Dekleta začenjajo polfinale, prvakinje odkrito po obrambo naslova

Medtem ko so moške ekipe včeraj sklenile redni del 1. SFL, danes pa bo konec še 2. SFL, pa s sklepnimi boji začenjajo ženske vrste v Ženski futsal ligi. Naslov prvakinj brani zasedba KMN Slovenske Gorice, ki je bila suverena že v rednem delu – 12 tekem, 10 zmag (skupaj 32 točk), dva remija. Sledile so ji ŽNK Celje (23 točk), Siliko Nova Panorama (7) in KMN Cerkvenjak (6).

V polfinalu in finalu se igra na dve dobljeni tekmi (zmagi) iste ekipe. Domačini prvih in morebitnih tretjih tekem so bolje uvrščene ekipe rednega dela, domačini druge tekme pa slabše uvrščene ekipe rednega dela.

Dosedanje državne prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 ŽNK Pomurje
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

ŽFL, polfinale, 1. tekma, 10.3.
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)
KMN Slovenske Gorice – Cerkvenjak (19.00)

2. tekma, 17.3.
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje (14.00)

18.3.
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice (16.00)
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)

Najboljše strelke po rednem delu:
Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice) 29
Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice) 13
Klementina Mavhar (ŽNK Celje) 12

Veselijo se polfinala

„Upam, da je napočil čas, da pokažemo pravi karakter,“ se dobrih iger svojih varovank nadeja trenerka Andreja Prek, ki pretiranih skrbi nima. Na voljo ima vse igralke. „Prišli smo do konca svojih idej, ki smo jih imeli od samega začetka. Vesela sem,“ je še dodala Prekova, ki se veseli polfinala.

V mesecu dni

Precej več skrbi je v taboru Celjank. „Težko zdaj govorim o formi, ko pa se nam je v zadnjem mesecu vse postavilo na glavo, ostalih smo brez ključnih igralk. Sezone je konec za Sergejo Kos, Klaro Cene, Klementino Mavhar in Almo Dizdarevič. Ostali smo brez klasične sidrašic. Zdaj se trudimo in improviziramo ter prilagajamo sistem. Videli pa bomo, kako bo to delovalo na tekmi,“ napove trener Celjank Uroš Ločnikar, ki pravi, da bodo naredili vse, da pridejo v finale.

„Tekmice poznamo, moramo biti pazljivi, da se ne opečemo,“ še dodajo v taboru ŽNK Celje.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:8
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:6
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:1
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:0

Imajo recept

S težavami se ubada tudi Patrick Škerget, ki vodi ekipo ŽNK Cerkvenjaka, kjer imajo visoka pričakovanja, a precej zdesetkano vrsto. Kapetanka Mihaela Arnuš je zaradi poškodbe končala sezono, podobno tudi Majda Mesarec; na smučanju se je poškodovala Ines Kranvogl, pljučnica pa je „položila“ vratarko Katjo Jelen. Škerget verjame, da bo lahko pomagala izkušena Petra Črnko.

„Dobro smo se pripravili na igro tekmic: pričakale jih bomo na naši sredini, potem pa skušali zabijati iz protinapadov. Ko bomo napadali, se nas bodo lotile s presingom, zato smo tudi za to pripravili nekaj izhodov za olajšano tranzicijo,“ še povedo v ekipi ŽNK Cerkvenjaka.

Razkrili so cilj

„Zanima nas le zmaga,“ napoveduje trener Dejan Kramberger, ki je na čelu KMN Slovenske Gorice. Danes bo lahko računal na vse sile, manjkala pa bo le Tanja Voga, ki pa velja za eno ključnih igralk v Krambergerjevi vrsti, kjer pa so pozdravili vrnitev Anje Voge. Anja je v tem tednu opravila prvi trening po lanskoletni poškodbi.

„Morda je zdaj primeren trenutek, da povem: pred začetkom prvenstvom smo si z igralkami postavili jasen cilj: želimo ponovno osvojiti naslov državnih prvakinj. Zavedamo se, da nas čaka trda pot in da ne smemo preskakovati stopnic, predvsem pa moramo resno in zavzeto odigrati že danes,“ pristavi Kramberger.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:3
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:1
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 8:2
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 7:2

Tekst: D.P.
Foto: KMN Slovenske Gorice

SORODNE NOVICE

 • 13.09.2018 | Državne futsal lige
  Najprej U19, potem še ostale mlajše kategorije
  Tudi v novi sezoni bo Nogometna zveza Slovenije namenila precej pozornosti futsal tekmovanjem mladih. Ekipe se bodo merile v kategorijah U19, U17, U15 in U13. Prvi bodo začeli v kategoriji U19!
 • 07.09.2018 | Državne futsal lige
  Konec meseca začetek 6. sezone Ženske futsal lige
  Način tekmovanja je ligaški štirikrožni; vsaka ekipa igra proti vsaki po dvakrat doma in v gosteh. V zaključni del tekmovanja napredujejo štiri najboljše uvrščene ekipe rednega dela. Redni del se bo sklenil 24. marca 2019. V zaključnem delu se igra polfinale, tekma za tretje mesto in finale.
 • 30.08.2018 | Državne futsal lige
  Po žrebu 2. SFL in tekmovanja mladih U19
  V tekmovanju mladih bo nastopilo 16 ekip, po osem v vsakem delu (Zahod in Vzhod). Igralo se bo po dvokrožnem ligaškem sistemu. Prve tri ekipe vsake skupine tvorijo novo ligo, kjer se igra vsak z vsakim dvokrožni sistem. Končna lestvica te nove skupine je tudi končni vrstni red prvenstva 2018/2019. Tekmovanje se prične 30.9.
 • 29.08.2018 | Državne futsal lige
  Izteka se rok za prijavo v tekmovanja mladih in ŽFL
  Danes bo na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov 2. SFL, v kateri bo igralo 10 klubov. Opravljen pa bo tudi žreb tekmovanja U19. Prvi krog je na sporedu zadnjo nedeljo meseca septembra.
 • 28.08.2018 | Državne futsal lige
  V pričakovanju žreba 2. SFL
  V 2. SFL bo v novi sezoni nastopalo 10 ekip. Sistem igranja bo dvokrožni. Po koncu zadnjega 18. kroga se prvak neposredno uvrsti v 1. SFL, drugouvrščena ekipa se z deveto uvrščeno ekipo 1. SFL pomeri v dodatnih kvalifikacijah za obstanek/uvrstitev v 1. SFL v sezono 2019/2020.
 • 20.08.2018 | Državne futsal lige
  Mihelič trener, vrača se Okič
  V ekipo se po poškodbi in daljši odsotnosti vrača vratar Smajil Okič. V naslednjih dneh razkrijejo imena celotne ekipe. Poleg članske ekipe bodo tekmovali tudi v tekmovanju mladih U17, U15, U13 ter MNZ futsal U11, U9, mini futsal U5-7.
 • 18.08.2018 | Državne futsal lige
  Osmerica oddala prijavnico za 2. SFL
  V prihodnjih dneh bodo s treningi začeli prvoligaši, tekmovalni sektor pa v teh dneh namenja vso pozornost 2. SFL. Do roka, to je bil 15. avgust, je svoje prijavnice ustrezno oddalo osem futsal sredin. Med njimi pa ni FC Ptuja in FSK Kebelj.
 • 14.08.2018 | Državne futsal lige
  Izteka se rok za prijavo v 2. SFL
  Še mesec in pol nas loči do začetka 1. SFL, čez pet tednov bodo naše misli usmerjene v Dan slovenskega futsala in super pokal, kasneje v 1. SFL, 2. SFL in Žensko futsal ligo. Kakopak se ne bo pozabilo na tekmovanja mladih, ki jim Nogometna zveza Slovenije v zadnjih letih namenja precej pozornosti.
 • 06.08.2018 | Državne futsal lige
  Mlinše brez Teska, vračajo se Kixi
  „Fantje so se zganili in zbrali okoli Tomaža Bizjaka. Tako da bomo spet nastopili v 2. SFL. Pridružilo se bo tudi nekaj igralcev iz Gorice, potrebno pa bo rešiti pogoje za igranje selekcije U19,“ nam pove Miloš Popovič, dolgoletni predsednik in glavni operativec v klubu KMN Kix Ajdovščina, kjer bodo lahko računali tudi na nekdanje igralce Djukića in Sukanoviča.
 • 03.08.2018 | Državne futsal lige
  FC Ptuj in FK Dobrepolje vnovič v 2. SFL
  „Smo pa zelo veseli, ker se je začela gradnja športne dvorane v naši občini. Po smelih napovedih bomo imeli januarja 2020 priložnost, da zaigramo doma,“ ponosno pristavi Kaljevič. Klub FK Dobrepolje je zadnjič nastopal v članski konkurenci v sezoni 2015/2016, ko je zasedel v 2. SFL 9. mesto.

DELI NA