20.05.2018 | 1. SŽNL
Derbi iz Ljubljane tudi na Nzs.si

Še dva kroga nas ločita do konca državnega prvenstva članic, v konkurenci za naslov so še tri ekipe! ŽNK Olimpija Ljubljana ima 42 točk, ŽNK Telemach GMT Beltinci in ŽNK Moje-lece.si Radomlje po 40. Ker so ekipe ločene v dva domova, se nam danes obeta nov derbi. V Ljubljani gostujejo Pomurke, v zgornjem delu pa Radomljanke gostijo ŽNK Krim RollJet.

Obračun med vodilnima ekipama lige boste od 17.30 lahko spremljali tudi na Nzs.si.

V spodnjem domu prvenstvene tabele pa sledita tekmi v Ajdovščini in Ankaranu. V Vipavski dolini gostuje Maribor, na Obali pa ŽNK Cerklje.

SŽNL, 20. krog, 20. 5.
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Moje-lece.si Radomlje (17.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Telemach GMT Beltinci (17.30) (prenos na nzs.si)
Ajdovščina – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Ankaran – ŽNK Cerklje (16.30)

SŽNL, 21. krog, 27.5.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.30)
ŽNK Telemach GMT Beltinci – ŽNK Krim Rolljet (17.30)
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran (11.00)
ŽNK Cerklje – Ajdovščina (11.00)

Pomurke vzele finale, bodo tudi točke?

V Ljubljani se obeta nov obračuna domače izkušene zasedbe ter pomlajenih Pomurk. V tej sezoni sta se ekipi pomerili v glavnem mestu že dvakrat, ligaški obračun je pripadel zmajčicam, pokalni polfinale pa Pomurkam. Kdo bo srečnejši in spretnejši tokrat? Domačinke so v naletu, branijo prvo mesto in se tudi zavedajo, kaj morebitna zmaga prinaša.

Garale, da same odločajo

Gostje so prvi zrelostni izpit opravile pred tednom dni, ko so z golom kapetanke Anje Prše prizadejale sploh prvi domači poraz Radomljankam. „Zavedamo se, da nas čaka nova zahtevna preizkušnja, a verjamem v znanje in sposobnosti svoje ekipe. Dekleta so v preteklih derbijih že dokazala, da znajo v najbolj zahtevnih trenutkih strniti svoje vrste in se dobro kosati z izkušenejšimi nasprotnicami. Motiva in želje nam ne manjka, saj smo vse od poletja trdo delali za položaj, ko sami odločamo o svoji usodi in položaj na lestvici,“ je jasna trenerka gostij Nuša Ladinek.

Še dve tekmi

Radomljanke so pred tednom dni doživele šok, a je trener Gregor Mohar dal jasno vedeti, da prvenstva še ni konec, še manj pa da so razlogi za paniko ali nezadovoljstvo. Radomljanke danes odkrito računajo na nove tri točke, pozorno pa bodo spremljale dogajanje v Ljubljani. Potem bo hitro jasno, kaj jih čaka prihodnjo nedeljo, 27. maja, ko v Radomljah gostijo prav aktualne državne prvakinje.

Usoden poraz

Mariborčankam kljub sklepni fazi sezone motiva ne bi smelo manjkati. Prav (ali pa tudi) poraz proti Ankaranu 25. marca jih je stal, da so ostale vijolice brez lige za prvaka. Gorenjke so absolutni favorit tekme proti Ajdovščini.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Telemach GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA