Dekleta začenjajo polfinale, prvakinje odkrito po obrambo naslova

Medtem ko so moške ekipe včeraj sklenile redni del 1. SFL, danes pa bo konec še 2. SFL, pa s sklepnimi boji začenjajo ženske vrste v Ženski futsal ligi. Naslov prvakinj brani zasedba KMN Slovenske Gorice, ki je bila suverena že v rednem delu – 12 tekem, 10 zmag (skupaj 32 točk), dva remija. Sledile so ji ŽNK Celje (23 točk), Siliko Nova Panorama (7) in KMN Cerkvenjak (6).

V polfinalu in finalu se igra na dve dobljeni tekmi (zmagi) iste ekipe. Domačini prvih in morebitnih tretjih tekem so bolje uvrščene ekipe rednega dela, domačini druge tekme pa slabše uvrščene ekipe rednega dela.

Dosedanje državne prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 ŽNK Pomurje
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

ŽFL, polfinale, 1. tekma, 10.3.
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)
KMN Slovenske Gorice – Cerkvenjak (19.00)

2. tekma, 17.3.
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje (14.00)

18.3.
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice (16.00)
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)

Najboljše strelke po rednem delu:
Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice) 29
Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice) 13
Klementina Mavhar (ŽNK Celje) 12

Veselijo se polfinala

„Upam, da je napočil čas, da pokažemo pravi karakter,“ se dobrih iger svojih varovank nadeja trenerka Andreja Prek, ki pretiranih skrbi nima. Na voljo ima vse igralke. „Prišli smo do konca svojih idej, ki smo jih imeli od samega začetka. Vesela sem,“ je še dodala Prekova, ki se veseli polfinala.

V mesecu dni

Precej več skrbi je v taboru Celjank. „Težko zdaj govorim o formi, ko pa se nam je v zadnjem mesecu vse postavilo na glavo, ostalih smo brez ključnih igralk. Sezone je konec za Sergejo Kos, Klaro Cene, Klementino Mavhar in Almo Dizdarevič. Ostali smo brez klasične sidrašic. Zdaj se trudimo in improviziramo ter prilagajamo sistem. Videli pa bomo, kako bo to delovalo na tekmi,“ napove trener Celjank Uroš Ločnikar, ki pravi, da bodo naredili vse, da pridejo v finale.

„Tekmice poznamo, moramo biti pazljivi, da se ne opečemo,“ še dodajo v taboru ŽNK Celje.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:8
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:6
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:1
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:0

Imajo recept

S težavami se ubada tudi Patrick Škerget, ki vodi ekipo ŽNK Cerkvenjaka, kjer imajo visoka pričakovanja, a precej zdesetkano vrsto. Kapetanka Mihaela Arnuš je zaradi poškodbe končala sezono, podobno tudi Majda Mesarec; na smučanju se je poškodovala Ines Kranvogl, pljučnica pa je „položila“ vratarko Katjo Jelen. Škerget verjame, da bo lahko pomagala izkušena Petra Črnko.

„Dobro smo se pripravili na igro tekmic: pričakale jih bomo na naši sredini, potem pa skušali zabijati iz protinapadov. Ko bomo napadali, se nas bodo lotile s presingom, zato smo tudi za to pripravili nekaj izhodov za olajšano tranzicijo,“ še povedo v ekipi ŽNK Cerkvenjaka.

Razkrili so cilj

„Zanima nas le zmaga,“ napoveduje trener Dejan Kramberger, ki je na čelu KMN Slovenske Gorice. Danes bo lahko računal na vse sile, manjkala pa bo le Tanja Voga, ki pa velja za eno ključnih igralk v Krambergerjevi vrsti, kjer pa so pozdravili vrnitev Anje Voge. Anja je v tem tednu opravila prvi trening po lanskoletni poškodbi.

„Morda je zdaj primeren trenutek, da povem: pred začetkom prvenstvom smo si z igralkami postavili jasen cilj: želimo ponovno osvojiti naslov državnih prvakinj. Zavedamo se, da nas čaka trda pot in da ne smemo preskakovati stopnic, predvsem pa moramo resno in zavzeto odigrati že danes,“ pristavi Kramberger.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:3
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:1
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 8:2
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 7:2

