05.07.2018 | 1. SFL
Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare

V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.

Kdo so gostitelji

Tekmovanje v futsal ligi prvakov se začne že avgusta. Turnirje predkroga (devet skupin) bodo gostili Iformatica Timişoara, Mostar, Veles, Hohenstein-Ernstthal, Record Bielsko-Biała, Uddevalla, Dinamo Chişinău, Vytis in Allstars Wiener Neustadt.

Turnirje glavnega dela pa je Uefa poleg Dobovca zaupala še KMF Ekonomac Kragujevac, FP Halle-Gooik, Fc Feniks Drenas, Futbola klubs „Nikars”, Novo Vrijeme Apfel (v dresu hrvaškega prvaka igra tudi Igor Osredkar, kapetan slovenske futsal reprezentance), APOEL FC
in MIMEL Lučenec.

Dva bloka po 16

V glavnem delu lige prvakov bo igralo 32 ekip, ki bodo deljeni v dva bloka po 16 ekip. V bloku A so ekipe, ki so rangirane od 1. do 11. mesta in od 16. do 19. Žreb je teh 16 zasedb (v skupini od 1 do 4) razdelil v štiri skupine, v elitni del bodo napredovali po trije iz vsake skupine.

V bloku B bo takisto 16 ekip (12. - 15., 20., 21. in 22. ekipa na Uefini lestvici ter še devet ekip iz predkvalifikacij). Žreb je moštva podelil v štiri skupine (5-8), prvaki grup gredo v elitni del, ki bo tako štel 16 ekip.

Nastop na finalnem turnirju si bo zagotovil kvartet (prvaki štirih skupin, moštva bodo deljena po štiri v vsaki skupini).

Predkrog futsal lige prvakov, 28.8. - 2.9.

skupina A:
Mostar SG, Futsal Gentofte, Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv, Wattcell

skupina B:
Sandefjord, Kampuksen Dynamo, Allstars Wiener Neustadt, Encamp

skupina C:
Leo Futsal Club, Uddevalla, Čelik NK, Vængir Júpiters

skupina D:
Hohenstein-Ernstthal, Doukas SAC, KF Tirana, Belfast United

skupina E:
Veles, Valletta, Futsamba Naas, Cosmos Tallinn

skupina F:
Hovocubo, Reading Futsal Club, Vytis, Murata

skupina G:
Record Bielsko-Biała, Varna City, Cardiff University, Racing Futsal Luxembourg

skupina H:
Informatica Timişoara, Lynx FC, turški državni prvak (ni še znano ime).

skupina I:
TMC Tbilisi, Dinamo Chişinău, RCD Futsal La Chaux-de-Fonds

Glavni del lige prvakov, 2. - 7.10.

skupina 1:
Barça Benfica, Halle-Gooik, Kremlin-Bicêtre United

skupina 2:
Inter FS, Ekonomac Kragujevac, EP Chrudim, MFC Kherson

skupina 3:
TTG-Ugra Yugorsk, Győr, Sibiryak, Dobovec Pivovarna Kozel

skupina 4:
Sporting CP, Kairat Almaty, LSM Lida, Feniks

skupina 5:
A&S Futsal Pescara, APOEL, zmagovalec skupine A predkroga, zmagovalec skupine C predkroga

skupina 6:
Aktobe, Novo Vrijeme Makarska (tu igra kapetan slovenske reprezentance Igor Osredkar), zmagovalec skupine B, zmagovalec skupine I predkroga

skupina 7:
Nikars Riga, zmagovalec skupine D predkroga, zmagovalec skupine G predkroga in zmagovalec skupine predkroga H

skupina 8:
Araz Naxçivan, Lučenec, zmagovalec skupine E predkroga, zmagovalec skupine F predkroga.

Izjave po žrebu:

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Vedeli smo, ni lahkih nasprotnikov. Dobili smo močno skupino, kjer je tudi udeleženec zadnjega finalnega turnirja lige prvakov. Potrebno se bo dobro pripraviti, z delom bomo začeli 20. avgusta. Poudarek bo na fizični pripravi, potem pa igri z žogo. Predvsem pa želim, da vsak od igralcev verjame, da lahko napredujemo med elito. Morda odloča le ena sama tekma. Se razume: vse tri tekmece bomo podrobno analizirali.“

Rok Mordej, kapetan Dobovca Pivovarna Kozel:
„Dobili smo težko skupino, ki pa ni ravno atraktivna. Upali smo na Barcelono in Inter FS. Nič za to. Z vsemi tremi tekmeci lahko igramo, proti vsem bomo iskali točke in priložnost za napredovanje v elitni del lige prvakov! Imamo dobro ekipo.“

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS:
„Dobovec Pivovarna Kozel je dobil zahtevno, a ne atraktivno skupino. Dejstvo, da pa gredo trije iz skupine v elitni del, in ob vsem finančnem in igralskem vložku, pa pričakujem, da se Dobovec uvrsti najmanj med 16 najboljših v Evropi!“

Ključni datumi v futsal ligi prvakov v sezoni 2018/2019:
5.7. žreb predkroga in glavnega dela lige prvakov
28.8. - 2.9. predkrog lige prvakov
2.10. - 7.10. glavni del lige prvakov
14.10. žreb elitnega dela lige prvakov
13.11. - 18.11. elitni del lige prvakov
25.4. - 28.4. finalni turnir lige prvakov

