22.05.2018 | 1. SFL
Horvat: Damir Puškar odločil finale

Finale 1. SFL je končan, naslov je šel ekipi Dobovca Pivovarne Kozel, Litija pa je bila dostojen nasprotnik.

„Generalno gledano smo videli dober futsal. Se je pa videlo na zadnjih dveh tekmah, da sta ekipi „padli“ po zelo naporni sezoni. Dobovec je bil povsem izmučen, Litija je bila v nekoliko boljšem stanju, zato je lahko tudi zadnji dve tekmi tako pritiskala. Na koncu je boljši vratar Damir Puškar obranil in odločil prvenstvo,“ pa uvodoma pove Tomislav Horvat, ki dodaja: „Dobovec je dominiral celo sezono, tudi proti Litiji na nekaj medsebojnih tekmah. V finalu pa so tudi Dobovcu pošle moči. Sezona je bila dolga in naporna. Vse skupaj jih je spraznilo, ni bilo več naboja, telo pa brez moči.“
„Kljub temu da je Litija igrala dobro, je bil Dobovec še vedno tisti, ki je z določeno kvaliteto držal ritem. Imel pa je fenomenalnega vratarja, zato so na koncu pripeljali prvenstvo v svojo korist,“ nadaljuje Horvat, ki ga ni presenetilo, kaj zmore in zna Aleš Marot, ki je bil edini strelec na zadnji finalni tekmi.

Vrhovčeva obramba

„Marota vsi poznamo. Vemo tudi, da zna igrati futsal, izkušenj mu ne manjka. Ne trenira toliko, da bi lahko na takem nivoju odigral celo sezono, ima pa dovolj izkušenj za take tekme,“ Horvat komentira zadnjo tekmo, kjer je tudi Gašper Vrhovec izgubil enega redkih duelov v tem finalu. Marot je to izkoristil.

„To je bil resnično eden redkih obračunov, ki jih je Gape izgubil. Sicer pa je naredil velik posel z obrambo na Čujcu, ki se ga v celi seriji ni videlo preveč, ker je bil Vrhovec fantastičen v obrambi. Garantiram pa, da če Čujca ne bi pokrival Vrhovec, bi se Kristjan proslavil kot osrednji igralec finalne serije,“ meni Horvat, ki je več v tej finalni seriji pričakoval od Alena Fetića, vzroke za litijsko neučinkovitost pa išče v fenomenalnem Damirju Puškarju. „On je bil ključ, da je Dobovec državni prvak!“

Izjemni Rok Mordej

Potem se Horvat ozre v tabor Dobovca Pivovarne Kozel.
„Rok Mordej je izreden igralec, ki je zadolžen, da ne naredi napake. To je ključno. Veliko delo opravlja v obrambi, kjer po pravilu pokriva najboljše nasprotnikove pivote. Na Roka se lahko zaneseš, ne bo popustil, razliko in višek pa dela tudi v napadu,“ še doda Horvat, ki bi si želel, da bi sodniki v prihodnje bolj zaščiti pivote. „Gašper Vrhovec in Rok Mordej sta jih držala na meji prekrška ali pa sta šla prek te meje. Če bo kriterij višji, prekršek piskan prej, bo futsal še bolj gledljiv, tudi golov bo več,“ nadaljuje Horvat, ki opozori, da se veliko prekrškov (ponavadi nedosojenih) zgodi že v prvem kontaktu.

