22.05.2018 | 1. SFL
Horvat: Damir Puškar odločil finale

Finale 1. SFL je končan, naslov je šel ekipi Dobovca Pivovarne Kozel, Litija pa je bila dostojen nasprotnik.

„Generalno gledano smo videli dober futsal. Se je pa videlo na zadnjih dveh tekmah, da sta ekipi „padli“ po zelo naporni sezoni. Dobovec je bil povsem izmučen, Litija je bila v nekoliko boljšem stanju, zato je lahko tudi zadnji dve tekmi tako pritiskala. Na koncu je boljši vratar Damir Puškar obranil in odločil prvenstvo,“ pa uvodoma pove Tomislav Horvat, ki dodaja: „Dobovec je dominiral celo sezono, tudi proti Litiji na nekaj medsebojnih tekmah. V finalu pa so tudi Dobovcu pošle moči. Sezona je bila dolga in naporna. Vse skupaj jih je spraznilo, ni bilo več naboja, telo pa brez moči.“
„Kljub temu da je Litija igrala dobro, je bil Dobovec še vedno tisti, ki je z določeno kvaliteto držal ritem. Imel pa je fenomenalnega vratarja, zato so na koncu pripeljali prvenstvo v svojo korist,“ nadaljuje Horvat, ki ga ni presenetilo, kaj zmore in zna Aleš Marot, ki je bil edini strelec na zadnji finalni tekmi.

Vrhovčeva obramba

„Marota vsi poznamo. Vemo tudi, da zna igrati futsal, izkušenj mu ne manjka. Ne trenira toliko, da bi lahko na takem nivoju odigral celo sezono, ima pa dovolj izkušenj za take tekme,“ Horvat komentira zadnjo tekmo, kjer je tudi Gašper Vrhovec izgubil enega redkih duelov v tem finalu. Marot je to izkoristil.

„To je bil resnično eden redkih obračunov, ki jih je Gape izgubil. Sicer pa je naredil velik posel z obrambo na Čujcu, ki se ga v celi seriji ni videlo preveč, ker je bil Vrhovec fantastičen v obrambi. Garantiram pa, da če Čujca ne bi pokrival Vrhovec, bi se Kristjan proslavil kot osrednji igralec finalne serije,“ meni Horvat, ki je več v tej finalni seriji pričakoval od Alena Fetića, vzroke za litijsko neučinkovitost pa išče v fenomenalnem Damirju Puškarju. „On je bil ključ, da je Dobovec državni prvak!“

Izjemni Rok Mordej

Potem se Horvat ozre v tabor Dobovca Pivovarne Kozel.
„Rok Mordej je izreden igralec, ki je zadolžen, da ne naredi napake. To je ključno. Veliko delo opravlja v obrambi, kjer po pravilu pokriva najboljše nasprotnikove pivote. Na Roka se lahko zaneseš, ne bo popustil, razliko in višek pa dela tudi v napadu,“ še doda Horvat, ki bi si želel, da bi sodniki v prihodnje bolj zaščiti pivote. „Gašper Vrhovec in Rok Mordej sta jih držala na meji prekrška ali pa sta šla prek te meje. Če bo kriterij višji, prekršek piskan prej, bo futsal še bolj gledljiv, tudi golov bo več,“ nadaljuje Horvat, ki opozori, da se veliko prekrškov (ponavadi nedosojenih) zgodi že v prvem kontaktu.

