08.05.2018 | 1. SFL
Finale 1. SFL, ki se ga ne bi sramoval nihče v Evropi

V petek je bila na sporedu 3. tekma finala 1. SFL, v petek nas že ob 18.45, in ne ob 19.00, čaka četrti obračun. Morda dobimo novega državnega prvaka, Dobovec Pivovarna Kozel vodi 2:1 v zmagah proti Litiji, kozlom manjka le še ena zmaga do 2. naslova. „Ni še konec. Kdo pa je že bil z 2:1 prvak. Vse tekme so zelo izenačene, tudi četrta bo,“ napoveduje Tomislav Horvat, ki opozori na dve situaciji, ki sta prevesili tehtnico v korist domačinov.

10-metrovka, 3. gol in Puškar

„Deset sekund pred koncem polčasa si ne smeš dovoliti neumnosti, ko je 10-metrovka. Svoje je dodal še tretji gol. Pa da ne pozabim: Damir Puškar je pobranil, kar je bilo treba,“ pove Horvat, ki se malce dlje pomudi pri situaciji za 3. zadetek Dobovca.

Gašper Vrhovec je vrnil žogo Teu Turku. „Napaka se je zgodila že pol sekund prej, ker se Teo ni pomaknil dovolj nazaj, da bi imel dovolj prostora, da bi lahko brcnil žogo ven. Zdaj je imel tega prostora zelo malo, zato ga je lahko Josip Jurić stisnil,“ analizira naš sogovornik, ki se dotakne tudi vodstva Dobovca 1:0. Po podaji s kota je izvrstno meril prav Josip Jurić. Denis Totoškovič ni nič zamudil pri pokrivanju Jurića. Pravilo je, da se zapira notranji prostor. Če pa dobiš tak gol, pa ni kaj očitati. To je bil res fenomenalen zadetek!“ je tudi Horvat pohvalil strel hrvaškega igralca v dresu Dobovca Pivovarne Kozel.

Vratar Žiga Dovč je bil brez moči ob prej omenjenem strelu.
„Sicer pa je odbranil super tekmo, lahko mu le čestitam. V nekaterih trenutkih je celo držal Litijo v igri. Kot sem pa že nekajkrat rekel: to je finale, ko odločajo malenkosti. Vložek je velik, fokus popoln, zato tudi nervoza, ki je sestavni del takih obračunov,“ pove Horvat.

Evropski nivo

„V tem finalu se tudi vidi, da obe ekipi tako dobro igrata obrambo, da se v igri z igralcem vratarjem v polju ne da praktično ustvariti tako prednost, da bi se znašel sam pred golmanom,“ še pohvali Horvat obe ekipi in poudari, da spremljamo eno najboljših finalnih serij v zgodovini 1. SFL. „Mislim, da smo lahko ponosni na tak finale, ki je po kvaliteti takoj za finali v Španiji, Rusiji in Italiji!“ sklene Horvat.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 31.07.2018 | 1. SFL
  Hrvaški reprezentant okrepil slovenskega prvaka
  „Razlogov za prestop je več: trener je Kujtim Morina, ki ga izjemno cenim. Aktualni slovenski državni prvak ima vrhunsko ekipo, s katero želim osvojiti vse, kar se da. V svoji futsal karieri želim napredovati in igranje za Dobovec je nedvomno napredek zame osebno. Upam, da bom upravičil zaupanje trenerja in celotne ekipe,“ je po selitvi v Slovenijo povedal Postružin, ki ga soigralci kličejo Kiki.
 • 27.07.2018 | 1. SFL
  Znani so pari 24. sezone 1. SFL
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo je bil danes opravljen žreb parov 24. sezone 1. SFL, ki se bo pričela s prvim krogom 28. septembra. Naslov prvaka bo branil Dobovec Pivovarna Kozel. Ponovitev lanskoletnega finala pa bomo videli v 4. krogu, ko k Dobovcu prihaja Litija.
 • 26.07.2018 | 1. SFL
  Na Vrhniki še večji poudarek delu z mladimi
  Še dobri trije tedni so ostali, pa bodo tudi prvoligaši začeli z delom. Večina le njih, 10 jih bo v 1. SFL v novi sezoni, bodo prve treninge in zbore opravili 20. avgusta. Tako bodo storili tudi v taboru Silika Rem Power, kjer je trener ostal Mile Simuenovič, tudi sila uspešni ambasador evropskega prvenstva, ki je med 30.1. in 10.2. potekalo v Ljubljani.
 • 26.07.2018 | 1. SFL
  Iz Oplasta v FSK Stripy
  Z Oplastom je bil 30-letni Bratić v tem času tudi državni in pokalni prvak. Leta 2014 je Oplast s 3:2 v zmagah v finalu po preobratu (0:2 v zmagah za Litijo) prišel do naslova. Leto za tem so se Bratić in soigralci veselili še naslova prvaka pokala Terme Olimia.
 • 24.07.2018 | 1. SFL
  V petek žreb parov 1. SFL
  Dobra dva meseca nas ločita do začetka 24. sezone 1. SFL. Tekmovalni sektor Nogometne zveze Slovenije je obelodanil, da se bo 1. krog 1. SFL igral v petek, 28. septembra.  Takisto v petek, a 27. julija, pa bo na sporedu žreb parov nove sezone. Žreb bo potekal v prostorih Nogometne zveze Slovenije.
 • 24.07.2018 | 1. SFL
  Fideršek se je vrnil v Maribor
  FutureNet Maribor je zaključil s kadrovanjem za prihajajočo sezono v 1. SFL. V matični klub se je po uspešnem letu v dresu hrvaškega Splita vrnil 27-letni Matej Fideršek, ki bo v novi sezoni igral pod taktirko trenerja Tomislava Horvata.
 • 23.07.2018 | 1. SFL
  Brez Kordiša in Mataje
  V prihodnjem tednu bo klubsko vodstvo razkrilo obete in pričakovanja, predvsem pa oris ekipe za novo sezono. Trener ostaja Marko Hrvatin, zasedbo sta zapustila Jure Kordiš in David Mataja, ki je za Bronxe zbral 11 nastopov, dosegel je sedem golov. Vsakič, ko je zabil zadetek, je ekipa s Škofij slavila zmago!
 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.

DELI NA