Pertič in Morina

„Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.11.2018 | 1. SFL
  iz Litve s šestimi točkami in dobrim vtisom
  „V veliko osebno zadovoljstvo mi je, da vodim tako močno ekipo. V prvi vrsti pa so vsi ti igralci izjemni ljudje, ki znajo in zmorejo sprejeti vse moje metode dela, ki so praviloma zahtevne in ne vedno prijetne. A igralci so to zmogli, zato so nagrajeni,“ je še dodal Morina.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Z odmevno zmago za dostojno slovo od Evrope
  Slovenski prvaki v futsalu, ekipa Dobovec Pivovarna Kozel, so na turnirju skupine A lige prvakov v litovskem Alytusu osvojili drugo mesto. V zadnji tekmi so s 5:4 (3:2) premagali belgijskega prvaka, ekipo Halle-Gooik. Z drugim mestom sicer niso napredovali, so pa s skupno 5. mestom v ligi dosegli izjemen uspeh.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Za ponos in nove točke za slovenski futsal
  “Halle-Gooik je vrhunska ekipa, mogoče malo ‘dotrajana’, ampak njihovi igralci so nekoč igrali za najboljše klube na svetu, tako da nas spet čaka močen in zanimiv obračun. Želimo iztržiti pozitiven rezultat,” pravi vratar Damir Puškar.
 • 16.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na veliko zmago v Litvi
  „Meni je še vedno žal te prve tekme proti Špancem. Premagali smo se kar sami. Naredili smo napake, ki jih evropski prvak spretno kaznuje. V 1. SFL tako še lahko odigramo, na evropskem nivoju pa ne gre,“ je povedal trener kozlov Kujtim Morina, ki je ob tem opozoril, da jih tudi jutri čaka izredno zahtevno delo.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Dobovec do nove odmevne evropske zmage
  Slovenska reprezentanta Fetić in Mordej sta tako uspešno kronala premoč slovenskega državnega prvaka. Pogled zgodovino pa pokaže, da so kozli do zmage v elitnem delu lige prvakov prišli točno tri leta po premierni zmagi na tej stopnji pred tremi leti v Madridu – takrat so z 2:1 premagali francoskega prvaka.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na igro, rezultat ni realen
  „Ni bilo slabo, dobro smo parirali verjetno najboljši ekipi na svetu. Žal pa končen rezultat ni realen, 3:1 bi bilo bolj merodajno. Dva gola smo jim praktično poklonili. Tako so dobra ekipa, da izkoristijo vsako najmanjšo napako in jo spremenijo v zadetek. Sem pa ponosen, ker se nismo zavlekli v obrambo, dali čelade na glavo in čakali, kaj bo. Proti Interju smo igrali odprto,“ je po tekmi povedal kapetan Rok Mordej.
 • 13.11.2018 | 1. SFL
  Sevnica išče pot iz krize, Novak ponosen na ekipo
  „Kot sem napovedal: za nas je to neugodno gostovanje. Hitro vodstvo nas je uspavalo. Popustila je disciplina v igri, zanihali smo. Dovolili smo, da so se domačini vrnili v igro. Tudi malce panike je bilo pri nas, a smo na koncu zasluženo zmagali. Igra je pozabljena, štejejo tri točke,“ je dodal trener Litije Damir Pertič.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  Kar 14 golov na zadnji tekmi 7. kroga 1. SFL
  Ljubitelji futsala so videli kar 14 golov ter dober odpor domačinov. Zmedlo jih ni niti to, da so v 14. minuti gostje vodili 0:3! Še več - s serijo 4:0 so domačini v 22. minuti vodili 4:3, uspešen je bil Matija Damiš. To je predramilo goste, ki so med 25. in 32. minuto spet ušli na 7:5.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se bo sklenil 7. krog
  Nocoj je v Benediktu na sporedu še zadnja tekma 7. kroga 1. SFL. Pri domačem klubu Benedikt avtodeli Džauš gostuje Litija.
 • 11.11.2018 | 1. SFL
  Mariborski recept deloval proti kozlom
  Derbi 7. kroga je upravičil pričakovanja, kvalitetna futsal predstava se je na koncu prevesila v domačo korist. FutureNet Maribor je slavil zmago s 5:3 in se zavihtel na 1. mesto 1. SFL. Dobovec je izgubil šele prvo tekmo v rednem delu sezone po 266 dneh! 16.2. 2018 je kozle doma s 4:2 porazila Litija.

DELI NA