08.05.2018 | 1. SFL
Finale 1. SFL, ki se ga ne bi sramoval nihče v Evropi

V petek je bila na sporedu 3. tekma finala 1. SFL, v petek nas že ob 18.45, in ne ob 19.00, čaka četrti obračun. Morda dobimo novega državnega prvaka, Dobovec Pivovarna Kozel vodi 2:1 v zmagah proti Litiji, kozlom manjka le še ena zmaga do 2. naslova. „Ni še konec. Kdo pa je že bil z 2:1 prvak. Vse tekme so zelo izenačene, tudi četrta bo,“ napoveduje Tomislav Horvat, ki opozori na dve situaciji, ki sta prevesili tehtnico v korist domačinov.

10-metrovka, 3. gol in Puškar

„Deset sekund pred koncem polčasa si ne smeš dovoliti neumnosti, ko je 10-metrovka. Svoje je dodal še tretji gol. Pa da ne pozabim: Damir Puškar je pobranil, kar je bilo treba,“ pove Horvat, ki se malce dlje pomudi pri situaciji za 3. zadetek Dobovca.

Gašper Vrhovec je vrnil žogo Teu Turku. „Napaka se je zgodila že pol sekund prej, ker se Teo ni pomaknil dovolj nazaj, da bi imel dovolj prostora, da bi lahko brcnil žogo ven. Zdaj je imel tega prostora zelo malo, zato ga je lahko Josip Jurić stisnil,“ analizira naš sogovornik, ki se dotakne tudi vodstva Dobovca 1:0. Po podaji s kota je izvrstno meril prav Josip Jurić. Denis Totoškovič ni nič zamudil pri pokrivanju Jurića. Pravilo je, da se zapira notranji prostor. Če pa dobiš tak gol, pa ni kaj očitati. To je bil res fenomenalen zadetek!“ je tudi Horvat pohvalil strel hrvaškega igralca v dresu Dobovca Pivovarne Kozel.

Vratar Žiga Dovč je bil brez moči ob prej omenjenem strelu.
„Sicer pa je odbranil super tekmo, lahko mu le čestitam. V nekaterih trenutkih je celo držal Litijo v igri. Kot sem pa že nekajkrat rekel: to je finale, ko odločajo malenkosti. Vložek je velik, fokus popoln, zato tudi nervoza, ki je sestavni del takih obračunov,“ pove Horvat.

