08.03.2024 | 2. SNL
Drugoligaši zaključujejo drugo tretjino prvenstva

Minuli konec tedna so se na igrišča vrnili tudi drugoligaši, ki bodo v soboto in nedeljo sklenili drugo tretjino prvenstva. Pred kamerami Sportkluba bo odigran primorski dvoboj Gorice in Dekanov, obračun Beltincev in Brinja pa si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.

Sobota, ob 13.00: GORICA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Goričani so po zimski kadrovski prenovi odlično zakorakali v nogometno pomlad. Četa Mirana Srebrniča se je z gostovanja v Lendavi vrnila s tremi točkami, vrtnice pa so se z zmago proti Nafti vrnili v igro za sam vrh lestvice. Modro-bele do prvega mesta loči pet točk, kakšna bo razlika po zadnji tekmi druge tretjine tekmovanja? Goričani bodo s sobotnim primorskim obračunom proti Dekanom odprli spored 20. kroga 2. SNL, gostom iz Istre pa se bodo skušali maščevati za poletni remi. Avgusta sta se ekipi razšli z začetnim izidom, z enakim rezultatom pa se je končala tudi prva preizkušnja Jadrana v nadaljevanju prvenstva. Dekančani so na domačem igrišču remizirali z Ilirijo. Bo četa Alena Šćulca izkoristila dodatne dneve za pripravo na tekmo? Goričani so namreč v sredo odigrali pokalno tekmo z Jeseničani in se uvrstili med četrtfinaliste.

 

Sobota, ob 15.00: TABOR SEŽANA - VITANEST BILJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

V soboto bo na sporedu še en primorski obračun, Sežanci bodo gostili Biljence. Tabor bo za črno-bele iz Bilj še drugi zaporedni primorski nasprotnik, zasedba trenerja Janija Šturma je pomlad odprla s tekmo proti Primorju. V Dolinci so se veselili Ajdovci, mreža Biljencev se je zatresla trikrat, brez točk pa so v uvodnem krogu nadaljevanja 2. SNL ostali tudi Kraševci. Ekipa Tabora se je z gostovanja v Grosupljem vrnila s štirimi žogami v svoji mreži, Sežanci pa so po novem porazu ostali trdno na dnu lestvice. Pravzaprav se je izhodišče rdeče-črnih poslabšalo, saj so Konjičani, Novomeščani in Velenjčani slavili zmago, tako zdaj zaostanek za rešilnimi mesti znaša devet točk. Avgusta se je primorski spopad Tabora in Bilj končal brez zmagovalca, kako bo v soboto?

 

Sobota, ob 15.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - KRKA
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

Bistričani so morali na prvi ligaški preizkušnji po zimskem premoru čestitati sosedom iz Slovenskih Konjic, ki so na domačem igrišču slavili z izidom 3:1. Z enakim rezultatom se je končala tudi tekma Krke, a so imeli Novomeščani, ki bodo sobotni nasprotnik Bistrice, več razlogov za zadovoljstvo. Zimska prenova ekipe, v kateri je kar deset novincev, je že dala prvi pozitiven rezultat, Dolenjci pa so z zmago proti Triglavu napovedali lepšo pomlad. Za mirnejše nadaljevanje sezone bo potrebno zmage nizati tudi v prihodnje, saj so tudi zasledovalci na dnu lestvice pomlad odprli s pozitivnim rezultatom. Se lahko Novomeščani veselijo tudi v Slovenski Bistrici? Lani so tam že slavili zmago.

 

Sobota, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - TKK TOLMIN
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /

Zadnja sobotna preizkušnja bo odigrana v Kranju, Triglav bo na domačem igrišču gostil ekipo Tolmina. Tako Gorenjci kot Primorci so na prvi pomladanski tekmi ostali brez točk, Tolminci so na svoji zelenici izgubili z zdaj znova vodilnimi Beltinčani, Kranjčani pa so se s praznimi žepi vrnili iz Novega mesta. Orli so rane po ligaškem porazu zacelili v pokalnem tekmovanju, z golom Gibsona Okoche so slavili v Podvincih in si tako zagotovili mesto v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Tolmin je s pokalnimi obveznostmi zaključil že v prvi polovici sezone, z novembrskim porazom v Ajdovščini. Že prej, sredi avgusta, sta se v prvenstvu merila sobotna nasprotnika, dvoboj v Tolminu pa so z 0:4 dobili Gorenjci. Kdo bo boljši v Kranju?

