje, vodi jih trener Jože Gačnik, pa se nam obeta izredno zanimiva končnica. Za informacijo: pred zadnjimi 120 minutami v prvenstvu (16. 17. in 18. krog) ima Ivančna Gorica 3 točke, Siliko Rem Power 8, Benedikt Avtodeli Džauš pa 9.

„Igramo prot ekipi, ki nas je doma premagala z visokim rezultatom, čeprav do zadnjih 10 minut ni kazalo tako. Mi treniramo dobro, na voljo imam dovolj igralcev, boljši smo iz kroga v krog,“ napove med vrsticami Jože Gačnik, da Dolenjci na Štajersko odhajajo brez bele zastave.

Prva po dveh mesecih

To bo specifična tekma za obe ekipi, ki dva meseca pravega obračuna nimata v nogah. Oplast je prvi krog po Euru 2018 počival, Vrhničani pa so tekmo z Litijo prestavili na kasnejši termin. Oplast, vodi ga trener Saša Leban, začenja novo obdobje. Zapustil jih je Anže Širok, ki se je v tem prestopnem roku preselil v Litijo.

„To je tekma, ki bi jo bilo lepo dobiti po taki pavzi, ki smo jo imeli v tej sezoni. Pa ne samo zaradi točk. Pred nami je zahtevno nadaljevanje sezone, čaka nas končnica, pred katero bi radi dvignili formo. Gostje bodo nevarni, nimajo kaj izgubiti, točke pa potrebujejo. Mi imamo nekaj težav z boleznijo in poškodbami, a verjamem, da bomo do petka pravi,“ razmišlja trener Oplasta Saša Leban.

Mile Simeunovič na klopi Vrhničanov si želi, da je odmor na ekipi pustil čim manj posledic. Vsaka točka je za Siliko Rem Power dobrodošla, saj si še niso zagotovili tudi matematično mesta v četrtfinalu 1. SFL.

FutureNet Maribor – KMN Sevnica (20.00)

Prvaki so ujeli ritem. Morda obračun v Ivančni Gorici ni pravo merilo, zmagi ob spet prevetreni zasedbi je vzpodbuda, predvsem pa so se novinci izkazali z igro. V Mariboru se v teh dneh držijo gesla „ponovi vajo“. Vnovič bo manjkal kaznovani Sven Horvath.

„V ekipi vlada pozitivna klima. Dobro igro iz prejšnjega kroga želimo nadgraditi in prenesti na tekmo s Sevnico. Zanima nas le zmaga,“ zgornjim besedam prikima trener Maribora Matej Gajser.

„Veselimo se tekme proti Mariboru. Proti kakovostni ekipi je lepo in prijetno igrat. Odhajamo povsem neobremenjeni, zanima nas pozitiven rezultat,“ pa z druge strani sporoča trener Sevnice Mitja Jontez, ki je še dodatno pomladil zasedbo.

Derbi derbijev

V Litiji se bo brcalo za 1. mesto po 18. krogu 1.SFL in boljše izhodišče v končnici. Pričakovati je, da bo litijska dvorana polna. Tudi zato, ker si najboljši ekipi te sezone to zaslužita, predvsem pa igralci – kar 10 njih, ki nosijo dres Litije in Dobovca Pivovarne Kozel, so člani ekipe, ki je na domačem Euru prišla med osem najboljših v Evropi!

Tekst: D.P.
Foto: Siliko Rem Power

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    olfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.
  • 28.03.2024 | 1. SFL
    V Sevnici in Sodražici za polfinale 1. SFL, v Oplotnici za popolnitev
    Petek prinaša tri tekme: v Sevnici in v Sodražici bosta Oplast ter THE Nutrition Extrem lovila mesto v polfinalu. KMN Sevnica in KMN Meteorplast Šic Bar pa bosta na vsak način hotela podaljšali četrtfinale. V Oplotnici pa bo povratna tekma za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025. KMN Bronx Škofije prihaja na povratno tekmo s prednostjo desetih golov.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Oplast in THE Nutrition Extrem povedla, KMN Bronx do visoke prednosti
    S tekmama v Kobaridu in Ljutomeru se je začel četrtfinale 1. SFL, na Škofijah prva od dveh tekem za popolnitev 1. SFL za sezono 2024/2025.
  • 22.03.2024 | 1. SFL
    Bronxi bi radi obstali, Oplotnica bi napredovala
    KMN Bronx Škofije, 7. ekipa rednega dela 1. SFL, in KN Oplotnica, 2. ekipa rednega dela 2. SFL; bosta na dveh tekmah odločili o novem/starem članu 1. SFL za sezono 2024/2025. Žreb je določil, da bo prva tekma na Škofijah, povratna pa čez teden dni v Oplotnici.

DELI NA