07.10.2018 | 1. SFL
FSK Stripy in FC Ivančna Gorica korak do presenečenja

Drugi krog 1. SFL je prinesel tri zmage gostom, eno domače slavje, na eno tekmo, tisto med Oplastom in Dobovcem, pa bomo počakali do 16. oktobra.

1.SFL, 2. krog, 5.10.
FC Ivančna Gorica – Siliko Mkeršmanc 2:4 (1:3)
1:0 Čož (7.), 1:1 Kunc (15.), 1:2 Končan B. (18.), 1:3 Končan B. (18.), 2:3 Ružič (29.), 2:4 Končan B. (38.)

KMN Sevnica – FutureNet Maribor 1:3 (0:1)
0:1 Kordiš (10.), 0:2 Jelič (28.), 0:3 Fideršek (35.), 1:3 Turk (36./ag)

KMN Bronx Škofije – Benedikt Avtodeli Džauš 6:1 (3:1)
1:0 Radiškovič (5.), 1:1 Damiš (9.). 2:1 Kolar (10.), 3:1 Zajc (12.), 4:1 Zajc (34.), 5:1 Zajc (35.), 6:1 Klinc (39.)

FSK Stripy – FC Litija 1:2 (1:0)
1:0 Kanc (17.), 1:1 Kazić (26.), 1:2 Ručna (32.)

16.10.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)


Dva debitanta

Največ golov je bilo na Škofijah, kjer so domači bronxi porazili Benedikt. „To je pomembna zmaga naše pomlajene ekipe. Vesel sem, ker sta prve minute v članski ekipi dobila in jih tudi upravičila Davor Stanišič in Jan Rakar. Gremo naprej, pred nami je še veliko dela,“ pa dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Zmage je bil vesel tudi trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki pa je z ekipo prišel precej težje do točk, kot je bilo pričakovati. „Tekma je bila točno taka, kot sem napovedal. To je težko prigarana zmaga, trpeli smo do zadnjih sekund. Nasprotnik je odigral zelo dobro, želim pa jim vse najboljše v 1. SFL,“ je povedal Simeunovič.

„Ponosen sem na fante, ki so odigrali zrelo in preudarno, kot da imajo že precej tekem v 1. SFL v nogah. Pa ni tako. A so se izkazali. Futsal imamo radi, veliko vlagamo vanj, za vsak evro se krvavo borimo. Nič nam ni podarjenega, vse prigarano. Zato bi si želel le to, da so vsi akterji futsal tekem na nivoju,“ je pristavil Jože Gačnik, ki sedi na klopi Ivančne Gorice, za katero Gačnik meni, da ob takem nadaljevanju ne bi smela imeti težav pri obstanku v 1. SFL.

Litija izkoristila nezbranost

Tesno je bilo tudi v Škofi Loki, kjer je domačin povedel proti desetkratnemu državnemu prvaku FC Litija. „Nekako smo pričakovali tako tekmo, kot je bila. Dobro smo se pripravili, vendar so Litijani izkoristili naše trenutke nezbranosti in v drugem polčasu spreobrnili rezultat. Gostom čestitamo za zmago, mi smo pa z glavo že na naslednji tekmi,“ je po obračunu razmišljal Aleš Bešter, kapetan FSK Stripya.

„Napovedal sem, da nas čaka zahtevno delo. Škofjeločane poznamo, so kvalitetni in vztrajni. Zgodilo se je, na kar sem opozarjal. Zaostajali smo, lovili smo Škofjeločane, a ob tem razbranili še Igorja Bratiča. Vztrajali smo, na koncu smo bili nagrajeni,“ je bil treh točk vesel trener Litije Damir Pertič.

En gol je premalo

„Če dosežeš en gol, zelo težko zmagaš. Nam se ni izšlo. Dobro smo parirali, bo pa treba popraviti realizacijo,“ pretiranega nezadovoljstva pri Mitji Jontezu, trener KNM Sevnica, po porazu proti Mariborčanom ni bilo.

„Čestitam fantom za zmago in tri točke, zadovoljen sem z igro in zmago, sezona se je šele dobro začela,“ pa je drugi trojček točk v 1. SFL pozdravil trener vijoličastih Tomislav Horvat, ki to pot v ekipi ni imel Miloša Stojkovića, ki ima težave s hrbtom.