 

Nedelja, ob 13.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Nedeljsko dogajanje bodo s tekmo, ki si jo boste lahko ob 13. uri ogledali v prenosu na spletni strani NZS, odprli nogometaši Beltincev in Brinja. Nedeljska nasprotnika sta uspešno zakorakala v drugi del sezone, Grosupeljčani so na domačem igrišču premagali Tabor, Beltinčani pa so se s tremi točkami vrnili z dolgega gostovanja v Tolminu. Nenadejani junak “žutih” je bil Denis Leban, ki je po vstopu v igro dosegel dva zadetka in Beltinčane po porazu Nafte vrnil na vrh lestvice 2. SNL. Vodilni drugoligaš je med tednom uspešno opravil tudi s pokalno nalogo, a davek plačal v obliki dveh poškodb. Najprej je poškodba gležnja nadaljevanje tekme preprečila Tariku Bagoli, tik pred koncem pa se je poškodoval še dvakratni strelec Gašper Černe. Grosupeljčani, ki so v mrežo Tabor pospravili štiri žoge - v drugem polčasu je dvakrat zadel Aleks Stojaković -, so se lahko v miru pripravljali na ligaško gostovanje na prekmurski ravnici, kjer so lani ostali brez točk. So se pa Dolenjci veselili avgusta, ko so Beltincem zadali enega od štirih porazov letošnje sezone.

 

Nedelja, ob 15.00: PRIMORJE EMUNDIA - RUDAR VELENJE
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /

Beltinčani so se z nedeljsko zmago vrnili na vrh drugoligaške razpredelnice, tik pod njim pa ostajajo Ajdovci. Sinovi burje še naprej dihajajo za ovratnik prekmurske dvojice, ki po 19. krogu beži za tri točke. Rdeče-črni so z zmago v Biljah zmanjšali zaostanek za Nafto, v nedeljo pa jih čaka prva domača tekma po zimskem premoru. Primorci so s 23 točkami ob Nafti najuspešnejša domača ekipa, kar potruje, da je pred Velenjčani zahtevna naloga. Vseeno pa so si tudi knapi pripravili pozitivno popotnico, saj so pred dnevi dobili šaleško-koroški obračun s Fužinarjem. Mrežo Ravenčanov je dvakrat zatresel Jure Matjašič, ki ob Dejanu Đermanoviću poseduje tudi prvoligaške izkušnje. Poletni obračun v Velenju je v korist Primorja odločil Fabricio Lusa, kdo bo boljši v Vipavski dolini?

 

Nedelja, ob 15.00: FUŽINAR SIJ RAVNE SYSTEMS - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Nedeljski drugoligaški spored bo obiskal tudi Koroško, na Ravnah se bosta za prve točke te pomladi pomerila Fužinar in Nafta. Tako Ravenčani kot Lendavčani so namreč izgubili uvodno preizkušnjo po zimskem tekmovalnem premoru. Korošci so klonili v Velenju, Prekmurci pa so na svojem igrišču izgubili z Gorico in prvo mesto znova predali Beltinčanom. Lendavčani ligaških ran niso uspeli zaceliti v pokalnem tekmovanju, za nameček pa so proti Rogaški odigrali kar 120 minut in ob koncu podaljška prejeli zadetek, ki jih je izločil iz tekmovanja. Bodo modri do gostovanja na Koroškem napolnili svoje baterije? S šestih gostovanj pri Fužinarju so se doslej le enkrat vrnili z zmago, ki so jo sicer dosegli avgusta, ko sta se nasprotnika srečala v Lendavi.

 

Nedelja, ob 15.00: ILIRIJA 1911 - DRAVINJA
Sodnik:
Prepoved igranja: /

Za konec še skok v prestolnico, Ilirija bo v obračunu začelja lestvice gostila Dravinjo. Nedeljska tekmeca ločijo vsega tri točke, po zmagi v sosedskem obračunu z Bistričani pa bolje kaže Konjičanom. Žan Ramšak, Mateo Koprivc in Aljaž Vodopivec so bili v nedeljo pred 600 gledalci najbolj zaslužni, da so točke ostale v Dobravi. Pri Dravinji so se razveselili šeste zmage v letošnjem prvenstvu, medtem ko je Ilirija na svoj račun dodala šesti neodločeni rezultat. Ljubljančani v Dekanih sicer niso dosegli zadetka, a so s praznimi naboji streljali tudi Primorci, kar je pomenilo delitev točk. Z izidom 0:0 se je poleti končal tudi medsebojni obračun Dravinje in Ilirije, ki sta se prvič srečala v 2. SNL, kdo bo uspešnejši v Ljubljani?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija s pomembno zmago ujela Kraševce
    Sedemindvajseti krog 2. SNL so s tekmo začelja lestvice odprli nogometaši Ilirije in Tabora. Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ljubljančani pa so z zmago izenačili točkovni izkupiček Kraševcev.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.

DELI NA