Dekleta začenjajo polfinale, prvakinje odkrito po obrambo naslova

Medtem ko so moške ekipe včeraj sklenile redni del 1. SFL, danes pa bo konec še 2. SFL, pa s sklepnimi boji začenjajo ženske vrste v Ženski futsal ligi. Naslov prvakinj brani zasedba KMN Slovenske Gorice, ki je bila suverena že v rednem delu – 12 tekem, 10 zmag (skupaj 32 točk), dva remija. Sledile so ji ŽNK Celje (23 točk), Siliko Nova Panorama (7) in KMN Cerkvenjak (6).

V polfinalu in finalu se igra na dve dobljeni tekmi (zmagi) iste ekipe. Domačini prvih in morebitnih tretjih tekem so bolje uvrščene ekipe rednega dela, domačini druge tekme pa slabše uvrščene ekipe rednega dela.

Dosedanje državne prvakinje:
2016/2017 KMN Slovenske Gorice
2015/2016 ŽNK Pomurje
2014/2015 ŽNK Celje
2013/2014 ŽNK Celje

ŽFL, polfinale, 1. tekma, 10.3.
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)
KMN Slovenske Gorice – Cerkvenjak (19.00)

2. tekma, 17.3.
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje (14.00)

18.3.
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice (16.00)
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama (17.00)

Najboljše strelke po rednem delu:
Tanja Vrabel (KMN Slovenske Gorice) 29
Rebeka Šnofl (KMN Slovenske Gorice) 13
Klementina Mavhar (ŽNK Celje) 12

Veselijo se polfinala

„Upam, da je napočil čas, da pokažemo pravi karakter,“ se dobrih iger svojih varovank nadeja trenerka Andreja Prek, ki pretiranih skrbi nima. Na voljo ima vse igralke. „Prišli smo do konca svojih idej, ki smo jih imeli od samega začetka. Vesela sem,“ je še dodala Prekova, ki se veseli polfinala.

V mesecu dni

Precej več skrbi je v taboru Celjank. „Težko zdaj govorim o formi, ko pa se nam je v zadnjem mesecu vse postavilo na glavo, ostalih smo brez ključnih igralk. Sezone je konec za Sergejo Kos, Klaro Cene, Klementino Mavhar in Almo Dizdarevič. Ostali smo brez klasične sidrašic. Zdaj se trudimo in improviziramo ter prilagajamo sistem. Videli pa bomo, kako bo to delovalo na tekmi,“ napove trener Celjank Uroš Ločnikar, ki pravi, da bodo naredili vse, da pridejo v finale.

„Tekmice poznamo, moramo biti pazljivi, da se ne opečemo,“ še dodajo v taboru ŽNK Celje.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:8
Siliko Nova Panorama – ŽNK Celje 3:6
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:1
ŽNK Celje – Siliko Nova Panorama 3:0

Imajo recept

S težavami se ubada tudi Patrick Škerget, ki vodi ekipo ŽNK Cerkvenjaka, kjer imajo visoka pričakovanja, a precej zdesetkano vrsto. Kapetanka Mihaela Arnuš je zaradi poškodbe končala sezono, podobno tudi Majda Mesarec; na smučanju se je poškodovala Ines Kranvogl, pljučnica pa je „položila“ vratarko Katjo Jelen. Škerget verjame, da bo lahko pomagala izkušena Petra Črnko.

„Dobro smo se pripravili na igro tekmic: pričakale jih bomo na naši sredini, potem pa skušali zabijati iz protinapadov. Ko bomo napadali, se nas bodo lotile s presingom, zato smo tudi za to pripravili nekaj izhodov za olajšano tranzicijo,“ še povedo v ekipi ŽNK Cerkvenjaka.

Razkrili so cilj

„Zanima nas le zmaga,“ napoveduje trener Dejan Kramberger, ki je na čelu KMN Slovenske Gorice. Danes bo lahko računal na vse sile, manjkala pa bo le Tanja Voga, ki pa velja za eno ključnih igralk v Krambergerjevi vrsti, kjer pa so pozdravili vrnitev Anje Voge. Anja je v tem tednu opravila prvi trening po lanskoletni poškodbi.

„Morda je zdaj primeren trenutek, da povem: pred začetkom prvenstvom smo si z igralkami postavili jasen cilj: želimo ponovno osvojiti naslov državnih prvakinj. Zavedamo se, da nas čaka trda pot in da ne smemo preskakovati stopnic, predvsem pa moramo resno in zavzeto odigrati že danes,“ pristavi Kramberger.

