22.05.2018 | 1. SFL
Horvat: Damir Puškar odločil finale

Finale 1. SFL je končan, naslov je šel ekipi Dobovca Pivovarne Kozel, Litija pa je bila dostojen nasprotnik.

„Generalno gledano smo videli dober futsal. Se je pa videlo na zadnjih dveh tekmah, da sta ekipi „padli“ po zelo naporni sezoni. Dobovec je bil povsem izmučen, Litija je bila v nekoliko boljšem stanju, zato je lahko tudi zadnji dve tekmi tako pritiskala. Na koncu je boljši vratar Damir Puškar obranil in odločil prvenstvo,“ pa uvodoma pove Tomislav Horvat, ki dodaja: „Dobovec je dominiral celo sezono, tudi proti Litiji na nekaj medsebojnih tekmah. V finalu pa so tudi Dobovcu pošle moči. Sezona je bila dolga in naporna. Vse skupaj jih je spraznilo, ni bilo več naboja, telo pa brez moči.“
„Kljub temu da je Litija igrala dobro, je bil Dobovec še vedno tisti, ki je z določeno kvaliteto držal ritem. Imel pa je fenomenalnega vratarja, zato so na koncu pripeljali prvenstvo v svojo korist,“ nadaljuje Horvat, ki ga ni presenetilo, kaj zmore in zna Aleš Marot, ki je bil edini strelec na zadnji finalni tekmi.

Vrhovčeva obramba

„Marota vsi poznamo. Vemo tudi, da zna igrati futsal, izkušenj mu ne manjka. Ne trenira toliko, da bi lahko na takem nivoju odigral celo sezono, ima pa dovolj izkušenj za take tekme,“ Horvat komentira zadnjo tekmo, kjer je tudi Gašper Vrhovec izgubil enega redkih duelov v tem finalu. Marot je to izkoristil.

„To je bil resnično eden redkih obračunov, ki jih je Gape izgubil. Sicer pa je naredil velik posel z obrambo na Čujcu, ki se ga v celi seriji ni videlo preveč, ker je bil Vrhovec fantastičen v obrambi. Garantiram pa, da če Čujca ne bi pokrival Vrhovec, bi se Kristjan proslavil kot osrednji igralec finalne serije,“ meni Horvat, ki je več v tej finalni seriji pričakoval od Alena Fetića, vzroke za litijsko neučinkovitost pa išče v fenomenalnem Damirju Puškarju. „On je bil ključ, da je Dobovec državni prvak!“

Izjemni Rok Mordej

Potem se Horvat ozre v tabor Dobovca Pivovarne Kozel.
„Rok Mordej je izreden igralec, ki je zadolžen, da ne naredi napake. To je ključno. Veliko delo opravlja v obrambi, kjer po pravilu pokriva najboljše nasprotnikove pivote. Na Roka se lahko zaneseš, ne bo popustil, razliko in višek pa dela tudi v napadu,“ še doda Horvat, ki bi si želel, da bi sodniki v prihodnje bolj zaščiti pivote. „Gašper Vrhovec in Rok Mordej sta jih držala na meji prekrška ali pa sta šla prek te meje. Če bo kriterij višji, prekršek piskan prej, bo futsal še bolj gledljiv, tudi golov bo več,“ nadaljuje Horvat, ki opozori, da se veliko prekrškov (ponavadi nedosojenih) zgodi že v prvem kontaktu.

Pertič in Morina

„Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.
 • 10.07.2018 | 1. SFL
  Oplast bi bil rad konkurenčen
  „Nosilci igre iz minule sezone so ostali, smo pa temu dodali še nekaj igralcev. Sedaj čakamo še Anžeta Široka. Z njim bi bili zelo zanimiva ekipa, sicer bo borba na vsaki tekmi. Počakali bomo še, časa za dokončno sestavo moštva je še nekaj,“ pove Saša Leban, ki ostaja na trener posoške vrste.
 • 09.07.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se spogledujejo s 6. mestom
  Minuli teden je bil pomemben tudi za prvoligaša KMN Benedikt Avtodeli Džauš. Sestalo se je klubsko vodstvo, prisotni so bili tudi trenerji in igralci. Minula sezona si je prislužila pozitivno oceno, osrednji sponzor pa ostaja podjetje Avtodeli Džauš.
 • 06.07.2018 | 1. SFL
  V 1. SFL tudi Ivančna Gorica
  V ponedeljek, 25. junija, se je iztekel rok za prijavo ekip v 1. SFL za novo sezono 2018/2019. Pravočasno so svoje vloge oddali v devetih sredinah, ki bodo v novi sezoni nastopale v elitni 1. SFL. Tega pa niso storili v taboru Gorice, ki si je nastop v 1. SFL priigrala po dodatnih dveh tekmah playouta.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare
  V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Izkazali so se na Hrvaškem
  „Projekt futsal life je v polnem zagonu. V Zagrebu smo bili s s selekcijo U15 prvi, U17 je izpadla v četrtfinalu, v Banja Luki je selekcija U17 zasedla 3. mesto. V Novem Vinodolskem pa prvo in drugo mesto. V finalu v Novem Vinodolskem smo v finalu z 1:0 porazili Akademijo Gimka Zagreb, ki jo vodi trener Kutjim Morina. Gremo naprej. V nedeljo s selekcijama U7 in U9 že začenjamo Summer Futsal Festival,“ še doda Marko Hrvatin.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Uradna žoga 1. SFL
  Na podlagi pristojnosti NZS na področju organizacije tekmovanja 1. slovenske futsal lige in pristojnosti za določitev uradne žoge tekmovanja, vas pozivamo k oddaji ponudbe za dobavo futsal žog za vsa futsal tekmovanja v organizaciji NZS.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2018
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2018 upoštevajo naslednja določila, ki so dodana v posebnih navodilih. Na tem mestu izpostavljamo nekaj točk.

DELI NA