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Bronxi remizirali z Dinamom
  „Rezultatsko gledano si za točko proti močni ekipi Dinama moja zdesetkana ekipa vsekakor zasluži pohvale. Izredno nezadovoljen sem z zaključkom prve tekme proti Futsal Puli, saj smo imeli dvojno vodstvo in številne priložnosti, pa tudi rezultat 2:2 minuto do konca srečanja ni bil toliko slab, kot kaze končni izid,“ je po turnirju povedal trener igralec Marko Hrvatin.
 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Mariborčani v Makarsko
  Mariborčani pa že v četrtek in petek čaka nov zahteven test. V svojo sredo jih je povabil hrvaški državni prvak Makarska, kjer uspešno igra Igor Osredkar. Mariborčani bodo v Dalmaciji odigrali dve tekmi. V ekipi Mariborčanov bo tudi Robert Jurić, ki je izpustil zadnji turnir v Litiji.
 • 18.09.2018 | 1. SFL
  Litija najboljša tudi doma
  V drugem polfinalnem paru sta se udarili moštvo z Vrhnike in FC Litija. Po zaostanku 1:0 in nato preobratu, so se zmage s 4:3 veselili igralci gostitelji, čeprav se je Siliko na koncu nevarno približal. V tekmi za tretje mesto sta se tako udarili ekipi Maribora in Silika, zmagal je Maribor s 3:0.
 • 17.09.2018 | 1. SFL
  Dobovec najboljši v Šibeniku
  V polfinalu je bil Dobovec z 1:0 boljši od Squarea, zadel je Denis Totošković. V finalu je slovenski prvak porazil hrvaškega podprvaka s 4:0. Zadeli so Kristjan Čujec, Denis Totošković, Žiga Čeh in Robert Grbić, ki je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.
 • 15.09.2018 | 1. SFL
  Turnir v Litiji, Bronxi v Puli
  Ekipa KMN Bronx se je odpravlja v hrvaško Istro. Novoustanovljeni drugoligaš futsal Pula bo v domu sportova Mate Parlov pripravil odmeven turnir. Bronxi bodo nastopili v okrnjeni zasedbi. Poškodovani so Marko Hrvatin, Dragan Mirkovič, Jan Palčič, Kevin Škerlič, vprašljiva pa sta nastopa Tadeja Čuka in Dejana Bojkiča.
 • 14.09.2018 | 1. SFL
  V Litiji v spomin na Darka Tokića
  Več kot leto je minilo od smrti nekdanjega slovenskega reprezentanta Darka Tokića. „Darko Tokić je in bo za vedno v naših srcih! Zato se v petek, 14. septembra 2018, pod vodstvom Dejana Simiča pripravlja 1. Memoriam srečanje v spomin Darku Tokiću,“ so zapisali organizatorji, ki bodo nocoj v litijski dvorani zbrali številne, ki so z Darkom ustvarjali bogato slovensko reprezentančno in klubsko futsal zgodovino!
 • 14.09.2018 | 1. SFL
  Prvak brez Postružina, jutri proti Dubrovniku
  V ekipi Dobovca ni Kristjana Postružina, ki se je poškodoval nogo (napočena kost). V taboru kozlov verjamejo, da bo nared do glavnega dela lige prvakov, ko turnir glavnega dela futsal lige prvakov med 2. in 7.10. gostil prav Podčetrtek. Varovanci trenerja Morine se bodo merili z ekipami TTG-Ugra Yugorsk, Sibiryak in Berettyóújfalu.
 • 10.09.2018 | 1. SFL
  Zmaga za Litijo, Dobovec in Bronx na Hrvaško
  Klubi so začeli s pripravljalnimi tekmami pred prihajajočo sezono 1. in 2. SFL. Na Vrhniki je domači Siliko Rem Power gostil Siliko Cup, zmage se je na koncu veselila zasedba FC Litije. 
 • 08.09.2018 | 1. SFL
  Na Vrhniki dober test za štiri prvoligaše
  „Vabimo vas na pripravljalni turnir, ki bo v soboto 8. septembra v dvorani OŠ A.M.Slomška. Na turnirju, ki se začne ob 16:00 uri bodo igrale 4 prvoligaške ekipe FSK Stripy, Futsal Club Litija, FC Bronx in domači Siliko dooREM Power. Med obiskovalce bomo izžrebali bogate nagrade. Vabljeni,“ so zapisali organizatorji. V imenu domačega kluba pa je Boštjan Erčulj povedal, da jim turnir služi kot dobra generalka za sezono – tako ekipi kot pa organizacijski ekipi v klubu.
 • 06.09.2018 | 1. SFL
  Škofjeloški Stripy ima novega trenerja
  Člani trenirajo od 20. avgusta naprej. Najprej so opravili kondicijske priprave, sedaj pa se intenzivno uigravajo v dvorani. V soboto se bodo udeležili še turnirja na Vrhniki, kjer jim je bila za prvega nasprotnika dodeljena FC Litija, ki bo v 2. krogu tudi prvi domači nasprotnik v 1. SFL. 

DELI NA