Medsebojne tekme v sezoni 2017/2018:
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:3
KMN Cerkvenjak – KMN Slovenske Gorice 1:1
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 8:2
KMN Slovenske Gorice – KMN Cerkvenjak 7:2

Tekst: D.P.
Foto: KMN Slovenske Gorice

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | Državne futsal lige
    V Ljutomeru in Sodražici za naslov
    V tekmovanju mladih U19 sta si tako KMN Meteorplast Šic bar kot THE Nutrition Extrem že na prvi polfinalni tekmi v gosteh utrla pot do velikega finala tekmovanja mladih U19. Obe zasedbi sta bili tudi v drugo boljše. Za bron se bosta pomerila Siliko Vrhnika Fortrade in ŠD Mlinše.
  • 08.04.2024 | Državne futsal lige
    KMN Slovenske gorice do naslova v tekmovanju mladih U15
    Bron pa je osvojil THE Nutrition Extrem, ki je tudi v drugo porazil Oplast Kobarid (3:6). Za zmago in bron so bili uspešni Matevž Turk (2), Matevž Oražem, Miha Križ in Tilen Lavrič.
  • 06.04.2024 | Državne futsal lige
    Naslov Celju, srebro Košani, bron Vrhniki
    Igralke ŽNK Celje so nove, stare državne prvakinje. Tudi na tretji tekmi finala 11. sezone Ženske futsal lige so bile boljše od ŠD Košane, to pot v Celju s 7:2. Ekipa trenerja Blaža Adamiča je dobila finalno serijo s 3:0 in še šestič, tudi četrtič zapored, osvojila naslov državnih prvakinj.
  • 05.04.2024 | Državne futsal lige
    Za zlato v Celju, za bron na Vrhniki
    V soboto sta na sporedu dve tekmi v Ženski futsal ligi. ŽNK Celje ima ob 16. uri prvo zaključno žogo za naslov državnih prvakinj, v goste jim prihaja ŠD Košana. Ob 19. uri se bosta v povratni tekmi za bron pomerili ŽNK Vrhnika in FK Lukovica, Vrhničanke prihajajo na tekmo v domači dvorani s štirimi goli naskoka (4:0).
  • 03.04.2024 | Državne futsal lige
    Dobrepolju naslov, v nedeljo konec U15, začetek polfinala U19
    Po tem ko je ekipa KMN Bronx Škofije postala državni prvak v tekmovanju mladih U13, je FK Dobrepolje slavilo naslov v kategoriji U17. V nedeljo bomo dobili prvake v kategoriji U15, začel se je tudi polfinale v tekmovanju mladih U19.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje po zmagi v Pivki korak do naslova
    V Pivki je bila na sporedu 2. tekma finala Ženske futsal lige. Celjanke so zmagale in v finalu povedle 2:0. Za naslov prvakinj potrebujejo še eno zmago, 3. tekma bo na sporedu v soboto, 6.4, ob 16. uri v Celju.
  • 30.03.2024 | Državne futsal lige
    Nadaljuje se finale Ženske futsal lige
    ŠD Košana v domači dvorani lovi izenačenje v seriji, gostujoče igralke, tudi aktualne državne prvakinje, ŽNK Celje pa želijo povišati rezultat na 2:0 v zmagah.
  • 27.03.2024 | Državne futsal lige
    Po uvodnih tekmah za zlato in bron v Ženski futsal ligi
    „Naša želja je bila odločilna. Je pa bilo v prvem delu vse prehitro: veliko smo napadale, zato tudi veliko napak. V nadaljevanju smo se zbrale in vse iz prvega polčasa nadoknadile v nadaljevanju tekme. Predvsem smo v 2. delu stopile na žogo in igrale malce bolj taktično, več smo se pogovarjale in si bolj podajale žogo. Temu je sledil tudi rezultat,“ je dodala Zala Gomboc.
  • 24.03.2024 | Državne futsal lige
    KMN Bronx državni prvak v U13, znani polfinalisti U19 in finalista U15
    V tekmovanju mladih U13 smo dobili prvake: v ponovitvi lanskoletnega finala tokrat naslov na Škofije. V tekmovanju mladih U17 je Dobrepolje ohranilo prednost pred Dobovcem. Znana sta finalista tekmovanja mladih U15, znani so tudi polfinalisti tekmovanja mladih U19.
  • 23.03.2024 | Državne futsal lige
    ŽNK Celje vodi v finalu, ŽNK Vrhnika bližje bronu
    S tekmo v Celju se je začel finale 11. sezone Ženske futsal lige, v Lukovici je bila na sporedu 1. od dveh tekem za končno 3. mesto. Po sobotnih tekmah je več zadovoljstva v taborih ŽNK Celja in ŽNK Vrhnike.

DELI NA