10.03.2018 | Državne futsal lige
Dekleta začenjajo polfinale, prvakinje odkrito po obrambo naslova

Medtem ko so moške ekipe včeraj sklenile redni del 1. SFL, danes pa bo konec še 2. SFL, pa s sklepnimi boji začenjajo ženske vrste v Ženski futsal ligi. Naslov prvakinj brani zasedba KMN Slovenske Gorice, ki je bila suverena že v rednem delu – 12 tekem, 10 zmag (skupaj 32 točk), dva remija. Sledile so ji ŽNK Celje (23 točk), Siliko Nova Panorama (7) in KMN Cerkvenjak (6).

V polfinalu in finalu se igra na dve dobljeni tekmi (zmagi) iste ekipe. Domačini prvih in morebitnih tretjih tekem so bolje uvrščene ekipe rednega dela, domačini druge tekme pa slabše uvrščene ekipe rednega dela.

Dosedanje državne prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 ŽNK Pomurje
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

ŽFL, polfinale, 1. tekma, 10.3.
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)
KMN Slovenske Gorice – Cerkvenjak (19.00)

2. tekma, 17.3.
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje (14.00)

18.3.
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice (16.00)
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)

Najboljše strelke po rednem delu:
Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice) 29
Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice) 13
Klementina Mavhar (ŽNK Celje) 12

Veselijo se polfinala

„Upam, da je napočil čas, da pokažemo pravi karakter,“ se dobrih iger svojih varovank nadeja trenerka Andreja Prek, ki pretiranih skrbi nima. Na voljo ima vse igralke. „Prišli smo do konca svojih idej, ki smo jih imeli od samega začetka. Vesela sem,“ je še dodala Prekova, ki se veseli polfinala.

V mesecu dni

Precej več skrbi je v taboru Celjank. „Težko zdaj govorim o formi, ko pa se nam je v zadnjem mesecu vse postavilo na glavo, ostalih smo brez ključnih igralk. Sezone je konec za Sergejo Kos, Klaro Cene, Klementino Mavhar in Almo Dizdarevič. Ostali smo brez klasične sidrašic. Zdaj se trudimo in improviziramo ter prilagajamo sistem. Videli pa bomo, kako bo to delovalo na tekmi,“ napove trener Celjank Uroš Ločnikar, ki pravi, da bodo naredili vse, da pridejo v finale.

„Tekmice poznamo, moramo biti pazljivi, da se ne opečemo,“ še dodajo v taboru ŽNK Celje.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:8
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:6
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:1
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:0

Imajo recept

S težavami se ubada tudi Patrick Škerget, ki vodi ekipo ŽNK Cerkvenjaka, kjer imajo visoka pričakovanja, a precej zdesetkano vrsto. Kapetanka Mihaela Arnuš je zaradi poškodbe končala sezono, podobno tudi Majda Mesarec; na smučanju se je poškodovala Ines Kranvogl, pljučnica pa je „položila“ vratarko Katjo Jelen. Škerget verjame, da bo lahko pomagala izkušena Petra Črnko.

„Dobro smo se pripravili na igro tekmic: pričakale jih bomo na naši sredini, potem pa skušali zabijati iz protinapadov. Ko bomo napadali, se nas bodo lotile s presingom, zato smo tudi za to pripravili nekaj izhodov za olajšano tranzicijo,“ še povedo v ekipi ŽNK Cerkvenjaka.

Razkrili so cilj

„Zanima nas le zmaga,“ napoveduje trener Dejan Kramberger, ki je na čelu KMN Slovenske Gorice. Danes bo lahko računal na vse sile, manjkala pa bo le Tanja Voga, ki pa velja za eno ključnih igralk v Krambergerjevi vrsti, kjer pa so pozdravili vrnitev Anje Voge. Anja je v tem tednu opravila prvi trening po lanskoletni poškodbi.

„Morda je zdaj primeren trenutek, da povem: pred začetkom prvenstvom smo si z igralkami postavili jasen cilj: želimo ponovno osvojiti naslov državnih prvakinj. Zavedamo se, da nas čaka trda pot in da ne smemo preskakovati stopnic, predvsem pa moramo resno in zavzeto odigrati že danes,“ pristavi Kramberger.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:3
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:1
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 8:2
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 7:2