Tekst: D.P.
Foto: Futsal Maribor

SORODNE NOVICE

 • 11.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič in Pertič opozarjata na pristop
  „To je bila prelomna tekma, potrebovali smo jo. Za nami je nekaj slabih tekme. Tokrat pa se je obrnilo nam v prid. Povsem zasluženo smo zmagali in prišli do treh novih točk. Ki pa jih takoj menjamo za mesto na finalnem turnirju pokala Terme Olimia,“ pa se je iskreno zmage, imenoval jo je kar prelomne, razveselil Marko Hrvatin
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Bronxi pokazali zobe, Mariborčani spet učinkovito
  V 10. krogu 1. SFL so se zmage na domačem terenu veselili Mariborčani, ki so ostali na 1. mestu, vnovič so visoko odpravili Benedikt (9:1), ter KMN Bronx Škofije, ki je bil s 6:1 boljši od Silika Mkeršmanc. V gosteh sta do treh točk prišli zasedbi Dobovec Pivovarna Kozel in FC Litija. Tekma v Sevnici se je končala brez zmagovalca.
 • 07.12.2018 | 1. SFL
  Prenos s Škofij, Sevničani lovijo tretjo zapored
  „Na vsaki tekmi, ni važen nasprotnik, nas zanima zmaga. Sevničani so v dobri strelski formi, rastejo. Sam si želim, da bi lažje dosegali gole, bili zbrani, disciplinirani in odločni v boju za vsako žogo – vse to smo pogrešali na zadnji tekmi v Škofji Loki,“ tekmi na pot doda trener Saša Leban.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Simeunovič ponosen na ekipo, ki ni več zelena in naivna
  Včeraj smo pogledali v tabor KMN Bronx Škofije, danes pa smo na Vrhniki, kjer domuje Siliko Mkeršmanc. To sta prvoligaša, ki se bosta v petek, 7.12., ob 20.30 pomerila za točke v 10. krogu 1. SFL. Še več: tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si. To je decembrska tekma meseca.
 • 06.12.2018 | 1. SFL
  Kamere na Škofijah: prva od treh med Bronxi in Silikom
  Tudi mesec december bo obeležila tekma meseca. Tokrat se bomo v petek, 7. decembra, nekaj pred 20.30 javili s Škofij, tam bo domači KMN Bronx Škofije v 10. krogu 1. SFL gostil Siliko Mkeršmanc.
 • 04.12.2018 | 1. SFL
  Oplastove črne minute, Maribor se je rešil
  „Čestitam ekipi za preobrat, igrali smo dobro. Naš vratar je prejel tri gole, ki jih ne bi smel. Situacija je bila težka, a smo uspeli,“ je po tekmi povedal Tomislav Horvat, trener FutureNet Maribora.
 • 01.12.2018 | 1. SFL
  Na zadnji tekmi kroga še tri točke za FSK Stripy
  Mariborski FutureNet tudi po 9. krogu ostaja na 1. mestu 1. SFL, saj je doma po preobratu s 5:4 porazil Siliko Mkeršmanc. Najvišja zmaga v petkovih tekmah tega kroga je pripadla državnim prvakom, ki so s 13:1 slavili v Ivančni Gorici. Litija je prišla do treh točk na Škofijah, KMN Sevnica pa v Benediktu.
 • 30.11.2018 | 1. SFL
  Sevničani po 2. zmago, v Maribor prihaja Siliko
  „Oplast se po malo slabšem začetku dviguje v formi, zato nas čaka težka tekma. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da kakšna točka ostane v Škofji Loki,“ pove Aleš Bešter, kapetan gorenjskega prvoligaša.
 • 26.11.2018 | 1. SFL
  Vodilni zmore tudi brez Fiderškovih golov, rekordno na Vrhniki
  Predzadnji novembrski petek je zaznamoval derbi v Litiji, visoka zmaga Dobovca Pivovarne Kozel, rekorden uspeh Silika Mkeršmanc, prvi uspeh Sevnice ter prekinitev niza remijev v režiji Oplasta.
 • 23.11.2018 | 1. SFL
  Mariborčani ostali na vrhu, prvič tudi Sevnica
  Derbi 8. kroga je pripadel vodilnim Mariborčanom, ki so s 4:2 slavili v Litiji. Najvišjo zmago v tem kolu so dosegli državni prvaki, ki so bili z 11:2 boljši ob KMN Bronx Škofije. Do sploh prve zmage v sezoni so prišli Sevničani, doma sta se treh točk razveselila Siliko Mkeršmanc in Oplast Kobarid.

DELI NA