Tekst: D.P.
Foto: KMN Slovenske Gorice

SORODNE NOVICE

 • 17.12.2018 | Državne futsal lige
  Prvakinje in Siliko suvereno
  Tekmi 10. kroga Ženske futsal lige sta se končali z zmago Silika in ekipe KMN Slovenske gorice. Vrhničanke so že v soboto ugnale ŽNK Cerkvenjak, aktualne državne prvakinje pa v nedeljo zasedbo ŽNK Vrhnika. S tremi zadetki se je vnovič izkazala Tanja Vrabel.
 • 14.12.2018 | Državne futsal lige
  9. krog sklenila z remijem
  S tekmo v Mariboru se je sklenil 9. krog 2. SFL. Domači KMN Miklavž TBS Team24 in FK Dobrepolje sta si razdelila točki, 4:4 je bilo. Miklavž se je s to točko povzpel na 5. mesto, Dobrepolje ostaja na 8. poziciji.
 • 08.12.2018 | Državne futsal lige
  Ptujčani z rekordno zmago
  Uvodna tekma 10. kroga 2. SFL je pripadla Ajdovcem, ki so z 9:2 slavili zmago v Velikih Laščah. Soboto je obeležila visoka zmaga Ptujčanov, ki so v Oplotnici slavili zmago s 13:1, kar je najvišja zmaga v tej sezoni v 2. SFL. Thomas Pihler je prispeval štiri zadetke za Ptujčane.
 • 02.12.2018 | Državne futsal lige
  Prvakinje od 1:4 do 5:4
  Ekipa KMN Cerkvenjaka je povedla prek Mateje Arnuš (ob dosegi zadetka se je poškodovala) in Sandre Štumberger 0:2 in tudi sebi v prid odločila polčas. Celjanke so se predramile v nadaljevanju. V 27. minuti je Sergeja Kos znižala na 1:2, Anja Ložar je v 35. izenačila na 2:2, dilemo okoli zmage pa je v 39. minuti rešila Sergeja Kos.
 • 02.12.2018 | Državne futsal lige
  Po remiju v Zagorju Ptujčani spet vodijo
  Izvrstno tekmo smo spremljali, prvič tudi v videoprenosu, v Zagorju, kjer so sta se ekipi ŠD Mlinše in KMN Tomaž Šic bar razšla s 4:4. Z avtogolom Nika Smrkolja so gostje povedli. Med 19. in 29. minuto so bili za svoj trud in pobudo nagrajeni domačini, ki so z goloma Marka Povšeta in Marka Ceglarja ušli na 3:1.
 • 29.11.2018 | Državne futsal lige
  Prvi prenos tekme velik motiv tudi za ŠD Mlinše
  „Vemo, da nas čaka zahtevno delo. Gostje imajo kvalitetno ekipo, to se vidi na prvenstveni lestvici. So eden od dveh favoritov za naslov,“ nadaljuje Dolinšek, ki poudari, da so se cel teden pripravljali na sobotno tekmo. „Pretiranih skrivnosti ni: agresivna obramba in potrpežljiv napad sta naša aduta. Nekaj pa ne bomo povedali, bomo še kaj skrili za tekmo,“ Dolinšek o tem, kako odigrati proti ekipi KMN Tomaž Šic bar.
 • 28.11.2018 | Državne futsal lige
  Prvi prenos 2. SFL: KMN Tomaž po zmago v Zagorje
  Medtem ko je spremljanje tekem 1. SFL na spletu, postala že dobro utečena praksa, pa zdaj prihaja še videoprenos tekme 2. SFL. To soboto, 1.12., od 20.00 dalje. S kamerami bomo v Zagorju, kjer domače tekme igra drugoligaš ŠD Mlinše, v goste pa bo prišla zasedba KMN Tomaž Šic Bar.
 • 26.11.2018 | Državne futsal lige
  Pet golov dovolj za zmago
  KMN Slovenske gorice ostajajo na vrhu Ženske futsal lige. Tudi po 8. krogu imajo popoln izkupiček, tokrat so odpravile zasedbo ŽNK Celje. Mestni derbi je pripadel ŽNK Vrhnika.
 • 25.11.2018 | Državne futsal lige
  Derbi prinaša že 25. medsebojno tekmo
  Zadnja nedelja je rezervirana za ženski futsal, na sporedu pa sta kar dva derbija. Vodilni vrsti ŽNK Slovenske gorice in ŽNK Celje se bosta pomerili v Voličini, mestni obračun pa je na Vrhniki.
 • 25.11.2018 | Državne futsal lige
  Ajdovci prizadejali prvi poraz Ptujčanom
  Primorci so sanjsko začeli tekmo - Goran Marković je do 18. minute dosegel tri gole in s 3:0 postavil rezultat prvega polčasa. To je zdramilo goste, ki so do 33. minute poravnali na 3:3. Med 38. in 40. minuto pa so na svoj račun spet prišli domači gledalci. Ajdovci so zabili še tri gole in Ptujčanom prizadejali sploh prvih poraz v sezoni.

DELI NA