09.09.2017 | 1. SFL
Gačnik vesel debija, Pertič izboljšanja realizacije

Po koncu tekem 1. kroga 1. SFL so svoje misli strnili še trenerji.

1. SFL, 1. krog, 8.9.

FC Ivančna Gorica – Siliko Rem Power 2:7 (1:3)
0:1 Paulič (6.), 0:2 Jereb (7.), 1:2 Drobne (9.), 1:3 Kunc (19.), 1:4 Kunc (24.), 1:5 Jereb (28.),2:5 Drobne (36.), 2:6 Jereb (37.), 2:7 Železnik (40.)

FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel 2:2 (1:1)
1:0 Grbić (13./ag), 1:1 Mordej (15.), 2:1 Matan (21.), 2:2 Čujec (33.)

KMN Oplast Kobarid – KMN Benedikt 4:1 (1:0)
1:0 Kovačič (8.), 2:0 Sovdat (23.), 3:0 Uršič (25.), 4:0 Širok (35.), 4:1 Senekovič (37.)

KMN Bronx Škofije – FC Litija 2:7 (1:2)
0:1 Fetič (6.), 1:1 Zajc (6.), 1:2 Ručna (6.), 1:3 Turk (26.), 1:4 Fetič (28.), 1:5 Fetič (32.), 2:5 Zajc (38.), 2:6 Sever (39.), 2:7 Fetič (40.)

:: Uradne objave

:: Registracijski zapisniki

:: Adresar klubov 1. SFL

:: Futsal mojster (za navijače)

Matej Gajser, trener FutureNet Maribora:
„V prvi vrsti bi rad pohvalil moje fante za srčno igro in predstavo. Napredujemo iz tedna v teden, predvsem pa postajamo prava klapa. Zavedamo pa se, da nas čaka še precej dela. Predvsem bo treba izboljšati fizično pripravljenost ter igro v napadu, predvsem pa pri izhodu iz obrambne tretjine. Da bomo pravi za nastop v ligi prvakov. Čestitke pa tudi tekmecu, končni rezultat v 1. krogu je pravičen. Čeprav bi se tekma lahko prelomila v eno ali drugo stran.“

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Tekma je bila zanimiva. Zadovoljen sem z igro v napadu, kjer smo si ob dveh golih ustvarili še precej priložnosti, šestkrat pa smo stresli okvir vrat. Popraviti moramo obrambo. Pričakujem pa, da na naslednji tekmi pred domačimi gledalci pridemo do treh točk.“

Jože Gačnik, trener FC Ivančna Gorica:
„Moja ekipa si zasluži pohvale za igro. Še posebej če vemo, da smo imeli sploh 1. prvoligaško tekmo v kratki zgodovini kluba. Plačali smo za slabo zbranost ob prekinitvah, v sami igri pa smo dobro parirali. Tudi po zaostanku 0:2 smo se približali, a premalo. Čestitke mojim fantom za prikazano, gremo naprej!“

Mile Simeunovič, trener Silika Rem Power:
„Ni bilo tako enostavno, kot kaže rezultat. Mislim pa, da smo zmagali zasluženo. Čestitke tekmecu za fair in pošteno igro.“

Marko Hrvatin, trener KMN Bronx Škofije:
„Mislim, da smo vsi vedeli, da je Litija v tem hipu prevelik zalogaj za našo pomlajeno ekipo, ki se je dostojno upirala le en polčas. Zmaga je povsem zaslužena. Vendar fantom nimam kaj očitati. Nekateri so odigrali šele prvo tekmo v 1. SFL. Vsi vemo, da so začetki niso lahki. Proti Litiji pa sploh.“

Damir Pertič, trener FC Litije:
„Zasluženo smo zmagali. V prvem polčasu smo dominirali, ampak nismo tega realizirali. V nadaljevanju smo zadržali visok tempo, izboljšali realizacijo in srečanje mirno pripeljali do konca-“

