13.04.2018 | 1. SFL
Dobovec brez Mordeja, Jontez iskal recept za kozle

V Sevnici pa se bosta za zmago v polfinalu 1. SFL pomerila domači KMN Sevnica in gostujoči Dobovec Pivovarna Kozel, ki ima že dve zmagi, do napredovanja ga loči le še ena. Domačini imajo težave s poškodbami (Jan Nečemer), gostje prihajajo brez kapetana Roka Mordeja.

1. SFL, polfinale, 3. tekma, 13.4.
FutureNet Maribor – FC Litija (20.00) (prenos na www.futsal.si) (0:2 v zmagah)
KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00) (0:2 v zmagah)

Prepoved igranja:
Rok Rednak (FutureNet Maribor)
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel)

Rešitve, ne problemi

„Sezone še ni konec!“ je jasen in odločen trener Sevnice Mitja Jontez. „V tem hipu kažemo ene boljših iger. Upam, da bo tudi nekaj sreče, da malce podaljšamo to serijo. Žal imamo nekaj težav s poškodbami, niso nas obšle. A mi ne jamramo, za nas ni problemov, mi imamo samo rešitve,“ slikovito pove Jontez.

„Radi bi zagrenili življenje favoritu, ki mu v modrem peklu sevniške dvorane ne bo lahko. Pokazati bo moral vse, pa še še to morda ne bo dovolj za zmago,“ odločno napovedo Sevničani, ki so pozorno analizirali igro kozlov.

„Če bi bil le gledalec, bi užival v njihovih igrah. Kot trener pa sem skušal najti nekaj rešitev, ki nam bi koristile v boju z njimi. Na drugi tekmi se je videlo, da smo mi zelo hitri, predvsem pa sta hitri naša prva in druga podaja. S tem jih skušamo izigravati. Mora pa biti vse hitro – naš igralec mora že pred sprejemom žoge vedeti, kaj bo storil,“ Jontez razkrije, kje vidi možnost, da morda preseneti aktualnega prvaka pokala Terme Olimia.

Vpraša se Sevnico

„Mi bi že hoteli v finale, a če nam uspe že danes, pa bo treba vprašati Sevnico. Pred nami je zahtevna tekma,“ meni Kujtim Morina, trener, ki uspešno vodi Dobovec. Ceni in spoštuje Sevničane, ki so po njegovem mnenju pravočasno prišli v formo, v polfinalu pa igrajo v spodobnem ritmu.

„Ne bo nam lahko. Morali bomo odigrati na najboljši možni način. Predvsem pa treba paziti na njihove protinapade. Imajo tudi dobrega vratarja, mi pa porabimo precej možnosti za dosego gola,“ Morina o težavah, ki jih ima njegova ekipa proti Sevnici.

„Manjka nam tudi Rok Mordej. Kapetan je za nas zelo pomemben faktor. Od ekipe se pričakuje, da reagira tako, da na pravi način nadomesti Roka in prevzame odgovornost,“ sklene trener Dobovca Pivovarne Kozel.

Tekst: D.P.
Foto: Dobovec Pivovarna Kozel

SORODNE NOVICE

 • 17.07.2018 | 1. SFL
  V Litiji začenjajo na novo
  „Zastavili bomo še eno uspešno zgodbo. Ne mečemo si peska oči, da bomo od samega začetka konkurenčni za prvaka. Bomo pa zagotovo moteč faktor!“ je povedal Damir Pertič, ki je z ekipo v lanski sezoni igral finale 1. SFL in pokala Terme Olimia.
 • 16.07.2018 | 1. SFL
  Z domačimi silami po obstanek
  Ker Gorica ni izpolnila kriterijev za nastop v 1. SFL, se tja vrača FC Ivančna Gorica, ki pogoje izpolnjuje. Jože Gačnik, v Ivančni Gorici je trener, igralec in podpornik, po eni strani obžaluje odločitev Goričanov. Po drugi strani pa je vesel, ker bo s svojo mlado zasedbo spet nabiral izkušnje v 1. SFL.
 • 11.07.2018 | 1. SFL
  Kragelj postal predsednik Puntarja
  „Dejansko smo rabili nekoga, ki bi to prevzel. Pred tem sem se prepričal, da imam okoli sebe še nekaj ljudi, ki so še pripravljeni nekaj narediti za Puntar. Zavedamo se, da je po tako nizki točki, kamor je padel lani Puntar, težko hitro postaviti stvari nazaj. Letošnja sezona bo namenjena temu, da zberemo prave ljudi, v novi sezoni pa se lotimo česa resnega,“ je povedal Kragelj.
 • 10.07.2018 | 1. SFL
  Oplast bi bil rad konkurenčen
  „Nosilci igre iz minule sezone so ostali, smo pa temu dodali še nekaj igralcev. Sedaj čakamo še Anžeta Široka. Z njim bi bili zelo zanimiva ekipa, sicer bo borba na vsaki tekmi. Počakali bomo še, časa za dokončno sestavo moštva je še nekaj,“ pove Saša Leban, ki ostaja na trener posoške vrste.
 • 09.07.2018 | 1. SFL
  V Benediktu se spogledujejo s 6. mestom
  Minuli teden je bil pomemben tudi za prvoligaša KMN Benedikt Avtodeli Džauš. Sestalo se je klubsko vodstvo, prisotni so bili tudi trenerji in igralci. Minula sezona si je prislužila pozitivno oceno, osrednji sponzor pa ostaja podjetje Avtodeli Džauš.
 • 06.07.2018 | 1. SFL
  V 1. SFL tudi Ivančna Gorica
  V ponedeljek, 25. junija, se je iztekel rok za prijavo ekip v 1. SFL za novo sezono 2018/2019. Pravočasno so svoje vloge oddali v devetih sredinah, ki bodo v novi sezoni nastopale v elitni 1. SFL. Tega pa niso storili v taboru Gorice, ki si je nastop v 1. SFL priigrala po dodatnih dveh tekmah playouta.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Državni futsal prvak bo gostil Ruse in Madžare
  V Nyonu je bil na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe opravljen žreb predkroga in glavnega kroga futsal lige prvakov. V tekmovanju sodeluje 57 klubov iz 53 držav, slovenske barve zastopa aktualni državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki bo v glavnem delu tekmovanja tudi eden od gostiteljev turnirjev, v Podčetrtek prihajajo Rusi in Madžari.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Izkazali so se na Hrvaškem
  „Projekt futsal life je v polnem zagonu. V Zagrebu smo bili s s selekcijo U15 prvi, U17 je izpadla v četrtfinalu, v Banja Luki je selekcija U17 zasedla 3. mesto. V Novem Vinodolskem pa prvo in drugo mesto. V finalu v Novem Vinodolskem smo v finalu z 1:0 porazili Akademijo Gimka Zagreb, ki jo vodi trener Kutjim Morina. Gremo naprej. V nedeljo s selekcijama U7 in U9 že začenjamo Summer Futsal Festival,“ še doda Marko Hrvatin.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Uradna žoga 1. SFL
  Na podlagi pristojnosti NZS na področju organizacije tekmovanja 1. slovenske futsal lige in pristojnosti za določitev uradne žoge tekmovanja, vas pozivamo k oddaji ponudbe za dobavo futsal žog za vsa futsal tekmovanja v organizaciji NZS.
 • 05.07.2018 | 1. SFL
  Poletni prestopni rok 2018
  Na podlagi predpisov FIFA in NZS ter sklepov organov NZS se za poletni prestopni rok v letu 2018 upoštevajo naslednja določila, ki so dodana v posebnih navodilih. Na tem mestu izpostavljamo nekaj točk.

DELI NA