05.07.2018 | 1. SFL
Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare

V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.

Kdo so gostitelji

Tekmovanje v futsal ligi prvakov se začne že avgusta. Turnirje predkroga (devet skupin) bodo gostili Iformatica Timişoara, Mostar, Veles, Hohenstein-Ernstthal, Record Bielsko-Biała, Uddevalla, Dinamo Chişinău, Vytis in Allstars Wiener Neustadt.

Turnirje glavnega dela pa je Uefa poleg Dobovca zaupala še KMF Ekonomac Kragujevac, FP Halle-Gooik, Fc Feniks Drenas, Futbola klubs „Nikars”, Novo Vrijeme Apfel (v dresu hrvaškega prvaka igra tudi Igor Osredkar, kapetan slovenske futsal reprezentance), APOEL FC
in MIMEL Lučenec.

Dva bloka po 16

V glavnem delu lige prvakov bo igralo 32 ekip, ki bodo deljeni v dva bloka po 16 ekip. V bloku A so ekipe, ki so rangirane od 1. do 11. mesta in od 16. do 19. Žreb je teh 16 zasedb (v skupini od 1 do 4) razdelil v štiri skupine, v elitni del bodo napredovali po trije iz vsake skupine.

V bloku B bo takisto 16 ekip (12. - 15., 20., 21. in 22. ekipa na Uefini lestvici ter še devet ekip iz predkvalifikacij). Žreb je moštva podelil v štiri skupine (5-8), prvaki grup gredo v elitni del, ki bo tako štel 16 ekip.

Nastop na finalnem turnirju si bo zagotovil kvartet (prvaki štirih skupin, moštva bodo deljena po štiri v vsaki skupini).

Predkrog futsal lige prvakov, 28.8. - 2.9.

skupina A:
Mostar SG, Futsal Gentofte, Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv, Wattcell

skupina B:
Sandefjord, Kampuksen Dynamo, Allstars Wiener Neustadt, Encamp

skupina C:
Leo Futsal Club, Uddevalla, Čelik NK, Vængir Júpiters

skupina D:
Hohenstein-Ernstthal, Doukas SAC, KF Tirana, Belfast United

skupina E:
Veles, Valletta, Futsamba Naas, Cosmos Tallinn

skupina F:
Hovocubo, Reading Futsal Club, Vytis, Murata

skupina G:
Record Bielsko-Biała, Varna City, Cardiff University, Racing Futsal Luxembourg

skupina H:
Informatica Timişoara, Lynx FC, turški državni prvak (ni še znano ime).

skupina I:
TMC Tbilisi, Dinamo Chişinău, RCD Futsal La Chaux-de-Fonds

Glavni del lige prvakov, 2. - 7.10.

skupina 1:
Barça Benfica, Halle-Gooik, Kremlin-Bicêtre United

skupina 2:
Inter FS, Ekonomac Kragujevac, EP Chrudim, MFC Kherson

skupina 3:
TTG-Ugra Yugorsk, Győr, Sibiryak, Dobovec Pivovarna Kozel

skupina 4:
Sporting CP, Kairat Almaty, LSM Lida, Feniks

skupina 5:
A&S Futsal Pescara, APOEL, zmagovalec skupine A predkroga, zmagovalec skupine C predkroga

skupina 6:
Aktobe, Novo Vrijeme Makarska (tu igra kapetan slovenske reprezentance Igor Osredkar), zmagovalec skupine B, zmagovalec skupine I predkroga

skupina 7:
Nikars Riga, zmagovalec skupine D predkroga, zmagovalec skupine G predkroga in zmagovalec skupine predkroga H

skupina 8:
Araz Naxçivan, Lučenec, zmagovalec skupine E predkroga, zmagovalec skupine F predkroga.

