21.02.2018 | 1. SFL
Gajser obžaloval slab 1. polčas, Lebana skrbi realizacija

Po koncu tekem 16. kroga 1. SFL so svoje misli strnili še trenerji ekip. Največ zadovoljstva je bilo v taborih FC Litije in Benedikta. Trener Sevnice Mitja Jontez je pohvalil 1. polčas svoje ekipe, točke v Posočju pa je bil vesel tudi Mile Simeunovič.

1. SFL, 16. krog, 16.2.

FutureNet Maribor – KMN Sevnica 4:4 (0:4)
 0:1 Martić (3.), 0:2 Račič (14.), 0:3 Stojković (19./ag), 0:4 Krnc (20.), 1:4 Stojković (24.), 2:4 Lazarević (24.), 3:4 Stojković (31.), 4:4 Šamija (40.)

KMN Oplast Kobarid – Siliko Rem Power 2:2 (0:1)
0:1 Behrić (15.), 1:1 Behrić (22./ag), 1:2 Marinč (25.), 2:2 Kravanja (28.)

FC Litija – Dobovec Pivovarna Kozel 4:2 (2:1)
1:0 Ručna (7.), 2:0 Fetić (12.), 2:1 Marot (16.), 3:1 Totošković (23.), 4:1 Turk (24.), 4:2 Jurić (29.)

Benedikt Avtodeli Džauš – FC Ivančna Gorica 7:5 (5:2)
1:0 Klemenčič (4.), 2:0 Klemenčič (6.), 3:0 Senekovič (6.), 3:1 Glavan (11.), 3:2 Ostanek (11.), 4:2 Senekovič (16.), 5:2 Buzeti (17.), 5:3 Ostanek (28.), 5:4 Čož (33.), 6:4 Klemenčič (3.7), 6:5 Kranjčevič (38.), 7:5 Klemenečič (40.)

Izjave trenerjev:

Damir Pertič, trener FC Litija:
„To je sladka zmaga, žal pa ni odločilna. Je pa pomembna za samozavest in nove igralce, ki so prišli v klub. Moramo pa še naprej delati na sami igri. Videlo se je, da smo po Euru 2018 opravili le en trening. Do finalnega turnirja pokal Terme Olimia se moramo sestaviti.“

Kujtim Morina, trener Dobovec Pivovarna Kozel:
„Čestitam Litiji za zmago, tekma pa je bila sprva enakovredna. Potem smo prejeli naivna zadetka, ki sta vplivala na nadaljnji potek. Na koncu 1. polčasa smo se celo vrnili, zadeli smo za 2:1, imeli pa smo tudi dva kazenska strela, s katerima bi lahko tekmo obrnili sebi v prid. V 2. polčasu nismo bili na nivoju.“

Saša Leban, trener KMN Oplasta Kobarid:
„To je bila prva tekma za nas po dolgem času. Tekmec je bil primeren. Obračun je bil dober, poln tempa, priložnosti pa na obeh straneh. Morda smo le imeli nekaj več prilik, a nam je pešala realizacija. Ko smo narekovali tempo, so gostje v igro poslali vratarja igralca in umirili naš ritem.“

Mile Simeunovič, trener Siliko Rem Power:
„To je bila prava prvenstvena tekma. Na svoj račun so prišli gledalci, škoda, da ni bilo še več golov. Remi pa je pravičen. Oba vratarja sta opravila svoje delo dobro. Tale točka pa je dobra za našo samozavest.“

Tomislav Novak, trener Benedikta Avtodeli Džauš:
„Odlično smo začeli, žal pa nam je hitro padla zbranost, kar se nam ne bi smelo zgoditi. Zapravili smo tudi preveč priložnosti. Na koncu smo tekmo pripeljali do te točke, da bi gostje lahko celo zmagali. Povsem nerazumno smo igrali v 2. polčasu. Na koncu si fantje zaslužijo čestitke za zmago.“

Uroš Gorenc, predsednik FC Ivančna Gorica:
„Prehitro smo dobili tri poceni gole, naša igra pa je bila pod vsakim nivojem. V nadaljevanju je bilo boljše, saj smo se med polčasom pomenili. Igrali smo našo prepoznavno igro, a se je težko vrniti po takem zaostanku.“

Matej Gajser, trener FutureNet Maribor:
„Vedeli smo, da nam prihaja v goste ekipa Sevnice, stabilen prvoligaš. Naš prvi polčas je bil katastrofalen. Za to ni opravičila. Sevnica je izkoristila vse svoje priložnosti. Med polčasoma je bilo treba nekaj stvari povedati glasneje. Zaleglo je, igralci pa si zaslužijo čestitke za pokazano v 2. delu.“

