11.10.2017 | 1. SFL
Jandrić in ekipa verjamejo v uspeh na uvodni tekmi

Liga prvakov, bolje rečeno Uefa Futsal Cup, prihaja v Slovenijo. Danes se v Mariboru začenja eden od osmih turnirjev glavnega dela. Ob domači zasedbi aktualnemu državnemu prvaku FutureNet Maribor  bodo do sobote v dvorani Tabor na delu še štirikratni (tudi aktualni) evropski klubski prvak španski Inter FS z mojstrom Ricardinhom, ruska Dina (trikratni evropski klubski neuradni prvak) in portugalski Sporting Braga. V nadaljnji krog tekmovanja se uvrstijo tri ekipe.

Na delu sta tudi slovenska mednarodna sodnika: Admir Zahovič na turnirju v Italiju, Simon Todorović pa v Zagrebu. Na Slovaškem pa delo delegatinje opravlja Samantha Tina Lovše.

Uefa futsal Cup, glavni del:

11.10.
Inter FS – Braga (17.30)
FutureNet Maribor – Dina Moskva (20.00)

12.10.
Dina Moskva – Inter FS (17.30)
FutureNet Maribor – Braga (20.00)

14.10.
Braga – Dina Moskva (17.30)
Inter FS – FutureNet Maribor (20.00)


Osvežena ekipa

Mariborčani so pred novo sezono doživeli precej sprememb. Prvaki so dodobra prevetrili zasedbo: Alen Fetić in Denis Totošković sta sta se preselila v Litijo, Damir Puškar je okrepil Dobovec Pivovarno Kozel, Žiga Čeh se je preselil v Italijo k Imoli, dosedanji kapetan Matej Fideršek pa v Split. Na klop Maribora se je namesto Roberta Grdovića usedel Matej Gajser, ki je poprej deloval v taboru KMN Tomaž. Novi kapetan zasedbe je postal Nikola Jandrić. Državni prvaki so okrepitve poiskali tudi na Hrvaškem in v BiH: novinci so Anton Gaši, Sven Horvath, Ivan Matan, Miha Magdič, Aleš Vrabel, Rok Rednak, Uroš Kroflič. Mariborčani niso novinci v Evropi, danes začenjajo svoj 2. nastop. Lani so se iz kvalifikacij prebili vse do osmine finala.

Na pravi poti

»Imamo novo ekipo, delamo na dolgi rok. Verjamem pa, da gremo v pravo smer, da smo na pravi poti. Vzdušje je dobro. Učimo se iz napak,« pravi kapetan Jandrić, ki se zaveda, da predvsem zavoljo novincev in neuigranosti ekipa še ne izgleda tako, kot bi lahko. »Te evropske tekme so lahko nek trenutek, kjer se naša pot prelomi in ekipa zraste,« pa je optimistično razpoložen kapetan, ki verjame v dobre predstave v domači dvorani Tabor.  Mariborčani so po petih krogih 1. SFL na 5. mestu, boljše gre konkurenci. Inter FS je prav tako odigral pet tekem, s 13 točkami je na 2. mestu, zaostaja za Barcelono, misli pa na gostovanje v Sloveniji.  »Lani smo igrali z Mariborčani. Vem, da ne bodo tvegali ničesar, ampak bodo le čakali našo napako,« pa je španski trener Jesus Velasco pohvalil domačine gostitelje turnirja, ki so lani v elitnem delu lige prvakov dodobra namučili Madrižane, ki so za preboj na finalni turnir trepetali do 35. minute. Interju je uspelo, na koncu je postal prvak, v svoji sredini pa je zadržal verjetno najboljšega igralca na svetu Portugalca Ricardinha!

Rusi mariborska priložnost

Bolj kot Španci so v mislih slovenskega prvaka ruski in portugalski predstavnik, ki sta realno tekmeca, s katerima se lahko Štajerci dostojno in enakovredno kosajo. Danes so na menuju Rusi, sicer tudi devetkratni državni in osemkratni pokalni prvak Rusije.

»Prva tekma je najbolj pomembna na tem turnirju. Tako je to vedno na turnirjih. Kakor začneš, tako končaš. Igramo proti ruski ekipi Dina, ki je po koncu lanske sezone doživela to, kar mi: menjali so večino igralcev, zato so malce slabše začeli letošnje državno prvenstvo (štiri točke po 7. krogu). To je naša priložnost, da pridemo do tiste zmage, ki bi nam že garantirala eno od prvih treh mest, ki vodijo v elitni del lige prvakov,« pa pred današnjo tekmo razmišlja kapetan Jandrić, ki bo danes že 10-ič zaigral v ligi prvakov. »O tem, kako bomo igrali proti Dini, na tem mestu ne bi govoril. Naj ostane skrivnost,« je ostal previden Jandrić, vedoč, da se informacije hitro širijo. Prepričan pa je, da imajo Mariborčani kakovost za napredovanje. »Predvsem pa imamo navijače in publiko, ki bosta naš šesti igralec!« se Nikola nadeja podpore s tribun.

Uefa Futsal Cup, glavni del, del A:
skupina 1: Kairat Almaty, FC Dynamo, Pescara, Stalitsa Minsk*
skupina 2: Inter FS, Dina Moskva, Braga/AUUM, Brezje Maribor*
skupina 3: Sporting CP, Ekonomac Kragujevac*, Nikars Riga, MFC Kherson
skupina 4: Barcelona, EP Chrudim, Győr, Luparense*

Uefa Futsal Cup, glavni del, del B:
skupina 5: Nacional Zagreb*, Garges Djibson, Leo Futsal, FC Liburn
Skupina 6: Slovan Bratislava*, Georgians, Bielsko-Biala,  't Knooppunt
skupina 7: Halle-Gooik, Sievi FS*, SSV Jahn 1889 Regensburg, Futsal Minerva
skupina 8: Araz Naxçivan, FC Deva*, Luxol St Andrews, Mostar SG

* - gostitelj turnirja

V skupinah 1 do 4 se v elitni del uvrstijo po tri ekipe iz vsake skupine, v skupinah 5-8 pa napredujejo v elito le prvaki skupin.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA