10.11.2017 | 1. SFL
Derbi v Rogaški Slatini, nekdanji legendi na Vrhniki

Pred nami je 10. krog 1. SFL, tekme v elitni ligi so na sporedu v Benediktu, Litiji, na Vrhniki in v Rogaški Slatini. Prav v mestu zdravilišč in zdravilne vode je na sporedu veliki derbi: pretendent za naslov prvaka Dobovec Pivovarna Kozel gosti aktualnega prvaka FutureNet Maribor. Začenja se drugi del rednega dela.

Prosta ekipa v tem krogu je KMN Sevnica.

1. SFL, 10. krog, 10.11.
Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Oplast Kobarid (20.00)
FC Litija – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko Rem Power – FC Ivančna Gorica (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – FutureNet Maribor (21.00)

Najboljši strelci:
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 14
Alen Fetić (FC Litija) 14
Bojan Klemenčič (Benedikt Avtodeli Džauš) 9
Kristjan Čujec (Dobovec Pivovarna Kozel) 9
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 9
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije)

Ni jamranja

S točkovno bero (tri na osmih tekmah 1. SFL) zagotovo niso srečni v Benediktu, ki so nekaj tekem (točneje tri) izgubili z golom razlike. Tepe jih tudi kratka klop. „Glede na stanje na lestvici in formo gostov je Oplast favorit. Se pa nam vračajo igralci po poškodbi, zato se nam bo nekaj podaljšala klop. Odkrito povedano: s pomočjo fanatične borbenosti lahko pridemo do prvih domačih točk,“ napoveduje trener Benedikta Tomislav Novak.

„To bo za nas izredno težko gostovanje. V tem tednu smo precej okrnjeno trenirali. Nekaj igralcev je bolnih, nekaj poškodovanih, nekaj jih je bilo z U21 reprezentanco, nekaj pa jih je manjkalo zaradi službenih obveznosti. A tudi tokrat gremo po zmago, čeprav imamo težave s sestavo ekipe. Predvsem pa brez jamranja,“ v svojem slogu napove tekmo Saša Leban.

V prvem krogu jeseni je slavil Oplast na medsebojni tekmi. Dobro formo pa je ekipa iz Kobarida potrdila v zadnjih petih krogih, ko je zabeležila tri zmage in dva remija.

Danes tekmeca, včasih v isti ekipi

Po polovici prvenstva se boljše piše Vrhničanom kot pa ekipi Ivančne Gorice. Ekipi nekdanjih reprezentančnih asov, Mile Simeunovič vodi Silko Rem Power, Jože Gačnik pa Ivančno Gorico, sta v spodnjem delu lestvice 1. SFL. Simeunovičevi imajo sedem točk, Gačnikove prve še čakajo. „Polovica je za nami, nekaj tekem smo odigrali dobro, a nismo zdržali do konca. Tudi tokrat bo za nas težko. Skušali pa bomo narediti vse, da pridemo do prve točke. Videlo pa se bo, kaj smo se naučili v prvem delu sezone,“ napove Gačnik. V taboru Ivančne Gorice je bilo veselo: njihov igralec Sebastijan Drobne je postal očka sina Žaka.

Kozli favoriti

V 1. krogu prvenstva so se kozli in prvaki v Mariboru razšli z remijem. Zdaj pa se zdi, da so domačini vendarle naredili večji kvalitetni korak naprej. V domači zasedbi se je povsem razmahnil tudi reprezentant Kristjan Čujec, ki je imel kar nekaj težav s poškodbo.

Ekipa Kujtima Morine igra doma zelo, to je na svoji koži izkusila tudi vodilna Litija. Hrvaški strateg je uigral zasedbo, predvsem pa nima toliko skrbi okoli sestave zasedbe kot njegov kolega na mariborski klopi Matej Gajser, ki je v prejšnjem krogu na Vrhniki ostal tudi brez kapetana Nikole Jandrića. „Igramo proti ekipi, ki doma še ni oddala točke. Pomembno pa je, da v tem hipu maksimalno strnemo vrste in odigramo dobro tekmo. Ali bo to dovolj za točke ali kaj več, pa bomo videli,“ napoveduje Gajser, ki gostuje brez kaznovanega Roka Rednaka.

Oslabljeni Bronxi

Litijani so bili praktično cel teden brez trenerja Damirja Pertiča, ki je bil kot pomočnik selektorja z mlado reprezentanco do 21 let na Portugalskem. Perta v tem ne išče ne izgovora, še manj alibija. Zaveda se, da mu v goste prihajajo neugodni Bronxi, ki jih Litijani čakajo brez poškodovanega Gašperja Vrhovca.

„Bronxi so se vedno izkazali za neugodnega tekmeca. Želim pa si, da začnemo 2. del prvenstva tako, kot smo začeli prvega - z zmago,“ Pertič spomni na 1. krog 1. SFL – takrat je Litija s 7:2 odpravila škofjote.

„Bitka v Dobovcu je pustila velike posledice, bojim se, da prevelike. Da pa bo vse skupaj še bolj zanimivo, smo takoj naleteli na mino Litije. Upam, da ne bo eksplodirala,“ pa Marko Hrvatin, trener bronxov, v svojem slogu napove gostovanje v mestu ob Savi. Tam ne bo Alena Mordeja in Kevina Škerliča, ki bosta počivala zavoljo kartonov.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA