09.09.2017 | 1. SFL
Gačnik vesel debija, Pertič izboljšanja realizacije

Po koncu tekem 1. kroga 1. SFL so svoje misli strnili še trenerji.

1. SFL, 1. krog, 8.9.

FC Ivančna Gorica – Siliko Rem Power 2:7 (1:3)
0:1 Paulič (6.), 0:2 Jereb (7.), 1:2 Drobne (9.), 1:3 Kunc (19.), 1:4 Kunc (24.), 1:5 Jereb (28.),2:5 Drobne (36.), 2:6 Jereb (37.), 2:7 Železnik (40.)

FutureNet Maribor – Dobovec Pivovarna Kozel 2:2 (1:1)
1:0 Grbić (13./ag), 1:1 Mordej (15.), 2:1 Matan (21.), 2:2 Čujec (33.)

KMN Oplast Kobarid – KMN Benedikt 4:1 (1:0)
1:0 Kovačič (8.), 2:0 Sovdat (23.), 3:0 Uršič (25.), 4:0 Širok (35.), 4:1 Senekovič (37.)

KMN Bronx Škofije – FC Litija 2:7 (1:2)
0:1 Fetič (6.), 1:1 Zajc (6.), 1:2 Ručna (6.), 1:3 Turk (26.), 1:4 Fetič (28.), 1:5 Fetič (32.), 2:5 Zajc (38.), 2:6 Sever (39.), 2:7 Fetič (40.)

:: Uradne objave

:: Registracijski zapisniki

:: Adresar klubov 1. SFL

:: Futsal mojster (za navijače)

Matej Gajser, trener FutureNet Maribora:
„V prvi vrsti bi rad pohvalil moje fante za srčno igro in predstavo. Napredujemo iz tedna v teden, predvsem pa postajamo prava klapa. Zavedamo pa se, da nas čaka še precej dela. Predvsem bo treba izboljšati fizično pripravljenost ter igro v napadu, predvsem pa pri izhodu iz obrambne tretjine. Da bomo pravi za nastop v ligi prvakov. Čestitke pa tudi tekmecu, končni rezultat v 1. krogu je pravičen. Čeprav bi se tekma lahko prelomila v eno ali drugo stran.“

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Tekma je bila zanimiva. Zadovoljen sem z igro v napadu, kjer smo si ob dveh golih ustvarili še precej priložnosti, šestkrat pa smo stresli okvir vrat. Popraviti moramo obrambo. Pričakujem pa, da na naslednji tekmi pred domačimi gledalci pridemo do treh točk.“

Jože Gačnik, trener FC Ivančna Gorica:
„Moja ekipa si zasluži pohvale za igro. Še posebej če vemo, da smo imeli sploh 1. prvoligaško tekmo v kratki zgodovini kluba. Plačali smo za slabo zbranost ob prekinitvah, v sami igri pa smo dobro parirali. Tudi po zaostanku 0:2 smo se približali, a premalo. Čestitke mojim fantom za prikazano, gremo naprej!“

Mile Simeunovič, trener Silika Rem Power:
„Ni bilo tako enostavno, kot kaže rezultat. Mislim pa, da smo zmagali zasluženo. Čestitke tekmecu za fair in pošteno igro.“

Marko Hrvatin, trener KMN Bronx Škofije:
„Mislim, da smo vsi vedeli, da je Litija v tem hipu prevelik zalogaj za našo pomlajeno ekipo, ki se je dostojno upirala le en polčas. Zmaga je povsem zaslužena. Vendar fantom nimam kaj očitati. Nekateri so odigrali šele prvo tekmo v 1. SFL. Vsi vemo, da so začetki niso lahki. Proti Litiji pa sploh.“

Damir Pertič, trener FC Litije:
„Zasluženo smo zmagali. V prvem polčasu smo dominirali, ampak nismo tega realizirali. V nadaljevanju smo zadržali visok tempo, izboljšali realizacijo in srečanje mirno pripeljali do konca-“

Saša Leban, trener KMN Oplast Kobarid:
„Obe ekipi sta bili precej oslabljeni. Samo pri nas so manjkali Melink, Lenarčič, Kos, Hrast, Hvala. V tem trenutku šteje zmaga, ki bi bila lahko obilnejša. Bili smo nezbrani v zaključku akcij. Najbolj sem vesel igre mladih, ki so dobro izkoristili ponujeno priložnost.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.02.2018 | 1. SFL
  Litiji enica, visoka zmaga Bronxov
  Z zmago Litije, Dobovca Pivovarne Kozel, KMN Bronxa Škofij in KMN Sevnica se je sklenil 17. krog 1. SFL. Prihodnji konec tedna je rezerviran za finalni turnir pokala Terme Olimia. Redni del 1. SFL pa se bo končal 9. marca.
 • 23.02.2018 | 1. SFL
  Generalka za pokal Terme Olimia
  Pred nami je 17. krog 1. SFL. A je bolj ali manj jasno, da so karte pred končnico razdeljene. Zato bo kvartet klubov (FC Litija, Dobovec Pivovarna Kozel, Siliko Rem Power, KMN Bronx Škofije) ta krog izkoristil za zadnjo generalko pred prihodnjim vikendom, ko bo na sporedu finalni turnir pokala Terme Olimia.
 • 21.02.2018 | 1. SFL
  Litija z zmago z Vrhnike
  Vodilna ekipa 1. SFL FC Litija je s 3:1 porazila domači Siliko Rem Power. Zadetke za zmago Litijanov so prispevali Anže Širok, Alen Fetić in Klemen Duščak. Prvenstvo se nadaljuje v petek, 23. februarja, na sporedu je 17. krog.
 • 21.02.2018 | 1. SFL
  Gajser obžaloval slab 1. polčas, Lebana skrbi realizacija
  Po koncu tekem 16. kroga 1. SFL so svoje misli strnili še trenerji ekip. Največ zadovoljstva je bilo v taborih FC Litije in Benedikta. Trener Sevnice Mitja Jontez je pohvalil 1. polčas svoje ekipe, točke v Posočju pa je bil vesel tudi Mile Simeunovič.
 • 20.02.2018 | 1. SFL
  Super derbi 16. kroga še kar odmeva
  „S potekom in razpletom tekme razumljivo nisem zadovoljen. Začeli nismo tako, kot bi morali, kot bi si želeli. Dovolili smo se sprovocirati. Zato smo si sami krivi. Potem smo v prvem polčasu naredili kar nekaj napak, ki bi jih Litija kaznovala še večkrat. Ni bilo tako, kot bi moralo biti. Premor v prvenstvu je pustil posledice. Verjamem se, da se bomo zbrali in nadaljevali boljše,“ pa se boljših iger nadeja Damir Puškar, nekdanji vratar Litije, ki danes čuva gol Dobovca Pivovarne Kozel.
 • 18.02.2018 | 1. SFL
  Futsal povezuje in združuje
  Medtem ko je v Ljubljani potekalo 11. evropsko prvenstvo v futsalu, je bilo pestro tudi v FC Litija, kjer so stkali pristne vezi z angleškim in francoskim futsalom! Pred dobrim tednom dni so imeli v Litiji prav posebne goste iz Anglije in sicer gre za ekipo U15 AFC Fylde, ki je odigrala prijateljsko srečanje z litijsko ekipo U15.
 • 16.02.2018 | 1. SFL
  Litiji derbi in vnovično 1. mesto
  Državni prvak Maribor je ciljal na tri točke, na koncu pa se je moral zadovoljiti z eno. Pa še to ni kazalo po prvem polčasu, da jo bo dobil. Sevničani so do polčasa povedli 0:4, na koncu je zadel še Domen Krnc. Mariborčani so se le zdramili, novinci so upravičili svoj status in v 40. minuti zadeli za točko. Dva gola je za preobrat prispeval Miloš Stojković, po enega pa Jovan Lazarević in Marinko Šamija.
 • 16.02.2018 | 1. SFL
  Z novincem Čehom pripravljeni na gostovanje v Litiji!
  Pred nami je veliki derbi prvenstva, čaka nas Litija, za katero menim, da je zelo kvalitetna ekipa z izvrstnimi posamezniki,“ pa razmišlja Kujtim Morina. „Neigranje Kristjana Čujca je za nas določen hendikep. A menim, da bodo ostali igralci prevzeli odgovornost in nadomestili Čujca,“ se nadeja trener gostov in dodaja, da so se pripravili tudi na to, da ima Litija prednost domačega terena.
 • 16.02.2018 | 1. SFL
  Kamere v Litiji, za četrtfinale tudi v spodnjem domu lestvice
  V Litiji se bo brcalo za 1. mesto po 18. krogu 1.SFL in boljše izhodišče v končnici. Pričakovati je, da bo litijska dvorana polna. Tudi zato, ker si najboljši ekipi te sezone to zaslužita, predvsem pa igralci – kar 10 njih, ki nosijo dres Litije in Dobovca Pivovarne Kozel, so člani ekipe, ki je na domačem Euru prišla med osem najboljših v Evropi!
 • 15.02.2018 | 1. SFL
  "Kdor bo prišel v Litijo, mu ne bo žal, obeta se pravi futsal!"
  „Rok Mordej je motor ekipe, veliko zadetkov je dosegel, čeprav je organizator igre. Josip Jurić se je izvrstno razvil in predstavlja permanentno nevarnost za vrata tekmeca. Tu je še Damir Puškar, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu pokazal, da sodi med tri najboljše golmane v Evropi,“ iskreno in z izbranimi besedami Alen spregovori o konkurenci, ki jutri preži na Litijane.

DELI NA