Mitja Jontez, trener KMN Sevnica:
„Najprej bi čestital mojim igralcem za vrhunski 1. polčas, še kak gol več bi lahko dosegli. Žal nas je v nadaljevanju presekala poškodba Račiča, Maribor pa je menjal v prestavo višje.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | 1. SFL
  Roki prijav ekip v tekmovanja v sezoni 2018/2019
  Slab mesec je minil od konca 23. sezone 1. SFL. S finalom članov se je tudi uradno končala sezona, NZS in KMN pri NZS pa že pogledujeta v novo sezono. Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS: 1. SFL, 2. SFL, U19, U17, U15, U13 in žensko futsal ligo. Izpolnjene in natisnjene obrazce morajo klubi ustrezno potrditi (žig in podpis) in jih posredovati na e-mail: stane.kokalj@nzs.si.
 • 14.06.2018 | 1. SFL
  Hrvatin ostaja trener, poletje namenja mladim
  „Sam se rad spomnim, koliko mi je vedno pomenilo, ko sem kot otrok hodil na mednarodne turnirje. To so bili vedno dogodki. Tudi zato in zaradi pridobivanja izkušenj in poznanstev smo letos aktivni z mlajšimi selekcijami. Ki si to pozornost preprosto zaslužijo. Dvakrat bomo na turnirju v Zagrebu, odhajamo v Banja Luko, dva turnirja bomo igrali tudi v Sloveniji,“ nadaljuje Hrvatin, ki s svojo ekipo pripravlja tudi Summer futsal fest.
 • 12.06.2018 | 1. SFL
  Duščak okrepil državne prvake
  Futsal kariero je začel v Velikih Laščah, kjer je igral pol sezone, nato se je preselil v Litijo, kjer je igral zadnja tri leta in pol. "Prvi razlog je liga prvakov, sledi dejstvo, da je Dobovec dober in urejen klub z dobro ekipo in dobrimi navijači," pojasni, zakaj se je odločil, da po finalu 1. SFL menja sredino in okrepi državne prvake.
 • 10.06.2018 | 1. SFL
  Turk okrepil Mariborčane
  Do danes je zbral 94 nastopov v 1. SFL, zdaj bo vnovič združil moči s trenerjem Tomislavom Horvatom v ekipi FutureNet Maribor. Horvat in Turk sta zgledno sodelovala v Litiji. V primeru Tea Turka za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.
 • 09.06.2018 | 1. SFL
  Jurić v Maribor, Totošković v Dobovec
  Sestavljanja ekipe so se lotili tudi v taboru FutureNet Maribor, kamor je trener Tomislav Horvat kot najbolj odmevno okrepitev pripeljal 26-letnega Hrvata Josipa Jurića, ki je sezono in pol igral v Dobovcu Pivovarni Kozel, prej pa v zagrebškem Nacionalu in Dubrovniku. V minuli sezoni je dosegel 26 zadetkov, od tega šest v pokalu in bil pomemben člen šampionske ekipe kozlov.
 • 07.06.2018 | 1. SFL
  Fetić iz Litije v Dobovec Pivovarno Kozel
  Poznavalce futsala navdušuje s podajami žoge soigralcem, njegovi odliki sta še dober pogled na igro in dober strel. Doslej je igral za več ekip, med drugim v Splitu, Makarski, Kragujevcu, Mariboru, nazadnje v Litiji. Osem let igra v slovenski futsal reprezentanci; zabeležil je 94 nastopov in dosegel 39 golov. Letos je četrtič igral na evropskem prvenstvu. Izkušnje ima z igranjem v Uefini futsal ligi prvakov.
 • 02.06.2018 | 1. SFL
  Goričani se pripravljajo na 1. SFL
  „Ključno bi bilo, da bi nam lahko še naprej pomagal Slaviša Goranovič. Dobrodošla bi bila tudi pomoč Sukanoviča in Osojnika,“ še doda Božič, ki močno vpet v dogajanje na severnem Primorskem. Poleg futsala v Gorici in v Italiji trenira tudi dečke U10 v Društvu mladi nogometaš Gorica ter vodi še dva krožka.
 • 23.05.2018 | 1. SFL
  Danes sestanek s klubi
  V petek se je z izvrstnim finalom 1. SFL sklenila še ena ligaška sezona, po kateri pa sledijo prve analize, da bo prihodnja sezona še boljša. Kot je sedaj že stalnica, bo tudi letos organiziran sestanek s klubi, ki so nastopali v v kateremkoli rangu SFL. Sestanek bo danes, 23. maja, v NNC Brdo.
 • 22.05.2018 | 1. SFL
  Horvat: Damir Puškar odločil finale
  „Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Morina in Mordej hvalita Marota, Pertič obžaluje gole
  „Sezone je konec. To je bil najboljši finale v zgodovini 1. SFL. Vse tekme, vseh pet, je bilo na televiziji, kar je super za slovenski futsal! Lahko bi bilo tudi 3:0 za ene ali druge. Ker pa smo bili tako izenačeni, je prav, da je odločala 5. tekma. Odločale so dejansko napake, mi smo jih izkoristili. Vsa čast Alešu Marotu, nikoli ni povesil nosu. Čakal je svojo priložnost,“ se je veselil Rok Mordej.

DELI NA