Evropski nivo

„V tem finalu se tudi vidi, da obe ekipi tako dobro igrata obrambo, da se v igri z igralcem vratarjem v polju ne da praktično ustvariti tako prednost, da bi se znašel sam pred golmanom,“ še pohvali Horvat obe ekipi in poudari, da spremljamo eno najboljših finalnih serij v zgodovini 1. SFL. „Mislim, da smo lahko ponosni na tak finale, ki je po kvaliteti takoj za finali v Španiji, Rusiji in Italiji!“ sklene Horvat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2018 | 1. SFL
  Danes sestanek s klubi
  V petek se je z izvrstnim finalom 1. SFL sklenila še ena ligaška sezona, po kateri pa sledijo prve analize, da bo prihodnja sezona še boljša. Kot je sedaj že stalnica, bo tudi letos organiziran sestanek s klubi, ki so nastopali v v kateremkoli rangu SFL. Sestanek bo danes, 23. maja, v NNC Brdo.
 • 22.05.2018 | 1. SFL
  Horvat: Damir Puškar odločil finale
  „Pohvalil bi Damirja Pertiča, ki je dal svoj maksimum v tem finalu. Nabira izkušnje, v tej sezoni jih je dobil precej. O Kujtimu Morini pa vse povesta lovoriki, ki jih je osvojil v Sloveniji, jasno je, da je naredil vrhunski posel!“ Horvat nameni nekaj besed tudi trenerjem.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Morina in Mordej hvalita Marota, Pertič obžaluje gole
  „Sezone je konec. To je bil najboljši finale v zgodovini 1. SFL. Vse tekme, vseh pet, je bilo na televiziji, kar je super za slovenski futsal! Lahko bi bilo tudi 3:0 za ene ali druge. Ker pa smo bili tako izenačeni, je prav, da je odločala 5. tekma. Odločale so dejansko napake, mi smo jih izkoristili. Vsa čast Alešu Marotu, nikoli ni povesil nosu. Čakal je svojo priložnost,“ se je veselil Rok Mordej.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  Pred 900 gledalci Dobovec do 2. naslova državnega prvaka
  Najboljši igralec finalne serije je postal Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), ki je iz rok Danila Kacijana, podpredsednika NZS in Samanthe Tine Lovše, predsednice KMN pri NZS, prejel tudi pokal za naslov državnega prvaka. FC Ivančna Gorica je domov odnesla priznanje za najbolj fair zasedbo 1. SFL, Teo Turk pa je dobil priznanje za najboljšega mladega igralca (U21) v letu 2017.
 • 18.05.2018 | 1. SFL
  IZ ZGODOVINE FINALA: Puntar in Oplast na 5. tekmi, pet tekem prvič leta 2005
  V sezonah 1995/96, 1996/97, 1997/98 in 2001/02 ni bilo finala. V uvodnih treh sezonah 1. SFL je odločal o prvaku redni del in število točk. V sezoni 2001/02 so se najboljše štiri ekipe rednega dela pomerile še enkrat v t.i. ligi za prvaka - dodatno dvokrožno vsaka z vsako. Od sezone 2002/2003 in vse do danes o prvaku odloča finalna serija na tri dobljene tekme.
 • 17.05.2018 | 1. SFL
  Pertič želi, da igralci ohranijo trezno glavo in koncentracijo
  Dobovec prihaja v Litijo oslabljen. Zagotovo ne bo kaznovanega Matjaža Vojska, v ekipi naj bi manjkal tudi poškodovani Kristjan Čujec. „Svojo ekipo sem naučil: mislimo le in samo nase. Tako kot smo mi lahko slavili na 2. tekmi le z šestimi igralci, je tega zdaj v tej situaciji sposoben tudi Dobovec, ki ima zelo dobro ekipo, cenimo ga, a se ga ne bojimo,“ je jasen Pertič, ki z zdravstvenimi težavami igralcem nima težav.
 • 17.05.2018 | 1. SFL
  Jontez: Žiga Dovč kot Urban Bajc
  „Saj veste, trenerji smo taki, da se med sabo malce gledamo. Kujtima Morino in Damirja Pertiča izredno cenim in spoštujem. Tudi po njuni zaslugi spremljamo atomski finale 1. SFL. Če se malce pošalim, pa ne želim žaliti, Morina je kot profesor Baltazar – ves čas hodi gor in dol ter dejansko igra tekmo z igralci. Na drugi strani pa je Pertič za svoj prvi finale izredno miren...“
 • 16.05.2018 | 1. SFL
  Trener Dobovca stavi na psihološko pripravo
  „Jasno sem jim rekel, da za peto tekmo potrebujem samo tiste igralce, ki z mano verjamejo v osvojitev naslova. Ostalih ne rabim, naj ostanejo doma. Videl sem, da so igralci na te besede reagirali dobro, opazil sem jasno reakcijo na treningu, to me hrabri,“ poudari Morina, ki se tudi zaveda, da bodo morali ostati prevzeti nekaj več odgovornosti in končati začeto.
 • 15.05.2018 | 1. SFL
  Ne vedo, ali bo Čujec okreval do petka
  Kaj lahko pa se zgodi, da bodo gostje na zadnjo tekmo sezone pripotovali brez reprezentanta Kristjana Čujca. Le ta ima precej težav z mečno mišico leve noge. Precej očitno je bilo, da ga to moti in ovira na četrti tekmi, kjer je šepal že v prvem in potem v drugem polčasu. Zabil je prekrasen gol, potem pa večino časa preživel na klopi.
 • 11.05.2018 | 1. SFL
  Litija do zmage, o prvaku odloča 5. tekma
  O prvaku 23. sezone 1. SFL bo odločala 5. tekma, ki bo prihodnji petek v Litiji. Prav Litijani so danes v Rogaški Slatini s 4:2 porazili Dobovec Pivovarno Kozel. O zmagi so prvič v tej finalni seriji odločali kazenski streli. Litija je izkoristila vse tri strele, domačini le enega.

DELI NA