01.12.2017 | 1. SFL
Derbi v Kobaridu v prenovljeni dvorani

Futsal doživlja svetle trenutke, vsa scena kipi v pričakovanja skorajšnjega začetka evropskega prvenstva. Še 60 dni je ostalo. V torek v Stožice prihaja Portugalska, danes pa je dan za 1. SFL in štiri obračune. Vodilna Litija gosti novinca v ligi, Dobovec Pivovarna Kozel pričakuje oslabljeno Sevnico, Benedikt Avtodeli Džauš želi do 2. domače zmage, derbi se brca v Kobaridu!

1. SFL, 12. krog, 1.12.
Benedikt Avtodeli Džauš – KMN Bronx Škofije (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FutureNet Maribor (20.00)
FC Litija – FC Ivančna Gorica (20.00)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Sevnica (21.00)

Prepoved igranja v 12. krogu 1. SFL:
Urban Senekovič (Benedikt Avtodeli Džauš)
Ivan Matan (FutureNet Maribor)
Uroš Martič (KMN Sevnica)
Irnes Škorić (KMN Sevnica)

Lista strelcev po 11. krogu:
Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel) 17
Alen Fetć (FC Litija) 16
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 12

Bronxi po 7. zmago

Benedikt, na prvenstveni lestvici je 8., doma pričakuje tretjeuvrščeni KMN Bronx. Domačini bi radi do tretje prvenstvene zmage, a brez kaznovanega Urbana Senekoviča in poškodovanega Roka Buzetija. Gostje prihajajo na Štajersko precej neobremenjeni. V zadnjih sedmih medsebojnih tekmah so se po trikrat veselili oboji, ena tekma se je končala z remijem. V lanski sezoni so oboji slavili v gosteh. Prva tekma trenutne sezone pa se končala s 3:2 v korist škofjotov.

„V goste nam prihaja 3. ekipa 1. SFL. Gostje so bili za nas vedno neugoden tekmec. Glede na stanje na lestvici so favoriti. A nas zanima pozitiven rezultat. Za to pa vemo, kaj moramo storiti. Pričakujem močno podporo s tribun,“ je pred tekmo povedal Tomislav Novak.

„Vsi vemo, kaj nas čaka danes. Pred nami je dolga pot, Benedikt pa je doma neugoden tekmec. Mi pa ne slovimo ravno kot gostujoča ekipa. Če želimo ostati v stiku z najboljšimi, moramo spremeniti to razmišljanje. Točka me ne zanima,“ pa ambiciozno sklene Marko Hrvatin, trener – igralec ekipe z Obale.

Prenovljena dvorana

V Kobaridu bo danes slovesno. Kobariška športna dvorana je bila v zadnjih letih deležna temeljite prenove. Energetski sanaciji je sledila prenova garderob in sanitarij ter zamenjava dotrajanega parketa. Prenova pomeni veliko pridobitev za vse uporabnike, kraj in občino ter kakopak futsal! Ob 19.45, torej 15 minut pred tekmo, bodo obnovljen objekt predali namenu. Domača vrsta se veseli, ker bo lahko vadila v prenovljenem objektu.

„Zadnje čase se težko sestavimo, imamo nekaj poškodb. A so prisotni dokazali, da lahko v določeni meri nadomestijo manjkajoče. Današnja tekma bo težka. Mi imamo ekipo, Maribor pa precej individualne kvalitete. Na tem gradimo že vrsto let. Računam na pravi pristop in disciplino, le to nam prinaša rezultat,“ je jasen domači trener Saša Leban.

Gostje prihajajo brez kaznovanega Ivana Matana. „Pred nami je zahtevno gostovanje v Kobaridu. Fantje so v tem tednu dobro trenirali. Želimo prekiniti niz negativnih rezultatov. Pomembno bo, da ostanemo zbrani celo srečanje in da odpravimo nihanja,“ pove trener Matej Gajser, ki ne bo mogel računati na poškodovani trojec Jandrič, Gaši, Magdič. Mariborčani čaka ligaško zmago od 20.10. Takrat so ugnali Sevnico, potem pa nanizali dva poraz in remi.

Pričakuje resen pristop

Na tekmi 1. in 9. ekipe lige dvoma o zmagovalcu ne bi smelo biti. Pod pogojem, da Litijani odigrajo resno in zavzeto. „Nikakor si smemo dovoliti, da bi pomislili, da že imamo tri točke. Zato od moje ekipe pričakujem predvsem pravi pristop,“ je jasen trener Litijanov Damir Pertič.

„Čaka nas tekma proti močnemu tekmecu. Težav s poškodbami nimamo, malce nam krajšajo klop službene obveznosti.A imamo dovolj igralcev, zato glede števila ni težav. Skušali bomo, pa mislim, da tudi znamo, odigrati boljše kot proti Dobovcu. Je pa res, da Litja dobro igra in zmaguje ter ima vnovič ekipo za sam vrh kot vedno,“ je svoje javljanje pred tekmo sklenil trener Ivančne Gorice Jože Gačnik,.

Čakajo od marca 2014

Dobovec je absolutni favorit srečanja proti Sevnici, ki prihaja v goste kozlom brez dvojca Uroš Martič & Irnes Škorič. „Odhajamo v levje žrelo lačnemu favoritu prvenstva, prihajamo z zelo oslabljeno postavo. Na mukah se prepoznajo junaki, vem pa tudi, da so Krnc in ekipa Sela ljubavi lačni točk. Zato odhajamo na tekmo z mislijo na pozitiven razplet,“ je povedal trener Sevnice Mitja Jontez.

Dobovec je Sevničane izločil v osmini finala pokala Terme Olimia, za nameček pa zadnja zmaga Sevnice proti kozlom v 1. SFL sega v daljni 25.3. 2014!

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: Polfinale 1. SFL
    Nocoj v živo spremljamo uvodni polfinalni tekmi 1. SFL.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA