05.07.2018 | 1. SFL
Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare

V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.

Kdo so gostitelji

Tekmovanje v futsal ligi prvakov se začne že avgusta. Turnirje predkroga (devet skupin) bodo gostili Iformatica Timişoara, Mostar, Veles, Hohenstein-Ernstthal, Record Bielsko-Biała, Uddevalla, Dinamo Chişinău, Vytis in Allstars Wiener Neustadt.

Turnirje glavnega dela pa je Uefa poleg Dobovca zaupala še KMF Ekonomac Kragujevac, FP Halle-Gooik, Fc Feniks Drenas, Futbola klubs „Nikars”, Novo Vrijeme Apfel (v dresu hrvaškega prvaka igra tudi Igor Osredkar, kapetan slovenske futsal reprezentance), APOEL FC
in MIMEL Lučenec.

Dva bloka po 16

V glavnem delu lige prvakov bo igralo 32 ekip, ki bodo deljeni v dva bloka po 16 ekip. V bloku A so ekipe, ki so rangirane od 1. do 11. mesta in od 16. do 19. Žreb je teh 16 zasedb (v skupini od 1 do 4) razdelil v štiri skupine, v elitni del bodo napredovali po trije iz vsake skupine.

V bloku B bo takisto 16 ekip (12. - 15., 20., 21. in 22. ekipa na Uefini lestvici ter še devet ekip iz predkvalifikacij). Žreb je moštva podelil v štiri skupine (5-8), prvaki grup gredo v elitni del, ki bo tako štel 16 ekip.

Nastop na finalnem turnirju si bo zagotovil kvartet (prvaki štirih skupin, moštva bodo deljena po štiri v vsaki skupini).

Predkrog futsal lige prvakov, 28.8. - 2.9.

skupina A:
Mostar SG, Futsal Gentofte, Maccabi Nahalat Yitzhak Tel-Aviv, Wattcell

skupina B:
Sandefjord, Kampuksen Dynamo, Allstars Wiener Neustadt, Encamp

skupina C:
Leo Futsal Club, Uddevalla, Čelik NK, Vængir Júpiters

skupina D:
Hohenstein-Ernstthal, Doukas SAC, KF Tirana, Belfast United

skupina E:
Veles, Valletta, Futsamba Naas, Cosmos Tallinn

skupina F:
Hovocubo, Reading Futsal Club, Vytis, Murata

skupina G:
Record Bielsko-Biała, Varna City, Cardiff University, Racing Futsal Luxembourg

skupina H:
Informatica Timişoara, Lynx FC, turški državni prvak (ni še znano ime).

skupina I:
TMC Tbilisi, Dinamo Chişinău, RCD Futsal La Chaux-de-Fonds

Glavni del lige prvakov, 2. - 7.10.

skupina 1:
Barça Benfica, Halle-Gooik, Kremlin-Bicêtre United

skupina 2:
Inter FS, Ekonomac Kragujevac, EP Chrudim, MFC Kherson

skupina 3:
TTG-Ugra Yugorsk, Győr, Sibiryak, Dobovec Pivovarna Kozel

skupina 4:
Sporting CP, Kairat Almaty, LSM Lida, Feniks

skupina 5:
A&S Futsal Pescara, APOEL, zmagovalec skupine A predkroga, zmagovalec skupine C predkroga

skupina 6:
Aktobe, Novo Vrijeme Makarska (tu igra kapetan slovenske reprezentance Igor Osredkar), zmagovalec skupine B, zmagovalec skupine I predkroga

skupina 7:
Nikars Riga, zmagovalec skupine D predkroga, zmagovalec skupine G predkroga in zmagovalec skupine predkroga H

skupina 8:
Araz Naxçivan, Lučenec, zmagovalec skupine E predkroga, zmagovalec skupine F predkroga.

Izjave po žrebu:

Kujtim Morina, trener Dobovca Pivovarne Kozel:
„Vedeli smo, ni lahkih nasprotnikov. Dobili smo močno skupino, kjer je tudi udeleženec zadnjega finalnega turnirja lige prvakov. Potrebno se bo dobro pripraviti, z delom bomo začeli 20. avgusta. Poudarek bo na fizični pripravi, potem pa igri z žogo. Predvsem pa želim, da vsak od igralcev verjame, da lahko napredujemo med elito. Morda odloča le ena sama tekma. Se razume: vse tri tekmece bomo podrobno analizirali.“

Rok Mordej, kapetan Dobovca Pivovarna Kozel:
„Dobili smo težko skupino, ki pa ni ravno atraktivna. Upali smo na Barcelono in Inter FS. Nič za to. Z vsemi tremi tekmeci lahko igramo, proti vsem bomo iskali točke in priložnost za napredovanje v elitni del lige prvakov! Imamo dobro ekipo.“

Stane Kokalj, referent za futsal pri NZS:
„Dobovec Pivovarna Kozel je dobil zahtevno, a ne atraktivno skupino. Dejstvo, da pa gredo trije iz skupine v elitni del, in ob vsem finančnem in igralskem vložku, pa pričakujem, da se Dobovec uvrsti najmanj med 16 najboljših v Evropi!“

