Dvojni ŽFL spored na Vrhniki

S tekmami 5. kroga se nadaljuje tudi Ženska futsal liga, dvojni program pa je danes na Vrhniki. Najprej Siliko gosti ŽNK Cerkvenjak, potem pa še ŽNK Vrhnika KMN Slovenske gorice, prosta pa je zasedba ŽNK Celje.

ŽFL, 5. krog, 4.11.
Siliko – ŽNK Cerkvenjak (13.00)
ŽNK Vrhnika – KMN Slovenske gorice (16.00)

Lestvica strelk:
Tanja Vrabel (KMN Slovenske gorice) 10
Tina Jesenovec (ŽNK Vrhnika) 8
Rebeka Bačar (Siliko) 6

Novinke proti prvakinjam

Igralke ŽNK Vrhnika so v Žensko futsal ligo zagotovo prinesle novo kvaliteto, novo dimenzijo. Po treh odigranih tekmah imajo nenazadnje šest točk, obračun z aktualnimi prvakinjami pa je dejansko derbi za vrh – tekma prve in druge ekipe tekmovanja. Ob tem velja omeniti, da Vrhničanke premorejo tudi igralke reprezentančnega potenciala, to je na zadnji akciji potrdil tudi selektor Dejan Kramberger z vabilom, ki je romalo tudi v tabor ŽNK Vrhnika.

Slovenske Gorice prihajajo v goste s tremi zmagami, uvodni sta bili bolj tesni – s 4:3 proti Cerkvenjaku in ŽNK Celju. Tekmi je v prid prvakinj v 40. in 37. minuti odločila vodilna strelka ŽFL Tanja Vrabel, ki bo tudi danes eden od osrednjih adutov gostij.

V domači vrsti bo manjkala Tea Podrecca, ki je kaznovana.

V lanski sezoni prednjačil Siliko

Siliko in Cerkvenjak si delita usodo – oboji imajo po 4. krogu po eno točko, zavoljo slabše gol razlike so na zadnjem mestu Vrhničanke. V minuli sezoni sta se ekipi srečali šestkrat – štirikrat je zmagal Siliko, enkrat Cerkvenjak, 26.11. 2017 pa se je tekma končala z remijem – 4:4.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Vrhnika

SORODNE NOVICE

 • 18.11.2018 | Državne futsal lige
  Derbi ŽFL v Celju
  ŽNK Cerkvenjak išče pot do 1. zmage, v dosedanjih petih tekmah so zbrale točko, kar jih uvršča na 5. mesto v ligi. V goste jih prihajajo dvakratna državne prvakinje, ki točke v tej sezoni sploh še niso oddaje. Za nameček premorejo še prvi napad lige (27).
 • 11.11.2018 | Državne futsal lige
  ŽNK Vrhnika do 3. zmage, Celjanke z reprezentančnim dvojcem
  Vrhničanke so pri treh zmagah, to pot so bile s 5:2 boljše od pete uvrščenega ŽNK Cerkvenjaka. Prvi in zadnji gol so dosegle gostje, a je bilo to premalo za kaj več kot poraz 2:5. V domači vrsti se je s tremi goli izkazala Tina Jesenovec.
 • 10.11.2018 | Državne futsal lige
  Tri točke za Kixe, Dobrepolje in ŠD Mlinše
  Vodilni dvojec 2. SFL je v petek zvečer zabeležil novi zmagi. Ptujčani so doma z 8:2 premagali ŠD Extrem, s štirimi goli se je izkazal Aleš Vrabel. KMN Tomaž Šic bar je gostoval v Velikih Laščah in prišel do suverene zmage, 11:4 je bilo. V soboto so na sporedu tri tekme.
 • 09.11.2018 | Državne futsal lige
  Vodeči dvojec 2. SFL že nocoj
  „Prvenstvo se odloča prav na vsaki tekmi. Vidimo, da bodo rivali s Ptuja zelo težko izgubili katero tekmo, kar pomeni, da moramo mi zmagovati vse tekme in jih potem pričakamo v Ljutomeru, kjer je možno marsikaj,“ v imenu KMN Tomaž Šic bar pove Urban Goričan, ki tokrat z ekipo gostuje v Velikih Laščah.
 • 04.11.2018 | Državne futsal lige
  Prvakinje do 4. zmage, Siliko slavil prvič
  Kljub temu so se danes na Notranjskem veselili treh točk. V tekmi poprej, kot je bila zgoraj omenjena, je Siliko doma s 3:1 porazil ŽNK Cerkvenjak. Ana Marija Fras je z golom v 4. minuti poskrbela za vodstvo gostij, Rebeka Bačar pa s svojim letošnjim sedmim golom za izenačenje v 18. minuti. Asja Al Nawas Bedenčič in Marika Prošek sta zadeli za prve letošnje tri točke.
 • 03.11.2018 | Državne futsal lige
  Po preobratu točke v Miklavž
  ŠD Mlinše so v prvi petkovi tekmi s 3:2 porazile Velike Lašče. Extrem Sodražica je bil doma s 6:4 boljši od ajdovskih Kixov.KMN Tomaž Šic bar je z devetimi goli napolnil mrežo Keblja, vodil FC Hiša daril Ptuj pa se z zmago vrača iz Velikih Lašč, kjer domače tekme igra FK Dobrepolje.
 • 02.11.2018 | Državne futsal lige
  V Velikih Laščah nov test za vodilne Ptujčane
  Petek in sobota bosta tudi v znamenju 2. SFL, kjer se igra 6. krog. Vodilni FC Hiša daril Ptuj odhaja v Velike Lašče na gostovanje k Dobrepolju, Kebelj pa prvo točko išče v Ljutomeru. Extrem gosti Kixe, jutri pa Dlan Logatec KMN Miklavž.
 • 29.10.2018 | Državne futsal lige
  Prva točka za ŽNK Cerkvenjak
  S tekmama v Voličini in Benediktu se je po tednu dni premora nadaljevalo državno prvenstvo članic. V Ženski futsal ligi je do nove zmage prišla ekipa KMN Slovenske Gorice, medtem ko se je obračun med ŽNK Cerkvenjak in ŽNK Celje končal z delitvijo točk.
 • 27.10.2018 | Državne futsal lige
  Do treh točk še Kix in Dlan
  Tekma na Ptuju je bila dinamična. Domači so povedli, prvi strelec lige Darijo Dragosavac je poravnal na 1:1, potem je dva gola prispeval Aleš Vrabel. Ptujčani so ušli na 5:1, tekla je 30. minura. Gostje so do 36. minute dosegli štiri gole, domačo zmago je potrdil kapetan Thomas Pihler.

DELI NA