07.10.2018 | 1. SFL
FSK Stripy in FC Ivančna Gorica korak do presenečenja

Drugi krog 1. SFL je prinesel tri zmage gostom, eno domače slavje, na eno tekmo, tisto med Oplastom in Dobovcem, pa bomo počakali do 16. oktobra.

1.SFL, 2. krog, 5.10.
FC Ivančna Gorica – Siliko Mkeršmanc 2:4 (1:3)
1:0 Čož (7.), 1:1 Kunc (15.), 1:2 Končan B. (18.), 1:3 Končan B. (18.), 2:3 Ružič (29.), 2:4 Končan B. (38.)

KMN Sevnica – FutureNet Maribor 1:3 (0:1)
0:1 Kordiš (10.), 0:2 Jelič (28.), 0:3 Fideršek (35.), 1:3 Turk (36./ag)

KMN Bronx Škofije – Benedikt Avtodeli Džauš 6:1 (3:1)
1:0 Radiškovič (5.), 1:1 Damiš (9.). 2:1 Kolar (10.), 3:1 Zajc (12.), 4:1 Zajc (34.), 5:1 Zajc (35.), 6:1 Klinc (39.)

FSK Stripy – FC Litija 1:2 (1:0)
1:0 Kanc (17.), 1:1 Kazić (26.), 1:2 Ručna (32.)

16.10.
KMN Oplast Kobarid – Dobovec Pivovarna Kozel (20.30)


Dva debitanta

Največ golov je bilo na Škofijah, kjer so domači bronxi porazili Benedikt. „To je pomembna zmaga naše pomlajene ekipe. Vesel sem, ker sta prve minute v članski ekipi dobila in jih tudi upravičila Davor Stanišič in Jan Rakar. Gremo naprej, pred nami je še veliko dela,“ pa dodaja trener škofjotov Marko Hrvatin.

Zmage je bil vesel tudi trener Vrhničanov Mile Simeunovič, ki pa je z ekipo prišel precej težje do točk, kot je bilo pričakovati. „Tekma je bila točno taka, kot sem napovedal. To je težko prigarana zmaga, trpeli smo do zadnjih sekund. Nasprotnik je odigral zelo dobro, želim pa jim vse najboljše v 1. SFL,“ je povedal Simeunovič.

„Ponosen sem na fante, ki so odigrali zrelo in preudarno, kot da imajo že precej tekem v 1. SFL v nogah. Pa ni tako. A so se izkazali. Futsal imamo radi, veliko vlagamo vanj, za vsak evro se krvavo borimo. Nič nam ni podarjenega, vse prigarano. Zato bi si želel le to, da so vsi akterji futsal tekem na nivoju,“ je pristavil Jože Gačnik, ki sedi na klopi Ivančne Gorice, za katero Gačnik meni, da ob takem nadaljevanju ne bi smela imeti težav pri obstanku v 1. SFL.

Litija izkoristila nezbranost

Tesno je bilo tudi v Škofi Loki, kjer je domačin povedel proti desetkratnemu državnemu prvaku FC Litija. „Nekako smo pričakovali tako tekmo, kot je bila. Dobro smo se pripravili, vendar so Litijani izkoristili naše trenutke nezbranosti in v drugem polčasu spreobrnili rezultat. Gostom čestitamo za zmago, mi smo pa z glavo že na naslednji tekmi,“ je po obračunu razmišljal Aleš Bešter, kapetan FSK Stripya.

„Napovedal sem, da nas čaka zahtevno delo. Škofjeločane poznamo, so kvalitetni in vztrajni. Zgodilo se je, na kar sem opozarjal. Zaostajali smo, lovili smo Škofjeločane, a ob tem razbranili še Igorja Bratiča. Vztrajali smo, na koncu smo bili nagrajeni,“ je bil treh točk vesel trener Litije Damir Pertič.

En gol je premalo

„Če dosežeš en gol, zelo težko zmagaš. Nam se ni izšlo. Dobro smo parirali, bo pa treba popraviti realizacijo,“ pretiranega nezadovoljstva pri Mitji Jontezu, trener KNM Sevnica, po porazu proti Mariborčanom ni bilo.

„Čestitam fantom za zmago in tri točke, zadovoljen sem z igro in zmago, sezona se je šele dobro začela,“ pa je drugi trojček točk v 1. SFL pozdravil trener vijoličastih Tomislav Horvat, ki to pot v ekipi ni imel Miloša Stojkovića, ki ima težave s hrbtom.