Ključni datumi v futsal ligi prvakov v sezoni 2018/2019:
5.7. žreb predkroga in glavnega dela lige prvakov
28.8. - 2.9. predkrog lige prvakov
2.10. - 7.10. glavni del lige prvakov
14.10. žreb elitnega dela lige prvakov
13.11. - 18.11. elitni del lige prvakov
25.4. - 28.4. finalni turnir lige prvakov

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 18.11.2018 | 1. SFL
  iz Litve s šestimi točkami in dobrim vtisom
  „V veliko osebno zadovoljstvo mi je, da vodim tako močno ekipo. V prvi vrsti pa so vsi ti igralci izjemni ljudje, ki znajo in zmorejo sprejeti vse moje metode dela, ki so praviloma zahtevne in ne vedno prijetne. A igralci so to zmogli, zato so nagrajeni,“ je še dodal Morina.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Z odmevno zmago za dostojno slovo od Evrope
  Slovenski prvaki v futsalu, ekipa Dobovec Pivovarna Kozel, so na turnirju skupine A lige prvakov v litovskem Alytusu osvojili drugo mesto. V zadnji tekmi so s 5:4 (3:2) premagali belgijskega prvaka, ekipo Halle-Gooik. Z drugim mestom sicer niso napredovali, so pa s skupno 5. mestom v ligi dosegli izjemen uspeh.
 • 17.11.2018 | 1. SFL
  Za ponos in nove točke za slovenski futsal
  “Halle-Gooik je vrhunska ekipa, mogoče malo ‘dotrajana’, ampak njihovi igralci so nekoč igrali za najboljše klube na svetu, tako da nas spet čaka močen in zanimiv obračun. Želimo iztržiti pozitiven rezultat,” pravi vratar Damir Puškar.
 • 16.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na veliko zmago v Litvi
  „Meni je še vedno žal te prve tekme proti Špancem. Premagali smo se kar sami. Naredili smo napake, ki jih evropski prvak spretno kaznuje. V 1. SFL tako še lahko odigramo, na evropskem nivoju pa ne gre,“ je povedal trener kozlov Kujtim Morina, ki je ob tem opozoril, da jih tudi jutri čaka izredno zahtevno delo.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Dobovec do nove odmevne evropske zmage
  Slovenska reprezentanta Fetić in Mordej sta tako uspešno kronala premoč slovenskega državnega prvaka. Pogled zgodovino pa pokaže, da so kozli do zmage v elitnem delu lige prvakov prišli točno tri leta po premierni zmagi na tej stopnji pred tremi leti v Madridu – takrat so z 2:1 premagali francoskega prvaka.
 • 15.11.2018 | 1. SFL
  Ponosni na igro, rezultat ni realen
  „Ni bilo slabo, dobro smo parirali verjetno najboljši ekipi na svetu. Žal pa končen rezultat ni realen, 3:1 bi bilo bolj merodajno. Dva gola smo jim praktično poklonili. Tako so dobra ekipa, da izkoristijo vsako najmanjšo napako in jo spremenijo v zadetek. Sem pa ponosen, ker se nismo zavlekli v obrambo, dali čelade na glavo in čakali, kaj bo. Proti Interju smo igrali odprto,“ je po tekmi povedal kapetan Rok Mordej.
 • 13.11.2018 | 1. SFL
  Sevnica išče pot iz krize, Novak ponosen na ekipo
  „Kot sem napovedal: za nas je to neugodno gostovanje. Hitro vodstvo nas je uspavalo. Popustila je disciplina v igri, zanihali smo. Dovolili smo, da so se domačini vrnili v igro. Tudi malce panike je bilo pri nas, a smo na koncu zasluženo zmagali. Igra je pozabljena, štejejo tri točke,“ je dodal trener Litije Damir Pertič.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  Kar 14 golov na zadnji tekmi 7. kroga 1. SFL
  Ljubitelji futsala so videli kar 14 golov ter dober odpor domačinov. Zmedlo jih ni niti to, da so v 14. minuti gostje vodili 0:3! Še več - s serijo 4:0 so domačini v 22. minuti vodili 4:3, uspešen je bil Matija Damiš. To je predramilo goste, ki so med 25. in 32. minuto spet ušli na 7:5.
 • 12.11.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se bo sklenil 7. krog
  Nocoj je v Benediktu na sporedu še zadnja tekma 7. kroga 1. SFL. Pri domačem klubu Benedikt avtodeli Džauš gostuje Litija.
 • 11.11.2018 | 1. SFL
  Mariborski recept deloval proti kozlom
  Derbi 7. kroga je upravičil pričakovanja, kvalitetna futsal predstava se je na koncu prevesila v domačo korist. FutureNet Maribor je slavil zmago s 5:3 in se zavihtel na 1. mesto 1. SFL. Dobovec je izgubil šele prvo tekmo v rednem delu sezone po 266 dneh! 16.2. 2018 je kozle doma s 4:2 porazila Litija.

DELI NA