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Obe ekipi sta bili precej oslabljeni. Samo pri nas so manjkali Melink, Lenarčič, Kos, Hrast, Hvala. V tem trenutku šteje zmaga, ki bi bila lahko obilnejša. Bili smo nezbrani v zaključku akcij. Najbolj sem vesel igre mladih, ki so dobro izkoristili ponujeno priložnost.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2018 | 1. SFL
  Roki prijav ekip v tekmovanja v sezoni 2018/2019
  Slab mesec je minil od konca 23. sezone 1. SFL. S finalom članov se je tudi uradno končala sezona, NZS in KMN pri NZS pa že pogledujeta v novo sezono. Klubi so po elektronski pošti prejeli prijavnico v futsal tekmovanja NZS: 1. SFL, 2. SFL, U19, U17, U15, U13 in žensko futsal ligo. Izpolnjene in natisnjene obrazce morajo klubi ustrezno potrditi (žig in podpis) in jih posredovati na e-mail: stane.kokalj@nzs.si.
 • 14.06.2018 | 1. SFL
  Hrvatin ostaja trener, poletje namenja mladim
  „Sam se rad spomnim, koliko mi je vedno pomenilo, ko sem kot otrok hodil na mednarodne turnirje. To so bili vedno dogodki. Tudi zato in zaradi pridobivanja izkušenj in poznanstev smo letos aktivni z mlajšimi selekcijami. Ki si to pozornost preprosto zaslužijo. Dvakrat bomo na turnirju v Zagrebu, odhajamo v Banja Luko, dva turnirja bomo igrali tudi v Sloveniji,“ nadaljuje Hrvatin, ki s svojo ekipo pripravlja tudi Summer futsal fest.
 • 12.06.2018 | 1. SFL
  Duščak okrepil državne prvake
  Futsal kariero je začel v Velikih Laščah, kjer je igral pol sezone, nato se je preselil v Litijo, kjer je igral zadnja tri leta in pol. "Prvi razlog je liga prvakov, sledi dejstvo, da je Dobovec dober in urejen klub z dobro ekipo in dobrimi navijači," pojasni, zakaj se je odločil, da po finalu 1. SFL menja sredino in okrepi državne prvake.
 • 10.06.2018 | 1. SFL
  Turk okrepil Mariborčane
  Do danes je zbral 94 nastopov v 1. SFL, zdaj bo vnovič združil moči s trenerjem Tomislavom Horvatom v ekipi FutureNet Maribor. Horvat in Turk sta zgledno sodelovala v Litiji. V primeru Tea Turka za igralca, ki dobro razume igre, krasi pa ga borbenost in želja po učenju ter napredovanju.
 • 09.06.2018 | 1. SFL
  Jurić v Maribor, Totošković v Dobovec
  Sestavljanja ekipe so se lotili tudi v taboru FutureNet Maribor, kamor je trener Tomislav Horvat kot najbolj odmevno okrepitev pripeljal 26-letnega Hrvata Josipa Jurića, ki je sezono in pol igral v Dobovcu Pivovarni Kozel, prej pa v zagrebškem Nacionalu in Dubrovniku. V minuli sezoni je dosegel 26 zadetkov, od tega šest v pokalu in bil pomemben člen šampionske ekipe kozlov.
 • 07.06.2018 | 1. SFL
  Fetić iz Litije v Dobovec Pivovarno Kozel
  Poznavalce futsala navdušuje s podajami žoge soigralcem, njegovi odliki sta še dober pogled na igro in dober strel. Doslej je igral za več ekip, med drugim v Splitu, Makarski, Kragujevcu, Mariboru, nazadnje v Litiji. Osem let igra v slovenski futsal reprezentanci; zabeležil je 94 nastopov in dosegel 39 golov. Letos je četrtič igral na evropskem prvenstvu. Izkušnje ima z igranjem v Uefini futsal ligi prvakov.
 • 02.06.2018 | 1. SFL
  Goričani se pripravljajo na 1. SFL
  „Ključno bi bilo, da bi nam lahko še naprej pomagal Slaviša Goranovič. Dobrodošla bi bila tudi pomoč Sukanoviča in Osojnika,“ še doda Božič, ki močno vpet v dogajanje na severnem Primorskem. Poleg futsala v Gorici in v Italiji trenira tudi dečke U10 v Društvu mladi nogometaš Gorica ter vodi še dva krožka.
 • 23.05.2018 | 1. SFL
  Danes sestanek s klubi
  V petek se je z izvrstnim finalom 1. SFL sklenila še ena ligaška sezona, po kateri pa sledijo prve analize, da bo prihodnja sezona še boljša. Kot je sedaj že stalnica, bo tudi letos organiziran sestanek s klubi, ki so nastopali v v kateremkoli rangu SFL. Sestanek bo danes, 23. maja, v NNC Brdo.
 • 22.05.2018 | 1. SFL
  Horvat: Damir Puškar odločil finale
  „Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Morina in Mordej hvalita Marota, Pertič obžaluje gole
  „Sezone je konec. To je bil najboljši finale v zgodovini 1. SFL. Vse tekme, vseh pet, je bilo na televiziji, kar je super za slovenski futsal! Lahko bi bilo tudi 3:0 za ene ali druge. Ker pa smo bili tako izenačeni, je prav, da je odločala 5. tekma. Odločale so dejansko napake, mi smo jih izkoristili. Vsa čast Alešu Marotu, nikoli ni povesil nosu. Čakal je svojo priložnost,“ se je veselil Rok Mordej.

DELI NA