Tekst: D.P.
Foto: Futsal Maribor

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec premočan za Litijo, prva za Stripy in Sevnico
  Po 4. krogu 1. SFL sta na vrhu sama ostala FutureNet Maribor in Dobovec Pivovarna Kozel, ki imata popoln izkupiček. Prvi poraz v sezoni je doživela Litija, Mariborčani in Vrhničani pa so dosegli visoki gostujoči zmag. Obračun v Sevnici se je končal brez zmagovalca.
 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Na Obali opozarjajo na prvi gol in vratarja Sevnice
  „Lani smo imeli izvrsten redni del sezone, bili smo tudi na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. A sta se nam zgodili dve tekmi, ko smo v zadnjih 20 sekundah prejeli gola. Tudi proti Sevnici, to sta bila šoka, po katerih se nismo pobrali. Spomnim se veselja mojega kolega Jonteza, ki je prvo tekmo spremljal kar prek telefona v Španiji. Morda pa je napočil čas, da se zdaj veselim jaz,“ v svojem slogu sklene Hrvatin.
 • 19.10.2018 | 1. SFL
  Za vrh v Rogaški Slatini, kamere v Sevnici
  Super tekma se obeta tudi v Rogaški Slatini, kjer bomo videli ponovitev finala 1. SFL, pokala Terme Olimia in superpokala. Tri tekme, trije naslovi za kozle, ki so favoriti tudi nocoj, ko jim v goste prihaja Litija. „Če želimo biti uspešni, bo treba biti na nivoju. Prihaja Litija, ki ima dobro ekipo. Pred nami je zahtevna moška trda tekma,“ napoveduje trener prvakov Kujtim Morina.
 • 17.10.2018 | 1. SFL
  Brez Martiča, a s plejado mladih na Tekmo meseca
  „Ni skrivnost, da so bronxi izredno močni pri prekinitvah. Zelo hitro jih izvajajo, zato je nujna pozornost. Pa ne le na začetku tekme, ampak tudi v 15. in 30. minuti. Ko je igralec utrujen, je temu primerno slaba zbranost,“ navrže Jontez, ki potem opozori na dve imeni. „Tu sta Slaven Radiškovič in Nik Zajc,
 • 16.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec boljši od Oplasta
  V zaostali tekmi 2. kroga 1. SFL je državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel zabeležil zmago na gostovanju v Kobaridu, 1:4 je bilo. Z dvema goloma se je izkazal Rok Mordej, častni gol za domačine je prispeval Jaka Sovdat.
 • 16.10.2018 | 1. SFL
  Prvaki na gostovanje v Posočje
  Nocoj se praznik futsala obeta v Kobaridu, kjer v zaostali tekmi 2. kroga 1. SFL pri Oplastu gostuje aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel. Tekma bi morala biti na sporedu 5.10., a je bila prestavljena na kasnejši termin zavoljo obvez v futsal ligi prvakov.
 • 13.10.2018 | 1. SFL
  Benjamin Melink končuje bogato športno pot
  Za člansko vrsto Slovenije je igral na 124 uradnih tekmah, dosegel je 35 golov. Debitiral je 28. septembra 2003 v Tolminu na tekmi Slovenija – Makedonija, zadnjič je za Slovenijo nastopil 21. marca 2015 na tekmi Slovenija – Češka, bilo je 3:1 za Slovenijo, ki se je uvrstila na Euro 2016, Melink pa je dosegel zadetek. S Puntarjem je bil Melink dvakrat državni prvak, trikrat pa zmagovalec pokala Terme Olimia.
 • 13.10.2018 | 1. SFL
  Ko zabiješ v zadnjih 20 sekundah, je tako, kot bi zmagal
  Mariborčani so porazili Bronxe, ki so dokazali, da bodo tudi letos neugoden tekmec. „To je bila prva domača tekma sezone, vesel sem treh točk. Moramo pa popraviti pristop, vse to se začne pri meni, zato prevzamem odgovornost za tak pristop na petkovi tekmi. V prihodnje bo boljše,“ je bil (samo)kritičen Tomislav Horvat.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Ivančna Gorica do zmage, na Vrhniki delitev točk
  Litija in FutureNet Maribor sta prišla do tretje zmage v 3. krogu 1. SFL. Prvih treh točk se veselijo v taboru FC Ivančna Gorica, prvo točko so osvojili tudi Škofjeločani.
 • 12.10.2018 | 1. SFL
  Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
  Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.

DELI NA