Tekst: D.P.
Foto: KMN Slovenske Gorice

SORODNE NOVICE

 • 11.03.2018 | Državne futsal lige
  Prvakom se slabo piše, Meteorplastu zmaga vikenda
  Danes se je sklenil še redni del tekmovanja mladih U19. V soboto, 17. marca, se začenja polfinale v tekmovanju mladih U17, kjer so včeraj med štiri prišli Kebelj Avto Aleš, FSK Stripy, Siliko Atet rent a car in KMN Meteorplast. Dejansko je kvartet le potrdil boljše izhodišče s prve tekme. V prvem krogu izločilni bojev se je poslovila ekipa KMN Slovenske Gorice, ki ne bo obranila naslov lanske sezone.
 • 11.03.2018 | Državne futsal lige
  V Celju odločale 6-metrovke, prvakinje suvereno
  Aktualne prvakinje so z 8:2 porazile KMN Cerkvenjak, naloga pa ni bila tako lahka. Gostje so povedle z avtogolom Tanje Vrabel, vodilne strelke lige. Ob polčasu je bilo 3:2 za prvakinje, ki jim agresivna in trda igra Cerkvenjaka ne odgovarja. Kljub temu pa je v nadaljevanju prišla do izraza domača kvaliteta. Pri 5:2 je prvi gol po poškodbi dosegla tudi Anja Voga.
 • 10.03.2018 | Državne futsal lige
  Prvaki s sedmico proslavili naslov v 2. SFL
  S tekmo v Škofji Loki se je končala sezona 2. SFL. Naslov prvaka in napredovanje v 1. SFL so si zagotovili Škofjeločani, drugouvrščena Gorica pa bo z Ivančno Gorico igrala dve tekmi za dodatno mesto v 1. SFL. Prav Škofjeločanom je pripadlo zadnje dejanje lige, kjer so s 7:1 porazili ekipo Dlan Logatec.
 • 25.02.2018 | Državne futsal lige
  Prvakinje potrdile 1. mesto po rednem delu
  Z derbijem v Voličini se je sklenil redni del Ženske futsal lige. Vodilni klub KMN Slovenske Gorice je s 7:0 porazil drugouvrščeno ŽNK Celje. S tremi zadetki se je vnovič izkazala vodilna strelka lige Tanja Vrabel.
 • 24.02.2018 | Državne futsal lige
  Razpoloženi strelci v Škofji Loki in Mariboru
  V 2. SFL v 17. krogu so bili strelci razpoloženi še posebej v soboto. Ob domači zmagi je FSK Stripy dosegel 12 golov, KMN Miklavž TBS Team24 enega manj. Obe zasedbi sta slavili zmago doma, za čast gostov sta poskrbela KMN Tomaž Šic Bar in FC Hiša daril Ptuj, ki sta se s tremi točkami vrnila z gostovanj v Logatcu in Oplotnici.
 • 23.02.2018 | Državne futsal lige
  Škofjeločani dovolj kvalitetni, da bodo obstali v 1. SFL
  „Dosedaj sem se vedno boril za naslov državnega prvaka v 1. SFL. Situacija v Škofji Loki je bila nova zame. Sprejel sem jo in se skupaj z igralci začel boriti. Nisem prišel le zato, da bi bil trener, ampak da cilj dosežemo. Ker smo vedeli, kaj želimo, smo se tudi hitro dogovorili za sodelovanje.“
 • 20.02.2018 | Državne futsal lige
  ŽNK Celje do treh točk, prvakinjam le ena
  Obeležila sta ga zmaga ŽNK Celje proti Siliku Nova Panorama, 3:0 je bilo. ŽNK Cerkvenjak in KMN Slovenske gorice sta si razdelili točki, vodilna ekipa pa je nastopila brez prve strelke Tanje Vrabel. Veliko smolo so imele Celjanke, ki so zaradi poškodbe ostale brez Klementine Mavhar, ki ji na tem mestu želimo hitro okrevanje!
 • 17.02.2018 | Državne futsal lige
  Po 21 letih FSK Stripy spet v 1. SFL
  Futsal klub Stripy je nazadnje igral v najmočnejši slovenski ligi - takrat še 1. slovenska liga malega nogometa - v sezoni 1996/97. Moštvo zbrano okoli trenerja Tomislava Horvata je nanizalo 14 zaporednih ligaških zmag, Horvat pa je ekipo prevzel 14.10. lani. Predtem je ekipo vodil Sead Nadarevič. Za tokratno zmago, ki odpira vrata v 1. SFL, so gole prispevali Luka Bešter (1), Luka Jamnik (2) in Luka Kanc (1). 
 • 14.02.2018 | Državne futsal lige
  Goričani suvereno v Sodražici
  V torek in sredo se igrajo tri prestavljene tekme 14. kroga 2. SFL. Obračuni v Zagorju, Velikih Laščah in Sodražici bi morali biti odigrani pred desetimi dnevi, a so bili odpovedani zavoljo snega in slabih voznih razmer. Prva tekma je pripadla vodilni ekipi 2. SFL Stripyju, ki je s 4:1 slavil v Zagorju, na drugi strani pa je stala zasedba Mlinše.

DELI NA