Pertič in Morina

„Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Bronxi remizirali z Dinamom
  „Rezultatsko gledano si za točko proti močni ekipi Dinama moja zdesetkana ekipa vsekakor zasluži pohvale. Izredno nezadovoljen sem z zaključkom prve tekme proti Futsal Puli, saj smo imeli dvojno vodstvo in številne priložnosti, pa tudi rezultat 2:2 minuto do konca srečanja ni bil toliko slab, kot kaze končni izid,“ je po turnirju povedal trener igralec Marko Hrvatin.
 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Mariborčani v Makarsko
  Mariborčani pa že v četrtek in petek čaka nov zahteven test. V svojo sredo jih je povabil hrvaški državni prvak Makarska, kjer uspešno igra Igor Osredkar. Mariborčani bodo v Dalmaciji odigrali dve tekmi. V ekipi Mariborčanov bo tudi Robert Jurić, ki je izpustil zadnji turnir v Litiji.
 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Litija najboljša tudi doma
  V drugem polfinalnem paru sta se udarili moštvo z Vrhnike in FC Litija. Po zaostanku 1:0 in nato preobratu, so se zmage s 4:3 veselili igralci gostitelji, čeprav se je Siliko na koncu nevarno približal. V tekmi za tretje mesto sta se tako udarili ekipi Maribora in Silika, zmagal je Maribor s 3:0.
 • 17.09.2018 | 1. SFL
  Dobovec najboljši v Šibeniku
  V polfinalu je bil Dobovec z 1:0 boljši od Squarea, zadel je Denis Totošković. V finalu je slovenski prvak porazil hrvaškega podprvaka s 4:0. Zadeli so Kristjan Čujec, Denis Totošković, Žiga Čeh in Robert Grbić, ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.
 • 15.09.2018 | 1. SFL
  Turnir v Litiji, Bronxi v Puli
  Ekipa KMN Bronx se je odpravlja v hrvaško Istro. Novoustanovljeni drugoligaš futsal Pula bo v domu sportova Mate Parlov pripravil odmeven turnir. Bronxi bodo nastopili v okrnjeni zasedbi. Poškodovani so Marko Hrvatin, Dragan Mirkovič, Jan Palčič, Kevin Škerlič, vprašljiva pa sta nastopa Tadeja Čuka in Dejana Bojkiča.
 • 14.09.2018 | 1. SFL
  V Litiji v spomin na Darka Tokića
  Več kot leto je minilo od smrti nekdanjega slovenskega reprezentanta Darka Tokića. „Darko Tokić je in bo za vedno v naših srcih! Zato se v petek, 14. septembra 2018, pod vodstvom Dejana Simiča pripravlja 1. Memoriam srečanje v spomin Darku Tokiću,“ so zapisali organizatorji, ki bodo nocoj v litijski dvorani zbrali številne, ki so z Darkom ustvarjali bogato slovensko reprezentančno in klubsko futsal zgodovino!
 • 14.09.2018 | 1. SFL
  Prvak brez Postružina, jutri proti Dubrovniku
  V ekipi Dobovca ni Kristjana Postružina, ki se je poškodoval nogo (napočena kost). V taboru kozlov verjamejo, da bo nared do glavnega dela lige prvakov, ko turnir glavnega dela futsal lige prvakov med 2. in 7.10. gostil prav Podčetrtek. Varovanci trenerja Morine se bodo merili z ekipami TTG-Ugra Yugorsk, Sibiryak in Berettyóújfalu.
 • 10.09.2018 | 1. SFL
  Zmaga za Litijo, Dobovec in Bronx na Hrvaško
  Klubi so začeli s pripravljalnimi tekmami pred prihajajočo sezono 1. in 2. SFL. Na Vrhniki je domači Siliko Rem Power gostil Siliko Cup, zmage se je na koncu veselila zasedba FC Litije. 
 • 08.09.2018 | 1. SFL
  Na Vrhniki dober test za štiri prvoligaše
  „Vabimo vas na pripravljalni turnir, ki bo v soboto 8. septembra v dvorani OŠ A.M.Slomška. Na turnirju, ki se začne ob 16:00 uri bodo igrale 4 prvoligaške ekipe FSK Stripy, Futsal Club Litija, FC Bronx in domači Siliko dooREM Power. Med obiskovalce bomo izžrebali bogate nagrade. Vabljeni,“ so zapisali organizatorji. V imenu domačega kluba pa je Boštjan Erčulj povedal, da jim turnir služi kot dobra generalka za sezono – tako ekipi kot pa organizacijski ekipi v klubu.
 • 06.09.2018 | 1. SFL
  Škofjeloški Stripy ima novega trenerja
  Člani trenirajo od 20. avgusta naprej. Najprej so opravili kondicijske priprave, sedaj pa se intenzivno uigravajo v dvorani. V soboto se bodo udeležili še turnirja na Vrhniki, kjer jim je bila za prvega nasprotnika dodeljena FC Litija, ki bo v 2. krogu tudi prvi domači nasprotnik v 1. SFL. 

DELI NA