Izjave po žrebu:

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Vedeli smo, ni lahkih nasprotnikov. Dobili smo močno skupino, kjer je tudi udeleženec zadnjega finalnega turnirja lige prvakov. Potrebno se bo dobro pripraviti, z delom bomo začeli 20. avgusta. Poudarek bo na fizični pripravi, potem pa igri z žogo. Predvsem pa želim, da vsak od igralcev verjame, da lahko napredujemo med elito. Morda odloča le ena sama tekma. Se razume: vse tri tekmece bomo podrobno analizirali.“

Rok Mordej, kapetan Dobovca Pivovarna Kozel:
„Dobili smo težko skupino, ki pa ni ravno atraktivna. Upali smo na Barcelono in Inter FS. Nič za to. Z vsemi tremi tekmeci lahko igramo, proti vsem bomo iskali točke in priložnost za napredovanje v elitni del lige prvakov! Imamo dobro ekipo.“

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS:
„Dobovec Pivovarna Kozel je dobil zahtevno, a ne atraktivno skupino. Dejstvo, da pa gredo trije iz skupine v elitni del, in ob vsem finančnem in igralskem vložku, pa pričakujem, da se Dobovec uvrsti najmanj med 16 najboljših v Evropi!“

Ključni datumi v futsal ligi prvakov v sezoni 2018/2019:
5.7. žreb predkroga in glavnega dela lige prvakov
28.8. - 2.9. predkrog lige prvakov
2.10. - 7.10. glavni del lige prvakov
14.10. žreb elitnega dela lige prvakov
13.11. - 18.11. elitni del lige prvakov
25.4. - 28.4. finalni turnir lige prvakov

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.
 • 10.07.2018 | 1. SFL
  Oplast bi bil rad konkurenčen
  „Nosilci igre iz minule sezone so ostali, smo pa temu dodali še nekaj igralcev. Sedaj čakamo še Anžeta Široka. Z njim bi bili zelo zanimiva ekipa, sicer bo borba na vsaki tekmi. Počakali bomo še, časa za dokončno sestavo moštva je še nekaj,“ pove Saša Leban, ki ostaja na trener posoške vrste.
 • 09.07.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se spogledujejo s 6. mestom
  Minuli teden je bil pomemben tudi za prvoligaša KMN Benedikt Avtodeli Džauš. Sestalo se je klubsko vodstvo, prisotni so bili tudi trenerji in igralci. Minula sezona si je prislužila pozitivno oceno, osrednji sponzor pa ostaja podjetje Avtodeli Džauš.
 • 06.07.2018 | 1. SFL
  V 1. SFL tudi Ivančna Gorica
  V ponedeljek, 25. junija, se je iztekel rok za prijavo ekip v 1. SFL za novo sezono 2018/2019. Pravočasno so svoje vloge oddali v devetih sredinah, ki bodo v novi sezoni nastopale v elitni 1. SFL. Tega pa niso storili v taboru Gorice, ki si je nastop v 1. SFL priigrala po dodatnih dveh tekmah playouta.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Izkazali so se na Hrvaškem
  „Projekt futsal life je v polnem zagonu. V Zagrebu smo bili s s selekcijo U15 prvi, U17 je izpadla v četrtfinalu, v Banja Luki je selekcija U17 zasedla 3. mesto. V Novem Vinodolskem pa prvo in drugo mesto. V finalu v Novem Vinodolskem smo v finalu z 1:0 porazili Akademijo Gimka Zagreb, ki jo vodi trener Kutjim Morina. Gremo naprej. V nedeljo s selekcijama U7 in U9 že začenjamo Summer Futsal Festival,“ še doda Marko Hrvatin.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Uradna žoga 1. SFL
  Na podlagi pristojnosti NZS na področju organizacije tekmovanja 1. slovenske futsal lige in pristojnosti za določitev uradne žoge tekmovanja, vas pozivamo k oddaji ponudbe za dobavo futsal žog za vsa futsal tekmovanja v organizaciji NZS.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2018
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2018 upoštevajo naslednja določila, ki so dodana v posebnih navodilih. Na tem mestu izpostavljamo nekaj točk.

DELI NA